Kevään (ehkä) paras tv-sarja: True Detective

Harvoin (tai siis en koskaan) suosittelen sarjaa yhden jakson perusteella, mutta...

Katsoin juuri ensimmäisen osan paljon odotettua True Detectiveä, joka alkoi HBO:lla toissapäivänä. En ole katsonut moneen kuukauteen melkein  ollenkaan sarjoja - uudet eivät ole innostaneet ja vanhat suosikitkin ovat tuntuneet vähän väsähtäneiltä. 

Mutta True Detective, innostuin ja kovaa! Sarja sijoittuu itseäni kovin kiehtovaan maailmaan, Yhdysvaltain Etelävaltioihin. Tunnelma on hidastempoinen, mutta hiipivä - tulee sellainen tunne, että kohta tapahtuu jotain, ja se jokin on suurta ja hirveää.

Roolisuoritukset ovat aivan fantastico - minulla on aina ollut vähän sellainen juttu Woody Harrelsoniin, ja Matthew McConagheysta nyt vaan on viime vuosina kuoriutunut ihan uskomaton näyttelijä. Kuka olisi uskonut kaikkien niiden kökköromcomien jälkeen.

Kerronta on tv-sarjalle hieman poikkeava takautumineen ja vaihtuvine kertojineen. Se, kuinka tapahtumat ja roolihenkilöt alkavat hiljalleen paljastua katsojalle on rakennettu varsin tyylikkäästi.

Mutta kyllä, sarja on SYNKKÄ, ja ensimmäisen jakson perusteella tuli sellainen tunne, että tämä se on vasta alkusoittoa. Saa nähdä kuinka karmivaksi sarja vielä muuttuu vai käykö Twin Peaksit. Sen jouduin lopettamaan neljännen jakson jälkeen kesken, koska en vaan uskaltanut katsoa sitä yksin.

True Detective maanantaisin HBO Nordic -palvelussa

Kommentit

Karkkimeri (Ei varmistettu)

Oletko katsonut uutta brittiläistä Sherlock Holmesia (http://www.imdb.com/title/tt1475582/)? Tämäkin sarja on aivan omaa luokkaansa, kannattaa tsekata!

Eeva Kolu

Joo, se on aivan huippu! Uusia jaksoja odotellessa!

Lauralaa (Ei varmistettu)

Uudet jaksot alkaa Yleltä nyt sunnuntaina!

Katje (Ei varmistettu)

Juuri katsottiin kolmas kausi, huippusarja, suosittelen :)

Mä olin tulossa samaa hehkuttamaan, juuri katsoin kolmannen kauden joka siis tosiaan alkaa Yle 2:lla sunnuntaina (toki katson Ylenkin esittämänä, tämä sarja vain paranee mitä useammin jaksot katsoo). Ihan paras!

PedaPiia
Pedapulinaa

Woody Harrelson - ei oo kuumempaa! Pitäisikö tuollaista nyt alkaa katsoa, jo Woodyn takia?

Eeva Kolu

No jos yhtään tykkää Woodysta niin TODELLAKIN PITÄÄ!

manteli** (Ei varmistettu)

Voi ei, pitkästä aikaa sarja joka oikeasti kiinnostaisi ja sitten sitä näytetään kanavalla joka ei meidän taloudessa näy! Mitähän tässä pitäisi tehdä, langeta maksulliseen kanavaan?

Eeva Kolu

En tiedä mitä tuo HBO maksaa telkkariin, mutta jos tietokoneelta katsoo niin se on 9,99 e/kk. Eli se vois olla yksi vaihtoehto! (Ja jos jaksaa odottaa niin voi eka odottaa että kaikki jaksot tulee ulos ja sitten katsoa yhdellä kuukausimaksulla koko sarjan ;) Itse en kyllä malta!)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyvä, että onnistuu netistä, sitä täytyy kokeilla. Olen ihan pihalla näiden maksukanavien kanssa, katson lähinnä sitä mitä Ylen kanavilta tulee ja elokuvatkin haen vielä kirjastosta tai vuokraamosta ;) Mutta tämä on pakko nähdä koska sitten Twin peaksin ja Mullan alla-sarjojen jälkeen ei mikään teeveesarja ole tuntunut miltään.

