Hyvästi iltamenot, House of Cards on palannut

Katsoin viime vuonna koko House of Cardsin ensimmäisen tuotantokauden kahdessa päivässä. Jäin totaalisen koukkuun tähän draamaan, jossa poliittinen peli on kovaa, ribsit mehukkaita ja ihmiset ihan kauheita.

Viikonloppuna Netflixiin pärähtivät toisen tuotantokauden jaksot, kaikki tietysti kerralla. Tällä kertaa sosiaalinen elämä on hieman verottanut telkkariharrastustani (hah!), joten olen menossa vasta jaksossa 4 tai 5. Kuka näistä pysyy perässä...

Parin ekan jakson jälkeen en ollut kakkoskaudesta ihan niin innoissani kuin odotin - kauden ekan jakson shokkiratkaisun jälkeen muutama jakso tuntui keskittyvän liikaa neuvotteluhuoneisiin ja näin ja kasvosokeana katsojana oli vähän vaikea pysyä kärryillä. En nimittäin tosiaankaan erota niitä samanlaisiin pukuihin pukeutuneita samannäköisiä ukkeleita toisistaan.

Ensin näytti pahasti siltä, että ekan kauden Peter Russo -tyylinen koukuttava juonikuvio jää kokonaan uupumaan, mutta viimeksi katsomassani jaksossa homma saikin uuden käänteen, josta saattaa lähteä liikkeelle varsin mehukas tapahtumien ketju. Mitä seuraavaksi? Olis jo ilta!

Kommentit

I May Say (Ei varmistettu)

Olin koukussa. Sain puolisoltani Ystävänpäivälahjaksi omaa aikaa (lapsenhoidosta & kotitöistä) ja järjestin HoCs maratonin. Koville otti, mutta selvisin maaliin. Hieno sarja. Upeasti toteutettu, puvustus, musiikki, kuvaus ja käsikirjoitus.

Kysymys kuuluu: paljonko siitä on todellista? Maallikolle tuntuu niin kaukaiselta, mutta onko se?

Eeva Kolu

Hyvä pointti! Pitääpä tsekkailla, olisko jotain Washington-sisäpiiriläistä vaikka haastateltu sarjan todenmukaisuudesta...

Marita K

Ahmin kaikki jaksot jo lauantaina, ja nyt on tyhjä olo. Tuo mainitsemasi neuvotteluhuone-meininki jatkuu oikeastaan koko kauden, eikä se jaksanut kiinnostaa samalla tavalla kuin ensimmäisellä kaudella. Hahmoja oli liikaa, eikä niihin syvennytty riittävästi jotta kaikkien tarina olisi jaksanut kiinnostaa katsojaa. Tästä syystä toinen kausi oli minusta ensimmäistä heikompi. Tuntui siltä, että oikeastaan vaan alustettiin kolmatta kautta.

Ensimmäinen jakso on kuitenkin varmasti televiosiohistorian parhaimpia, niin taitavasti oli jännitys jaksossa rakennettu. Se viimeinen kohtaus, jossa Francis viimein kääntyy kameralle ja rikkoo neljännen seinän oli aivan mahtava. Francisin puheenvuoro herätti kylmiä väreitä, etenkin äskeisten tekojen valossa.

Hienoa tässä kaudessa oli myös että Clairen hahmolle annettiin tilaa kehittyä (taisin tätä sivuta jo instagramissakin). Viime kaudella rouva Underwood vaikutti kylmältä, mutta ei sydämettömältä. Tällä kaudella kävi selväksi, että Claire on aivan yhtä laskelmoiva kuin miehensäkin. Pelottavan tehokas parivaljakko...

Helmi K
sivulauseita

Ensimmäinen kausi oli kyllä tosi hyvä. Mutta ei sittenkään ihan niin järjettömän hyvä kun olisi voinut olla. Tätä toista en ole vielä aloittanut, odotukset ovat korkealla. 

Sen sijaan True Detective on järisyttävän hyvä. Rakastan sitä kaikessa kauheudessaan, dialogi ja kerronta on lähes täydellistä. Siksi maanantaisin ei koskaan tule tarpeeksi nopeasti ilta.

Eeva Kolu

Samaa mieltä! True Detective on kirkkaasti parasta telkkua tällä hetkellä!

