Istun himassa syön sipsejä

Lause, jonka kuulee hämmästyttävän usein: Mä en ikinä osta sipsejä. Kyllä niitä syö, jos niitä jossain bileissä on, mutta en mä niitä koskaan ite osta.

Ymmärrykseni ei riitä tähän. Onneksi kuulen tuon lauseen vastapainoksi vähintään yhtä usein lauseita kuten lomalla ajattelin lukea ja syödä sipsejä (jos sanojana on esim. Suomen sipsihulluimman toimituksen toimituspäällikkö K. Toivanen) tai pitäiskö syöd sipsei? (jos sanojana on Satakunnan lahja sipsiteollisuudelle ja maailmalle, ystäväni Jenna).

Vaikka valtaosa lähipiiristäni ei ymmärrä sipsirakkauttani, kollegani ymmärtävät. Toimituksessa meinasi nousta kapina, kun minä olin ainoa, jolle oli lähetetty kassillinen sipsejä. Kun aloitin työt Lilyssä, toimituspäällikkö Toivanen tuumasi, että hyvin sä sovit tänne, kun googlaa "etikkasipsit" tulee sun kuva.

Yksi juttu, jota en tajua, on se, miten Suomessa voi olla maailman parhaat perunat mutta maailman surkeimmat sipsit. Aromeilla maustettua sahajauhoa, pöh. Kartanot ovat ihan ookoo, mutta eivät läheskään yhtä hyviä kuin Kettlet. Äskettäin tosin löysin myös jotain uusia kotimaisia sipsejä, jotka olivat tosi jees. Niissä oli joku metsurin kuva pussissa, en muista nimeä enkä valmistajaa. Perunalaarin pohjalla näkyy siis valoa. Kenties sipsirakastajille ovat hyvät ajat alkamassa täällä pohjolassakin.

Ja joo, olen puritaani. Sipsit ovat sitä parempia, mitä rapeampia, mitä isompia, ja mitä vähemmän lisättyjä makuhöpsötyksiä. Mustapippuri, merisuola, etikka, niillä pärjätään. Hyvä sipsi ei kaipaa myöskään dippiä.

Väitän, että se kuuluisa paha olo, joka sipseistä muka tulee, tulee natriumglutamaatista, ei itse sipseistä. Hyvistä etikka- tai merisuolasipseistä ei nimittäin seuraa samanlainen ällötys kuin huonoista sourcreamoniontilliranchsipseistä.

Nykyään lempparitapani nauttia sipseistä on tehdä se jääkylmän Aperol spritzin kera. Täydellinen virkistys hellepäivänä, kun kaipaa suolaa, rasvaa ja kylmää. Milanossa tämä tajuttiin niin hyvin, että Aperolin omalla terassilla oli tarjolla paikan päällä paistettuja spessusipsejä.

Mikä tämän kaiken pointti oli? No oikeastaan vain kirjoittaa sipseistä, jotta saisin syyn postata valokuvan juhannuksena löytämästäni SYDÄMEN MUOTOISESTA SIPSISTÄ.

Omistan kuvan Jennalle, Katille, Annalle ja Mikolle sekä kaikille teille, jotka ymmärrätte. Keep on sipsin' eli the rousk must go on.

Kommentit

Hosuli
Hömppäblogi

Mää en kans ymmärrä ollenkaan tuota "en osta ikinä sipsejä" -lausetta, mutta toisaalta en itse osta ikinä karkkia. Ja tietysti kerron sen mielelläni. :D

Hyvistä etikka- tai merisuolasipseistä ei nimittäin seuraa samanlainen ällötys kuin huonoista sourcreamoniontilliranchsipseistä.

Totta! Ostin juhannusherkuksi kolme pientä pussillista Kettle-sipsejä - just täydellistä. Isosta sipsimäärästä nimittäin tulee aina maha kipeäksi, natriumglutamaattia tai ei.

