Ja juo ja laula ja juo ja laula ja juo ja laula ja juo

Rapujuhlat. Oijet.

Viime vuonna jäivät väliin, koska olin jumissa Tampereella tililläni 6 euroa (ei ihan riittänyt junalippuun).

Tänä vuonna laulettiin senkin edestä. Jos seuraavana aamuna on käheä ääni, ovat rapujuhlat onnistuneet.

Kyl mää vaan niin tykkään. Jonain vuonna haluaisin tosin itse pyydystää ne ravutkin. Mitenköhän se tapahtuu? Vaahteramäen Eemelistä muistan, että jollain kepillä ne säikäytettiin ja sitten vaan katsottiin, kun kipittivät suoraan mertaan. (Käytinköhän nyt oikein sanaa merta?)

Ja lisäksi: mitenköhän näitä juomisen, syömisen ja laulamisen yhdistäviä juhlia pääsisi viettämään useamminkin kuin kerran vuodessa? Paljon kivempi on kuunnella kavereiden raakkumista kuin Spotify-soittolistaa.

Ehkä alan järjestämään ei-akateemisia sitsejä kotonani. Tai sitten pitää ehkä ryhtyä georgialaiseksi. Vai venäläisetkö ne on, jotka juo ja laulaa ja juo ja laulaa ja juo ja laulaa ja juo?

Jo on, jukoliste, saavutettu päätepiste. 

Mutta ensi vuonna sitten taas.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Meil oli viime vuonna juhlat teemalla "kauneimmat joululaulut, juomalaulut ja naamataulut". Repertuaariin kuului myös Disney-klassikoita. Arvaat varmaan oliko paras idea ikinä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kääk, haluaa sitseilleee! Arvasin heti otsikosta, mistä on kyse. Olipa hauska postaus! :)

annemi

VAUUUUU! upea kattaus!

kaikkinimetvarattu (Ei varmistettu)

EEVAA!

matka pariisin edessä, haluisin lukea sun vanhan blogin pariisi-postauksia, vieläkö niihin pääsee käsiksi jotenkin?

viva la anteeksi

Rapuja pyydystetään viemällä rapumerta veteen ja menemällä myöhemmin kattomaan tuliko mitään. Kannattaa valita sellai vesi, missä on rapuja. Ja laittaa luvat mertoihin tai joku heittää ne vielä menee. Pakko nyt lisätä, että jätä mieluummin ne ravut pyydystämättä ja pidä laulujuhlia muuten vaan, mutta jos niitä haluu niin noin se menee. Ei oo vaikeet

terkuin ravustajan tytär

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin ja ensin pitää onkia mato-ongella laiturin nokasta särkiä syötiksi rapumertaan! Se on se hauskin vaihe.

Terveisin erään toisen ravustajan tytär :)

liina / kuinsurmaisisatakielen.blogspot.com (Ei varmistettu)

Itse järjestetyt sitsit on ihan parhautta! Saa kutsua vain ne kivoimmat ja laulaa mitä haluaa missä järjestyksessä tahansa. Ja sitsit nyt vaan on kivoja! Ravuilla tai ilman.

Kaveriporukalla olemme pitäneet niin mökki-, piknik- kuin joulusitsit. Ja huisia on ollut! :)

Ihana ja kallis

Nyt tuli vaihtarilla koti-ikävä ja sitsikaipuu. Haluan juomaan ja laulamaan!

Vierailija (Ei varmistettu)

meillä on nyt tulossa alkusyksyiset juustokakkujuhlat, syksyiset juustokakkujuhlat sekä myöhäissyksyiset juustokakkujuhlat. sitten onkin jo joulu...

Jemina
http://loydankyllaperille.blogspot.com/

Vierailija (Ei varmistettu)

meillä on nyt tulossa alkusyksyiset juustokakkujuhlat, syksyiset juustokakkujuhlat sekä myöhäissyksyiset juustokakkujuhlat. sitten onkin jo joulu...

Jemina
http://loydankyllaperille.blogspot.com/

Piukku (Ei varmistettu)

Ihana kattaus ja ihana tunnelma! Nyt tekisi mieleni järjestää pikku kekkerit viikonloppuna ja tehdä tuollaisia hauskoja viirejä =) Kaapissa olisikin odottamassa hauskoja alennusmyynneistä löydettyjä pinkkejä/turkooseja/mustia pahvimukeja.

