Iltapäivä parvekkeella

Laiska ja aurinkoinen iltapäivä kaverin parvekkeella. Kyllä kelpaa, kun hyllyssä on vino pino sisustus- ja muotilehtiä ja parvekkeen emäntä saapuu mukanaan tarjottimellinen jäätelöannoksia.

Naapuriparvekkeelta kantautuvan teknojytän vastapainoksi soitimme kännykästä 60-luvun euroviisuja (poupée de cire, poupée de son!). Tupakankäryyn eivät euroviisutkaan auttaneet, mutta onneksi oli sitä jäätelöä. Ja kukkia. Ja ne kaverit.

Jaksan aina hieman ihmetellä (myönnän, ehkä aavistuksen tuomitsevasti), miksi 80 % parvekkeista näyttää olevan tyhjiä tai rojun peitossa. Tai ehkä niissä on yksinäinen muovituoli ja hillopurkista tehty tuhkakuppi. Kaikki se kalliilla rakennettu tila, johon voisi laajentaa asuntoa tai jota voisi kohdella city-kasvimaana! Mutta niin - tiedän toki, ettei moinen ole kaikille tärkeää. Olen vain kateellinen.

Mutta nauttikaa te muut, nyt on täydellinen aika juoda aamukahvit partsilla ja kasvattaa basilikaa!

Kommentit

KatKat (Ei varmistettu)

Mullakin on just ollu kauhee parvekekateus, kun oon asunu erinäisissä yksiöissä melkeinpä viimeiset kymmenen vuotta ilman parveketta ja tietty tää aika vuodesta ku ihmiset laittaa pihojaan ja parvekkeitaan uuteen uskoon. Ja samoja miettiny, tiedän siis niin ton tunteen!

Tuulee tuulee

Meillä on iso parveke - pääkadun, ison risteyksen ja rakennustyömaan suuntaan. Yritin viime viikolla juoda siellä (pölyn peittämän parvekekaluston ääressä) päiväkahvit, mutta melu oli niin korviahuumaava että kesken jäi se maitokahvi tällä kertaa. Seuraavassa kämpässä saa sitten olla joku ihana lasitettu partsi kohti jotain puistoa tai pöpelikköä. :)

liina / kuinsurmaisisatakielen.blogspot.com (Ei varmistettu)

Parvekekateus on valitettavan tuttu tunne! Tämän hetkisessä kodissani kun ei ole edes ranskalaista parveketta. Tuuletusikkunassakin on rei'itetty puulevy, ettei vaan mitenkään voi laittaa päätä ulos. :P Onneksi on puistot ja kasvaa se basilika sisälläkin. :)

Laura Koo (Ei varmistettu)

Minäkin haluun parvekkeen! Kotoa muutettuani ensimmäisessä asunnossa oli ihanan suuri partsi, johon paistoi koko päivän aurinko - oi sitä autuutta! Noh, sitten tuli eteen muutto Helsinkiin, ja eihän näissä opiskelijakämpissä mitään parvekkeita ole. Sen lisäks että tää on inhottavaa, niin tää on myös epäkätevää. Ei vaatteiden tuuletusmahdollisuutta, ei ylipäätään kunnollista asunnon tuuletusmahdollisuutta helteillä.. Isona ostan talon, jossa on kunnon terassit! ;)

Lilla Lady (Ei varmistettu)

Oma parvekkeeni on piiiiitkä ja näkymät kohti moottoritietä. Tällä herkellä siellä todellakin on roinaa, kaksi(!) muovituolia, tuhkis sekä kesäasukkina pupu. Aurinko paistaa sinne 13-xx eli auringonlaskuun asti. Ei vain ole riittänyt voimat tai rahat tehdä siitä ihanaa kesähuonetta, vaikka haaveena se onkin. Kolmas kesä toden sanoo... :D

Hymyjä ja haukotuksia

Meillä on kyllä parveke. Kesäkukkia ja yrttejä meillä on ollut joka vuosi. Suurin ongelma ovat naapurit (sekä vieressä, ylhäällä että alhaalla), jotka tupakoivat omilla parvekkeillaan. Ei tarvitse kauaa parvekkeella istuskella, kun jo tullaan savustamaan takaisin sisälle.

Toinen ongelma on, että parveke on suoraan pohjoiseen. Kaikki kasvit eivtä viihdy ja harvemmin kyllä minäkään. Yleensä kesällä ei niin hirveästi ole niitä päiviä, jolloin ainakaan minä tarkenisin istua täysin varjossa.

Mutta toki parvekkeesta on iloakin. Sinne se vaatteita tuulettumaan ja kesällä se näyttää kasvien kera kivalta ikkunastakin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Onpa ihanan näköinen parveke, kuten sinäkin. :) Oletko tummentanut hiuksiasi, vai onko tämä yhä oma värisi? Kummin vain, kivalta (ja luonnolliselta) näyttää!

Kesän mukanaan tuomaa parvekekateutta on ilmassa täälläkin, toista vuotta putkeen. Aiemmissa asunnoissa on aina ollut joko piha tai parveke, joista olen ottanut kaiken huvin ja hyödyn irti. Nyt muutto näyttää kanssa-asukkaan työkuvioiden takia olevan jälleen edessä, ja vaikka muuttaminen itse on melko syvältä, mahdollisuus päästä taas sisustamaan omaa parveketta saa ajatuksen kuitenkin tuntumaan mukavalta. Saa nähdä, kuinka käy, toiseen parvekkeettomaan koppiin ei inspaisi enää lähteä, ei sitten ollenkaan...