Kanelibasilika

Sipsit <3 (myös juuressipsit on herkkuja!)

Kontiainen (Ei varmistettu) http://kolmassivullinen.blogspot.fi

Kaipaan Suomessa jatkuvasti niitä Kettlen pikkupusseja, joita oli Briteissä niin kätevä napata evääksi mistä tahansa lähikaupasta. Yleensä mustapippurilla. Eikä siitä pikkupussista pystynyt tulemaan edes millään tasolla huonoa omatuntoa.

Eeva Kolu

Sas muuta! Mustapippuri on paras ja pikkupussin koko juuri passeli. Suomessakin noita Kettlen pikkupusseja saa ainakin Stockalta ja Punnitse&Säästästä. Olis tosin kiva, jos niitä saisi lähikaupastakin... :)

tiukuliini (Ei varmistettu)

Kettlejä saa Stockan lisäksi kuulkaas niinkin eksoottisesta paikasta kuin Lidl :D

Eeva Kolu

Juu kyl Kettlen isoja pusseja myydään onneksi vaikka missä, mutta pikkupusseja oon nähnyt vaan Stockalla ja P&S:ssä :(

Taru_ (Ei varmistettu)

Hahah, ihan ku oisin itte kirjottanu (paitsi että mun ulosanti paljon on heikompaa :)). Ja nyt iski aivan tajuton sipsinhimo. Ne taitaa muuten olla ne kuvailemasi metsurisipsit olla näitä? : http://www.estrella.fi/rough-cut Hyviä!

Eeva Kolu

Juu noita! Ja tietenkin merisuolaversiona ;)

Parhaat sipsit/mm (Ei varmistettu)

Sipsit ja kylmä kuiva siideri (ulkomailla myös olut) on kombo, josta en minäkään luovu. Ja estrellan/taffelin sahajauhoja, edes kartanoita (jotka menee, jos mitään muita ei ole) en kelpuuta; nimittäin parhaat sipsit saa lidlistä! Rusehtava paperimainen pussi, olisivatko jotain country....-merkkisiä. "Perinteisin menetelmin valmistettu", mutta paistossa käytetty kasviöljyä JA maapähkinäöljyä ja paistettu hitaasti, jotta ovat oikeasti rapeita. Maista. :)

nansk

Mmmmmmm namnamnam. Olen sipsiholisti, ne ovat suunnilleen lempiasiani maailmassa. Romanttisella päällä ollessaan avokkini ei osta minulle kukkia vaan sipsipussin. Sitten istun onnellisena sohvalla mutustamassa niitä ja luen tai katson jotain hyvää sarjaa.

Itse kyllä rakastan ihan perustaffeleita ja nimenomaan sitä ranchdippiä. Om the nom. Kettlejä en ole edes maistanut, ja Kartanot ovat kyllä ihania, mutta se pussi on sen verran pieni hintaan nähden, että yleensä päädyn kustannustehokkaampaan (lol) vaihtoehtoon...

Vastapainoksi en voi sietää juustonaksuja. Ja tosi harvoin ostan itse karkkia. Ehkä joskus pätkiksen.

Eilisen lupaukset

Ostan harvoin sipsejä, mutta nyt tekee mieli...

Taffelin sileä Classic on suosikki. Perunaa, kasviöljyä ja merisuolaa. Kannattaa kokeilla.

 

Eeva Kolu

Taffelin Classicit on noista lähikaupan sipseistä Kartanoiden jälkeen ainoita, joita viittii ostaa, mutta niissäkin on mun makuun liian pehmeä koostumus. Ei rousku tarpeeks! :D

Emma

Aaah sipsit forever <3 

Eeva Kolu

Joo ja hei muutenkin pus! Nähäähä pia!

