Joulua

Kaikki mitä rakastin

Jouluterveiset!

Toivottavasti pyhänne ovat sujuneet hyvin. Täällä on vietetty joulua modäärnisti kaveriporukalla, mutta siitä huolimatta onnistuttu hankkimaan kyllä ihan perinteistäkin perinteisempi kinkku- ja laatikkoähky.

Joulurauha julistettiin, glögit nautittiin (joulu Turussa on paras - täällä jouluaattokin on vähän sosiaalisempi tapahtuma kuin muualla Suomessa, jossa kaikki vain nyhjäävät kotona. Ja juu, tiedän, että monille se kotona nyhjääminen on koko joulun idea. Mutta onneksi meitä muita varten on konsepti nimeltä joulurauhan julistus sekä toinen konsepti nimeltä joulurauhan julistuksen jälkeen mennään Tintåån.)

Kävin myös ensimmäistä kertaa elämässäni ortodoksisessa joulujumalanpalveluksessa, joka oli tosi hieno kokemus. Siinäpä ripaus eksotiikkaa ihan omassa kotikaupungissa.

Kiskottiin Christmas crackereita. Violetti kreppikruununi kastui ja repesi sateessa, mutta hetken tunsin olevani kuninkaallinen. Sillä samppanjalla saattoi olla osuutta asiaan.

Crackerin vitsiosio kysyi "what is a minimum?" Vastaus: "a very small mother". Voi britit. Ihmisiä minun makuuni. 

Kuusi numero kaksi tässä kauniisti loistaa. Kuusi numero yksi joutui jo kaatopaikalle, koska se tiputti kaikki neulaset ennen aattoa.

Kuusen alla pari pakettia sukulaisilta, muuten lahjakas sakkimme vietti lahjatonta joulua. Seurueemme päätti tänä vuonna skipata lahjat kokonaan ja sen sijaan keräsimme kolehdin törkeän kalliiseen samppanjapulloon, jonka korkkasimme yhteistuumin.

Oiva ratkaisu - nyt olen yhtä kokemusta rikkaampi, muutamaa turhaa tavaraa köyhempi. 

Jouluaatto oli kiva. Mutta joulu oli tänäkin vuonna ihan liian pitkä. Kiipeilen täällä jo seinille, kaipaan raikasta ruokaa ja ihmisvilinää.

Hyvää tapsanpäivää kaikille!

Kommentit

Inkasmoments (Ei varmistettu) http://inkasmoments.blogspot.fi/

Täälläkin joulu alkaa tulla korvista ulos. Onneksi huomenna on jo normaali arkipäivä.

Hämynen (Ei varmistettu)

Ah, ihana basenji <3 Kahden kyseisen rodun edustajan mammana sydämeen leviää aina kultainen lämpö, kun jossain sattuu tutun näköinen koiruli näkymään.

ameliaemilia

Miksi tapaninpäivä on tapaninpäivä? Onko olemassa joku Pyhä Tapani tai muu selitys? Joululaiskuus iskee enkä jaksa googlailla. x) Ja tosiaan, onnea on arkipäivä joulun jälkeen. x) Terveisin yksi lanttulaatikko-ähkyinen. 

Laurella
Pilkku otsassa

Nörtti täällä hei: Tapaninpäivä saa nimensä marttyyri Stefanokselta (joka oli kristinuskon historian ensimmäinen marttyyri; Stefu sai stemusta eli hänet kivitettiin. Saul Tarsolainen eli Paavali taisi olla yhtenä homman operaattorina.) Päivää juhlitaan täten kaikkien marttyyrien muistoksi. Muistaakseni Tapaninpäivä on myös hevosten päivä. Sille en tiedä syytä.

Anteeksi, tarkoitus ei ollut paasata historiaa. On vielä joulun triviaalit pelaamatta. :)

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Hö! Ikinä ei saa pyytää anteeksi jos innostuu paasaamaan historiaa :) VARSINKAAN jos joku erikseen kysyy! 

Laurella
Pilkku otsassa

Kiva kuulla!

(Se paasaaminen on vaan herkästi sellainen Pandoran lipas, jota ei saa sulki millään :D)

ameliaemilia

Suuri kiitos! Taas sitä viisastui pikkuisen :D  

Vierailija (Ei varmistettu)

I feel you. Olispa joulu vaan yhen päivän mittanen kolmen sijaan. Tosin joulun vietto kavereiden kaa vois auttaa joulutylsyyteen... Terveisin Grinch

EmiliaMaria

Kerrohan lisää törkykalliista shampanjasta, mitä ostitta ja oliko hintansa arvoista? 

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

No me ostettiin vuoden 2004 Dom Perignonia. Olihan se hemmetin hyvää, mutta riittää mulle kertakokemuksena, sillä rahalla voi tehdä niiiiin paljon muutakin. (Paitsi tietty jos joku muu välttämättä haluaa tarjota niin sitten kyllä juon mielelläni vaikka joka viikonloppu!)

määhalluun! (Ei varmistettu)

Hei mistä noita crackereita saa? Haluan uudeksi vuodeksi!

Me ostettiin joulupöydän paukkukaramellit Tigerista. :D Mutta kysynpä vaan että kenelle ne on suunniteltu! Repäisin kaksi hajalle ennen kuin tajusin että joko kaikilla muilla on tosi pieni pää tai sitten mulla hervoton. Epäilen ehkä jälkimmäistä.

määhalluun (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä, pitääpä vilkaista vieläkö niitä on siellä. :)

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Nuo crackerit oli Harrodsilta Lontoosta, mutta meillä oli kans Tigeristä ostettuja!

Jihuu (Ei varmistettu)

Hei, tuhannesti kiitoksia tiedosta. Harrods vähän kaukana, mutta Tiger onneksi lähellä. :)

sylvi taimi

kakkoskuusen latva on hauska. vähän liian hauska, koska naureskelen sille täällä yksinäni. (ainut poreileva, jota olen juonut, on joulujaffa.)

Mimmu+ (Ei varmistettu)

Oi mitä on tuo ihanainen kakku? :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.