Homma ruukussa

... jos joskus huolet painaa,

ne painaa, ne painaa

voit silloin multaa kaivaa

ja huolet ruukuttaa

Vapaapäivän kunniaksi tein pienen projektin ja istutin keittiön ikkunalaudalle miniyrttimaan.

Tai siis istutin ja istutin. Uskon siihen, että jos helposti voi saada yhtä hyvän lopputuloksen kuin hankalasti, valitsen aina helpon tien. Siispä jätin siementen kanssa jännittämisen suosiolla muille ja ostin kaupasta valmiiksi kasvatetut yrtit, jotka iskin ruukkuihin.

Jos päädyt samaan ratkaisuun, suosittelen valitsemaan mieluummin matalia ja tuuheita yksilöitä niiden näyttävien pitkien, mutta honteloiden sijaan. Mitä enemmän lehtiä ja haarautuneita varsia, sitä parempi, vaikka lehdet olisivat pieniäkin.

Mahdollisuuksien mukaan kannattaa ostaa noita isommissa ruukuissa tulevia yrttejä. Mintun ostin pikkuruukussa, koska vahvaa tummanvihreää minttua on juuri nyt vain Järvikylän valikoimissa.

Leikkaa muoviruukun pohja irti ja irrota multapaakku varovasti ruukusta. Ei hätää, vaikka rytäkässä katkeaisi vähän juuriakin, niillä on ihmeellinen kyky kasvaa takaisin.

Kannattaa kastella hyvin sekä multapaakku että uusi multa ennen ruukuttamista, muuten multapaakku saattaa helposti jäädä irralliseksi muusta mullasta.

Yrttejä kannattaa käyttää ahkerasti, koska mitä enemmän napsit niistä lehtiä, sitä tuuheammiksi ne kasvavat. Älä siis säästele!

Ruukut löysin Granitista. Siellä on kyllä kivoimmat. Vai tietääkö joku, mistä saisi supervärikkäitä, marokkolaistyylisiä keramiikkaruukkuja? Kiinnostaa.

(Alun sitaatti: Alfred J. Kvak)

Kommentit

Armi

Kurkkaapas Indiskan ruukkuvalikoimaa, upeita marokko-kuoseja!

Eeva Kolu

Kiitos vinkistä!

mannnnnnna (Ei varmistettu)

Hee! Olin ehdottamassa samaa. Erityisen rakastunut olen tähän http://static.indiska.com/medias/images/1200Wx1560H/1000002565612.jpg (Indiskasta). Ihanan pirteitä värejä! Viime kerralla (/viikolla) kun vierailin kys. (Turun) puljussa osa ruukuista oli vieläpä alessa!!

Bärberi (Ei varmistettu)

Mulla on ollut ongelmana, että yrtit ovat kyllä ulkoisesti kukoistaneet ruukkuun istuttamisen jälkeen, mutta maku uusissa lehdissä on huomattavasti alkuperäistä laimeampi. En ole mitään ravinneliuosta kyllä kokeillut, kun eikös uudessa kauppamullassa pitäisi olla ravinteita riittävästi ainakin puolen vuoden ajalle?

Onkos jollakulla samaa kokemusta/ratkaisua ongelmaan?

Eeva Kolu

Heippa, jos yrteissä on laimea maku, se johtuu usein liiasta kastelusta tai liiasta lannoittamisesta. Eli ravintoliuos ei ainakaan paranna asiaa! Yrttien maku on vahvempi, kun joutuvat vähän taistelemaan eloonjäämisestään :)

Tanja / Ihana Arki (Ei varmistettu) http://arkiihana.blogspot.fi

Jos sentyyppisistä tykkää niin ihania saa tekemällä itse. Mosaiikkityöt on mukavia tehdä.

Eeva Kolu

Kiinnostais kyllä kovasti tehdä jotain keramiikkajuttuja itse! Tosiaan mosaiikkiahan voisi tehdä valmiin ruukun päälle, ei tarttis dreijaa eikä uunia... hyvä idea!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hankkikaa koti, joka EI OLE TYPERÄ ikkunalauta!
Ei hätää, kyllä Eeva saa rehunsa ihan ilmaiseksi......................
Kamut auttaa, Stella, joku safkaa tytti yms. tosi osaavia ihmisiä, joilla on kotikokki ja joku koira
Nyt pashaa ja kulitsaa tekemään.. googlaa niin tiedät

paulahelena
ALUAP

öö mitäh? :D

Eeva Kolu

"Hanki koti, joka EI OLE TYPERÄ ikkunalauta" on ehkä kaikkien aikojen paras sisustusvinkki! Esim. sänky mahtuu paljon paremmin lattialle kuin ikkunalaudalle.

Kao Kao

Mä en edes yritä kasvattaa raasuja, koska tapan ne alta aikayksikön :/ Vähemmän kitumista, kun käytän suoraan ruukusta. Suosin myös leikkokukkia ja ainoa kukka joka pysyy hengissä, on exältä saatu kaktus (syntymäpäivänä, romanttista) jota en saa hengiltä vaikka välillä yritänkin.. :)

Hosuli
Hömppäblogi

Nuo ruukut on niin nättejä! Mun parvekeviljelyprojektissa (http://hosuli.blogspot.fi/2014/04/oma-pieni-yrttitarha.html) on periaatteena, etten osta juuri mitään uutta, joten ruukutkin on lahjoitettuja ja kaapin perältä löytyneitä. No, jospa ne meidän mummolatyyliseen parvekesisustukseen passaavat. :) Semmoiset mosaiikki- tmv. ruukut ois kyllä mahtavia.

Reettata (Ei varmistettu) http://helloillamme.wordpress.com

Itsekin kasvattelin ennen siemenistä yrtit, mutta tuo uudelleenistuttaminen on vaan niin paljon helpompaa ja nopeampaa! Yleensä myös erottelen basilikasta taimet erikseen ja jaan sen yhden kaupasta ostetun ruukun taimet esim. kolmeen eri ruukkuun - toimii! Nehän tosiaan tuuhenee siitä leikkaamisesta, kuten mainitsit.

Vilma Anna (Ei varmistettu)

Kiitos ihanasta postauksesta taas! :-) Vois tosiaan pikkuhiljaa alkaa istuttelemaan noita yrttejä, ja parveketta ainakin suunnittelemaan kans. Ja hei vielä kysyn, jos sulla nimittäin jää noihin aiempien postausten kommentteihin vastaileminen, että mistä oot ostanu niitä ranskalaisia tulppaaneja? On nimittäin niin ihania! <3

Eeva Kolu

Heips, ostin ranskalaiset tulppaanit Pian kukasta Viiskulmasta. Niitä saa kyllä alkukeväästä tosi monista kukkakaupoista, mutta sesonki alkaa nyt olla jo ohi.

anniel_ (Ei varmistettu)

Tuo sinkki (?) tarjotin on ihana, mistähän se on löytynyt?

Eeva Kolu

Heippa, se on antiikkilöytö Pariisista :)

lolala (Ei varmistettu)

Smyygissä iso roballa on myös ihania ruukkuja.

Lauuura (Ei varmistettu)

Oi Alfred J. Kvak <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.