I Love Løve

Mikä on maailmassa parasta? Kirjat, viini ja kahvilat.

Onko siis muuta mahdollisuutta kuin että nämä kaikki kolme asiaa yhdistävä paikka voisi olla mitään muuta kuin TÄYDELLINEN?

(No okei, täydellisen siitä tekisi se, että jossain nurkassa olisi vielä kukkakauppa. Mutta ystäväni epäili, että silloin paikka olisi jo räjähtänyt omaan täydellisyyteensä. Todennäköisesti.)

Kun astuin sisään Aarhusissa Løves Bog og Vincaféhen, huusin ekana mä muutan tänne. Joku oli tainnut saada saman ajatuksen - baaritiskillä norkoili joku villasukat jalassa. Pöydissä luuhasi ihmisiä tekemässä töitä ja lukemassa. Isoimman pöydän oli vallannut tanskalainen perhe, nurkkapöydässä oltiin ilmiselvästi ekoilla treffeillä.

Konsepti on nerokas: etuosassa on kirjakauppa, takaosassa viinikauppa. Baaritiskiltä saa juotavaa ja pientä syötävää ja niiden kanssa voi majoittua mihin vain.

Tunnelma on kiireetön ja lämmin, jazz soi. Naistenvessassa on antiikkilipasto.

Tapasten jälkeen voi selailla ja maistella kaupan valikoimaa ja viedä mieleisen kirjan tai pullon kotiin.

Harmi, että Suomen alkoholimonopoli ei ikinä mahdollistaisi tällaisen paikan olemassaoloa. Mutta ehkä meilläkin jonain päivänä... totesi hän toiveikkaasti huokaisten. Siihen asti fiilistellään ulkomailla.

Jos siis ikinä satut Aarhusin, Løven paikka on ehdoton! Löydät sen osoitteesta Nørregade 32.

Kommentit

hannis

Vaikuttaa tosiaan täydelliseltä paikalta !:)

Aisha J
Aisha

Voi olisipa Suomessakin tuollaisia.. huokaus :)

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

No tuonne voisi muuttaa vaikka asumaan. Tästä tuli mieleen astetta erikoisempi yhdistelmä, johon törmäsin Berliinissä: Kamine&Wein eli takkamyymälän ja viinimyymälän/baarin yhdistelmä. Eli käytännössä hämyinen taiteilijakapakka, josta voi ostaa myös tulisijan ja viinipullon kotiinviemisiksi. Hullua ja niin mahtavaa!

MM
Maijan matkassa

Sä oot käynyt paratiisissa! Mut kiva, et jaoit osoitteen, niin muutkin voi päästä.

n0ir (Ei varmistettu) http://ihmiskohtalo.blogspot.com

Oi! Tännekin heti yksi tuollainen, kiitos!

Ouch! Mun unelma. Mä en ole koskaan haaveillut yksityisyrittäjyydestä, koska en halua olla sitoutua yhteen paikkaan kokonaan, mutta silti salaa haaveilen, että sitten joskus eläkeikäisenä pistän pystyyn juuri tuollaisen kirjakaupan ja viinibaarin/myymälän yhdistelmän. Ja kirjakauppakin saisi myydä niin uusia kuin käyttejä kirjoja. Toivotaan, että Suomen laki siihen mennessä muuttuu tai sitten joudun  saan eläkepäivinä asettua ulkomaille :)

norae (Ei varmistettu)

Voi apua, vaikuttaa todellakin täydelliseltä paikalta! Ihana!! Mä haluun muuttaa tonne h-e-t-i! Tai edes samanlaisen Helsinkiin, pliis.

norppu (Ei varmistettu)

siis JUUUURI tuollaista paikkaa mä oon tässä jo hetken konseptoinut!! jos
maisterin paperit ei avaa ovia mihinkään "oikeiin" (hmph) töihin, niin käytetty kirjoja + viiniä + pientä ruokaa + yläkerran national geographic lounge ja värikkäitä kankaita on tarjolla klo 18-02 jossain kauniissa tiilimakasiinissa helsingissä muutaman vuoden päästä.

there, i said it.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.