joulun paras diili

Kaikki mitä rakastin

Rakkaat ystävät ja toverit! Oletteko koskaan laskeneet, paljonko jouluna kuluu rahaa konvehtirasioihin, joulukoristeisiin, glögipulloihin, lahjoihin ja adventtikalentereihin? Olisiko mahdollista, että tänä jouluna siitä riittäisi pieni siivu myös muiden jeesaamiseen?

 

Minulla on joululahjatoive. Jos olen mielestäsi ollut tänä vuonna kiltti bloggari ja ansaitsen lahjan, tehdään diili. Villi ja suuruudenhullu unelmani on, että me kaikki lahjottaisimme mahdollisuuksiemme mukaisen summan Punaisen Ristin kautta sinne missä lahjoja tänä jouluna oikeasti tarvitaan, kuivuuden katastrofalisesti runtelemaan Itä-Afrikkaan. Yritin kirjoittaa aiheesta, mutta jotenkin en osaa. Lue siis Hannan kirjoitus, josta sain itse inspiraation lahjoittaa ja kannustaa muitakin samaan.

 

Onhan siellä Gigantissa toki hyviä tarjouksia, mutta kyllä joulun paras diili on tämä: minä saan lahjatoiveeni, afrikkalaiset saavat kipeästi tarvitsemaansa apua ja sinä saat parhaan joulumielen. Kaikki voittaa! 

 

Lahjoitatpa vitosen tai satasen, kaikki menee tarpeeseen. Jo yhden konvehtirasian hinnalla voit tehdä jotain tärkeää ja epäitsekästä.

 

Toimi siis näin:

 

1. Klikkaa itsesi tälle sivulle.

 

2. Valitse haluamasi lahjoituskohde. Tämän tempauksen kohteeksi olen valinnut Itä-Afrikan sen erittäin pahan tilanteen takia, mutta luonnollisesti kaikki Punaisen Ristin kohteet kaipaavat apuasi. Eikä mikään tietenkään estä valitsemasta useampaakin kohdetta. Kohteista sekä Punaisen Ristin toiminnasta saat runsaasti lisätietoa nettisivuilta.

 

3. Näpyttele haluamasi summa kohteen kohdalle ja siirry maksamaan verkkopankissa tai luottokortilla.

 

4. Taputa itseäsi olalle. Olet hyvä tyyppi! Tunne, kuinka hyvä mieli ottaa sinusta vallan ja kuinka joulukiireiden ja ryysisten kohottama verenpaine alkaa laskea.

 

5. Kannusta kaverisikin lahjoittamaan ja jätä kommentti tähän postaukseen, niin osallistut lisäksi vielä arvontaan. Voit myös mainita summan, jonka lahjoitit, niin voimme yhdessä laskea, minkä kokoisen potin saimme kerättyä!

 

Ja kuten jokaiseen diiliin kuuluu - eikä tässä vielä kaikki! Kaupanpäällisenä arvon pari kivaa palkintoa lahjoittajien kesken.

 

(Nyt joku kysyy, että mistä tiedän, että ne jotka osallistuvat arvontaan tekivät myös lahjoituksen. En tiedäkään, mutta uskon ihmisyyteen ja siihen, ettei kukaan ole niin läpeensä paha, että valehtelisi tällaisessa asiassa. Ja jos on, niin hyvää joulua vaan.)

 

Me suomalaiset olemme kaikki aika hitsin onnekkaita, ja juuri siksi useimmilla meistä on varaa auttaa myös muita. Joku aivan erityisen onnekas voittaa lisäksi mahtavan kirjapaketin, joka sisältää esimerkiksi kuvan kirjat sekä muita syksyn ja talven uutuuskirjoja lifestyle-osastolta.

 

 

Lisäksi parille lahjoittajalle lähtee kuvassa näkyvä satsi Lumenen meikkejä ja kosmetiikkaa. Tästä riittää iloa jaettavaksi kaverillekin!

