Kahviloissa ja kahviloista

Yhtenä päivänä lähdin läppärin kanssa kahvilaan aikomuksenani saada eräs aavistuksen kinkkinen juttu kirjoitettua valmiiksi. Neljän tunnin jälkeen lähetin rauhattoman tekstarin ystävälleni, joka oli juuri matkalla toiseen kahvilaan.

Sitten istuimme siellä, kahvilla. Lähdimme puolivillaisesti sovittelemaan silmälaseja, kunnes kahden kaupan jälkeen tuumasimme pitäiskö kuitenkin mennä johonkin kahville.

Sen päivän tarkoitus oli siis olla se päivä, kun luuhasin koko päivän eri kahviloissa. Ja voi mikä päivä se olikaan. Hyvä päivä.

Minulta kysytään usein, mitä harrastan, ja kovinkaan usein en osaa sanoa siihen mitään (yleensä vastaan "öö, töitä?" ja saan vastaukseksi masentuneen katseen).

Mutta nythän minulle se valkeni: minä harrastan kahviloita. Olen harrastanut niin kauan kun minulla on ollut omaa rahaa ja mahdollisuus lähteä kotoa yksin kaupungille.

Muista kaupungeista kaipaan lempikahviloitani melkein yhtä paljon kuin lempi-ihmisiäni. Kirjaan kalenteriin treffit paitsi ihmisten, myös kahviloiden kanssa. Tykkään niistä joissa saa käpertyä kuluneelle mutta pehmeälle sohvalle ja niistä, joissa istutaan ryhdikkäillä tuoleilla ryhdikkäästi pukeutuneiden mummojen kanssa.

Rakastan jopa niitä vähän huonompiakin, joissa kahvi tulee automaatista ja pulla pakastimesta. (Mutta tietenkin enemmän rakastan niitä, joissa ei.)

Ja miksi en rakastaisi? Kahvilathan ovat ratkaisu melkein kaikkeen.

Kun on kävellyt liikaa ja väsyttää. Kun janottaa. Kun kofeiinipuutospäänsärky alkaa jomottaa ohimoissa.

Kun ystävän naamalla on se ilme, joka kertoo, että nyt pitää puhua jostain tärkeästä. (Tai vähemmän tärkeästä, juoruta.)

Kun tunnelma alkaa olla ärtynyt ja homma menee sekoiluksi, sanon hei, nyt istutaan hetkeks johonkin. 

Kun kotona seinät alkavat kaatua päälle ja on tarve vain olla jossain, missä on muita ihmisiä, olkoonkin vieraita, joille en sano mitään. Kahvilaparadoksi: samaan aikaan on esillä ja silti anonyymi. 

Koskaan ei harmita maksaa kupillisesta, koska maailma ilman kahviloita olisi hirveä, lohduton paikka. 

Joten kyllä, harrastan kahviloita. Kuvissa näkyvät kahvilat ovat molemmat Helsingissä, Johan&Nyström Katajanokalla ja Fleuriste Uudenmaankadulla. Suosittelen kumpaakin. Kuten myös tätä biisiä, jossa sanotaan kaikki olennainen ihmisen ja kahvilan välisestä ystävyydestä.

Kommentit

Nellie (Ei varmistettu)

Ihana teksti ja kuvat!! kahvilat <3

Vierailija (Ei varmistettu)

just tätä lukiessa alkoi soida päässä tuo Reginan laulu ja lopussa hihitin, kun olitkin linkittänyt sen tähän! :D

Voi miten ihana teksti :) Johan&Nyström on hurjan suloinen ja viihtyisä paikka, ja ne raakakakut ♥ 

Eeva Kolu

Kiitos kommenteista, kauniit! xx

Nanna V (Ei varmistettu) http://positiivisuusprojekti.blogspot.com

Voi että, tämä teksti oli kuin suoraan minun kynästäni! Kahvilat ovat ehdottomasti yksi ihanimmista asioista tavallisen arjen (ja juhlan ja loman ja minkä tahansa) keskellä :) Noissa mainitsemissasi paikoissa en ole käynyt, täytynee tutustua jollain Helsingin reissulla, kivalta näyttää!

