kirsikka peräsuolessa ja muita kokemuksia pilateksesta

Vastustan elämässä kaikenlaisia pakkoja. Olen nimittäin sitä mieltä, että suurin osa asioista, joita ajattelemme pakollisina, ovat pakollisia ihan vain siellä omien korvien välissä.

 

Tai siis - tätä mieltä olin kuusitoistavuotiaana. Nyt kymmenen vuotta myöhemmin herätessäni niska krampissa ja selkä jumissa alan uskoa siihen, että ihmisen on tosiaan pakko liikkua. Siis ainakin, jos haluaa elää jotain muuta kuin kankeaa ja ankeaa elämää siihen asti, kunnes se toinen, vääjäämätön pakko koittaa.

 

Kärsin todella pahoista kivuista ja turvotuksista jaloissani ja syyksi paljastui erittäin heikko lymfajärjestelmän toiminta. Lymfaterapeuttini suositteli liikunnaksi pilatesta ja joogaa, koska ne venyttävät samalla kun vahvistavat. Kuulostaa loogiselta.

 

Mutta kun pilates ja jooga on ihan syvältä! Siis muutenkin kuin siksi, että ne kehittävät syviä lihaksia.

 

 

Olen jo vuosia yrittänyt aloittaa pilateksen, koska sen eduista meuhkataan niin kovin. Aloitan noin kerran vuodessa ja yleensä saldoni jää yhteen tuntiin. Olen käynyt monen eri kuntosalin tunnilla ja meinnut nukahtaa joka kerta, jos nyt turhautumiseltani ehdin. Olen kokeillut DVD:tä kotona ja viiden minuutin jälkeen löytänyt itseni lukemasta jumppamaton viereen unohtunutta lehteä. Tylsempää liikuntamuotoa on vaikea keksiä. Paitsi ehkä jooga, mutta se onkin sitten jo eri tarina (johon liittyy piereskeleviä opettajia, sanskriitinkielisiä rukouksia ja lähes pyörtyvä Eeva, koska joogaharjoituksen aikana juominen oli kiellettyä.)

 

Viimeinen strategiani oli kokeilla pilatesta Aidon Oikean Pilatesohjaajan kanssa, tämän vinkin kun kuulin asiaan vihkiytyneiltä, jotka halveksivat ketjukuntosalien "feikkipilatesta".

 

No, Aidon Oikean Pilatesohjaajan kurssilla vietin ensimmäisen tunnin paikallani seisten samalla kun minun käskettiin etsiä peräsuolestani kirsikka ja kuvitella että alapääni on malja, josta tiputtelen nestettä pisara kerrallaan.

 

Pidän itseäni varsin avomielisenä ihmisenä, jolla on melko korkea hippeilynsietokynnys - olenhan osallistunut esimerkiksi itsehypnoosin viikonloppukurssille ja tietoisen läsnäolon lauantairetriittiin. Mutta tässä kohtaa totesin voi jumalauta ja päätin, että jos tämä on aitoa pilatesta, olen mieluummin feikimpi kuin Viidakon tähtösen povi. Pitäkää te vain kirsikka peräsuolessanne, meikä lähtee himaan.

 

Ja tässä sitä sitten ollaan, surkean lymfakierron kanssa. Olisi vain pitänyt löytää se kirsikka. Kertokaa oi rakkaat lukijat, voiko ihminen alkaa ymmärtää pilatesta? Voiko siitä jopa oppia pitämään? Kenen tunneilla Turussa kannattaisi käydä? Ja onko olemassa joogatuntia, joka ei olisi joko totaalisen huru tai kuolettavan tylsä?

 

 

 

Kommentit

sisko (Ei varmistettu)

Ei vitsi, nauran ääneen. Mutta asiantuntemattoman vastaus on että EI. Henkilökohtasesti oon sitä mieltä että liikunta hikiliikuntana ja mokomat peräsuolikirsikat on sitte ihan toisten ihmisten juttu. Vaikka kyllähän monet niittenkin nimeen vannoo... kuulemma...

Eeva Kolu

Sisko: no just tää. Olen kuullut ihmisiltä, että he "tajusivat" pilateksen käytyään siellä pari vuotta. Siis VUOTTA! Kun minäkin olen oppinut ajattelemaan, että liikunta liikuntana ja kärsivällisyysharjoitukset sitten vaikka siellä Stockan herkun kassajonossa perjantai-iltana.