Mustikkamuffini (Ei varmistettu)

Moikka, ihan pakko kommentoida: niiiiiiin samaa mieltä sun kanssa!! Koko viime viikko kului odotellessa HoCin julkaisua ja ekan jakson shokki oli kyllä yllätys!! Katsoinkin sitten toisen ja kolmannen heti perään, mutta töiden takia pääsen vasta tänään nelosjaksoon - enkä malta odottaa!

Kovasti ollaan kotisohvalla pohdittu, miten tuo sarja aikanaan päättyy... Ja todella mielenkiintoista olisi tietää, kuinka pitkälti tuo kaikki voisi olla totta. Kerrothan Eeva, jos tsekkailu tuottaa tulosta :)

P.S. Myös mulla on vaikea erottaa tyyppejä toisistaan, et siis ole yksin :)

Niperus (Ei varmistettu)

Vielä muutama viikko sitten House of Cards oli minulle katsomaton sarja, jolla oli positiivinen aura. Kuulin uudesta tuotantokaudesta, ja päätin hypätä mukaan. Ekan jakson jälkeen vielä epäröin - haluanko todella hakeutua vallanhimoisten, manipuloivien, menestyvien hahmojen seuraan, kun vaihtoehtoisesti tarjolla olisi hyviä tyyppejä, vähän ulkopuolisia ja outoja (vrt. esim. Bones). Vaan ei auttanut puristely, koukkuun jäin minäkin. Kyl on jännää!

Ann. (Ei varmistettu)

Siitä vaan sitten seitsemän kautta West Wingiä perään. Siinä vasta politiikkanörtin sarja onkin vaikka Cards on ihan hyvä myöskin. Aaron Sorkinin poliittista idealismia/haihattelua (kelle mitäkin) vaan kaipaa elämäänsä.

MaijaM
Puolisoviisumi

Samaa saagaa täälläkin. Yritetään tosin säästellä, max kaksi jaksoa per ilta, jotta riittäisi pidempään. Joten ei spoilereita kiitos! :)

elinakoo (Ei varmistettu)

Kiitos tästä! Just mietiskelin mitä menisin toljottomaan telkusta, mutta tämähän ratkaisi asian... :)

Maria Hakkala

Onneks lisää House of Cardsia on luvassa tulevaisuudessa! :)

neila
Aavistus sinusta

Haha! Toinen kasvosokea tunnustautuu! Mulla on kanssa vaikeuksia pysyä henkilöiden perässä. Yleensä joudun kyselemään mieheltäni, että kuka tuo on ja onko tuo nyt joku uusi hahmo vai vanha hahmo vai kuka.

Eeva Kolu

Tää ominaisuus on vielä hirveempi tosielämässä kuin telkkusarjoja katsellessa :D

neila
Aavistus sinusta

On! Olin aikoinaan lahjatavaraliikkeessä töissä ja aina kun jouduin hakemaan asiakkaalle varastosta jonkun tuotteen, en enää takaisin tullessa muistanut, minkä näköinen tyyppi oli kyseessä. Sitten nolona kyselin asiakkailta, että olikos tämä tuote tulossa teille, ai ei vai, no entäs teille.

Tanja / Ihana Arki (Ei varmistettu) http://arkiihana.blogspot.fi

Minä aiheutin pahennusta ystäväpiirissäni kun rajoitin perjantain iltayhdessäoloa vetäytymällä miehen kanssa sohvalle HoC:ia katsomaan. Mutta kyllähän se nyt kuuluu asiaan, ettosifani on asioista perillä heti ekana iltana!

lobster

Ihan mainio sarja, ja Kevin Spacey vielääh. Olen pantannut sarjan aloitusta torstaille, jolloin ollaan miehen kanssa molemmat samassa kaupungissa ja soffan äärellä. En malta odottaa! (Siis nää etäsuhteet. Vaikeinta on synkronoida tv-sarjojen katselurytmi...)

Tuosta vallan huipun kuvauksesta ja sen totuudenmukaisuudesta. Itse luin jostain - ja olen ihan samaa mieltä - että sarja saa kaiken näyttämään liian suunnitellulta. Tosiasiassa kukaan ei tuolla tasolla voi junailla päätöksiä ja laittaa ihmisiä pyörimään pillinsä mukaan. Oikeassa elämässä sattuma ja ihmisten harkitsemattomat päätökset, virheet, ovat varmaan suuremmassa roolissa ja lopputulokset ovat useasti kompromisseja, joita kukaan ei toivonut. En sitten tiedä kumpi vaihtoehto olisi parempi, mutta olen miettinyt asiaa kans paljon sarjaa katsellessa.