-Piukku
yesdearyes.blogspot.com

wikke / luukkuja.blogspot.com (Ei varmistettu)

Mun kokemuksen mukaan aika monet kuoroa harrastavat ihmiset juo ja laulaa, juo ja laulaa juo ja laulaa jne. Tai toisinpäin.

SonjaKoo
Karnevaalikausi

Jostain syystä tuli mieleen Vintiöistä VR:n Laulajat: "Tahdon laulaa laulaa laulaaaaaa..." :D

http://sonjasly.blogspot.fi/

Vierailija (Ei varmistettu)

Vähän samaa mieltä kuin ylempi ravustajan tytär. Kai sitä iloisia ryyppy- ja laulujuhlia voi ystävineen pitää ilman, että asiaan pitää liittyä kuolleiden (ja vielä sangen brutaalilla tavalla kuolleiden) eläinten syömistä. Sen, että ravut eivät tuntisi kipua kun ne keitetään elävältä, on joku keksinyt vain rapujuhlijoiden mieltä rauhoittaakseen. Ravuilla on kyllä riittävän kehittynyt hermosto.

Eeva Kolu

Vika Vierailija, en lähtisi kritisoimaan rapujen syömistä, jollei samalla kritisoi kaikkien eläinten syömistä. Rapujen syöminen on kuitenkin moninkertaisesti eettisempää kuin tehotuotetun kanan tai lehmän, sillä ravut ovat kuitenkin saaneet elää lajilleen ominaisen elämän luonnollisessa ympäristössä. Kuinkahan moni ravunsyöntiä kauhisteleva laittaa itse ihan tyytyväisenä leivälleen kinkkua?

Jos taas viestisi tarkoitus oli kritisoida lihansyöntiä ylipäätään, niin fair game, siitä aiheesta voimme käydä keskustelun joskus toiste.

kkolmas ravustajantytär (Ei varmistettu)

Myös ilman mertoja voi pyytää rapuja, ja se vasta mukavaa onkin :) eli siis kaikki alkaa sillä kun tehään kaloille syöttitaikina ja lähetään onkimaan niitä särkiä. sitten hommataan vahvaa narua, puutikkuja, haaveja, fikkareita, hyvää juomaa ja parhaimillaan tulipaikka rannalta minkä vesissä piileskelee niitä rapuja! kalat paloiks ja naruun kiinni, naru kiinni tikkuun ja tikku veteen, sitten aletaan kiertämään pikkuhiljaa niitä tikkuja ja kattellaan fikkarilla onko rapuja syömässä kalaa, ja jos on niin haavilla kiinni vaan! tää on sellanen koko yön juttu :) ja sit seuraavana päivänä rapujuhlat :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Eeva, olen vegaani :)

Ja vaikka mainitsemasi kinkunsyönti nyt tietysti on lukemattomia kertoja epäeettisempää (ja hiili-intensiivisempää), niin jotenkin kaiken muun lihansyöntihehkutuksen rinnalla nämä rapujuhlakuvat osaavat sattua erityisesti silmään. Oikeastaan muista eläimistä ei tupata jakaa nettiin paljon kuvia, joissa niitä on röykkiö kuolleena lautasella (onneksi siipiravintoloiden asiakkaat eivät vielä postaile niistä keoista kuvia blogeihinsa, tai sitten olen vain onnellisesti onnistunut välttämään ne). Ja tuo rapujuhlien kuvasto jota niin kovin hilpeästi levitellään vain tuntuu lihansyönnistä irtautuneesta aivan käsittämättömän groteskilta.

Olen huomannut että syöt ilmeisesti mielelläsi lihaa, mutten ole kokenut tarvetta nipottaa aiemmin, kun postauksesi eivät aiemmin ainakaan huomatakseni ole käsitelleet lähinnä kuolleita eläimiä, etkä ole kai aiemmin harmitellut että miksei tällaista mässäilyä voi olla useammin. Siksi teki vain mieli mainita, että kai juhlia ja laulaa voi ilman rapujakin. Peace :)

T. se viimeinen Vierailija

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.