... (Ei varmistettu)

Mitäs joogalajeja sä oot kokeillut? Itse oon kokeillut tosi monia, mutta parhaiksi koen astangan ja mysoren. Itselläkin selkä- ja niskajumi vaivaa melko pahastikin ajoittain ja etenkin astangassa pääsee oikeasti liikkumaan ja venymään ihan omasta itsestä riippuen jopa hikeen asti. Samoin mysoressa. Ainakin näissä kahdessa kaikki riippuu siitä, kuinka paljon laitat itsesi tekemään ja teetkö liikkeet kunnolla jne. Toisin kuin esim. hatha-jooga on ainakin mun mielestä ihan turhaa hegittelyä vaan. Jo tosiaan, mene jonkun oikean joogasalin/-yhdistyksen tunneille. Siellä useimmiten tiedetään mitä tehdään, etkä vahingossa loukkaa selkääsi enempää, joka on myös mahdollista joogan avulla.

Nurian (Ei varmistettu)

Kävin sinnikkäästi pilateksessa muutaman kerran samalla ohjaajalla Tampereella. Tunnit ei vaan tuntunut missään ja ihmettelin että miksi kaikki meuhkaavat pilateksesta.. Mutta ehkä kolmannella kerralla osasin tehdä jotain oikein koska sen jälkeen kaikki lihakset oli ihan kipeinä. Itsellä taisi olla siis opettelusta kiinni..

Joogassa ei pidä pokka, "seuraavaksi tehdään tulihengityksiä kobra(?) asennossa, auttaa myös flunssaa.." :D

ps. ihana blogi! :)

Duussi / laplusdouce.blogspot.com (Ei varmistettu)

Vedän kotiinpäin ja kehotan suuntaamaan Dance Studio Funkylle! Bodyfusion-tunnilla yhdistellään lempeästi mutta sopivan haastavasti tai chita, joogaa ja pilatesta, Poweryogassa taas ei hurutella hetkeäkään (ellei loppurentoutuksen jälkeistä namaste-kiitosta sellaiseksi lasketa) vaan väännetään vinyasaa niin että hiki lentää. Kevätkautta on jäljellä enää reipas kuukausi, mutta syksyllä jatkuu taas. Itse kaipaan älyttömästi juuri noille tunneille, tosin suhteeni pilatekseen on aika erilainen kuin sulla; olen pitkässä selänkuntoutusprosessissani vihdoin siinä vaiheessa, että saan tehdä kotona pilatesrullan kanssa muutamaa hassua liikettä. Ihan liekeissä! :D

L (Ei varmistettu)

Kuulostaapa naurettavalta, nuo kirsikkajutut siis. Itse olen vakaa hikiliikunnan kannattaja, mutta jotenkin päässyt vahingossa hurahtamaan pilatekseen. Se vaan tuntuu niin hyvältä! + kreppaileva selkäni ei kremppaa. Ja vyötärö on löytynyt taas. Mitä tässä voisi antaa neuvoksi, itse eräällä salilla espoossa pääsin vihdoin jyvälle (sitä ennen olin kokeillut hatha-joogaa ja pyörtynyt, koska verenpaineeni on niin alhainen ja pää alaspäin hengailu ei toimi ja pidin kaikkea löysäliikuntaa ihan paskana), mutta kevään käynnit se vaati kun tajusin kuinka paljon pilateksesta saan hyvää oloa kropalleni. Ja hengitystekniikan + liikkeiden sisäistäminen vie vaan aikaa. Vaatii kärsivällisyyttä, jota ilmeisesti aika harvalla on ottaen huomioon pilatesangstin määrän. ;) Tällä hetkellä käyn yliopistoliikunnan pilates-tunneilla, joita vetää aivan ihana Hanna. En tiedä vetääkö jossain muuallakin. Eikä ole mistään kirsikoista koskaan puhuttu.

