Jääkaappi ja muita toteutuneita unelmia

Minua kohdannut onnenpotku tässä elämässä on se, että olen aina unelmoinut pienistä asioista. En ole koskaan halunnut olla rokkitähti, kuuluisa näyttelijä, rikas tai avaruusmatkailija. Sen sijaan unelmoin esimerkiksi toimivasta jätteidenlajittelujärjestelmästä ja siitä, että saisin kerran elämässäni juosta alas Fuji-vuorta niin kuin Amélie Nothombin kirjassa Samuraisyleily.

Joku self help-kirjailija tai konsultti pitäisi kyvyttömyyttä (vai haluttomuutta?) unelmoida saavuttamattomasta nimenomaan heikkoutena, mutta minusta se on aina ollut siunaus. Ettei tarvitse elää elämäänsä tyytymättömänä, kun ei saanutkaan kuuta taivaalta. Ei tarvitse katkeroitua, kun onkin kolmekymppisenä toimistorotta eikä loppuunmyytyjen stadioneiden tähti. (Tietysti aina on mahdollista, että unelma stadiontähteydestä toteutuisi, mutta se ei ole minun unelmani ja koen siksi päässeeni helpolla.)

Mutta mitä tällä on tekemistä jääkaapin kanssa?

No kaikki. Olen unelmoinut Smegin jääkaapista siitä asti, kun 14-vuotiaana näin sellaisen ensimmäistä kertaa jonkun kodinkoneliikkeen näyteikkunassa. Silloin päätin, että sitten kun mulla on oma koti, mulla on just tuommoinen pulska, epäkäytännöllinen mutta saakelin hieno jääkaappi, eikä kukaan tylsä aikuinen sano, että semmoista ei sovi ostaa. Ja nyt mulla on sellainen! Voitteko kuvitella! Se on niiiiiiiin hieno! 

Kaappi on siis aika massiivinen luonnossa - kuvassa näkyy vain reilu puolet, koska kaapin edessä oli sahausteline (krhmm).

Tilasimme jääkaappi-pakastimen Saksasta, josta sen sai lähes 600 euroa Suomen hintoja edullisemmin. Säästyneillä 600 eurolla aion hankkia tulevina vuosina 200 purkkia veriappelsiinituoremehua. Olen nimittäin ihan varma, että jokaisena sunnuntaiaamuna, jona kaivan mehupurkin juuri tuosta unelmien jääkaapista, tulen hyvälle tuulelle.

Tässä kuvassa näkyy kaksi muutakin toteutunutta unelmaa: perinteinen lautalattia ja astianpesukone.

ASTIANPESUKONE! 

(Kuvitelkaa tähän gospel-kuoro laulamaan ja taputtamaan vauhdikkaasti käsiä - halleluja! Halleluja!)

 

 

Kommentit

VierailijaSonja (Ei varmistettu)

Jee onnea :). Tollanen mulle myös joskus, turkoosina <3.

pumssi (Ei varmistettu)

Haha, nauroin aaneen :D Komia on kaappi!

Hosuli
Hömppäblogi

Samastun, samastun! Niin moneen asiaan, että pitää listata:

- Sen sijaan unelmoin esimerkiksi toimivasta jätteidenlajittelujärjestelmästä - NIINPÄ!

- Tuo on vaan kaunein jääkaappi, minkä sille mahtaa. Värin valitseminen tosin tuottais mulle suuria vaikeuksia. (Ehkä jo joidenkin vuosien päästä ollaan siinä valitsemispisteessä, kuka tietää.) Valkoinen on hyvä päätös.

- Huh huh mikä hintaero. Kannattaa ehdottomasti käyttää tuo raha juuri veriappelsiinimehuun. Siihen God Morgonin luomuversioon ehkä? Se on nimittäin parasta.

- Astianpesukone on niiiiiin luksusta elämässä. Meillä on sellainen miniversio kotona ja kesäkämpässä nyt melkein oikean kokoinen. Arvostan.

