Kiitos Turun kaupunki

Saatatte jo tietää, että rakastan kirsikankukkia enemmän kuin rakastan elämää.

Tai oikeastaan; rakastan kirsikankukkia juuri niin paljon kuin rakastan elämää, sillä kirsikankukat ovat justiinsa kuin väistämättä kaikki elämässä on. Täällä tänään, huomenna poissa.

Kävelin Tuomiokirkon ohi kun näin silmäkulmassani vilauksen sitä tiettyä vaaleanpunaista. Aloin heti kiskomaan seuralaistani kädestä, apua mitä tuolla on, mennään tonne!

Ja siellähän sitä oli, koko jokiranta täynnä kirsikkapuita. Meinasin kiljua ilosta ja toisaalta tunsin zeniläisen rauhan valahtavan vatsanpohjaan lounaspastan seuraksi. Poikaystävä mutisi, että ai niin joo, kaupunki istutti ehkä miljoona kirsikkapuuta viime vuonna.

Ei ole mikään salaisuus, että kotikaupunkini päättäjät tekevät jatkuvasti idioottimaisia päätöksiä ja tuntuvat vihaavan kauniita vanhoja rakennuksia ja taideaineiden opetusta. Mutta tämän ne tekivät oikein, samperi vieköön, niin oikein.

En tiedä, missä olen kymmenen vuoden päästä. Saatan olla täällä, saatan olla Helsingissä, saatan olla Etelä-Ranskassa viinitynnyrinveistäjän vaimona. Mutta iloitsen ajatuksesta, että jos olen yhä täällä, niin ovat nuo puutkin. Ja siinä vaiheessa me kaikki olemme jo paljon isompia.

 

Kommentit

Maria/Dejiss (Ei varmistettu)

Hihiii, tuonne menen viimeistään ylihuomenna! toivottavasti kukkii vieläkin <3

terkuin, toinenkin kirsikkapuiden kukkiin ihastunut! :)
http://dejiss.blogspot.com

Mimmeeeee (Ei varmistettu)

Minäkin huomasin kirsikkapuut viime viikolla ja olin todella ihastuksissani! Turusta tuli heti kymmenen kertaa kauniimpi paikka, mikä on aikamoinen saavutus näin kauniille kesäkaupungille :)

Eeva Kolu

Maria/Dejiss, pahoin pelkään, että ainakin kaunein vaihe on jo ohi. Mutta siihenpä noiden viehätys toisaalta perustuukin - ja tuleehan se taas ensi vuonna!

Mimmeeee, kyllä oli kaikin puolin ihana yllätys tämä - ja niin fiksu veto kaupungilta.

Lotu (Ei varmistettu)

Oho! Enpä aavistanut, että kaupungin kirsikat kukkivat vasta nyt, sillä kotikadullani kirsikat kukkivat jo yli viikko sitten. Miten ihanaa onkaan asua kadulla, jossa on kirsikkapuita! Riemastuttavaa kuulla, ettei kirsikankukkakausi olekaan vielä ohi. Huomenna on ihan pakko mennä tuonne puiden juurelle istuskelemaan, sillä kukintakaudesta on saatava kaikki irti! Ja niin paljon kuin Turkua rakastan, tän kaupungin päättäjät ovat kyllä harvinaisen pöhköä väkeä, mutta hyvät puutarhurit kaupunki on sentään onnistunut palkkaamaan. Voisin halata sitä neroa, joka keksi, että sinänsä kauniiden lehmusten, vaahteroiden ja muiden perinteisten lehtipuiden ohella kaupungin alueille voidaan istuttaa kirsikkapuita.

Eeva Kolu

Lotu, no voih, eivät nämä kuvat ihan tältä päivältä ole, joten nyt joudun tuottamaan pettymyksen ja toteamaan, että kaunein kukkaloisto on varmaan jokirannassakin jo ohi. Mutta ihanaa, että pääsit nauttimaan siitä kotikadullasi!