Miss T (Ei varmistettu)

Kirjoitit: "Mutta tämä on pakko nähdä koska sitten Twin peaksin ja Mullan alla-sarjojen jälkeen ei mikään teeveesarja ole tuntunut miltään." Sama mulla! Ja True Detective tuntuu ja täysillä! Huuh!

Hosuli
Hömppäblogi

 

Ouh, kuulostaa just semmoiselta koukuttavan kamalalta sarjalta, jota en todellakaan uskalla katsoa yksin. :D Twin Peaksista ei puhettakaan, ehei, terveisin nössö.

ruttu (Ei varmistettu)

Twin Peaks <3 sen jälkeen ei ole tullu yhtäkään kunnon sarjaa. eihän se ole edes tv-sarja, vaan neronleimaus!

anne äs (Ei varmistettu)

Joo, tykkäsin myös. Paljon samaa henkeä kuin Frailtyssa (Pahuuden kosketus) vuodelta 2001, jossa Matti McKökköheini on yllättävän hyvä. Kannattaa katsoa!

Laura P...
Tyylitietotoimisto

Oli kyllä hyvä aloitus sarjalle! Heti alkoi päässä raksuttamaan omat teoriat ja arvailut hahmojen todellisista luonteista!

Sitä paitsi, mikä casting!!!

Siina Leppä

Niin samaa mieltä Matthew McConaugheysta! Käytiin katsomassa tällä viikolla Wolf of Wall Street (jossa oli pienessä roolissaan sikahyvä!) ja alussa tuli traileri Dallas Buyers Clubista, en malta odottaa sen katsomista!

Toinen Eeva (Ei varmistettu)

Ooh, kuulostaa mainiolta! Olen ihan täysin samaa mieltä kanssasi noista herroista - Woody Harrelson on aina ollut jotenkin niin jännä ja aika ihana (erityisesti hulvattomassa poliittisessa satiirissa Wag the Dog, suosittelen lämpimästi, vaikka en ole nähnyt sitä vuosiin) ja Matthew on ollut niiiiin ärsyttävä, kunnes yhtäkkiä ei enää olekaan. Hämmentävää. Mutta kiitos vinkistä, tätä täytyy ehdottomasti katsoa!

Emmi-Liia (Ei varmistettu) http://www.torkkujajanokkosia.com

Mekin otettiin HBO Nordic eli tämä ohjelmassa tänään :) Paras sijoitus tv-puolella pitkään aikaan! Girls alkoi myös maanantaina <3

Ester-i (Ei varmistettu)

Ai tällaistakin pitää alkaa odottaa! Munkin mielestä Matthew McÄllötys on ollut tosi vastenmielinen, mutta just katsoin Mudin ja kummastelin, miten ärsytystä ei tule ollenkaan. Ihmeellistä, pitääkö tässä nyt alkaa muuttelemaan kivasti paikalleen jumittuneita mielipiteitään? Jippii Sherlockin jatkumisesta, en tiennytkään!

Vierailija (Ei varmistettu)

True Detective ja Girlsin 3. kausi pyörivät myös Cmore Series -kanavalla, joka kuuluu MTV Total -kanavapakettiin. Eli jos sattuu sellainen olemaan, ei noiden sarjojen takia kannata erikseen tilata HBO Nordic -pakettia.

pisinreisii
pisinreisii

Onhan tuo ihan hyvä sarja, itseä häiritsee perinteinen miehen toimijuuden merkityksellisyys. Naiset tuntuvat jäävän sarjassa vain asusteen tai propsin asemaan passiivisina toimjoina - vaimoina, tyttärinä ja hutsuina, joiden toiminnat ovat kontrastissa miehisen rationaalisuuden kanssa. Ärsyttää itseäkin, kun on lakanut katsoa kaikkea tästä näkökulmasta, mutta toisaalta näinhän niitä sukupuoli konstruoidaan yhteiskunnassa.

Sarjoja, jotka kestävät tarkastelua ja ovat mun suosikkeja: Twin Peaks, the Wire ja House of Cards () -> Huikeat Kevin Spacey ja Robin Wright!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.