Hannelekans (Ei varmistettu)

Hei! Kiitos yhdesta harvoista oikeasti kiinnostavista blogeista. Onnea toteutuneiden unelmiesi johdosta! Meillä on kanssasi ainakin yksi yhteinen unelma, tiskikone. Kyseinen unelma ei ole kohdallani vielä toteutunut. Sen sijaan olen se katkeroitunut kolmekymppinen, tosin siitä syystä, että en ole päässyt työllistymään sivistyksen hamuamisesta ja kovasta yrittämisestä huolimatta. Toivotaan, että meidän kaikkien unelmat toteutuisivat (yritetään kaikki toivoa kaikille yhtä aikaa!). Kyllä minä ainakin vielä jaksan unelmoida.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanaa! Paljon onnea unelmasi toteutumisesta! Itse salaa toivon, että minun vastaava jääkaappiunelmani toteutuisi tässä lähivuosina...Tosin ensin tarvitaan se asunto. Ja keittiö. Puulattiakin olisi kiva. Onneksi poikaystävän suostumuksen olen jo saanut. Se on hyvä alku.
Olisi mielenkiintoista kuulla, miten jääkaappi toimii sitten käytännössä. :)

Eeva Kolu

Sonja, oi turkoosi! Unelma jääkaapista on pysynyt samana 14-vuotiaasta, mutta värivaihtoehto ehti muuttua matkan varrella moneen kertaan :)

Pumssi, no eikö ookki! Ja nimenomaan KOMIA!

Hosuli, no niin on, ei pääse muut lähellekään! Mikä siinä on, että skandinaaviset dissainerit osaavat ratkaista kaikki muut sisustuspulmat, mutta eivät tuota samperin jätteidenlajittelua?!

Hannelekans, voi ei, älä sentään katkeroidu. Kyllä unelmoida kannattaa, ja mielestäni työllistyminen ja tiskikone on hyviä ja saavutettavia haaveita :) Ja vaikka minäkään en unelmoi rokkitähteydestä tai miljoonista, niin unelmia riittää, niitä on kymmeniä, todennäköisesti satoja! Liityn siis toivojien joukkoon kanssasi :)

Vierailija, kyllä! Sun unelmat on kuitenkin kaikki ihan saavutettavissa, joten uskallan melkein luvata, että kyllä ne sieltä tulee! Kuulette varmasti jääkaapista lisää jahka päästään oikeasti muuttamaan :)

 

 

Taina
Taina

IHANA ihana IHANA!!

mulla on sama, vielä toteutumaton, unelma. Mutta joskus vielä, sitten kun en asu 20 neliön vuokrayksiössä jossa on muovimatto eikä tilaa millekään.

Vieno (Ei varmistettu)

Aighh! Smeg! Mietin muutama vuosi sitten, että perustan erillisen Smeg-tilin, johon säästän rahat omaa Smegiä varten. Sitten, kun olen velkavankeudessa ja kaikki loputkin rahat menee remonttiin, niin saisin kuitenkin sen Smegin. Sitten, kun oma koti löytyy, konsultoin sua sen saksalaisen kaupan suhteen (vaikka sitä tiliä mulla ei edelleenkään ole).

Alice
My blueberry dream

TISKIKONE! voi halleluja, se on kyllä mun unelma kanssa. Tai mun unelma on ylipäätään iso keittiö- nykyinen on ehkä puolikas keittokomerosta. Vaikka kyllä sielläkin kokkaa. Mutta kun puhutaan unelmista, niin iso, suht avoin keittiö jossa on kunnon tasot ja avohyllyjä. Ja tiskikone.(No kunhan nyt olisi tilaa ja puhtaat seinät.)

Ihana jääkaappi kyllä! Kunnon kokoinen sen pitääki olla. 

Mun tämän hetken tärkein unelma on kuitenkin gradun valmiiksi saaminen loppu- syksyyn mennessä. Vähäsen kyllä pelottaa- sehän meinaa yliopisto ajan loppusuoraa!

Martina (Ei varmistettu)

Astianpesukone on parasta, mitä kukaan on ikinä keksinyt.

nim. muutan juuri pois astianpesukoneellisesta asunnosta, tervetuloa käsitiski...

Vierailija (Ei varmistettu)

Onnea! Smeg on ihana :)
Mieleeni tuli, että kerroit aiemmin vuonna matkasuunnitelmastanne Pariisiin. Joko Pariisi oli? Mitä sille kuului?

fella (Ei varmistettu)

Nyt on pakko kyllä kommentoida, koska tää postaus just pelasti mun päiväni! Olin aamusta asti ihan masentunut, tuntui että en tuu ikinä saamaan mitään aikaseks elämälläni ja kaikki muut on jo ehtineet vaikka mitä.. Ja sitten avasin tän blogin, ja kaikki kriisit katos taivaan tuuliin. Pienistä asioista haaveileminen ja innostuminen on niin paljon ihanampaa, kuin isoista murehtiminen. Ehkä mullakin joskus vielä on oma ihana Smeg! Tää blogi on kyllä muutenkin aina sellainen päivän pelastaja, oot vaan ihana <3

Helmi K
sivulauseita

Pienet unelmat on hienoja, ja niiden toteutumisesta nauttii aivan hullun paljon. Tiedän, koska mulla on vihdoin astianpesukone, ikkunalauta jolla voin istua ja katsoa kattojen yli ja asunto josta valo ei tunnu koskaan loppuvan. Ja juuuri sellaiset asiat kuin veriappelsiinimehu ovat se viimeinen silaus.