Vierailija (Ei varmistettu)

Saa mainostaa hyviä kahviloita! Hyvät paikat on hakusessa, kun liian usein itsellä loppuu mielikuvitus kesken. Ja kun Helsinki on täynnä niitä samoja ketjupaikkoja, joille tosin niillekkin on hetkensä.

Eeva Kolu

Hyvä idea, vinkit jakoon... perästä kuuluu. xx

Kitty1234 (Ei varmistettu)

Jos tuo ystäväsi on Jenna, niin kysythän, mistä hänen juttujaan saa nykyään lukea. Olin koukussa blogiin, mutta se ei taida enää päivittyä. (Ja vaikka ei olisikaan, niin kerro ihmeessä, jos tiedät :-)

Eeva Kolu

Heippahei, Jenna ei tällä hetkellä kirjoita blogia, niin suuri vääryys kuin se onkin :) x

rimami
Shopnonholic

Nyt olet Eeva asian ytimessä :) Rakastan kahviloita, ja siksi kirjoitan niistä Santsikuppi-blogia :)

Löytyy osoitteesta: http://tarinaennenloppua.blogspot.fi

Pingurun (Ei varmistettu) http://www.pingurun.com

Onnistuit taas kerran pukemaan sanoiksi omat ajatukseni. Kahviloissa luuhaaminen on ihanaa, oli kyseessä sitten suodatinsumppi tai erikoiskahvi. Oma suosikkini ylitse muiden on kuitenkin Matkakahvi, joka ostetaan ihan mistä vaan kun lähdetään pitkälle automatkalle, tai junan ravintolavaunusta jos matkustetaan junalla. Kun on matkakahvin aika, ei haittaa yhtään vaikka olisi just aiemmin istunut kahvilassa. Se vaan pitää olla :)

ikkiam
LUOMA

matkakahvi! parhautta! olisipa junamatka tulossa ja sen kupillisen tuskainen odotus rautatieaseman turistikahvilassa. ah!

Maira__ (Ei varmistettu)

Mä oon kotoisin sellaiselta pikkukylältä, jossa ei ollut kahvilaa. Minkäänlaista. Tai no oli yksi kotileipomon "kahvila", mutta siellä ei käynyt kukaan hengaamassa. Koska sellainen ei vaan ollut tapana. Ja se meni jo neljältä kiinni.

Monesti oon miettinyt, että olipa jotenkin ankea kylä, istuttiin vaan Teboililla tai Nesteellä kun piti hengata.

ikkiam
LUOMA

Mustanam maidolla, kylmänä, kuumana, juon sen miten sattuu.

Totta joka sana <3 Onneksi kohta pääsen kohta töistä ilta-aurinkoon kahvilan penkille!

Jem (Ei varmistettu) http://mimosasandlouboutins.com

Oi, kahvilat ovat kyllä kerta kaikkiaan ihania! Monia matkakohteitanikin muistan lähinnä erilaisina kahviloina; se astioiden kilinä, minkälaiset verhoilut tuoleissa oli, kahvin maku... Helsingissä on koko joukko ihania kahviloita, mutta enemmänkin voisi toki olla. :)

Yksi lempikaupunkini Tukholma on kyllä kahvilahullun unelmakohde - sieltä löytyy niin paljon vaihtoehtoja, että elämä voisi olla oikeastaan vain seilailua kahvilasta toiseen. En olekaan pitkään aikaan viettänyt kokonaista päivää kahviloissa hengaten, täytyy toteuttaa se heti sopivan vapaapäivän koittaessa! :)

Mminna (Ei varmistettu) http://www.mannapuuroajamansikkaa.blogspot.com

Mulla on samanmoinen suhde kahviloihin. Ne tuovat tavalliseenkin päivään luksusta, ja toimivat yksin nautittuina tai seurassa.