 

 

 Ohjeet:

Tehtyäsi lahjoituksen Punaiselle Ristille kommentoi postaukseen nimellä tai nimimerkillä ja mainitse jossain kohdassa myös sähköpostiosoitteesi, jotta saan sinuun yhteyden voiton osuessa kohdalle (huomaa, että ikävä kyllä sivuston kommenttipohja ei mahdollista sähköpostiosoitteen salausta. Vältä @-merkkiä ja ilmoita osoitteesi muodossa joku (at) jotain.fi, jotta roskapostirobotit eivät löydä sähköpostiasi). Mainitse, jos haluat osallistua vain jomman kumman palkinnon arvontaan. Palkinnot arvotaan 23.12.

 

Kiitos palkintojen lahjoittamisesta WSOY:lle ja Lumenelle. Upeaa, että halusitte tukea tätä juttua!

 

Sitten ei kun hihat heilumaan ja joulumieltä metsästämään! Kiitos kaikille jo etukäteen, luottoni teihin on kova!

 

Kommentit

Nna (Hampaat irvessä) (Ei varmistettu)

Mukana lahjoittamassa! En osta omalle 5 kk tyttärelleni vielä tänä vuonna mitään, joutakoon hänen lahjansa sinulle ja Itä-Afrikan lapsille. Ainiin, arvonnassa olisin kiinnostunut vain kirjoista.

e.ylitormanen@hotmail.com (Ei varmistettu)

osallistun!

Kati (Ei varmistettu)

Lahjoitin ristiriitaisissa tunnelmissa, sillä omatuntoni hieman kolkuttaa että olen valmis lahjoittamaan vasta sitten, kun voin mahdollisesti itse saada materiaa. Siis hyvän mielen lisäksi toki. Toivottavasti tämä nyt toimii kohdallani jonkinlaisena herättelijänä, jotta tiputtaisin jatkossa silloin tällöin kolikoita keräyslippaisiin :)

kati.komu (at) gmail.com

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Kiitos teille! Oli motiivi mikä tahansa, pääasia on, että auttaa!

iiris.totterstrom (at) metropolia.fi (Ei varmistettu)

kaunis ajatus, kiitos muistutuksesta. pistin 10 euroa.

Lis (Ei varmistettu)

Unicefille meni jo köntsä rahaa, mutta uskon voivani Punaiselle Ristille vielä antaa muutaman euron. Jos vaikka jätän ostamatta turhat joulukoristeet ja otan uusiokäyttöön ainoastaan vanhat :) (Suomeksi: mulla on Stockan joulukoristeisiin addiktio ja niitä tulee ostettua joka vuosi muutama lisää, mutta jos tänä vuonna pistäisi rahat johonkin tarpeellisempaan).
liselotte.holmberg at gmail.com

Enu (Ei varmistettu)

Osallistun molempiin arvontoihin. :-)

enya.honkanen(at)hotmail.com

juno106x(a)hotmail.com (Ei varmistettu)

minulle ei tule hyväntekeväisyytteen lahjoittamisesta hyvä mieli. enemmän saan siitä, kun teen jotain konkreettista, istun vaikka päivystävässä puhelimessa ottamassa hädässä olevien puheluita vastaan. eikä siitäkään tule varsinaisesti hyvä mieli, koska minusta nämä on sellaisia palveluita, jotka tulisi turvata kaikille, eikä tuudittautua meidän hyväosaisten tarpeeseen puhdistaa omaatuntoa. mutta lahjoitin silti, enimmäkseen kyllä nuorten turvataloille. kuulosti sellaiselta paikalta, jossa voisin vaikka olla töissä.

juno (Ei varmistettu)

ja sama kuin katilla! rahaa en anna ellen saa jotain, sen sijaan aikaani annan mielelläni. kaikenlaista sitä itsestään oppiikin :)