Anna (Ei varmistettu)

Voi ei, kirsikka ja malja. :D Piristi mukavasti huonovointista aamuani! Itse en perustu pilateksesta, joogasta tai muustakaan, missä ei hiki roisku ja liikuta kunnolla. Voihan syviä lihaksia harjoittaa itsekin, eikä tarvitse edes montaa toistoa päivässä. :) Itsellänikin turvottaa jalkoja aina aika ajoin, mutta jos juoksulenkki ei kiinnosta siinä vaiheessa niin pitkä kävelylenkki auttaa ainakin itselläni. Sen lisäksi että se on ilmaista, ei tarvitse miettiä kirsikoita peräsuolessa. :D

Noora (Ei varmistettu)

Aika jännää! Itse käyn pikkukaupungin kuntosalilla pilateksessa, ja tunnit ovat tosi tehokkaita, eikä nukahtamaan kyllä kerkeä. Omituista, että saman lajin tunnit voivat poiketa niin paljoa toisistaan. Luulisi kuitenkin Turun kokoisesta kaupungistakin löytyvän edes yksi asiallinen pilatesohjaaja :) Itse sain pilateksesta apua migreeneihin ja ääreisverenkierto-ongelmiin, bonuksena kaunis ryhti ja teräksiset vatsalihakset. Ja täysin ilman hedelmiä ahterissa.

Eeva (Ei varmistettu)

... : niillä oikeiden joogayhdistyksien tunneilla olen just joutunut hymisemään sanskriitinkielisiä rukouksia, meinannut pyörtyä koska ei saanut juoda, haistellut opettajien pieruja ja etsinyt yhteyttä Äiti Maahan. Koin kaikki ne säännöt (ei saa tulla tunnille jos on menkat, ei saa soittaa musiikkia jne. jne.) ja sen "henkistyneen ilmapiirin" aika ahdistavaksi. Olen käynyt sekä astanga- että hathatunneilla. Ja siis en halua kuulostaa mitenkään epäkunnioittavalta, ymmärrän ihan täysin että joillekin jooga on elämäntapa johon liittyy paljon muutakin kuin fyysisen kunnon harjoittaminen, mutta itse haen tunneilta nimenomaan vain hikoilua, venymistä ja lihaskunnon kohenemista. Ja tämän vuoksi en ole vielä löytänyt itselleni sopivaa jogatuntia :)

Marjaana (Ei varmistettu)

Käy kokeilemassa lämpöjoogaa http://www.aurajooga.fi/ Paikka sijaitsee Louhen sisäänkäynnin lähellä. Itse en ole koskaan ollut liikunnallinen (lue: olen oikea lyllerö), mutta olen tykännyt käydä Aurajoogassa kevytlämpötunneilla ja varsinkin Lämpö Yin on kokeilun arvoinen juttu!! Hathajoogaa, kivat ohjaajat, aloittelijoita ja pidempään harrastaneita. Ja siis, ei hifistelyä tai kirsikoita ;)

Nina (Ei varmistettu)

Minustakin pilates on no, ehkä oikea sana olisi ärsyttävää. Se on niiiin hidastempoista ja hengityksen yhdistäminen liikkeeseen AJATUS mukana on sekä vaikeaa tehdä täsmälleen oikein että todellakin tylsää. Silti olen käynyt nyt vuoden verran suht säännöllisesti kerran kaksi viikossa ja se tuntuu ja näkyy. Kun tuntuu syvällä lihaksissa poltetta ja sisäinen korsetti parantaa ryhtiä ja jumeja ympäri kroppaa se vaan kiittää.

Jooga taas on minusta ihanaa ei ollenkaan tylsää, mutta pirun vaikeaa ja lisäksi aika ja rahat ei riitä kaikkeen. Viime aikoina olen kokeillut kundaliinijoogaa. Se vasta erikoista on, kokeile.

En osaa sanoa Turun paikkoja, mutta eiköhän löydy kun Lahdessakin alkaa löytyä. Tsemppiä, kyllä se kannattaa.

