Inglourious Django

Näin eilen Django Unchainedin.

Olen Tarantino-fani, joskin joudun vähän peittelemään sitä ihan vain siksi, että poikaystäväni mielestä Tarantino on täydellinen ja erehtymätön, ja minun täytyy tietysti olla ihan periaatteen vuoksi vähän enemmänkin Tarantino-kriittinen kuin oikeasti olen. Olin joka tapauksessa odottanut Djangoa innolla.

Komponentit olivat kohdillaan: roolisuoritukset olivat loistavat (en osaa päättää, kuka oli paras: Christoph Waltz, Jamie Foxx vai Leonardo DiCaprio. Ehkä kaikki?), tarina ja tempo takuuvarmaa mukaansatempaavaa Tarantinoa..

... mutta silti olin aavistuksen pettynyt. Elokuva oli itsenäisenä elokuvana tosi hyvä, mutta ei kai kukaan katso Tarantinon elokuvia vain itsenäisinä elokuvina, vaan nimenomaan tarantinoina. Minusta nimittäin tuntuu, että Django oli oikeastaan Inglourious Basterds sijoitettuna 1800-luvun Amerikkaan.

Tarina oli käytännössä melkein sama. Natsien sijaan oli plantaasinomistajat ja orjakauppiaat, karanneen juutalaistytön sijaan karannut orja. Elokuvan rakenne oli käytännössä sama. 

Pieni toive, Quentin: ensi kerralla jo jotain muuta kuin historiallinen kostotarina, jooko pretty pretty please with a cherry on top?

Oikeastaan kiinnostavinta Djangossa ei olekaan itse elokuva vaan sen ympärillä käytävä keskustelu. Oi tätä hupia ja hämmennystä kun katsoo blondeja amerikkalaistoimittajia kiertelemässä, kaartelemassa ja kiemurtelemassa "the N wordin" ympärillä (jota elokuvassa viljellään hyvin tiuhaan tahtiin). Koska olisi kaikille miellyttävämpää, että historiaa ei näytettäisi ihan niin ikävänä kuin se oikeasti oli.

Ja tässä syy, miksi rakastan Tarantinoa: Tarantino on ehkä vastuuton väkivaltaelokuvien tekijä, mutta kuka valtavirran Hollywoodissa muka uskaltaa ja ennen kaikkea jaksaa vielä olla yhtä vahvasti jotain mieltä? Tarantino on vähän sellainen pikkuisen hankala ja tosi ärsyttävä tyyppi, joka aina sanoo ne asiat, joita kukaan ei haluaisi kuulla. Ottamatta kantaa siihen, onko niistä asioista samaa mieltä, kyllä niitäkin tyyppejä tarvitaan.

Kuvitus leffan promoja

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Taasko Tarantinon leffassa oli Christoph Waltz. Inhoan sitä näyttelijää. Tuskinpa siis tulen katsoneeksikaan.

Eeva Kolu

Vierailija, voi ei, musta se on ihan fantastinen. Oli tässäkin leffassa.

Vierailijaveeva (Ei varmistettu)

Joo tää leffa on aivan mahtava! Christoph Waltz nimenomaan kruunasi koko elokuvan, sen rooli oli niin symppis, kerrassaan suloinen!

Vierailijaveeva (Ei varmistettu)

Joo tää leffa on aivan mahtava! Christoph Waltz nimenomaan kruunasi koko elokuvan, sen rooli oli niin symppis, kerrassaan suloinen!

niania (Ei varmistettu)

Mä tykkäsin tästä leffasta niin paljon, että tuli heti pakottava tarve nähdä kaikki Tarantinon aiemmat leffat uudestaan (paitsi Inglourious Basterds). Ja Christph Waltz oli tässä tosiaan mieletön, vaikka muutkin oli upeita, niin kyllä mäkin sen Oscar-ehdokkuuden nimenomaan Waltzille myöntäisin! Djangon nähtyäni katsoin seuraavana päivänä kotona Kill Bill 2:n ja fiilistelin Uma Thurmania, joka on sekin ihan mahtava. Ja nyt haluaisin nähdä taas kerran Jackie Brownin ja Pulp Fictionin.

Niinno, nytkun sanoit, niin onhan tarinat tosiaan aika samanlaisia. En ehkä tajunnut aikaisemmin, koska tykkäsin Djangosta enemmän kuin Bastardsista. Djangossa jauhettiin Tarantinolle tyypillisesti loistavan turhista asioista, mutta ei menty liiallisuuksiin (toisin kuin mun mielestä Bastardseissa). Tykkäsin myös vaihteeksi lineaarisesta tarinasta, vaikka Tarantinon tavaramerkki sekoitettu aikarakenne onkin myös hieno juttu. Mä  nautin leffasta kovasti, lukuunottamatta paria pakollista silmät kiinni ja toivo olevasti jossain muualla-kohtausta!

Kanelibasilika

Iiks! Tarantino-fanitusta ilmassa myös täällä, Django tosin vielä näkemättä (pian pian haluan elokuviin!)!