(Ei varmistettu)

Meinasi itselläkin itku päästä, kun ohitin kyseiset ihanuudet. Alkuviikko vietetty kiukkuisissa stressifiiliksissä ja aika samanlaisissa tunnelmissa kun edellisessä postauksessa kuvailit (kiitos muuten siitäkin, tuntuu lohdulliselta, että meitä on useita), mutta eihän ihminen voi kun tulla autuaaksi tuollaisen näyn edessä. En ihmettele yhtään, että Japanissa on kansallinen juhlapäivä näiden puiden kunniaksi. Turun kaupungilla päätöksentekijänä on vielä hitunen toivoa :)

(Ei varmistettu)

Meinasi itselläkin itku päästä, kun ohitin kyseiset ihanuudet. Alkuviikko vietetty kiukkuisissa stressifiiliksissä ja aika samanlaisissa tunnelmissa kun edellisessä postauksessa kuvailit (kiitos muuten siitäkin, tuntuu lohdulliselta, että meitä on useita), mutta eihän ihminen voi kun tulla autuaaksi tuollaisen näyn edessä. En ihmettele yhtään, että Japanissa on kansallinen juhlapäivä näiden puiden kunniaksi. Turun kaupungilla päätöksentekijänä on vielä hitunen toivoa :)

Vilkku (Ei varmistettu)

Oi! Kävelin itsekin tänään jokirannassa, mutta selkeästi väärässä päässä :) Täytyypä joku päivä ehtiä kurkkailemaan ja naatiskelemaan!

Mansen mimmi (Ei varmistettu)

Kirsikankukat on kevään ihanin asia. Muutan elokuussa kerrostalosta rivariin ja ensimmäisen asia mitä aion uudella pihalla tehdä on kirsikkapuun istutus :D
Sitten vaan kaikki sormet ja varpaat ristiin, että pääsen ensi keväänä nauttimaan (ainakin pienimuotoisesti) kirsikankukista omassa pihassa.

anskusiili (Ei varmistettu)

Olen aina pitänyt Tamperetta maailman parhaana paikkana asua, mutta täällä ei ole kirsikkapuita kaupunkimaisemaa kaunistamassa!

liina / kuinsurmaisisatakielen.blogspot.com (Ei varmistettu)

Ihania kuvia! Olen monta vuotta yrittänyt houkutella vanhempiani istuttamaan edes yhden kirsikkapuun pihalleen. Toistaiseksi siinä onnistumatta. Mutta hyvä tietää, minne suunnata ainakin ensi keväänä! Toivottavasti kaikki epävarmuus katosi mielestäsi puita katsellessa. :)

Janskuuu (Ei varmistettu)

Ei ole ihan pelkästään Turun kaupunkia noista kauniista puista kiittäminen. Äitini oli työnantajansa Pulssin puolesta niitä sinne jokirantaan istuttelemassa ja siksi tiedän, että noita puita lahjoitti useat eri yritykset. Kauniita ne ovat joka tapauksessa! Itsekin niitä tässä yksi päivä ihastelin.

bubble
Fiction is my thing

Mulla on ollut tosi vaikeita päiviä viime aikoina, ja tää toi kyyneleet silmiin - ei siis kuitenkaan pahassa. Joten kiitos :') Kirsikankukat = suurta rakkautta minunkin mielestäni. 

Hosuli
Hömppäblogi

Oi noita. Englannissa asuessani ihastelin vaaleanpunaista loistoa. Kirsikkapuita kaikkiin kaupunkeihin! Siinäpä vaaliteema syksyn kunnallisvaaleihin.

Iipu (Ei varmistettu)

Oi. Tuon takia minäkin haluan muuttaa Turkuun!

Oola (Ei varmistettu)

Haha asuin vielä kk sitten Turussa, enkä tiennyt että jokirannassa kirsikkapuita. Mutta ainakin omalla kotikadullani oli kaksikin, asuin kerttulinmäellä. Lempikukkani ja aina niin upeata.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.