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Juno - oletan kaikkien pitävän itsestäänselvyytenä sitä, että rahan lahjoittaminen ei sulje pois muunlaista hyväntekeväisyyttä, oman ajan antamista tai henkilökohtaista auttamista. Luonnnollisesti kehotan kaikkia tekemään hyviä tekoja joka päivä arjessa ja ihan täällä kotimaassa ja omassakin lähipiirissä, mutta tällä kertaa halusin kannustaa lahjoituksia tiettyyn kohteeseen, jotta mahdollisimman moni OIKEASTI tarttuisi tähän eikä vain ajattelisi että "joo joo, sitten joskus".

Nna (Hampaat irvessä) (Ei varmistettu)

ääh, olen unohdan aina tuon s-postiosoitteen. se on hampaatirvessa gmail.com

Nna (Hampaat irvessä) (Ei varmistettu)

ääh, unohdan aina tuon s-postiosoitteen. se on hampaatirvessa gmail.com

tuipikku at gmail.com (Ei varmistettu)

Hyvä juttu!! osallistuin vitskalla tempaukseen.:)

misu (Ei varmistettu)

osallistuin!
misublah gmail.com

Maiju (Ei varmistettu)

Itä-Afrikan rahastoon laitoin 10 euroa. Olkoon sitten vaikka valkoisen naisen omantunnon puhdistamista, mutta hyvään tarkoitukseen se silti menee.

taateli(at)hotmail.com

Anni (Ei varmistettu)

Hieno idea, toivottavasti tavoittaa monet ja ihmiset intoutuu lahjoittamaan! :D
Itse osallistuin kympillä. turusenanni(at)gmail.com

Heidi (Ei varmistettu)

Aikoinaan erosin kirkosta ja mietin mitä tekisin summalla mikä ennen kirkollisveroon kului, silloin päädyin amnestyyn ja sinne vieläkin kuukausittain rahaa menee. Nyt kuitenkin lahjoitin punaiselle ristille. Osallistun kirja arvontaan. Muotoja(at)gmail.com

Pee (Ei varmistettu)

Osallistuttu! Ihanaa, kun järkkäät Eeva! Ja toinen peukku vielä sille, että valitsit Itä-Afrikan kohteeksi, siellä sitä apua tarvitaan just nyt. berttakoo at hotmail.com

elaine (Ei varmistettu)

Voi kiitos Eeva muistutuksesta! Ei jotenki aina ehdi aatella muuta kuin omaa olemistaan ja pärjäämistään, eikä tuu edes aatelleks että vois taas olla lahjotuksen aika! Laitoin kympin, pieni raha, mutta auttaa kuitenkin!

elina_suni(at)hotmail.com

sinisofai (Ei varmistettu)

Lahjoitus meni Itä-Afrikkaan hetkeäkään epäröimättä!

sini.sofai@gmail.com

Nipsuu (Ei varmistettu)

Huomasin jo joulukuun alussa facebookissa toisenlaisen joulukalenterin, eli jokaisena 24 päivänä laitetaan euro johonkin haluamaansa hyväntekeväisyys kohteeseen. Itse laitan sitten jouluaattona kerralla koko potin :). Se pistää todella ajattelemaan, kuinka vähästä meidän tulisi luopua, että joku toinen voisi saada todella paljon enemmän!

sofia.isoketo (at) student.uwasa.fi

Tiina (Ei varmistettu)

Voi että, tämä on varmasti ihanin arvonta, jonka olen missään blogissa nähnyt. Autoin Itä-Afrikkaa pienellä, mutta opiskelijalle suurella summalla. Auttamisesta tulee hyvä mieli, mutta samalla surettaa, että avun tarvitsijoita on niin paljon eikä ole varaa eikä mahdollisuuksia auttaa enemmän. Kiitos kuitenkin, kun muistutit auttamisen mahdollisuudesta, tästä voisi ottaa jokajouluisen tavan :) tikru_90(a)luukku.com

Emmi (Ei varmistettu)

Tämä postaus laittaa hienosti hyvän kiertämään, kiitos Eeva! Muutama konvehtirasia vähemmän Tampereella, toivottavasti hieman enemmän riisiä ja vettä Itä-Afrikassa. Tässä samalla voinkin kiittää sinua myös ihastuttavasta blogistasi muutenkin - kauniita sanoja, kuvia ja ajatuksia ei ainakaan ole tässä maailmassa liikaa.

emmi.pnen[at]gmail[piste]com. Jee!