Laura (Ei varmistettu)

Mitä joogaa olet kokeillut? Mä en ole koskaan ollut kovin innostunut liikunnasta missään muotoa, mutta astangajooga tuntui heti ihan mahtavalta. Se on sen verran nopeatempoista, ettei tylsää ehdi tulemaan ja tunti sujahtaa ihan huomaamatta. Astangajoogaakaan tosin ei kannata harrastaa kuntosalilla, vaan kunnollisessa joogakoulussa. Ja aloittaa kannattaa 2-3 päivän alkeiskurssilta! En ole harrastanut joogaa Helsingissä, mutta Helsingin astangajoogakoulu on varmasti ok: http://www.astanga.fi/. Mä suuresti suosittelen kokeilemaan alkeiskurssia ja sen jälkeen 2-4 viikkoa, ellet jo ole kokeillut.

Pilatesta ei mun mielestä todellakaan kannata väkisin harrastaa, eikä sen puoleen astangajoogaakaan. Jos laji ei tunnu omalta, se ei ole sitä. Aika harva varmaan jaksaa harrastaa jotain, jos se ei tunnu yhtään kivalta. Joogalajeja ja muita hyviä liikuntamuotoja on todella paljon erilaisia, joten siitä vaan kokeilemaan - kyllä sullekin varmasti löytyy sopiva.

Laura (Ei varmistettu)

Ups, sen siitä saa kun lukee liian monia blogeja, alkaa mennä kaupungitkin sekaisin :) Turussa astangajoogaa voi kokeille esim. täällä: http://www.astanga.fi/turku/

Eeva (Ei varmistettu)

... mikä määrä kommentteja tuli sillä välin kun näpyttelin vastausta ....:lle! Kiitos kaikille, erityisesti Duussille vinkistä - nuo tunnit kuulostavat hyviltä! Ja olette tosiaan oikeassa - kärsivällisyyttä meikällä ei ole, ei varsinkaan liikunnan suhteen. Nyt on sitten miettimisen paikka, onko tämä asia, joka täytyy vain myöntää itselleen vai pitäisikö tälle mahdollisesti yrittää tehdä jotain ja koettaa vaan ahkerasti käydä niillä tunneilla...

Jeejee (Ei varmistettu)

Yliopistoliikunnalla on tosi hyvä alkeispilateskurssi, jonka vetäjä on ihan huippu, normaali luokanopettajaopiskelija, joka osaa selittää asiat reippaasti ja fiksusti niin, ettei turhia ehdi kyllästymään. En tiedä, pääsisitkö yo-liikuntaan Turussa, kun opiskelet Treellä, mut kannattaa yrittää, koska tuohon pilateskurssille on muutenkin ylimääräinen maksu... harmi vaan, että seuraava alkeiskurssi alkaa vasta syksyllä :/

Hanna (Ei varmistettu)

Kiitos tästä kirjoituksesta, piristi mun aamua kummasti :) Mä olen tosin itse kokenut juurikin ne kuntosaliketjujen "feikkijoogatunnit" oikein toimiviksi hikiliikunnan kaverina. Myös hotjoogalle kannattaa antaa vielä mahdollisuus!

Pee (Ei varmistettu)

Itse rakastin, joskus muutama vuosi sitten, Motivuksen tuntia, jossa sekoitettiin mm. joogaa, pilatesta ja balettia. Se oli ihan mahtavaa, eikä yhtään niin tylsää, kun peruspilates, eikä siellä ollut kirsikoista mitään puhetta. Tunnille tuli joskus jopa hiki ja vatsalihakset huusivat hoosiannaa seuraavana päivänä. Oletko kokeillut noita sekametelisoppatunteja? Ihana jumppakassi muuten!

inke (Ei varmistettu)

Meikkis suosittelisi sulle Bodyflow-tunteja, itse kävin vuosikausia kunnes lankesin kuntokeskuksen pauloihin halutessani tehdä hieman muutakin. Tunnit yhdistävät joogaa, pilatesta, alexander-tekniikkaa ja siellä soljutaan liikkeestä toiseen ihan kivaa tempoa ylläpitäen eikä se oo mun mielestä yhtään sellaista puuduttavaa odottelua ja nitkuttelua kuin jooga- ja pilatestunnit ikävimmillään ovat. Helsingin tunneilla en oo joutunut henkistymisaivopesun uhriksi enkä ole joutunut myöskään pinnistämään kirsikoita yhtään mistään :D

Infoa: http://www.bodyflow.info/
Turun tunnit:

KE 17.45 - 19.00
TO 19.15 - 20.30
PE 08.30 - 09.30

Osoite:

Wellness & Fitness Maija Grace
Linnankatu 61, 20100 Turku
www.maijagrace.net
maija.grace at elisanet.fi

Henna (Ei varmistettu)

Voimajooga on se mun juttu, olin aiemmin kokeillut kaikenmaailman joogia ja tuota pilatestakin ja joka kerta tuntu että pliis antakaa ase että pääsen pois. Mutta voimajooga on kyllä ollut semmonen että oksat pois. Menin ekalle tunnille aikoinaan että nonii täähän on joogaa, ei täällä hiki tuu, eipä! Alusvaatteetkin ihan hiestä märkänä. Tuolla ei haaveilla ja tuumailla vaan tehdään.

Eeva Kolu

Kiitos kommenteista kamut! Tosin tässä taas näkee sen, miten eri tavalla me voidaankaan asiat kokea - usea on suositellut Astangajoogakoulua ja yliopistoliikunnan pilateskurssia. No, nuo mun kauhukokemukset on nimenomaan Astangajoogakoululta ja yliopistoliikunnasta :D Mutta ehkäpä yritän vielä antaa mahdollisuuden niille - tai sitten lähden suosiolla kokeilemaan noita muutaman kommentoijan suosittelemia "sekametelisoppatunteja" ketjukuntosaleille :) Kiitos kaikille kokemusten jakamisesta!

Jose / ajastaika.com (Ei varmistettu)

Mä olen tykännyt kovasti Elixian Fitness Fusionista, jossa on vaikutteita sekä joogasta että pilateksesta. Hiki tulee varmasti ja itselläni risaava hartiaseutu kiittää! Ei mulla tosin ole pahaa sanottavaa tavallisesta pilates-tunnistakaan kyseisessä puljussa, vaikka ketjukuntosali onkin kyseessä - tylsempää oli kun joskus kävin jossain "oikealla" tunnilla testaamassa lämpöpilatesta. Tsemppiä sen oman oikean löytämiseen!

Riikka (Ei varmistettu)

Kokeile Motivus Brahessa Pirita Toivosen pilates 1 -tuntia. Esim. torstaisin klo 17.45.

En purskahdellut nauruun, en kyllästynyt, sali on semipimeänä ja liikkeet ovat järkeviä. Piritan ääni on jollain kierolla tavalla äidillinen ja reipas yhtä aikaa, joten silmät kiinni vaan ja sinne hengittelemään!

En ollut tajunnut sitä hengitystekniikkaa aiemmin, mutta Pirita neuvoi puuskuttamisen salat "maalaisjärjellä". Liikkeet tehdään tietty omaan tahtiin, joten siinä ehtii minunkinlainen urpo tajuta homman jujun.

Tunnin jälkeen on aina sellainen laiha olo, ihan kuin kaikenlainen kuonasonta jäisi sinne jumppasalin lattialle.

Pee (Ei varmistettu)

Hei se Motivuksen mahtava tunti oli juuri tuo Inken Bodyflow, äsken en saanut nimeä vain mitenkään päähäni! Kävin itse Janice Redmanin tunneilla, hän on koko Bodyflow konseptin äiti ja oli ihan loistava, toivottavasti muutkin opettajat ovat!

Sofie (Ei varmistettu)

Ikävät noi jalkavaivat! Minua on vaivannut usein uusiutuva penikkatauti, johon just pari viikkoa sitten ostin kompressiosukat (Zero Point, Stockalta). Ainakin mulla ne ovat auttaneet vaivoihin ja pakkauksessa lukee että ne myös lisäävät lymfajärjestemän toimintaa, joten suosittelen kokeilemaan!

Ennen inhosin kaikkia "feikkitunteja", mutta olen huomannut että ne ovat erittäin käyttäjäystävällisiä, eli helppoja ja tehokkaita, ilman mitään kilpailu- tai ideologisia elementtejä, mitä yleensä "oikeissa" harjoituksissa on läsnä.

