illan tullen

Kaikki mitä rakastin

Jokaisen uuden kirjan aloittamiseen liittyy salainen toive: kunpa tämä olisi sellainen kirja, jota ei malta laskea käsistään.

 

Aika harvoin sellaisia sattuu kohdalle. Eikä se aina ole edes hyvän kirjan merkki.

 

 

Michael Cunninghamin uusin, Illan tullen, oli sekä hyvä kirja että sellainen kirja, jota ei malttanut laskea käsistään.

 

Kirja sijoittuu New Yorkin taidepiireihin, tietysti. Siinä on mies ja vaimo ja vaimon pikkuveli, ja perhesuhteita ja ystävyyssuhteita ja työsuhteita. Sen teemat ja ajatukset olivat varsin lähellä sellaisia, joita olen itsekin viime aikoina pyöritellyt mielessäni ja teekupin äärellä käydyissä keskusteluissa. Se oli itse asiassa vähän pelottavaa: miten toisistaan tietämättä amerikkalainen menestyskirjailija ja ja joku haahuilija Tampereelta päätyivät samaan lopputulokseen koskien ihmisiä, ja suhteita, ja ihmisiä suhteissa.

 

Kirjallisuus pystyy moiseen, toisinaan.

Kommentit

Pilvi (Ei varmistettu)

Samalla sekunnilla kun tajusin tämän postauksen käsittelevän jotain kirjaa, aloin etsiskellä kynää ja paperia -jotta voisin kirjoittaa ylös mitä haen luettavaksi ensi kerralla kun menen käymään kirjastossa. Kiitos näistä, olen ansiostasi löytänyt monen monta ihanaa kirjaa <3

Loki (Ei varmistettu)

...tylsä, kun tartuin siihen jokin aika sitten kirjastossa. Cunninghamin Tunnit on moderniklassikko, mutta tämä oli liian maalailevan oloinen, joten jätin kesken.

Annia (Ei varmistettu)

Mahtavaa, asettauduin aamulla kyseisen kirjan kirjastojonoon joten hyvä että se on hyvä.

Juuri eilen luin yötä myöten loppuun toisen Cunninghamin, ja olin syvästi liikuttunut. Myös me jaoimme ajatuksia, ja uskon monien lauseiden vaikuttavan elämääni vielä pitkään.

LillaLady (Ei varmistettu)

Piti jo eilen kirjoittaa perinteinen "näin sut (Hgin kirjamessuilla) mutta en kehdannut tulla moikkaamaan"-kommentti, mutta kirjotetaan se nyt. :D Olit jotenkin halattavan näköinen livenä kun perjantaina näin sut. :)

Kävin hakemassa messuilta ystävälle joululahjaksi tämän suosikkikirjailijan nimmarin. Jotenkin sekin tuntui hämmentävältä. Juu, me kaikki olemme ihmisiä, mutta silti. Ehkä se on hämärää, että tiedän jostain ihmisestä joitain asioita, mutta se toinen ei tiedä yhtään mitään ja sitten menen siihen että terve mä tiedän sut ja tykkään sun ajatuksistas, mutta sä et tunne mua ollenkaan.

Lyhyesti sanottuna: Olet ihana. :)

Heli (Ei varmistettu)

Hei Eeva!
Blogisi tunnelma on aivan ihanan lämmin ja inspiroiva! Luin kirjoituksiasi jo edellisen blogisi aikaan (eli ennen Trendi-blogia). Onko mitään mahdollisuutta päästä lukemaan vuoden/muutaman vuoden takaisia kirjoituksia ja blogimerkintöjä? Kaipailen etenkin vanhempia kirjasuosituksia, mutta muutenkin niitä kaikkia ihania tarinoita ja pohdintoja, joita myös aiemmin kirjoittelit! :)
- Heli

purpur (Ei varmistettu)

Kerran jo tämä kirja oli käsissäni akateemisessa kirjakaupassa, mutta en sitten sitä raaskinutkaan omaksi ostaa. Olen aina rakastanut Cunninghamin kirjoja ja myöhemmin niitä ihan omaksi asti ostanut. Ehkä siis tämänkin. Oletko muuten lukenut miehen muita kirjoja ja mitä olet niistä pitänyt?

Eeva Kolu

Pilvi: voi miten kiva kuulla, että näistä vinkeistä on ollut jollekulle oikeasti iloa! :) ***************** Loki: minusta tämä taas ei ollut tippaakaan tylsä vaan juuri päinvastaista. ************** Annia: haluaisitko paljastaa, mikä oli tämä toinen lukemasi Cunningham? Mietin itse, mihin tarttuisin seuraavaksi :) ************** LillaLady: voi kiitos! Ja ensi kerralla tule toki moikkaamaan, jos vielä törmätään :) Ja se halittavuus johtui varmasti siitä, että olin pukeutunut päästä varpaisiin villaan! **************** Heli: arkistot ovat toistaiseksi kiinni, koska niiden pitäminen auki epäaktiivisina osoittautui vähän hankalaksi. Katsotaan, josko ne siitä vielä aukeaisivat! ***************** Purpur: minustakin kirjat tuntuvat joskus vähän kalliilta (tämä taisi maksaa 28 euroa) mutta toisaalta, sitten ajattelen, että täytyyhän jonkun niitä ostaakin, jotta kirjailijat voivat kirjoittaa. En ole vielä lukenut Cunninghamin muita, tämän jälkeen kyllä aion! :)

Annia (Ei varmistettu)

Se oli Koti maailman laidalla, suosittelen lämmöllä :)

Eveliina (Ei varmistettu)

Oi että, rakastin tuota eli ehkä minäkin nyt voisin vihdoin tempasta myös Tunnit, onhan se klassikko ja hengannut kirjahyllyssäkin jo vuosia. Jostain kumman syystä jätin sen joskus alkusivuilleen kesken.
Ystäväni kehui kans Cunninghamin Säkenöivät päivät -kirjaa.

sonja (Ei varmistettu)

Koti maailman laidalla on mahtava kuten Annia tuossa aikaisemmin mainitsi. Kannattaa lukea!

sonja (Ei varmistettu)

PS. Siitähän on se elokuvakin, missä on Colin Farrell :)

http://www.imdb.com/media/rm2729352448/tt0359423

roosa (Ei varmistettu)

Täytyy nyt vielä suositella sitä yhtä Cunninghamia mikä täältä puuttuu, Samaa sukua (Flesh and Blood). Ihana pitkä ja rönsyilevä romaani perheestä, suosikkini heti Koti maailman laidalla jälkeen (se sinun ainakin pitää pitää pitää lukea! :))

Tamber (Ei varmistettu)

No complaints on this end, spimly a good piece.

cuqufxaic (Ei varmistettu)

6q5Qxx vvumnytfznzu

geykhxio (Ei varmistettu)

HJIcTa yathlicpptxs

SirSnores (Ei varmistettu)

Woot, I will cterianly put this to good use!

iuttiop (Ei varmistettu)

K10gKa qqxzxsuvnhfb

thbyvu (Ei varmistettu)

XKZhev azlwvhdmhngw

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.