Tiia (Ei varmistettu)

Ihana idea ja hyvä muistutus. Liian usein sitä ajattelee, että "no kun mullakin on vaan tämä opiskelijabudjetti ja kohta pitäis sitä paitsi ostaa uus ripsari ja siihenkin menee ainakin kymppi", mutta joo, ehkä tässä nyt ei itsellä kuitenkaan NIIN huonosti ole asiat... Laitoin sen kympin nyt sitten tuonne. Ja tulipa tosiaan hyvä mieli :) tiuliina ät hotmail piste com (ja jos joku niin kirja-arvonta)

vakoilukone (at) gmail (piste) com (Ei varmistettu)

lahjoitus lähti, loistava idea :----) osallistun molempiin arvontoihin.

minnakaro (Ei varmistettu)

Mietin tässä jo pitkään, että ennen joulua pitää tehdä lahjoitus jollekin sitä tarvitsevalle, mutta aina tuli mukamas jotain tärkeämpää kohdetta varoille..
Nyt sitten laitoin lahjoituksen menemään, kiitos kun teit tällaisen tempauksen, hyvä muistutus meille kaikille.
En ollut varma haluanko osallistua arvontaan, koska lahjoitin, mutta osallistun nyt kumminkin :) Ainahan ihminen jotain itselleen haluaa..

minnakaroliinaa(a)hotmail.com

Tiina (Ei varmistettu)

Teki mieli lähteä kauppaan ostamaan sitä mainitsemaasikin suklaata, mutta lahjoitinkin sille varatun rahan. Hyvä olo tuli, vaikkei suklaanhimo mihinkään kadonnutkaan :D

mr.merriweather(at)gmail.com

emmi_tytto (at) hotmail.com (Ei varmistettu)

Ihana idea ja kiitos muistutuksesta! Itä-Afrikkaan lähti kymppi myös täältä ja takaisin tuli hyvä mieli :).

Lyyti (Ei varmistettu)

Superdiili! Muutama suklaarasia lähti tililtäni nuorten turvataloille.

lyytihei (ät) gmail.com

vaiva (Ei varmistettu)

Lahjoitin kympin, eipä oo paljoa mutta on jotakin! Ite en kyllä aidosti tarvi mitään mutta jos kirjoja kohdalleni osuu niin ei se oikeastaan itkettäisikään.

Jokaiseen kirjoitukseesi voisi kommentoida AINA tämän oot ihana, mutta tällä kertaa se on jotenkin erityisen kohdallaan. Super hyvää joulua sulle !

viiva_na (ät) hotmail.com

kryp (Ei varmistettu)

Rahaa kilahtaa Uniceffin kassaan joka kuukausi muutama euro, Punaisen Ristin työssä olen ollut muuten vaan vapaaehtoisena mukana.
Mutta mikä jottei näin joulun alla sinnekin lahjoittaa muutama euro! Kiitos asian tuomisesta esille. w.sederholm(at)gmail.com

tonttu (Ei varmistettu)

Olinkin miettinyt tässä jonkun aikaa että pitäis vaikka joulun kunniaksi käydä lahjoittamassa Punaiselle ristille tai Unicefille :) Muistutus tuli hyvään saumaan siis ja lahjoituksen tein katastrofirahastoon, osallistun vain meikkien arvontaan koska kirjat eivät okein vastaa omia kiinnostuksenkohteita ja olisivat jollekin muulle varmasti mieleisempää luettavaa. kkkaisa_ (at) hotmail.com

villatyttö (Ei varmistettu)

Tietysti rahaa menee lahjoihin, lapseni on sen verran nuori ettei ymmärtäisi jos jäisi ilman lahjaa. Mutta vaikka minulla ei ole paljon, annan aina muillekin, punaiselle ristille viimeksi. Vanhemmiltani opittua.