Oletko ikinä kokeillut aikuisbalettia? Sekin kehittää syvät lihakset ja on mielestäni helpompaa tajuta kun esim. pilates. Selän vaivoihin myös uinti ja kuntonyrkkeily olisivat hyviä laijeja, eteenkin jos on jotenkin tekniikka halussa. Kannattaa varmaan käydä kokeilemassa niin paljon eri lajeja ja eri ohjaajilla, kunnes löytää lajit jotka tuntuvat hyvältä. :)

aaKoo (Ei varmistettu)

Mitenkäs olis BodyBalance? Itse ainakin olen kovin tykästynyt. Toki minulla ei ole minkään sortin kokemusta joogasta ja pilateksesta niinä itsenään, mutta BB uppoaa (ei siis se tv-sarja). Sopiva yhdistelmä taichitä, joogaa, pilatesta ja venyttelyä. Vähän tulee hiki ja jalat tutisevat, mutta viimeistään siinä vaiheessa kun makaat peiton alla liikuntasalissa loppurentoutuksessa, tykkäät. Ei ainakaan meidän liikuntakeskuksessa höpinöitä kirsikoista tai muistakaan marjoista.

postikortteja (Ei varmistettu)

Suosittelen kokeilemaan youtube-kanavaa nimeltä POP Pilates. Ohjelmaa löytyy joka lähtöön, eri pituista ja eri lihasryhmille tai koko kropalle. Ja todellakin on rankkaa, mun pakarat koki just välikuoleman tossa pari päivää sitten. :( Ei yhtään sellasta löysäilyhengittelyn makua, vaan oikeesti puolen tunnin harjotuksella tulee jo hiki (jos sen tekee täysillä, tietysti). Ainoa miinus on tietysti, että itsekuria tarvitaan kun kukaan ei oo vahtimassa että lintsaatko liikkeissä...

Katja (Ei varmistettu)

Minäkin suosittelen erittäin lämpimästi Les Millsin Bodybalance-tunteja! Siinä saa hien pintaan ja loppurentouksen jälkeen on tosi hyvä olo, ainakin itselläni :)

Minna (Ei varmistettu)

Kokeile Turussa ehdottomasti lämpöjoogaa Aurajoogassa. Suosittelen lämmöllä, ihastut varmasti!

muru (Ei varmistettu)

Miä oon huomannut että se on opettajasta kiinni aika paljon, millaiselta se laji siellä tunneilla vaikuttaa. Esim. käyn joogatunneilla ihan kuntosalilla ja se ohjaaja on ihan mieletön, sopivasti tasapainossa hengitysharjoittelu ja lihaskunto, joten siellä pääsee kyllä venymään hikeen asti ja ai että, olo on ku kuminauhalla sen jälkeen, niin rento ja paljon notkeempi. Ja todellakaan ei oo mitään sääntöjä, saa juoda ja vaikka pitää hengitystauon, se ohjaaja oikein kehottaa kuuntelemaan omaa kehoaan et mikä tuntuu hyvältä.
Mut sit samalla kuntosalilla kävin pilatestunnilla ja sieltä halus heti pois, kun se ohjaaja sano meitä haneiksi joka liikkeen jälkeen, oli myöhässä ja kerto poikansa kuulumiset siinä vatsarutistusten välissä, yritä siinä sit keskittyä johonki syväpoltteeseen!
Eli mun vinkki on että kokeile lajeja eri paikoissa, kun on hyvä ohjaaja jaksaa tulla uudestaan ja kun sitten on pari kertaa käynyt ja pääsee kunnolla lajiin kii, ei lopettaa haluukkaan!!

muru (Ei varmistettu)

Miä oon huomannut että se on opettajasta kiinni aika paljon, millaiselta se laji siellä tunneilla vaikuttaa. Esim. käyn joogatunneilla ihan kuntosalilla ja se ohjaaja on ihan mieletön, sopivasti tasapainossa hengitysharjoittelu ja lihaskunto, joten siellä pääsee kyllä venymään hikeen asti ja ai että, olo on ku kuminauhalla sen jälkeen, niin rento ja paljon notkeempi. Ja todellakaan ei oo mitään sääntöjä, saa juoda ja vaikka pitää hengitystauon, se ohjaaja oikein kehottaa kuuntelemaan omaa kehoaan et mikä tuntuu hyvältä.
Mut sit samalla kuntosalilla kävin pilatestunnilla ja sieltä halus heti pois, kun se ohjaaja sano meitä haneiksi joka liikkeen jälkeen, oli myöhässä ja kerto poikansa kuulumiset siinä vatsarutistusten välissä, yritä siinä sit keskittyä johonki syväpoltteeseen!
Eli mun vinkki on että kokeile lajeja eri paikoissa, kun on hyvä ohjaaja jaksaa tulla uudestaan ja kun sitten on pari kertaa käynyt ja pääsee kunnolla lajiin kii, ei lopettaa haluukkaan!!

