kaukana kaupungista

Paljon on viime päivinä puhuttu siitä, saako nyt olla iloinen. 

 

Sanoisin, että omasta onnestaan ei pidä tuntea syyllisyyttä, vaan kiitollisuutta.

Minähän olen korkeintaan viiden pennin filosofi, enkä tiedä, onko elämällä tarkoitusta, mutta ainoa järkevä tarkoitus, jonka minä keksin, on tehdä itsensä ja mahdollisimman monta muuta ihmistä onnelliseksi. Sen vuoksi omasta onnestaan ei ikinä pidä tuntea syyllisyyttä, eikä muiden onni ole koskaan itseltä pois. (Olettaen tietysti, ettei sitä ole hankittu muita riistämällä, mutta tämähän on by default).

Ajatellaan siis kaikkia meitä vähemmän onnekkaita kunnioituksella, mutta pidetään omassa elämässä yllä iloa, toivoa ja hyviä juttuja.
Eikö se juuri ole suurin kunnianosoitus niitä kohtaan, joilta se mahdollisuus on viety? Että me emme sentään haaskaa omaa mahdollisuuttamme.

 

 

 

 

 

Tänään olen ollut kamalan kiitollinen siitä, että meillä on paikka, jonne voi paeta, kun kaupunki alkaa ahdistaa. Täällä saa kaataa lasiin kylmää jaffaa ja syödä keksejä samalla kun tekee ristikoita. Käydä pienessä leffateatterissa ja haaveilla rantatontista. Nukkua päiväunet heti kun siltä tuntuu ja katsoa leffoja pikkiriikkisestä 80-luvun kuvaputkiteeveestä.

I can hear music,

the sound of the city, baby, seems to disappear
 

 

 

 

Täällä olen kiitollinen siitä, että saan köllötellä keinussa aina seuraavaan ruoka-aikaan saakka ja maata koko päivän sohvalla miettimässä poskipunia. Ja siitä paahteisesta hiekkatiestä, jota pitkin käppäillessä kinataan siitä, onko tietä reunustava pelto vehnää vai ruista. Kaikista eniten kiitollinen olen kuitenkin siitä tyypistä, jonka kanssa kinaan. Siitä, jonka mielestä ruis-sanan genetiivi on ruiksen.

 

Kommentit

h_eidi (Ei varmistettu)

En kommentoi viikonlopun ikäviä tapahtumia sen enempää, sillä olet jo kiteyttänyt kaiken niin osuvasti. Mutta haluan kommentoida näitä kuvia, sillä olen itse Loimaalta kotoisin. Vaikka en siellä yli vuosikymmeneen olekaan enää asunut, niin on silti mahtavaa nähdä miten paikkakuntaa tuodaan esille. Ja kerrankin joku tietää missä ko. kaupunki sijaitsee :).

estella (Ei varmistettu)

Olen NIIN samaa mieltä!

essi (Ei varmistettu)

ihan mielettömän söpö asu! sopii sulle tosi tosi hyvin. kesätyt!

jebulon (Ei varmistettu)

tuo oli hyvä :D!
Luulen muuten, että armaasi taivutusmuoto on suhteellisen yleinen nuoremman ikäpolven keskuudessa ;)

iinuska (Ei varmistettu)

RUKIIN!
Ja joo, jälleen kerran kirjoitit niin fiksusti. En ymmärrä sitä kuinka joidenkin blogien kommenttibokseissa taivastellaan nyt, että "miten voit vain postailla asukuvia niin kuin mitään ei olisi tapahtunut!!". En halua vähätellä norjalaisten (ja tietty muidenkin) murhetta, mutta ei se auta mitään että kaikki jäävät märehtimään asiaa, joka tapahtui jo. Tapahtunutta saa surra, mutta ei ketään voi vaatia kuuluttamaan sitä julkisesti. Itse ainakin olen päättänyt olla iloinen jos on ilonaihetta ja mielellään levittää onnea muillekin! (Niin sinäkin teet blogeillasi tänne ruudun toiselle puolelle, kiitos siitä!)

lasikyynel (Ei varmistettu)

Todella kauniita kuvia tuomassa maisemaa esille. Onko horisontti tarkoituksella vinossa? Pistää silmään.

sini (Ei varmistettu)

Minä olen kiitollinen tästä ihanasta blogista.

Vanill (Ei varmistettu)

Kauniita ajatuksia sulla tän kaiken keskellä <3 Surra saa ja kunnioittaa pitää, mutta siihen ei saa jäädä vellomaan. Pitää olla onnellinen omasta onnestaan.

ps. rukiin!

Satu (Ei varmistettu)

Ihana, kaunis kirjoitus! Tekisi mieli printata ja laittaa jääkaapin oveen itselle muistutukseksi ja muille luettavaksi.

Sandra (Ei varmistettu)

Ruis-sanan taivutusparadigma on herättänyt täälläkin hilpeyttä, koska omasta suusta lipsahti kerran jopa sana RUIKSLEIPÄÄ. Poikakaverillasi ja minulla on ilmeisesti samanlaiset vinoutuneet lingvistiaivot :)

www.hyvaajatus.blogspot.com

tötterö (Ei varmistettu)

Kauniisti oot kuvannu kotikaupunkini. :)

Eeva Kolu

... kommenteistanne, olette ihania :) ps. RUKIIN!

Murkinamasu (Ei varmistettu)

Meneekö se sama kaveri myös kalastamaan hauhta? ;)

veera (Ei varmistettu)

en ymmärrä miten löysin tän sun blogin vasta nyt, mutta... oon aivan rakastunut!! ja ehkä hieman kateellinenkin sulle, sun elämänasenteella ja sille mitän viisas oot! kamalaa tulla ylistämään näin, mutta jotenkin varsinkin tämä teksti osui omaan elämään niin sopivasti. tästä ja monista muistakin teksteistäs jäi niin hyvä fiilis päälle, että sen fiiliksen voimalla taidan mennä seuraavan viikon. kiitos, oot ihana ja blogisi pelasti mun päivän<3

jatkuva-avaruus.blogspot.com

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.