(Tämä ei tietenkään tarkoita ettenkö myös haluaisi muuttaa New Yorkiin, tavata Zadie Smithin ja asua kesän purjeveneessä.)

Ninde (Ei varmistettu)

Smeg ja muutkin retrojääkaapit on ihania. Miten niin epäkäytännöllinen ? Itse tilasin omani (italialainen merkki Bompani) muutama vuosi sitten ja olen ollut oikein tyytyväinen. Limetinvihreä jääkaappi on tietysti aika hurja joidenkin makuun ja kieltämättä aluksi hirvitti, kun purin sitä paketista. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Hahha, blogis on niin parasta! Olet oikeasti yksi niistä todella harvoista, joiden tekstit jaksaa AINA lukea alusta loppuun asti, sanasta sanaan. Ja tämäkin postaus oli kyllä todellakin sen arvoinen.

Itsekin olen samanlainen "unelmoija". Haaveilen omasta pikku kotiteatterista, jossa yksi seinä täynnä elokuvia sekä omasta tyttölapsesta jonka kanssa matkustelisin aina kahdestaan :)

Ja onko ees pikkasen siisti jääkaappi...Olen kateellinen, nimim. omistan jääkaapin jonka ripa on katkennut ja sisältäkin se on yleensä vain tyhjä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Samasta jääkaapista haaveilevana kiinnostaa, mitä kautta tilasit ja miten se tapahtui ? Smegin kodinkoneet on NIIIN KAUNIITA, aijai.

vaiva (Ei varmistettu)

Keikun tässä nyt uskomattoman kateuden ja suuren myötäonnen(?) välillä !
Taidan kallistua jälkimmäiseen, oot kuitenki aika ihana.

Annukka* (Ei varmistettu)

Miksiköhän tuosta suurten unelmien puutteesta tuntee tasaisin väliajoin huonoa omaatuntoa?? Mulla on myös aina ollut pienet haaveet ja olen ollut siihen useimmiten hyvinkin tyytyväinen. Ehkä tämä kunnianhimoton luonteeni tyytyy pieneen eikä kurkottele kuuhun. Mutta kaikenlaisia ihmisiä täällä pallolla tarvitaan, joten annetaan suurten haaveilijoiden toteuttaa itseään sillä tyylillä ja me "tavalliset" pidetään omat pikkuhaavemme, eikös niin?

Meille muuttaisi kans Smeg alta aikayksikön jos sille oli tila, mutta ei vaan mahdu. Ehkä sitten kun n. 10 vuoden päästä keittiö pitää "räjäyttää palasiksi" niin tehdään siitä mukalellen 50-l tyylinen puukaapistoineen ja sit Smegillekin raivataan oma kolo vaikka väkisin. Onnea omasta Smegistä teille :)

Henna Huuskonen

Olen seurannut blogiasi kauan, ja mikä yhteensattuma! Kävin tänään aamupäivällä tilaamassa itselleni vähintään yht kauan unelmissani siintäneen Smegini! Se on tosin 151cm korkea ja vitivalkoinen! 

 

Henna

Eeva Kolu

 

Kiitos kaikille kommenteista, ihana lukea teidän unelmista (toteutuneista ja vielä toteutumattomista), kertokaa lisääkin!

Pariisista kysellyt Vierailija, reissu on vasta edessä :) Usko pois, kun minä menen Pariisiin niin se ei jää keltään huomaamatta vaan koko maailma saa kuulla siitä kyllästymiseen asti! :D

Ninde, siis ei tuo Smeg varmaan varsinaisessa käytössä ole epäkäytännöllinen, mutta pyöreä muoto ja paljon tilaa vievä malli on kieltämättä keittiötä suunnitellessa aavistuksen epäkäytännöllisempi kuin joku siro ja kulmikas malli joka sujahtaa osaksi kalustoa kuin huomaamatta :)

Nettikaupasta kyselleille tiedoksi, että tilasin tuon Cucine24.de-verkkokaupasta. Voin vielä tehdä aiheesta ihan oman postauksenkin, jos se kiinnostaa!