Minna (Ei varmistettu)

Lahjoitin kympin, tämä oli hyvä muistutus minmartoi ät hotmail.com

Onneli (Ei varmistettu)

Olenkin tuonne jo Unicefin kautta lahjoittanut ostamalla pari imetysnukkea (http://imetysnukkekauppa.blogspot.com/), mutta laitetaanpa vielä SPR:nkin kautta menemään. Olemme myös pojalllemme toivoneet Lahjaksi lehmä -sivulta esim. sarakuvakerhoa Intiaan yms. mutta johan niitä tavaralahjojakin on alkanut tulla :/ Ei kai sitä nyt oikein voi kieltääkään kun hyvää ne ihmiset ajattelee, mutta mihin kummaan kolmikuinen tarvitsee mitään? Hän on varsin onnekkaassa asemassa kun ei mitään tarvotse niin olisi kiva jos joku vähäosaisempi saisi. ruusukujan.onneli(at)gmail.fi

Tiiku (Ei varmistettu)

Lahjoitin 15 euroa. Tämä diili kyllä herätti: jokainen oikeasti voi auttaa. tiina.kunttu(at)luukku.com

Pauliina (Ei varmistettu)

Osallistuin vitosella, kiitos, että herättelet ihmisiä tällaiseen asiaan. pauliinakylmala at gmail.com

Sonja (Ei varmistettu)

Ihana Eeva, kerrassaan mainio idea! Laitoin tämän postauksen innoittamana vielä kympin Itä-Afrikkaan. ssvainio (at) gmail.com

Marita (Ei varmistettu)

Oikein mahtava idea, ja hyvä muistutus siitä, että jouluna on tärkeää muistaa muitakin kuin vain lähipiiriä. En ole tänä jouluna vielä onnistunut ohittamaan pelastusarmeijan keräyskoppaa, joten pistänpä rahat punaiselle ristille. Lahjoitin kympin katastrofirahastoon, koska luonnonmullistuksista kärsivät maat ovat etenkin Japanin viimekeväisen katastrofin jäljeltä lähellä sydäntä. marita.koivisto(at)gmail.com

ananas (Ei varmistettu)

sinne meni avustusta, hyvä aina hoksautella näistä :D
osallistun toki myös arvontoihin, o0koan01(ät)students.oamk.fi

Manuu (Ei varmistettu)

Hyvä tällanen aktiivisuuteen ja hyvän tekemiseen tuuppiminen myös muuten usein niin pinnalliseksi miellettyjen blogien kautta. Osallistuin kympillä Pallo liikkeelle - kampanjaan.

Itse olin tänä vuonna taas pitkästä aikaa nälkäpäiväkerääjänä ja voin suositella kaikille! Meillä köyhillä opiskelijoilla ei välttämättä ole laittaa paljoa rahaa keräyksiin, mutta luovuttamalla vaikka tunnin omaa aikaansa saa kerättyä hyvään tarkoitukseen jo isomman summan.
mainieme(ät)paju.oulu.fi

anna-elina (the-littlethingss.blogspot.com) (Ei varmistettu)

Kuten joku tuolla taisikin jo kommentoida, niin on kyllä ihanin arvonta, mihin olen blogeissa törmännyt :) Itä-Afrikkaan lähti minun lahjoitukseni!

