Hyvästi jää, hullu vuosi

Kaikki mitä rakastin

Tjaa. Jännä tunne elää vuoden toiseksi viimeistä päivää.

Kai se olisi jonkinlaisen tilinpäätöksen aika. Mutta luulenpa, että sitä varten pitäisi ottaa pari viikkoa lomaa ja vetäytyä johonkin luolaan kuuntelemaan kuukkelien kujerrusta ja tuijottelemaan näätiä silmästä silmään. Tuntuu, että itsekään en oikein vielä hiffaa, mitä kaikkea tänä vuonna on tapahtunut. 

Ulospäin ei ehkä valtavia asioita, mutta pään sisällä on naksahdellut moni asia paikoilleen ja pois paikoiltaan monta kertaa. Maaliskuussa se alkoi, kun tein elämäni parhaan päätöksen ja pidin ensimmäisen loman kolmeen vuoteen.

Lähdin yksin aurinkoon, kahlasin meressä, luin kirjoja, opettelin hengittämään ja päästämään irti. Ottamaan kevyemmin. Hymisin ja myhäilin. Tuon loman satoa korjaan edelleen, vaikka sittemmin ajatteluni on kyllä taas muuttunut aika radikaalisti. En nimittäin oikein enää usko hymisemiseen. Tai no ei se kai mikään uskon asia ole. En halua hymistä.


Hullu, hullu vuosi. Ihana ja kamala, kevyt ja raskas, toisinaan seesteinen ja välillä silkkaa sekoilua. En nyt halua arvottaa, mutta arvotanpa silti: ehkä tärkein tähän mennessä elämistäni. 

Mutta olen tosi valmis jättämään sen taakse. Heippa vaan 2013, kohta katselet parvekkeelta loittonevaa selkääni.

Tervetuloa 2014. En tiedä mitä tuot tullessasi, mutta huomenna keskiyöllä kuljen matkalaukku kädessä korttelin ympäri, punaiset alusvaatteet päällä, poltan toiveita paperilla ja sammutan ne skumpalla.

Jos espanjalaisia, kolumbialaisia ja venäläisiä on uskominen, tämän kaiken pitäisi taata, että vuosi 2014 pitää sisällään matkustamista, hyvää onnea, rakkautta ja toteutuneita toiveita. 

En ole kyllä vielä ihan varma, mitä ne toiveet ovat.

The rest is still unwritten, kuten siinä laulussa sanotaan. Ja Luojan kiitos niin. 

Kommentit

kukka (Ei varmistettu)

Näinpä lauantaina Helsingin keskustassa aivan näköisesi naisen. Vanhempi kylläkin, tosi pitkä musta takki ja tukka kiinni. Ajattelin, että tuon täytyy olla Eeva Kolun äiti tai joku muu sukulainen.

Kirjoituksestasi herää halu tietää mitä kaikkea sinulle onkaan tänä vuonna tapahtunut. Miksi se oli tärkein? Ja mitä päässäsi on naksahdellut? Nämä jäänevät meille lukijoille vain arvoitukseksi, ja se on ok.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

En usko, meidän äiti pukeutuu punaiseen :) Ehkä se oli mun doppelganger. Jonkun teorian mukaanhan meillä kaikilla on sellainen jossain puolella maailmaa...

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Niin ja, onhan niistä naksahteluista kirjoiteltu täällä koko vuosi :)

SMM (Ei varmistettu)

Vähän samoissa fiiliksissä vaihtuu oma vuosi. Hassua, miten se, että voi kääntää konkreettisesti kalenterissa uuden sivun ja katsoa silmiin vielä puhdasta, raikasta ja lupaavaa lukua 2014 merkitseekin niin paljon, vaikka samalla tavallahan aika vain jatkaa kulkuaan eteenpäin.

Minulla on myös vähän naksahdellut tänä vuonna, ja vaikka en konkreettisesti tehnyt juuri mitään - tai siltä ainakin nyt tuntuu - henkisesti tämä oli kyllä suuri vuosi. Kaiken oppimani kanssa olen kyllä niin valmis jatkamaan jo eteenpäin.

Kiikku (Ei varmistettu)

Meikäläisellä on kans naksahdellut ja oikein urakalla, tästä loppuvuodesta vasta kylläkin, mutta sitäkin suuremmat on olleet naksahdukset, sanoisin että koko vuoden jos ei parinkin edestä. Huh. Ihanaa ja kamalaa. Ihanaa. Odotan ja uskon, ja tiedän, että naksahtelut jatkunee vielä ensi vuonna ja uskon, että moni asia tulee muuttumaan. Lopullisesti. Ja se on hyvä se. Sanoisin, että ensi vuosi tulee olemaan se vuosi kun kerään näiden naksahtelujen satoa, tai anakin toivon niin. :) Odotan innolla vuotta 2014, jipiii, odotan innolla elämää, jeeeee! Tai oikeastaan en enää odota, heh, ja sekös vasta on jotain!!!!!!!!!! <3

NuunuuK (Ei varmistettu)

Hih! Tuo "tuijottelemaan näätiä silmästä silmään" sai hihityksiä aikaan. :D Itse olen summannut vuoteni pitkin vuotta: kirjoittelen puhelimen muistiinpanoihin joku kuun tärkeimpiä juttuja. Yleensä heti kun ne tapahtuvat, etten unohda. Aika hurjan paljon kaikkea on tullut tehtyä. :)

Onnellista uutta vuotta sinulle Eeva! Onneksi olet olemassa! Ja pakko muuten laittaa ne punaiset alusvaatteet itsekin, jospa se onni vaikka olisikin siitä kiinni.

Sape (Ei varmistettu)

Ihania uuden vuoden taikoja, tahdon toteuttaa jokaisen! Onnea ja rakkautta tulevaan vuoteesi ja kiitos kun pidät ihanaa, ihanaa blogiasi! xx Saara

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin sama fiilis. Hullu vuos. I'm so ready to move on.

mapaula (Ei varmistettu)

Minulla on takana yksi paskimmista vuosista ikinä, täytyy varmaan kaikki mahdolliset taiat tehdä, josko ensi vuodesta tulisi parempi. Mukaan mahtuu niin läheisen kuolemaa, parisuhdekriisiä (joka vieläkin vaiheessa), totaalista työuupumusta, muutto joka ei todellakaan ollut mieleeni ja kirsikkana kakun päällä syöpäepäily. Kun nyt koepalasta saisi puhtaat paperit niin voisi varmaan todeta että ensi vuodesta tuskin ainakaan pahempaa tulee...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.