Mi Mi Mendine (Ei varmistettu) http://mimimendine.blogspot.fi

Olemme menossa katsomaan tätä poikaystäväni kanssa, enkä malta millään odottaa ! (:

XX
<a href="http://mimimendine.blogspot.fi" rel="nofollow">MI MI MENDINE, blogi muodista, trendeistä ja inspiraatiosta</a>

Vierailija-Ankku (Ei varmistettu) http://www.ankkula.blogspot.fi/

Olitpa osuvasti kirjoittanu tästä leffasta. Juuri kuten minäkin ajattelin elokuvan nähtyäni. Ja ne musiikit! Ne on aina parasta Tarantinon leffoissa. Välillä valinnat niin odottamattomia, ja siksi niin hyviä, jopa hauskoja!

Tepsuuh (Ei varmistettu)

Inglorious bastardsia en oo vielä nähnyt, mutta mulla tuli tästä leffasta mieleen Kill Bill. Tarinan päähenkilö on kostoretkellä ja raivaa esteet tieltä. Ja siinäpä se sitten olikin :D Mutta kyllä mä tästäkin silti ihan tykkäsin, vaikka en tajunnut leffaa kattomaan mennessäni varautua siihen, että Tarantinon leffoissa roiskuu veri ja se yllätti vaikka eihän sen ois pitäny..

Vierailija (Ei varmistettu)

Ajattelin myös leffan nähtyäni, että se on kuin Inglourious Basterds villissä lännessä. Mutta Tarantino on ikisuosikkini, eli tämä oli kehu :) Oma toplistaukseni on: ykkössijan jakavat Jackie Brown &amp; Kunniattomat paskiaiset, kolmanneksi kiilaa Django. Mutta kyllä Pulp Fiction ja muutkin ovat aivan huippuja. Ja kaikkien näiden musiikit...

Amma
Why you little!!

Juu, Tarantinosta tykätään täälläkin, mutta..

Puhuttiin miehen kanssa leffan jälkeen, että Tarantino saa omalla tyylillään aika paljon toteutusta anteeksi, vrt. jonkun muun elokuvassa zoomaukset, biisien volumetasot ja muutamat huonot tehosteet eivät olisi allekirjoittaneelle menneet läpi. Ja se goren määrä, voi härreguud, se vaan naurattaa. Heikompia ja tottumattomempia se saattaa ehkä hirvittää.

Mutta ihan hyvä joo. Ja ehdottomasti kirkkaimmat tähdet oli nimenomaan Waltz ja DiCaprio.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minä olen aina pitänyt Tarantinon leffoista, mutta tämä Django ei ole suurta mielenkiintoa trailerin perusteelle herättänyt. Eiköhän se pidä kuitenkin katsoa ja sitten taas todeta, miten nerokas Tarantino on. :D Luin jostain haastattelusta, että Tarantinolla on jo seuraava elokuva suunnitteilla siten, että Inglourious Basterds, Django Unchained ja tämä tuleva kolmas muodostaisivat trilogian. Eli mahdollisesti seuraavakin leffa on sitten vielä historiallinen kostotarina tai jotenkin edellisiin yhdistettävissä.

Idieh (Ei varmistettu)

Olihan Djangossa hirveästi samaa muutenkin kuin Tarantinon aiemmassa tuotannossa juonen lisäksi. Itselleni eniten (pahiten?) jäi mieleen Leon pöytään hakkaamis-puheesta mieleen se kuinka samalta Lt. Aldo Rane kuulosti.. Vaikka Tennesseestä kumpikin hahmo on kotoisin, oli samankaltaisuutta hämmentävän liikaa. Etenkin kun pohjille tiesi ettei rooli ollut alunperin Leolle tehty, tuli mieleen josko Brad olisi ollut myös Quentinin mielessä ko. kohtausta käsikirjoittaessa...

Mutta ei haittaa, Django kipusi ehdottomasti omalle top5-listalle "Tulevaisuuden klassikot" sarjassa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tarantinohan tahallisesti viittaa omiin elokuviinsa jatkuvasti. Ehkä selittää paljon samankaltaisuuksia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Pidin kyllä Djangosta, ainoa valituksen aihe oli leffan pituus. Jumaliste, 3 tuntia ja kamala vessahätä myöhemmin, totesin että olisi voinut ainakin 30min filmirullasta pätkästä pois.

Aggi (Ei varmistettu)

"Koska olisi kaikille miellyttävämpää, että historiaa ei näytettäisi ihan niin ikävänä kuin se oikeasti oli." Niin, no, tässä elokuvassahan juurikin mielistellään valkoista yleisöä kertomalla tarina "valkoisesta vapahtajasta", joka rientää orjapoloisten apuun, mikä lienee aikkas kaukana totuudesta. Tämä oli käytännössä 3 tuntia pitkä eksploitaatiofilmi. Ei se minustakaan huono ollut, mutta aika problemaattinen. Lisäksi luin vasta Tarantinon haastattelun, josta kävi ilmi, että se ukko on ällöttävä rasisti.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.