Kello viiden tee

“I shouldn't think even millionaires could eat anything nicer than new bread and real butter and honey for tea.”

- Dodie Smith

Helsingissä on paikka, jossa voi leikkiä olevansa Agatha Christien romaanissa tai Downton Abbeyssa. Siellä saa kolmikerroksisella tarjottimella skonsseja, pikkuleipiä ja kotitekoista vadelmamarmeladia. Niin ja tietysti kolmioiksi leikattuja kurkkuvoileipiä!

Parasta paikassa on kuitenkin herraskainen tunnelma. Jos jossain niin täällä ei katsota pahalla, jos juot teesi pikkusormi pystyssä. Ja pitsihansikkaat kädessä.


Hurmaavan runsaasti sisustettu teesalonki sijaitsee vanhassa 1800-luvun kaupparakennuksessa ihan Kauppatorin laidalla. Tänne istuutuessa ryhti oikenee väkisinkin. Siron porsliinikupin takaa ei kailoteta, vaan vaihdetaan salonkijuoruja hillityllä äänensävyllä.

Ja tahtoisivatko leidit alkuun lasit samppanjaa? But of course, my dearest!

Salutorgetin Afternoon Tea katetaan maanantaista lauantaihin kello 14-18. Tee ja tarjottimellinen suolaisia ja makeita herkkuja maksaa 22,50 euroa per henkilö, ja toisin kuin luulisi, näistä herkuista tulee ronskimmankin ladyn vatsa täyteen. (Myös pieneen sokerihumalaan ja hiilarihiprakkaan kannattaa varautua, joten varaa teen jälkeen aikaa kevyelle iltapäiväpromenadille Esplanadilla. Tai ainahan voi tehdä kuin brittiläiset siirtomaaherrat ja tilata yhden ruuansulatusta edistävän gin&tonicin, old fellow!)

 Salutorget, Pohjois-Esplanadi 15

Kommentit

Huli (Ei varmistettu) http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/

Näyttää ihanalta! Mutta pakko kertoa, että myös Brasserie Kämpistä saa hitsin hyvää kello viiden teetä kaikilla herkuilla. Siellä voi myös matkata ajassa taaksepäin. :)

http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2012/06/08/teehetki-kultaisin/

Eeva Kolu

Näyttää kivalta, tuo täytyy testata seuraavan kerran kun teehammasta kolottaa :)

Huli (Ei varmistettu) http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/

Suosittelen! Ja mä lupaan käydä täällä Salutorgissa jossain välissä. Ainakin Salutorgetin brunssi oli törkeen makee. :P

Fisuli (Ei varmistettu)

Oi miten suloinen Eeva! Mistä hame on?

Eeva Kolu

Kiitos Fisuli! Hame on H&M:stä, viime kesältä :)

Morsio
Mennään vaan!

Myös Ekberg tarjoilee nykyään Afternoon tean! :)

http://www.lily.fi/blogit/mennaan-vaan/ekbergin-afternoon-tea

todellista (Ei varmistettu)

Miten en oo tienny tästä aiemmin!? Teenjuoja kiittää Eevan ja kommentoijien vinkeistä, pakko testata!

Haiha (Ei varmistettu)

Paitasi näyttää kivalta. Onko se villapaita? Mistä mahdoit tuollaisen löytää?

Eeva Kolu

Heippa, se on kashmirneule H&M:ltä :)

Clemence (Ei varmistettu)

UPEAA, että Suomessa on blogi, jossa käytetään sanaa iltapäiväpromenadi. Tulee sellainen olo, että on aivan ihastuttavassa seurassa.

Virkkis (Ei varmistettu)

Ja jos haluaa saman elämyksen vähän kauempana hkistä, suosittelen Juvalla paikkaa nimeltä TeaHouse of Wehmais -todella erikoinen elämys keskellä maaseutua. Ja ne skonssit.. Mmm

Saera (Ei varmistettu)

Mitä, mitä, mitä... Tuonne on päästävä ja mahdollisimman pian. Myös muiden kommentoijien vinkkejä on kokeiltava,kiitoksia niistä. Mä oon niin höpsö, etten oo tajunnu tällaista konseptia Suomessa olevankaan. Onneksi tämä ihana blogi on jälleen kerran tiennyt mitä kaipaan :)

Mikko_ (Ei varmistettu) http://www.olivialehti.fi/private-blend/

Tuo on kyllä ihan mahtava, pitääkin taas mennä nauttimaan tuosta joku päivä. Vaikka launataina! Ja myös Kämpin vastaavaa olisi kiva testata.

