Hyvän mielen ranskispätkä: Kuudennen kerroksen naiset

Ranskalaisten elokuvien klubimme kokoontui viikonloppuna pitkästä aikaa. Tällä kertaa ohjelmistossa oli komedia Kuudennen kerroksen naiset (2010) - jossa tosin ranskan lisäksi papatetaan aika paljon espanjaa.

Elokuva sijoittuu 60-luvun Pariisiin (ah, neljä lempisanaani!). Se kertoo varakkaasta pariskunnasta, jonka elämä heittää häränpyllyä, kun he tutustuvat asuintalonsa yläkertaa asuttaviin espanjalaisiin kotiapulaisiin.

Kuudennen kerroksen naiset kuuluu hyvän mielen elokuvien genreen. Mikään mieletön mestariteos se ei ole, mutta lopputekstien alkaessa suu on kääntynyt hymyyn ja mieli on keveä.

Ja se on kuulkaas ainakin tämän bloggarin mielestä katsomisen arvoisen elokuvan merkki.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Onko klubinne katsonut tai aikeissa katsoa Kirjeitä lapsuudestani -leffan? Se voisi käydä hyvin teemaan, ja oli kaunis. Sophie Marceau on viehkeä näyttelijä, tietty myös.

Anna- (Ei varmistettu) http://thankyou-stars.blogspot.fi/

Elokuva, joka yhdistää ranskan ja espanjan kielen ja josta saa vielä hyvän mielen - kuulostaa mahtavalta!

Vaniljaeskimo (Ei varmistettu)

Hei! Viitsisitkö laittaa jonkinlaista listausta elokuvista, joita olette katsoneet? Kauhea ranskalaistenelokuvienikävä, mutta ei tiedä, mitä katsoa...

Raella

jooooooooooooo hyvä idea toi listaus:)!!kannatetaan!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä myös katsoin leffaa hymyssä suin. Lähdin elokuvateatterista hyväntuulisena. Annoin sille neljä marmorikuulaa viidestä (elokuvakerhossa johon kuulun pisteytetään elokuvat). MUTTA sitten. Kelasin elokuvaa mielessäni ja se alkoi enemmmän ja enemmän pännimään. Olisin halunnut mennä hakemaan yhden kuulan pois (heh). Se romanssikuvio oli mun mielestä niin epäuskottava. Se ihana nainen ei ois koskaan langennut siihen mieheen. Mua harmitti hirveesti miten se mies käyttäytyi mustasukkaisuuttaan.

Lukutoukka (Ei varmistettu)

Hei, sinulla oli tässä taannoin kysely mitä lukijat toivovat blogiltasi ja sen yhteydessä kirja aiheinen arvonta, koska siitä selviää voittaja? nimimerkki olis kiva saada jotain piristystä tähän marraskuuhun, vaikka kirjoja. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

tuollainen elokuvakerho olisi kiva. maltatteko katsoa leffan eka ja kommentoida vasta sitten? lista elokuvista olisi juu kiva.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.