Hertta
Lilou's Crush

Noniin Eeva, oliko kiva tehdä musta IT-osaston inhokki. Näppikselle valunut kuola tais aiheuttaa just oikosulun. Kettlet, joo, Kartanot, joo. Oi ja nam ja aah, kunhan vielä sais kunnon viinietikkasipsejä helposti niin aijai. -Tän kesän kovin homma on muuten ollut kolmen kk:n sipsilakko, kun suola ei passaa mun ruokavalioon just nyt :(

Eeva Kolu

Voi ei Hertta, otan osaa! Ja vinkkaan, että Kettlellä on sellaisia "just a hint of salt" -sipsejä myös, niitä saa ainakin tääl Turus Punnitse & Säästästä :)

Hertta
Lilou's Crush

ooooh! Onko justahintista kunnon sipsiksi? Onko sulla kokemusta? Kerro heti jos maistuvaisia ovat!

Vierailija (Ei varmistettu)

Aijai. Kun asuin Irlannissa en muuta tehnytkään ku söin sipsejä. Suomen sipsit on kyllä suurelle sipsiloverille aika masentavaa kamaa. Saatoinpa myös tässä juurikin eilen laittaa facebookkiin kuvan TOSI ISOSTA SIPSISTÄ (oli muuten hämmentävän hyvä kartis satsi) kuvatekstillä: superkuu sitä ja superkuu tätä...tsiigatkaas tätä supersipsiä. Ymmärrän sinua siis täysin.

Keep on sipsin'

Eeva Kolu

Hihii mä instagrammasin myös äskettäin jättisuuren Kettlen. Kartanoissa mulle on aina osunut sellaisia pieniä ruppanoita, oliskohan silläkin saralla kehitystä ilmassa?!

Vierailija (Ei varmistettu)

sipsit &lt;3 ja teharit &lt;3

Eeva Kolu

Jes, eka joka tunnisti teharit! :)

Vieras
Vierailemassa

Haha itse kuulun juuri noihin, jotka viljelee tuota lausetta :D En oikeastaan siksi, ette tykkää sipseistä, vaan koska karkkiin mulla on jo himo, en halua samaa sipseihin, joten yritän pitää ne poissa arjesta :) Alkohlin, etenkin siiderin, kanssa sipsit ovat ehdottomia, ja mahdollisimman luonnonmukaiset ja yksinkertaiset sipsit ovat parhaita.

sdgsdh (Ei varmistettu)

Namnam en tiedä mitään parempaa kuin sour &amp; cream sipsit....... :)

Marjo L (Ei varmistettu) http://melkomustavalkoista.blogspot.com

Minä elän ja hengitän sipsiä. Joten juu, tajuan täysin pointtisi :) Karkkia en ole oikein koskaan oppinut syömään (suola on kunkku), mutta voisin vuorata kotini sipsipusseilla ja mässyttää niitä harva se päivä. Valitettavasti toinen puoliskoni saattaisi sanoa asiaan eriävän mielipiteensä.

Ja kyllä, nuo Estrellan merisuolalla maustetut metsurisipsit olivat valon kajastus Suomen köyhälle sipsiarmeijalle. On tullut testattua, nekin.

KatiM (Ei varmistettu)

Vihdoin löytyi joku, joka on samanlainen (sinun sanojasi lainaten) sipsipuritaani kuin meikä. Jösses, en ymmärrä miksi sipsit täytyy pilata jollain kamalalla mausteseoksella tai dipillä. Yksinkertaisuus kunniaan (ja viinietikka)!

Asuin Briteissä viisi vuotta, ennen kuin tajusin etikkasipsien hienouden. Oli jo aikakin. Tyrrellsin merisuola- ja siiderietikkasipsit, rakkautta ensi puraisulla. Ranskalaisiini, eli chipseihin en tosin vieläkään huoli etikkaa, suola riittää mainiosti.

