Joulutunnelmointia Tallinnassa

Muuttaessani Helsinkiin ajattelin, että piipahtelisin tasaisin väliajoin Tallinnaan. Matka kestää vain vähän pidempään kuin Tampereelle, mutta maksaa vähemmän (voi VR...). Ja Tallinnassahan on vaikka mitä - kaunis vanhakaupunki, ihania ravintoloita, edullisia kauneushoitoloita ja se kiistaton bonus, että se sijaitsee ulkomailla.

Mutta tässä se taas nähdään - Helsinki-vuoteni ensimmäinen Tallinnan-reissu tapahtui marraskuun viimeisenä viikonloppuna, kun kaksi hurmaavaa daamia kutsuivat minut mukaansa pikkujoulumatkalle.

Huristelimme suoraan satamasta Telliskivin kadulle ja Bistroo Kukeken brunssille. (Suosittelen: tilaamaan munakkaan ja lettuja sekä tarkkailemaan ravintolan sisustusrekvisiittaa - Kukeke tarkoittaa viroksi kukkoa ja sanotaanko, että nimeen on suhtauduttu tilaa sisustettaessa äärimmäisellä vakavuudella, tai pikemminkin ehkä sen puutteella.)

Kukeke sijaitsee vastapäätä Telliskivi loomelinnakia, josta puolestaan löytyi monia kivoja pieniä sisustus- ja käsityökauppoja sekä aika kiva kahvila.

Tallinnassa oli jo lunta ja muutenkin ihan erilainen tunnelma kuin Helsingissä. Vanhankaupungin oli vallannut joulutori ja kahviloissa soivat joululaulut.

Huomasin, että minuunkin alkoi salakavalasti hiipiä pienenpieni joulutunnelma, vaikka olin kuvitellut tämä vuonna skippaavani jouluhommat. No, ihminen voi luulla kaikenlaista, mutta moni on vastustuskyvytön pakkasessa höyryävien glögimukien, hiuksiin hissuksiin satelevien lumihiutaleiden ja kaikkialla tuoksuvien piparkakkujen edessä.

Lauantai Tallinnassa oli ensimmäinen oikea talvipäivä tälle vuodelle. Olin jo unohtanut millaista se on, kävellä hartiat korvissa hytisten paikasta toiseen, haudata kohmeinen nenä kaulahuiviin ja liukastella lumisissa portaissa.

Ja toisaalta, miten ihanalta tuntuu livahtaa kaiken tuon edellämainitun jälkeen kahvilaan ja tilata kuuma juoma ja pala kakkua...

Pakkasta pakoon kaipaaville voin suositella esimerkiksi vanhassakaupungissa sijaitsevaa Must Puudelia, joka on samaan aikaan kahvila, ravintola ja baari.

Taas kerran jäin toivomaan, että olisipa ollut enemmän aikaa. Tallinnassa on kokoonsa nähden todella paljon kiinnostavan näköisiä kahviloita, ravintoloita ja baareja, joissa kaikissa on tunnelmaa ja tunnetta - ja suomalaisittain uskomattoman edullista. Näistä moni on itselleni vielä täysin tuntematon, sillä olen viimeksi ollut ajan kanssa Tallinnassa monta vuotta sitten ja silloin tilanne oli vielä aivan erilainen.

Oli tosi kiva huomata, että persoonallisia, laadukkaita ja tunnelmallisia paikkoja on alkanut putkahdella myös vanhankaupungin keskittymään, joten aina ei suinkaan tarvitse huristella Kalamajaan saakka löytääkseen jotain ihanaa. Ensi kerralla jään yöksi ja varaan aikaa ainakin kahdelle aamupalalle, kahdelle lounaalle, kahdelle illalliselle ja parille drinkille!

... tietenkään unohtamatta pakollista visiittiä ilusalongiin.

Kiitos ihana Tallinna, onneksi muistin jälleen olemassaolosi. Pian nähdään uudestaan - nyt kun taas muistan miten kivaa Suomenlahden toisella puolella on, en odottele seuraavaa reissua näin pitkään!

Kommentit

Nellie (Ei varmistettu)

Olipa ihana kirjoitus Tallinnasta, pakko päästä itsekin käymään siellä! :)

Juliarm (Ei varmistettu) http://kahvipoydista.blogspot.fi/

Nyt tuonne tahtoo itsekin. Niin kaunista.

Inti (Ei varmistettu) http://indiemode.blogspot.fi

Must Puudel on itselläkin listalla, saa nähdä ehtiikö kaikkialle, kun parin viikon päästä pitäisi mennä. Telliskivessä tietysti parasta on kuitenkin F-Hoone. Yksi kivoimmista paikoista, joissa olen koskaan käynyt, ja lisäksi varmasti parasta ruokaa mitä olen lahden toisella puolella saanut.

veeeeeera (Ei varmistettu)

Tallinna joulukuussa on parasta <3

:) (Ei varmistettu)

Itse oon kotoisin Tallinnasta ja Must Puudel on munkin lempi paikka (kaupungin parhaat bileet ovat joskus juuri siellä). Lempi ravintola Kalamajassa on Sesoon (http://kohviksesoon.ee/en/). Aina kannattaa varata pöydä etukäteen, koska tää on tosi suosittu paikka.
Mutta kivaa kun tykkäsit reissusta!

Kao Kao

Voi noita kuvia <3

RM.R. (Ei varmistettu) http://mylittletravelnotebook.wordpress.com/

Kiitos ihanista Tallinna kuvista! En pääse nyt joulunaikaan siella käymään, joten kiva katsella näitä talvikuvia sieltä. Mun yksi suosikkiravintola Tallinnassa on intialainen Chakra vanhassakaupungissa. Sieltä saa tosi maukkaita ja hieman erikoisempia naan leipia ja superhyvää kanaa korianterikastikkeessa!

Muusa (Ei varmistettu) http://eloisakuu.blogspot.fi

Kävin itsekin viikonloppuna Tallinnassa aistimassa joulutunnelmaa ja aikalailla samoissa fiiliksissä kuljin minäkin siellä :) Tallinnassa oli kyllä totisesti tunnelma kohdillaan!

Iida-Emilia (Ei varmistettu) http://iida-emilia.com

Asuin tänä vuonna 4 kuukautta Helsingissä ja vakaana aikomuksena oli, että vähintään kerran käytäisiin Tallinnassa. Täältä Tampereelta kun en ikinä oo saanut aikaseks lähtee. Noh, 4 kuukautta meni, eikä Tallinna tullut tutuksi. Näitä kuvia katsellessa tulee taas sellanen olo, että ehkä se seuraava pitkä viikonloppu suuntautuu sitten tuonne etelänaapuriin :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.