Murphy (Ei varmistettu)

Täällä myös tykitetty toinen kausi viikonlopun aikana. Hieman haasteellista näin kolmen alle kouluikäisen lapsen äidille. No kuolema kuittaa univelat.
Ilman sen kummempia spoilereita totean samaa kuin joku muukin, hyvästä alusta huolimatta vähän vaisuksi jäi. Juurikin sitä neuvotteluhuonepäläpäläpälä. Toivottavasti kolmas kausi räjäyttää pankin! True detective pitää kyllä ottaa haltuun seuraavaksi.

Minäkin katsoin toisen kauden kokonaisuudessaan viikonlopun aikana. Ai että se oli hyvä. Joku oli aiemmin kommentoinut, ettei toinen kausi olisi ollut niin hyvä kuin ensimmäinen. Itse on pakko olla täysin vastakkaista mieltä. Tilanteet ja tarina kehittyi aivan tajuttoman hienosti jaksojen edetessä. Hehkutin vaan koko viikonlopun avokille, että "tää on niin hyvä, siis NIIIIN hyvä!". :D

Nyt on ainut ongelma, että miten kestää odottaa kolmannen kauden alkua.

Eeva Kolu

Jee, mahtavaa kuulla toisenlainen mielipide, ehdin jo huolestua! Olen siis edelleen jaksossa 4 tai 5, en kerennyt eilen ja toissapäivänä ollenkaan katsoa :D

Sopa (Ei varmistettu)

MITÄ TAPAHTUIKAAN ILTAKÄVELYLLÄ!!! THE Eeva Kolu käveli ohitseni!!!!! Pölötin vielä iskälle kovaan ääneen jotain typerää juttua kunnes hiljenin ja jäin tuijottamaan olkani yli suu auki, jep siinä se on!! Ehkä ihan hyvä että jäädyin enkä kirkaissu EEVA KOLU OH MY GOOOOOD niinkuin olin kuvitellut että reagoisin jos suhun nyt Helsingissä törmäisin. Huhhuh!

Terkuin your biggest fan

Eeva Kolu

Hihihii :D Mikä oli tapahtumapaikka? Oisit moikannu!

Sopa (Ei varmistettu)

No arvaa alkoiko mielikuvitus laukkaa et jos olisin moikannu ja sit oltas juteltu ja loppujen lopuks oltais ihan bff hahhaa! Kuliksessa siinä sillan kupeessa, ja uudestaan vielä bongasin sut dösästä (taas "siinä se onnn!!" voi oon niin nolo)

Maian (Ei varmistettu)

Sairaslomalla päätin kokeilla ekaa kautta, ja jäin heti koukkuun..

Mutta osaako joku sanoa saako sen suomennoksen/tekstityksen tilalla välillä juoksevan "ohjaajan kommenttiraidan" jotenkin pois, tai onko se nyt vain tämän yhden osan alussa, vai joutuuko sitä sietämään pidempänkin?
Käy ärsyttämään tässä jaksossa, jota parhaillaan katson - se sekottaa tekstityksen ja huomaan välillä putoavani kärryiltä, kun enkunkielen taito ei näköjään riitä. Netflixin sivuilta en löytänyt ohjetta tai tietoa onko vastaavaa tulossa monessakin jaksossa...

Eeva Kolu

Mulla ei kyllä ole tällaista? Sulla on varmaan jotkut oudot asetukset päällä, kannattaa tsekata siitä soittimen alaosan valikosta!

SK (Ei varmistettu)

Samaa murhetta täälläkin, kaksi ensimmäistä jaksoa näkyi hyvin, kolmannessa on tekstityksen tilalla enimmäkseen kommenttiraita ja välillä seassa oikeaa tekstitystä... En ole keksinyt, miten saisin sen toimimaan. Todella hankalaa seurata. Melkein helpompi vain kuunnella, kokonaan ilma tekstejä kuin tuota sillisalaattia. :(

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.