Kaksikymmentäseitsemän

Kaikki mitä rakastin

Täytin eilen 27 vuotta. Maailma ei tuntunut mitenkään erilaiselta, eikä naama näytä tänään erityisen paljon vanhemmalta tai ryppyisemmältä.

Väsyneeltä kylläkin, mutta se johtunee varsin lyhyiksi jääneistä yöunista eikä yhdestä kertyneestä lisävuodesta.

Tältä näytän 27-vuotiaana. Väittäisin, että paremmalta kuin 26-vuotiaana. 26-vuotiaana olin nimittäin hirveän paljon stressaantuneempi, joskaan en yhtä stressaantunut kuin 25-vuotiaana. 

Tjaa, ehkä meikkis on vähän kuin tanniininen punaviini: ärhäkimmätkin parkkihapot pehmenevät vuosi vuodelta... ja hyvä niin.

Synttäreitäni vietin aika matalalla profiililla: poikaystävä vei taidenäyttelyyn, Scandinavian Jazz Quartetin konserttiin ja syömään.

Pääsin vihdoin käymään Smörissä, joka on kiinnostanut jo kauan. Smörin lista vaikutti ihanalta, mutta kulinaristisina rohkelikkoina tilasimme tietysti yllätysmenun (jonka luvattiin sisältävän pikkuisen enemmän kikkailua kuin normimenun). 

Pöytäämme tuotiin esim. kuvan taskurapuvanukas, ankan sydäntä, punajuuripuuroa, peuran ulkopaistia ja herajäätelöä.

Kotiin vietäväksi jäi idea granitasta pannacottan seurana: nerokas yhdistelmä! Sitä aion tehdä joulupöytään suunraikastajaksi. Juuri tätä kaipaan kalliimmilta ravintoloilta: uusia ideoita. Sellaisia, joita voi toteuttaa kotona ("hei, miksi mä en ikinä tee kotona pikkelöityjä vihanneksia?") ja sellaisia, joita ei todellakaan tule toteutettua kotona ("hei, miksi mä en ikinä tee rosmariini-crumblella päällystettyä ankanmaksapalleroa omenahillosydämellä?").

Ruoka oli hyvää ja palvelu erinomaista, mutta hintaansa nähden olisin kaivannut ehkä vielä enemmän jotain VAUTSIVAUDEVAU-fiilistä lähtiessä. Tämä on tietty aina yllätysmenuissa riskinä, kun ei voi valikoida listalta juuri sitä annosta, joka saa kuolan valumaan. Toisaalta myös se, että olimme syömässä iltakymmeneltä keskellä viikkoa vaikutti tunnelmaan, sillä ravintola oli ymmärrettävästi aika tyhjä.

Aion palata Smöriin toistekin, ehkä testaamaan jotain varsinaiselta listalta ja ainakin nautiskelemaan kohtuuhintaisen lounaan. 

Jos muuten eksytte tuonne ja teidät istutetaan siihen etuosaan, käväiskää vielä ennen lähtöä kurkkaamassa takaosa. Vanhaan tiilikellariin tehdyt kabinetit ovat mielettömän upeat!

Kommentit

HeliTee's

Hih, onnea meille molemmille! 21.11. on hyvä päivä syntyä ;) Minulla tosin tuli täyteen jo 44, hui...

heta margareta
Viinillä

Pannacotta ja granita on selkeesti joku juttu sillä sitä oli viimeviikonloppuna tarjolla myös täällä Tampereessa. Tai no omenapannacottaa ja omenagranitaa. Netistä bongasin glögisen (jenkkien mielestä sangriamaisen, pah!) punkkugranitan ohjeen, jota on ehkä pakko testata kardemummapannacotan kanssa...