Tämä uusi lily onkin mielenkiintoinen. Yritin nähdä, kuka on tykännyt kommentistani ja onnistuinkin tykkäämään siitä itse, peräti kahdesti. 

marijja (Ei varmistettu)

Se AINOA kerta, kun sipseistä hullaannun on, kun löydän jostain päin maailmaa Tyrrellsin Lightly sea salted-sipsejä. Niitä ei voita mikään ja mitään muitahan ei osteta. Kuulun siis tähän karkkikuppikuntaan, jolle rasva ja suola ei tuota onnenkilahduksia. Paitsi ne Tyrellsit......

Lilyth (Ei varmistettu)

Ainakin täällä Jklässä Tyrellsejä löytyy Punnitse ja Säästä -kaupasta.

Kaoka (Ei varmistettu)

Oih, sipsit &lt;3 Katkeroiduin syvästi kun lähin Citymarket lopetti Burt'sien myymisen, ja täältä ei saa Kettlejä kuin hyvin harvoin Lidlistä :(
Itse en tykkää yhtään mausteisista sour&amp;cream yms. virityksistä, ja perus Taffeleista ainoat joita syön ovat ne tavalliset aaltokuvioiset, pelkällä suolalla maustetut versiot dipin kanssa. Ja sileisiin "kunnon sipseihin" ei tosiaan dippiä laiteta. Koskaan.

Katrikkkk (Ei varmistettu)

Punnitse&amp;Säästässä myydään Tyrrellsin sipsejä, jotka ovat ainakin tällä hetkellä minun lemppareitani :)

E. (Ei varmistettu) http://kissanminttuajakahvia.blogspot.co.uk

Ah, asun Skotlannissa ja Suomessa ollessa tämä sipsi rakastaja nuutuu. Varsinkin kun noita Mackies of Scotland merkin sipsejä ei täällä ole missään tullut vastaan. Saman kokoiset pussit kuin Kettlellä mutta maku vaan on niin paljon parempi kuten myös suutuntuma... Heh, kuulostan kunnon addiktilta! Suomessa oikeastaan vaan Kettle ja Kartanon menee, muuten en viitsi vaivautua pettymään. ;D

Henriikka. (Ei varmistettu)

Minä olen juuri se tyyppi, joka lukee perjantai-iltana mieluiten jotain kirjaa, katsoo sarjoja ja syö sipsejä. Olenko varhaismummoutunut vai ovatko syynä ne sipsit, en tiedä, mutta kaverit ihmettelee.

PS. Uusin sipsisuosikkini on chipstersin luomulastut. Ne uudet poimutetut on muuten niin rapeita, että hampaisiin sattuu ;)

Muu (Ei varmistettu)

Kettles Sea salt &amp; balsamic vinegar lähikauppoihin -kansanliikkeen paikka?

ansqu (Ei varmistettu) http://rosydetails.blogspot.fi/

Mä ostan yleensä mieluummin voipoppareita kuin sipsejä. ^^ Paljon halvempia, vähän terveellisempiäkin eikä tuu niin ällö olo. :3

Corni (Ei varmistettu)

Itse en tykkää sipseistä ollenkaan. Popcornia voisin taas syödä kilokaupalla. Ylläolevasta olen kyllä ihan erimieltä, meinaan micropoppari voin maulla on todella kaukana terveellisestä, kun ottaa huomioon järkyttävän epäterveellisessä muodossa olevat rasvat ja keinotekoiset aromit.. Kattilassa itse tehtynä tulee tosi hyvät popcornit.

annemi

<3 <3 <3 etikkasipsit!!! saan aina syödä omani kotona yksin kun ei toinen puolikas tajua etikkasipsien päälle (onneksi!).

KKristiina (Ei varmistettu)

Sipsit on ihan ok, mutta Ottoa on ikävä!

