Juuri oikea vuodenaloittajaiselokuva

Ensimmäinen elokuva, jonka näin vuonna 2014 oli Walter Mittyn ihmeellinen elämä.

Ja eipä olisi voinut valinta mennä enemmän nappiin, nimittäin vuoden aloittajaiselokuvaksi. Juuri sopiva annos häpeilemätöntä optimismia ja maailmojensyleilyä, joka sopii tähän uuden vuoden huumaan, kun kaikki tuntuu ihmeelliseltä ja samaan aikaan mahdolliselta.

(Mutta ei onneksi liikaa lässytystä, sitä en olisi jaksanut nyt ollenkaan.)

James Thurberin novelliin perustuva Walter Mitty kertoo miehestä, joka pakenee tylsää elämäänsä hurjiin päiväuniin. Ja sitten yhtenä päivänä seikkailuista tuleekin totta. 

Ben Stillerin ohjaama ja tähdittämä pätkä on sekoitus komediaa, mysteeriä ja fantasiaa ja se on kertakaikkisen aseistariisuva. Tämän elokuvan jälkeen haluat pakata rinkan ja painella maailman ääriin, tai ainakin vihdoin pyytää sen yhden söpön tyypin numeroa.

Tämän elokuvan jälkeen haluat myös todennäköisesti soittaa tätä kappaletta toistolla (vaikka olisit kuten minä etkä olisi koskaan oikein tajunnut Arcade Fireä): 

Kommentit

selja (Ei varmistettu) http://searchingforselja.wordpress.com

Jossain tituleerattiin tätä "uudeksi Forrest Gumpiksi". Ben Stiller on kanssa aika ihana, joten taitaa olla pakko suunnata leffaan.

Hyvää uuden vuoden alkua. :)

Eeva Kolu

Ihan hyvä luonnehdinta :) Hyvää uutta vuotta Selja!

Cattt
Reading Minds

Ootko mahdollisesti lukenut kyseistä kirjaa, kun ilmeisesti luet aika paljon? :) jos olet, suosittelisitko? Oikein antoisaa uutta vuotta!

Cattt
Reading Minds

Korjaan, novellia :)

empuska

Itse luin mokoman, ja en nyt tiedä, oliko ajankohtaan nähden uusi ja valloittava, ei siinä kovasti ollut pontta tämän päivän ihmisille.

Eeva Kolu

Heippa Cattt, en ole ko. novellia itse lukenut :)

somewhere

Kuulin juuri tänään tästä elokuvasta ja se vaikutti mielenkiintoiselta, nyt kun se on vielä saanut Eeva Kolun hyväksynnän on se käytävä katsomassa! Toisinsanoen siis luotan suuresti elokuvamakuusi. :)

Jotenkin vain vierastan Ben Stilleriä, mutta jospa mies on edukseen tässä elokuvassa kun on itse vielä ohjannutkin. :)

Eeva Kolu

Ben Stiller on tässä ihana! Hää on musta muutenkin parempi näyttelijä kuin yleisesti ajatellaan, ja näemmä myös hoitaa nää ohjaajan hommatkin kunnialla!

yassu.f
My Dear Diary

Kävin myös katsomassa tuon leffan. Ja hyvä oli! Ben Stiller on vaan niin hyvä näyttelijä, että... :) Ja leffan juoni oli onnistunut, ei tylsä.. :)

Emma

KYLLÄ!!! Tää oli mun vuoden lopettajaiselokuva. Ihana ihana ihana! Ja soundtrack on soinut tauotta - lisättynä parilla biisillä, joita ei levyltä löytynyt. Ojjoj.

Leenasliiii (Ei varmistettu) http://instagram.com/leenasli

Kiitos suosituksesta. Kävin katsomassa vapaapäivänä päivänäytöshintaan. Ilahduin erityisesti siitä, että musiikkina oli yläasteen englanninkirjasta tuttu Space Oddity ja Of Monsters and Meniä sopivasti Islannissa, josta bändi on kotoisinkin.

sapuli (Ei varmistettu)

Minäkin kävin katsomassa kyseisen elokuvan ja se oli i-h-a-n-a! Mua aina kiehtoo roolihahmot, jotka on ensin nörttejä ja joista tuleekin sitten sankareita. Ben Stiller <3

PedaPiia
Pedapulinaa

Eeva, pillitän Turun Finnkinon aulassa odottaessani perhettäni lastenleffasta. Itse näin juuri Walter Mittyn. Ihan loistava! Hauska, hauska, elävä, koskettava, hullu, mielikuvitteleva ja hauska. Viimeksi olin näin innoissani Intouchables-leffasta. Oih!

PedaPiia
Pedapulinaa

Ja hauska! :D

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

No kyllä, tämä oli valloittava leffa. Kiitos vinkistä!

Kao Kao

Oi tää oli pitkästä aikaa ihana leffa! tosin oli pakko kaivaa välillä kännykkä esille ja laittaa sound hound etsimään näitä biisejä. Kaveri vinoili jälkeenpäin, että et sitten voinut etsiä niitä leffan soundtraciltä netistä. Mut ei se ole sama fiilis.

Mä rakastuin ehkä eniten kuvaukseen. Se oli toteutettu tosi kauniisti. Ja Sean Penn! Vau. (siis Benin lisäksi.) Tuli kyllä hirveä matkakuume, mikä ei ole ollenkaan paha asia :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.