Annukka*, jep, tämä postaus käsitteli minun tapaani unelmoida. Tiedän, että musta ei ikinä olisi rokkitähdeksi lahjakkuuden tai muunkaan puolesta, joten olen onnellinen ja tyytyväinen, etten ole sellaista koskaan halunnut - tarkoitus ei siis ollut suinkaan sanoa, että suurista asioista haaveileminen olisi jotenkin huonompi tapa kuin omani. Mutta syvimmät pahoittelut jos sen joku näin kuitenkin tulkitsi.

Vierailija (Ei varmistettu)

haha minäkin olen noista unelmoinut puolet lyhyestä iästäni :D ja aion toteuttaa saman unelman! mintunvihreä tai punainen on mun toiveita :)

Lillar (Ei varmistettu)

Tulin ekaa kertaa sun blogiin visiitille ja tulin niin hyvälle tuulelle, että tulen jatkossakin. Kiitos. Pst, mäkin oon aina unelmoinut tuosta, mutta nyt kun rempataan, niin pääsyttiin kuitenkin semmoiseen kaapistoon integroitavaan, tylsään, huomaamattomaan. Mutta onneksi sä sait tuon!

Iisa

Teillä on syötävän suloinen jääkaappi!

Eine (Ei varmistettu)

Ymmärrän kyllä jääkaappiunelmankin, mutta tuntui todella oudolta lukea omista Fuji-vuorihaaveistani täältä. Samuraisyleily on ihana kirja.

Tommi K
Isyyspakkaus

Hei, onnea jääkaapille! Meillä on ollut täsmälleen samanlainen kymmenen vuotta, ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä siihen. Mäkään en kyllä ymmärtänyt tuota, että kaappi olisi jotenkin epäkäytännöllinen. Se toimii käytössä todella hyvin, ja esimerkiksi tuo paksu ovi toimii loistavana laskualustana tavaroille. Tuntuu kummalliselta käyttää kaappeja, joissa sellaista ei ole. Reilu vuosi sitten löydettiin sille vasenkätinen kaveri, ja tuossa ne nyt pönöttävät vierekkäin uudessa keittiössämme :)

Anni K. (Ei varmistettu)

Eeva oon ihan samanlainen noitten unelmieni suhteen, ei rokkitähteyttä vaan lautalattiat ja tietyn sävyiset valkoiset seinät. Olen myöskin koko tulevakoti-suunnitteluprosessin ajan haaveillut juuri Smegin jääkaapista. Onnea siis uuden jääkaapin johdosta, ehkä mäkin saan tulevaisuudessa joku kaunis sunnuntaiaamu avata Smegin jääkaapin oven ja ottaa sieltä God Morgon -tuorepuristettua veriappelsiinimehua!

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä on sama unelma. Minullakin jo teinistä asti. Muuten, olen aina ihaillut tapaasi nauttia elämästä ja hifistellä pieniä asioita. Kiitos ihanasta blogista! :) Ja onnea uuteen kotiin!

kryp
Taskunpohja

Pakko lopettaa sun blogin lukeminen ku kaikki mitä teet tai mitä sulla on niin ihanaa! Ei vaan, koitan olla valumatta kyynisiskojen klaaniin, ja iloita toisen onnesta. On hienoa! Ihanaa! Komia kaappi! Ja muikkelin aatokset. 

Manski (Ei varmistettu)

Ihanaa, sama unelma! :) Mä hankin punaisen, ja se tuottaa iloa joka päivä. Jokaisen senttinsä arvoinen siis! Eikä se oikeasti ole kovin epäkäytännöllinen, vaan on palvellut myös varsinaisessa tehtävässään oikein mainiosti.

veenen (Ei varmistettu)

Haha, astianpesukone on meikätytölle vielä toteutumaton unelma... Mutta jo vuoden käsitiskin jälkeen voin kyllä yhtyä siihen gospel-kuoroon. Mun vanhemmilla on kanssa kermanvärinen Smeg (ja siellä on toki se tiskikonekin), joten voin pysytellä hyvällä tuulella ainakin kotona käydessäni. Tosin siellä ei koskaan ole veriappelsiinimehua.