Kahviloista jotenkin mieleni lensi Pariisiin, josta olen haaveillut pidemmän aikaa. Muistin sun kirjoittaneen viime vuonna juttuja sieltä, ja kävin lukemassa arkistojen kätköjä. Olisin udellut, oliko ihana pariisilaisasunto parvekkeineen teidän vuokraamanne (ja mistä?) vai oliko se jonkun ystäväsi koti? Näytti niin potentiaaliselta omaa matkaa ajatellen :)

Eeva Kolu

Heippa, me löydettiin Pariisin-kämppä ihan netti-ilmoituksen kautta :) Ihanaa matkaa ihanimpaan kaupunkiin!

Vierailija (Ei varmistettu)

Samaa mieltä! Joskus, tai aika usein, vain täytyy päästä hämyisään kahvilannurkkaan syömään sacherkakkua kakkuhaarukalla ja katselemaan ihmisiä ympärillä. Mua vähän huvittaa, kun erilaisten säästövinkkioppaiden ykkönen on aina "karsi kahvilakäynneistä, ne ovat turhaa menoa, vuodessa säästät x euroa". Mä säästäisin lähinnä elämänlaadustani, jos luopuisin kahvilahetkistäni.

Eeva Kolu

Joo, tää on ihan kauhea säästövinkki, johon törmää jokaisessa jutussa. Mihin mun sitten olis tarkoitus käyttää ne kahviloissa "haaskatut" rahat? Uusiin vaatteisiin ja taulutelkkariin? Istun mieluummin kahvilassa :D

Eeva Kolu

Kiitos kaikille kommenteista ja ihanaa kun käytte ahkerasti kahviloissa! x

Taas kerran pelastit ankean aamun, Eeva! Koko päivä pitäisi töissä jaksaa, plääh, jospa käväisen Lilyssä... Ja siellä se taas on: ajatus, joka kantaa koko päivän. Samoin kävi esimerkiksi Shine on you:n kanssa. Tuli hyvä mieli. <3

Jenni/Talosanomat (Ei varmistettu) http://www.talosanomat.fi/

Olet niin paras! ;) Komppaan komppaan! Tätäkään en olisi itse osannut pukea sanoiksi, mutta totta tosiaan, minäkin harrastan kahviloita!

Elle (Ei varmistettu) http://cowboysandcappuccinos.blogspot.fi/

Hei, ihana kirjoitus! Kahvilat on lempiharrastus myös täällä! Omista kahvilakokemuksistani Suomessa ja ulkomailla syntyi myös blogini Cowboys and Cappuccinos. On aika laittaa laittaa vinkit parhaista paikoista jakoon.

elsuu (Ei varmistettu)

Voi kertokaahan toki myös, ihmiset, jos tiedätte, että missä Turussa on hyvä työskentelykahvila? Sellainen, johon kehtaa jäädä läppärin kanssa vähän pidemmäksikin aikaa, ja jossa on kohtalaisen rauhallista. Ihan hiljaista ei tarvitse olla, olenhan oppinut kahvilatyöskentelyn Yhdysvalloissa, jossa moni ketjustarbuckskin oli työskentelyyn soveltuvainen, geneerisine musiikkeineen ja neutraaleine tunnelmineen. Mutta jostain syystä sellaista on vaikea löytää Suomesta.

Tiia_t (Ei varmistettu)

Hei ! Jos eksytte sieltä Helsingin suunnalta Kangasalle Tampereen lähelle täällä on hyvä uusi kahvila Kaffila pikonpuoti! :) Samassa yhteydessä on Pikon Kirppis (kirpputori) ja Anun putiikit (askartelutarvikkeita).
Kaffilan kotisivut ja facesivut löytyy :)
Käykää tutustumassa! :)
Tiia

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.