FruL (Ei varmistettu) http://kolkytjarisat.blogspot.fi/

Toi on niin totta, että tunnelmaan vaikuttaa todella paljon se, onko ravintola täynnä vai tyhjä. Itse viihdyn ravintolassa silloin, kun ne ovat täynnä. Tyhjässä ravintelissa on kolkko syödä. Olimme miehen kanssa Italiassa erittäin hienossa ravintolassa syömässä häämatkallamme. Olimme varanneet pöydän suomalaiseen aikaan, eli varmaan seiskaksi. No, oli aluksi aika kolkkoa, kun isossa salissa oli meidän lisäksi vain toinen pariskunta. Oli myös hyvin kiusallista, koska minuutin välein, joku kävi kysymässä, maistuuko ruoka, onko kaikki hyvin, tai lirauttamassa tilkan viiniä tai vettä. Onneksi ravintola rupesi jossain vaiheessa täyttymään. Itse rentouduin vasta tässä vaiheessa.

Smör on mun suosikkiravintola Turussa ja kyllä, sinne kannattaa tehdä uusintavierailu viikonloppuiltana, jolloin paikka kuhisee.

Anninko
Anningonpaiste

Oikeenkin mahtavaa syntymapaivaa sinulle!

Eipa tullut lainkaan stalkkeriolo (tai siis, krohom, vakiolukija, vai mita naita nimityksia nyt on..) kun muistan juuri lukeneeni etta Hei Taytin 25 Vuotta- postauksen.

Mutta siis, onnea, paljon onnea!

 

...

Heh kuinka sattuikaan! Olemme menossa Smöriin syömään illalla, joten kiitos vinkeistä! Juhlimme neljättä hääpäiväämme ja samalla 6 kk ylihuomenna täyttävää tytärtämme :) Smör on meidänkin "to do"-listalla ollut jo pitkään, samoin kun Mami jonne himoitsen syömään. Heräämme kuitenkin aina niin myöhään pöytävarauksen tekoon ettemme sisälle asti ole vielä koskaan päässeet. Katsotaan minne meidät Smörissä istutetaan, pöytävarausta tehdessäni mainitsin tietysti että meitä on 2 aikuista + pienet lastenvaunut :)

Iloista syntymäpäivää sinulle!

Hanni H (Ei varmistettu)

Onnea, itse täytän huomenna 28. Viime viikolla heräsin ajatukseen, että olen ollut vuosikymmenen verran täysi-ikäinen. Jokin siinä huvittaa.
Smör on ihana! Me porvoolaiset kävimme viime talvena "rakkauslomalla" Turussa ja istuin selkäsi takana olevassa pöydässä.

Krisse / Melkein kuin uusi (Ei varmistettu) http://www.melkeinkuinuusi.blogspot.fi

Onnea Eeva! Tunnistin myös itseni tuosta punaviinivertauksestasi :) Smörissä on pitänyt käydä, mutten ole saanut aikaiseksi. Kesällä sain kyllä maistella heidän herkkujaan, sillä Smörin kokki teki ruuat ystäväni häihin. Oli herkkua!

harhaanjohtava

Paljon onnea! Vanheneminen on kaunista ja sitä kannattaakin juhlia. Itse tunnen itseni näin 27-vuotiaana edelleen toivottaman nuoreksi. Käsite "vanha" on vaan jossain jopa utopistisen kaukana tulevaisuudessa.

LauraJo (Ei varmistettu) http://livedlovedlaughedcried.blogspot.co.uk/

paljon onnea! kuulostaa ihanalta syntymäpäivältä:-)

maimu (Ei varmistettu)

Hei, onpa hauskaa, että lempibloggaajallani on syntymäpäiväkin sama :) tosin tasan vuosi eroa!

Pouniko (Ei varmistettu)

Olin pari kuukautta sitten Smörissä illallisella. Istuimme Smörissä reilut kaksi tuntia ja koko sinä aikana ravintolassa kävi vain yksi toinen kahden hengen seurue. Kyseessä toki oli arki-ilta, mutta samaan aikaan Mami ja Tintå olivat aivan täynnä, Tintån ovella oli jopa jonoa. Mietin meneekö Smörillä kovinkaan hyvin?

Myöhästyneet onnittelut!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.