Mutta minut tekee onnelliseksi se, että muutan pian toiseen vuokra-asuntoon, ja saatiin just lupa maalata keittiön kaapit vaaleansinisiksi :). Jee :)!

Vierailija (Ei varmistettu)

ASTIANPESUKONE!

(Kuvitelkaa tähän gospel-kuoro laulamaan ja taputtamaan vauhdikkaasti käsiä - halleluja! Halleluja!)

Kuvailin juuri eilen miehelleni tuota halleluja! -laulua kuhan ostamme uuteen kotiimme astianpesukoneen. Käsin tiskaaminen ei ole mitään mukavinta kun viikon tiskit oottaa tiskaajaa :D

annemi

Jeee, ihana jääkaappi! oma haaveni on samanlainen kirkkaanpunaisena :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Teillä tulee olemaan upea koti!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, mistä sivuilta tilasit jääkaappisi?

prefecta
Hieno päivä

Heh, tulee ihan mieleen yhden työpaikan joku bondaustilaisuus jossa piti kertoa unelmansa. Työkavereilla tais olla kollektiivihurmos päällä ja siellä lueteltiin kaikki kliseet maailmanympärimatkasta lottovoittoon. Itse unelmoin juuri sopivasti vessaremontista...

Toteutettavat unelmat nyt vaan on niitä palkitsevimpia :D Tätä odotin 30 vuotta...

Vierailija (Ei varmistettu)

unelmat kuulostavat tutuilta, smegia lukuunottamatta. Lautalattian ja pesukoneen sain kuukausi sitten. :)

Annis (Ei varmistettu)

Joo ehdottomasti postaus Cucine24.de-verkkokaupasta :D kiitos!
Sulla on ihan mahtava blogi ja ihana tyyli :)

salka
Salka

Smegin jääkaappi kyllä tulee sitten joskus minunkin ihka omaan asuntoon/taloon, olen myös fanittanut noita siitä lähtien, kun sellaiseen ekan kerran törmäsin :) Ja pienet unelmat, ne ovat elämän suola ja useimmiten toteutettavissa :) Mäkin unelmoin toimivasta jätteidenlajittelusysteemistä, tosin olen aika hyvin onnistunut moisen tiskialtaan alle kyhäilemään mutta sitten, kun on se ihan oma asunto/talo, saan sellaisen, joka oikeasti toimii-nyt esim. metallikeräysastia tursuaa yli laitojen perimmäisessä nurkassa...:D

Vierailija (Ei varmistettu)

Ymmärrän niin hyvin! Olen kotifriikki. Haaveilen jostain design jalkalampusta ja punaviini-illallisista. Töissä ois kiva käydä, mutta ei sillä niin väliä. Mieluummin jossain pimeässä karsinassa itsenäistä työskentelyä, kaukana kaikesta mahdollisesta julkisuudesta. En halua suuria, vain mukavan kodin jossa nauttia ukkosesta :- D

Ja Smegin kaappi on haaveissa kanssa. Tosin väittelyn kohteena on väri, sillä ukko haaveilee siitä punaisesta klassikosta.

Kuu (Ei varmistettu)

Näin varmaan teidän smegin yhtenä päivänä kadulla. Ihailin sitä ohi ajaessani. Älä pelkää, en oo mikään stalkkeri :)

E. (Ei varmistettu)

Hahaa, itekin asun solussa ja nyt poikaystävän luona asuessa tuntuu luksukselta, että täällä on astianpesukone! kone, joka pesee astiat!!! :D

AnnaS /haivahdyspurppuraa.blogspot.com (Ei varmistettu)

Mahtava jääkaappi, Onnea!
Wallacella & Gromitilla on muuten Smug-jääkaappi :)

Ninnumaaria / livinupanotch.blogspot.fi (Ei varmistettu)

Hei Eeva, niin jaan sinun remonttituskan! Rempattiin juurikin samannäköinen asunto reilu vuosi sitten, ja ihan lattiasta kattoon. Remppamasennus oli musertava, mutta revin ihan samanlaiset hullut riemut keittiön kaapeista kuin sinä tiskikoneesta ja jääkaapista! Ne on maailman ihanimpia asioita!! Kivaa, kun aurinko alkaa jo paistaa teidänkin remonttiin. Se palkinto ei haivu sitten valmiinakaan, jokainen aamu on vaan onnellinen. Siitä kun on se jääkaappi! :)

Lerika (Ei varmistettu)

Hei! Voitko laittaa linkin mistä olet tämän ihanuuden tilannut?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.