Päätin itse jo parisen kuukautta sitten, että annan tänä vuonna blogin lukijoille joululahjaksi arvonnan sijaan Unicefin Pehmeän paketin! Myös pikkusiskoni saavat tänä vuonna sellaisen niiden vähän perinteisempien lahjojen lisäksi :) Tiedän jo nyt, että 8-vuotias siskoni tulee rakastamaan sitä muille lapsille lähetettävää maapähkinätahnapakettia paljon enemmän kuin toisesta paketista kuoriutuvaa naukuvaa kissapehmolelua! Kunpa useammat ihmiset tietäisivät noista Pehmeistä paketeista. Niistä olisi varmasti paljon enemmän iloa kuin niistä Anttilan alekorin suihkugeelipakkauksista. Sekä lahjanantajalle että molemmille lahjansaajille!

annaelinalle(at)gmail.com

inari (Ei varmistettu)

minäkin lahjoitin viisi euroa pienestä pussistani, enempää ei ikävä kyllä nyt pysty..mutta onhan sekin jotain :) arvontoihin osallistun ! hyvää joulua lemppari bloggarille! hilu92(at)hotmail.com

emmi (Ei varmistettu)

Jos haluaa lahjoittaa jotain vähän konkreettisempaa, niin Suomessahan pyörii eri kaupungeissa Joulupuu-keräys, jossa kerätään vähävaraisille suomalaisille lapsille joululahjoja jaettaviksi. Siinä siis saa itse hankkia/tehdä joululahjan, ja ainakin omassa kaupungissani sai itse päättää minkä ikäiselle lapselle ostaa lahjansa. Tuli ainakin itselleni ihana joulumieli kun tiesi, että oman panoksensa ansiosta joku lapsi, joka ei muuten ehkä saisi mitään, saakin jouluna paketin. Ja ainakin itsestäni tuntui kivalta antaa jotain konkreettista, kun opiskelijan bunjetti ei oikein veny kovin isoihin summiin. Jotenkin se muutama kymppi näytti kivemmalta uninallejen ja vauvanlelujen muodossa kuin numeroina.
Tuo tapahtuma järjestetään eri kaupungeissa eri aikaan, ja tapahtuman facebook -sivuilta voi käydä tarkistamassa, koska oman kaupungin keräys on. Varmaan monissa kaupungeissa keräys on kyllä jo mennyt, mutta aina voi varmistua. https://www.facebook.com/joulupuu

Laura (Ei varmistettu)

Itä-Afrikkaan meni kolmekybää ja facebookin kautta usutin myös kavereita lahjoittamaan! laura.eo(ät)luukku.com

onenw(at)hotmail.com (Ei varmistettu)

Huikea ajatus, sinnepä lähti vitonen!

koo (Ei varmistettu)

Jäin oikein pohtimaan, kun alussa (retorisesti) kysyit paljonko on rahaa palanut koristeisiin, glögeihin, konvehteihin ja lahjoihin. Ei yhtään euroa.

Minua kovin hämmästyttää blogeissa (tai ylipäätään maailmassa) tämä jouluvauhkoaminen, kun "ei pitäisi stressata, mutta niin kauhiasti kuitenkin stressaa ja pitäisi tehdä sitä ja tätä..". Minkä ihmeen takia? Miksi jouluksi pitäisi tehdä yhtään mitään? Ihan hyvä joulu on minulle tähän astikin tullut ilman minkäänlaisia valmisteluita ja epäilempä että niin käy tänäkin jouluna..
Eli kierroksia vaan vähän pois, tulee se joulu sieltä ilmankin :)

Hyvää joulua!

Kata (Ei varmistettu)

Vetoava kirjoitus hyvän asian puolesta! Kympin lahjoitus lähti täältä. kathrynelle(ät)hotmail.com

u (Ei varmistettu)

Kiitos tästä, Eeva! Sinne lähti 10€.

Mru (Ei varmistettu)

Kiitos mahtavasta ideasta, osallistuisin kirja-arvontaan :)

Hauskaa joulua

muru.vahanikkila at gmail.com

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.