Mua kiinnostaisi tietää miten paljon ihmiset syö sipsiä. Olen siis ihan älytön sipsien rakastaja ja nuorempana vedin nassuuni 300g Manhattaneita yhdeltä istumalta. Nykyään on mennyt hifistelyn puolelle ja oikeastaan ainoastaan Kettlet ja Kartanot yms. kelpaavat.Sipsiä on PAKKO saada kerran viikossa. Sipsittömät päivät haaveilen sipseistä. Kettleissä on paras pussikoko: 150g ei vielä aiheuta ähkyä eikä hirveän huonoa omaatuntoa (pelkään suolaa ja akryyliamiladia... en niinkään rasvaa). Kartanon perunalastuista seuraa aivan järjetön naaman turvotus seuraavana päivänä. Tosin ne pelkällä suolalla maustetut ovat vertailevan tutkimukseni mukaan harvinaisen miedosti suolattuja.  Ja dippiä täytyy aina olla. 

emmien (Ei varmistettu)

Minäkin kuuluin siihen porukkaan, joka sanoo, ettei koskaan osta sipsejä. Hyi ja yök kaikki sourcreamit ja grillimausteet! Kunnes tutustuin siihen metsuriin merisuolalla. Se oli menoa se, nams.

Lilyth (Ei varmistettu)

Oih, sipsihimorohmuaja ilmoittautuu!!! Viime kesänä tykästyin Lapin reissulla Lapin perunan (?) puikulaperunoista tehtyihin rosmariini-savuporosipseihin. Miksi, oi miksi näitä ei saa Rovaniemeä etelämmästä kaupoista?!?! Ja rosmariinista puheen ollen: onko joku onnistunut löytämään kaupasta niitä Chipstersin rosmariinisia luomulastuja?!?! Oon nähnyt jo tovin mainoksia niistä joka paikassa, mutta en oo löytänyt itse sipsejä mistään. :-/

Lare K (Ei varmistettu)

Joo! Löyty heti kun näin mainoksen Lahessa Cittarista. Ne on HYVIÄ!!

Gitta* (Ei varmistettu) http://matkamuistojabygitta.blogspot.fi/

Voi kuinka sipsit ovatkaan hyviä! Ellen lihoisi, söisin niitä kovasti. Ja englannissa on kyllä maailman parhaat etikkasipsit! Itse bongasin myös nuo metsurisipsit, usklatauduin kuitenkin kokeilemaan niistä sipuli-kermaviili versiota ja kyllä ne voitti mennen tullen kaiken maailman manhattanbroadwayt...

J/ (Ei varmistettu)

Suosittelen ehdottomasti myös S-ryhmän kaupoista löytyviä Rainbowin Country-sipsejä! Rouskuvia ja maukkaita.

am_ (Ei varmistettu)

Mä tykkään nykyään kaikkein eniten Linkosuon ruissipseistä! Ne on tosissaan hyviä eikä vaan mitään ankeita terveysjuttuja. Poikaystäväkin tykkää, vaikka oli alkuun aika epäileväinen. :) Noista ei tuu ikinä ällöolo, niinkuin normisipseistä.

phocahispida

Minä olen näitä "en osta koskaan sipsejä"-ihmisiä ja mies on "en osta koskaan karkkeja"-tyyppejä. Toistemme pusseista otetaan kyllä kohteliaasti maistiaiset aina. Rakkaus kukoistaa, kun mies ei syö karkkejani enkä minä ryövää sipsikätköä... ;)

http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/

Rebekka (Ei varmistettu)

Eeva, olet ihana ja lisäksi NIIN OIKEASSA.

AinoPee (Ei varmistettu)

Mikä muu loman perimmäisenä tarkoituksena voi olla kuin maata auringossa (tai sohvalla) ja syödä sipsejä? Ihanaa että löytyy muitakin hengenheimolaisia :)

Olga (Ei varmistettu)

Näitä parempiin (ja rapeampiin) en ole vielä törmännyt:

http://www.chipsters.fi/fi/tuotetori/chipsters-luomu-lastu-poimutettu-150-g

Ei mitään turhakkeita perunan, öljyn ja suolan lisäksi. Namskis!

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.