paperilennokki (Ei varmistettu) http://smashthesnowglobe.blogspot.fi

Pakko kysyä: oliko skonssien kanssa clotted creamia? *3*

Eeva Kolu

Ei ollut, en ole koskaan nähnyt sitä Suomessa missään :(

Vierailija (Ei varmistettu)

Kävimme ennen joulua, ja tunnelman pilasi erittäin huono palvelu. Tullessamme sisään meidät viittilöitiin hätäisesti naulakoille päällystakkeinemme ja hutaistiin kädellä salin puolelle, et menkää tuonne. Menimme pöytäämme, ja toinen tarjoilija tuli hyvin epäkohteliaasti hätistämään meitä pois... Ilman mitään pahoittelua pääsimme kuitenkin istumaan pöytäämme. Sama töykeä tarjoilija tarjoili pöytäämme, mutta katosi pitkäksi aikaa kokonaan. Halusimme toisen kannullisen teetä, mutta jouduimme odottamaan todella kauan, että saliin tuli tarjoiluhenkilökuntaa. Kaiken kaikkiaan juuri tällaiseen konseptiin pitäisi kuulua se, että huomaavainen tarjoilija on ajatuksen voimalla tiedustelemassa saisiko madamelle olla vielä jotain... Tiedän olevani Amerikan vuosien jäljiltä palvelun suhteen pilalle hemmoteltu, mutta tuolla se vain oli odotettuun tunnelmaan nähden niin räikeän huonoa!

Hertta- (Ei varmistettu)

Onpas sulla mukavan ja tyylikkään näköinen asu! :) Ja ihana herkullisen värinen paita!!!!

Petra__ (Ei varmistettu) http://www.pingurun.com

Oijoi, pitää kokeilla. Vaikuttiko teetarjoilu mielestäsi sellaiselta, että sinne uskaltaisi viedä pienen hyväkäytöksisen tytön iltapäivätee-mekossaan?

Eeva Kolu

Heips, siellä oli useammassakin pöydässä lapsia mukana, eli sekaan vaan! :)

Vierailija Kate (Ei varmistettu)

Nättiä. Voin suositella Hongkongin The Peninsula -hotellin iltapäiväteetä. Tarjoilijatkin ovat kuin ninjoja, jotka vaistoavat 10 sekuntia ennen sinua itseäsi, milloin voisit täyttää kuppisi hopeapannusta. Muulloin he ovat näkymättömiä. Ultimate kolonialistisikafiilis!

Juvalla oli muistaakseni clotted creamiakin, mutta myös kärpäsiä kiitos tilan lehmien!

Leeni (Ei varmistettu)

Eksyin sattumoisin blogiisi ja nyt en voi lopettaa lukemista. Työnteosta ei tule tänään mitään! Pitää laittaa omalle lukulistalle :) Kiitos inspiraatiosta!

Tzinzi (Ei varmistettu) http://tzinziphenomena.blogspot.com

Oi Eeva, juttusi inspiroivat minua aina. Kiitos ihanasta blogista, diggaan kirjoitustyyliäsi! P.S. Jos ikinä eksyt hoodeille, suosittelen iltapäiväteetä Baselin Les Trois Rois hotellissa http://tzinziphenomena.blogspot.ch/2014/02/time-for-tea-love.html

Roxo (Ei varmistettu)

Kävin tuolla Salutogetin iltapäiväteellä joskus reilu vuosi sitten. Taidan olla sitten todella ronski lady, sillä minulle jäi oikeasti nälkä tuon jälkeen. :) Aiempi kokemus Afternoon tea'sta oli Earl Greyn teehuoneelta ja siihen verrattuna tuo oli pelkkä pieni alkupala. :D Teenkin keittivät hivinen liian kuumaan veteen.
Kämpissä voisi kyllä köydä kokeilemassa joskus...

My Man Jeeves

Uulala, nuo kurkkuvoileivät! <3

Siru_S (Ei varmistettu)

Hyviä olivat herkut, mutta olisi niitä saanut olla minunkin mielestäni enemmän. Jotenkin ankeaa, että kahdelle hengelle on juuri yksi kutakin... En kotonakaan laske paloja niin, että jokaiselle vieraalle on tasan yksi kutakin sorttia. Eli jäisi parempi mieli kun tarjottavaa olisi enemmän.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.