A

mikko (Ei varmistettu)
Vierailija (Ei varmistettu)

Hei Eeva,

Tämä ei nyt liity mitenkään parvekkeeseen, mutta herkkuhetkiin kylläkin: haluaisin valmistaa hesarin ruokablogistasi bongaamiani ruusuvesi-inkivääri cupcakeja, mutta ohjeesta puuttuu kananmunien määrä. Joku oli sitä hesarin blogissakin tiedustellut, mutta ei ollut saanut vastausta. Olen huomannut, että täällä tunnut vastaavan kommentteihin ahkerasti – josko siis täältä saisin vastauksen pulmaan :) Kiitos huipusta blogista ja ihanista resepteistä!

ilsa (Ei varmistettu)

Saaks nyt tulla leijumaan, että mullapa onkin parveke! On yrttejä ja kukkia ja voin vannoo et aamupala (tai mikään muukaan mitä suuhunsa nyt sattuu pistämään) ei voisi missään maistua paremmalta!

Sra (Ei varmistettu)

ootpa kauniin näköinen kuvassasi! :)

vraa (Ei varmistettu)

Ah, mulla oli huikeet suunnitelmat parvekkeeni suhteen kun muutin tähän nykyiseen kämppään! Lasitettu koko kämpän levynen ja vielä viihtyisä puistonäkymä! Vähänkö olin täpinöissäni. Mietin parvekekukkia, löhötuoliryhmiä pöytineen, värikkäitä mattoja kunnes ymmärsin, mitä tarkoittaa jos ikkunat ovat etelään... Kesällä 50 astetta päivisin vaikka lasit olisivat auki. Siellä selviävät vain muovikukat. Ja värikkäistä matoista oli turha haaveilla, sillä se paahde käristää kyllä värit kaikesta. Paitsi ehkä muovista. Kuuma muovimatto? Yh. Lähinnä parveke on hyödyksi kesällä tuuletellessa: ovi aukaistuna on aika suuri tuuletusläpi. Ja lasituksista huolimatta talvisin lumi sataa väleistä ja on yhtä kylmä kuin ihan ulkopuolellakin, Alkukeväällä kuitenkin parveke on ihan elettävä ja eteläikkunat tulevat edukseen! Vai miltä kuulostaa aamupalan nauttiminen t-paidalla huhtikuun alussa? Parveketta parin viikon aamupalatuokioita varten ei kuitenkaan oikeen jaksa sisustaa. Harmittaa!

Hosuli
Hömppäblogi

Niin-pä. Tosin mulla ei oikeastaan ole syytä kateuteen, vain harmitukseen: muutin juuri pois asunnosta, jossa oli suuri lasitettu parveke. Sen olisi voinut sisustaa niiiiiin kivasti, mutta satuimme asumaan siinä kämpässä vain syyskuusta toukokuuhun, joten parveke jäi vähälle käytölle. Nyyh. Kesäasunnossakin on onneksi parveke, tosin pienempi sellainen. Sinne aion vielä raahata yrttipurkkeja.

Kaisa12 (Ei varmistettu)

Kerrostalojen parvekkeet tuppaa yleensä olemaan kamalan kuumia, jos aurinko paistaa siihen. Ja vastaavasti kylmiä, jos iltaisin aurinko ei paistakkaan. :( Plus, tänä keväänä on siitepölyä ihan hitosti! Että kyllähän sitä itekin haluais enemmän tuota parvekettaan hyödyntää, mutta kun siellä istuessa rupeaa koko kroppa hikoilemaan niin kamalasti jo viiden minuutin jälkeen. :D

hyvässäseurassa (Ei varmistettu)

Oi odotan innolla että remontti loppuu uudessa asunnossa ja päästään laittamaan meidän terassia kuntoon! Se on ihan hullun iso, joten sinne mahtuu vaikka ruokaryhmä yms.. Ajattelin kuitenkin rakentaa itse sinne sohvan ja jonkin kivan pöydän, en oikein välitä niistä huonekaluliikkeiden polyrottinkisista... Sitten yrtit ja PERUNAT kasvamaan vielä + grilli on pakko saada : )

http://hyvassaseurassa.blogspot.com/

prefecta
Hieno päivä

Heh, meillä parveke on ahkerassa käytössä koska treenaan siellä huhtikuusta lokakuulle. Ei kai se muiden mielestä älyttömän nätti ole kuulineen ja mankkuämpäreineen, mutta ei kaikkien intohimona tarvi olla pelakuut?

Sitäpaitsi siellä on mukava sohva ja saa sinne helposti pöydänkin leviettyä jos tahtoo. No, okei, on meillä puhuttu, että jos yrittäisin vähän edes lisätä viihtyisyyttä. Raahaisin vaikka roskat pihalle... 

Anselmi (Ei varmistettu)

Meillä on pikkuinen ihana lasitettu parveke, mutta taloyhtiön säännöt sanovat, ettei siellä saa pitää mitään, joka näkyisi kaiteen yli. Kaide on minua vyötäisille, joten se ei ole kovin korkea. Nyt se on ihan kiva, mutta jotain sinne pitäisi keksiä ilman, että taloyhtiön tädit suuttuisivat.

essi
Eye See

Sun maininnasta innostuneena metsästin Spotifystä France Gallin Poupée de cire, Poupée de son-biisin, ja ryhdyin lukemaan. Havahduin just kuunnelleeni viisi eri versiota biisistä ja vasta kuudennen kohdalla (Poupée de cire by Wizo) riitti :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.