Noona (Ei varmistettu)

Etsi jostain paikka, jossa tarjotaan flow-joogatunteja. Ei liikaa hymistelyä tai turhia sääntöjä (saa juoda vettä). Haastavaa ja tosi kivaa!

Deeq (Ei varmistettu)

Kokeilepa huviksesi sellaista lajia kuin crossfit. Ei taatusti tule tylsää!

Sini (Ei varmistettu)

Itse olen tykästynyt hot joogaan - maksaa sairaan paljon, mutta kuumassa salissa joogasta tulee jotenkin samaan aikaan tosi rankkaa ja rentouttavaa, ihan kuin olisi pitkään saunassa ja joogaisi samalla. Kuumassa venyy paljon paremmin ja jooga ei tunnukaan enää vain hengittelyltä :D Käyn Yoga Nordicilla pääkaupunkiseudulla, mutta Turussa heillä ei taida olla salia. Tuolla meininki ei ole sellaista, että meditoitaisiin tms (ainakaan tavallisilla hot jooga -tunneilla), vaan siellä käy paljon väkeä ihan vain treenaamassa. Suosittelen sinullekin siis sitä! :)

Saikki (Ei varmistettu)

Oli pakko kommentoida munkin. :) Tämä kevät on mulle ihka ensimmäinen joogakevät (jollei aikaisempaa pilateskokeiluani lasketa). Nyt olen täysin hurahtanut! Hathajoogassa olen käynyt nyt säännöllisesti Jokivarren Elixiassa perjantaisin. Tuntien jälkeen on niin ihanan raukea olo, että siihen jää koukkuun. I-HA-NAA! :) Suosittelen!

tiinamarjut (Ei varmistettu)

Olen kokeillut hathaa, astangaa ja pilatesta. Kaksi jälkimmäistä ovat tehokkaita ja vaativia sitten kun/jos idean ja oman kropan arjessa käyttämättömät puolet tajuaa. Olen hurahtanut alussa kumpaankin, astangaan pidemmäksikin ajaksi, tunnin jälkeen oli aina niin ihana sisältä lämmennyt olo. Harjoituksen "pitää"-asenne alkoi kuitenkin ärsyttää kun tietyt äärimmäiset asanat eivät vaan sopineet omalle kropalleni. Jotkut asanat taas olivat samasta syytä superiisejä alusta alkaen. Jouduin käymään jossain vaiheesa fysioterapeutilla, missä silmäni aukenivat ja päätin jättää turhaksi ja jopa epäterveelliseksi kokemani itseni pakottamisen. Pilateksessa ohjaajalla on enemmän merkitystä. Myös oma elämäntilanne ja energiataso ovat mielestäni ratkaisevia. Joskus(/joidenkin) kroppa ja pää kaipaavat hikeä, vauhtia ja veivausta, joskus taas itsensä kuuntelulle ja uuden löytämiselle on tilausta. Ei kannata väkisin pakottaa itseään mihinkään. Kävelykin on ihan mahtavaa niin kropalle kuin päällekin!

Uusi Aamu (Ei varmistettu)

Sun pitää ehkä muuttaa Japaniin. Koska täällä on tunteja, joissa ei etsitä kirsikoita takapuolesta ja saadaan ne lihakset tuntumaan. Ei myöskään oteta yhteyttä Äiti Maahan eikä istuta ja hoiloteta kummalla kielellä yhtään mitään julistuksia. Itse joogaan ja opetankin aina toisinaan, ja mun esikuvat on siis sieltä vähemmän hengellisestä päästä. Ja tämä siis siitä johtuen, että itseäni kiinnostaa vain venyminen, vahvistuminen sekä se hyvinvoiva, rento, hyvä olo joka mulla pitää olla tunnin jälkeen.

Valitettavasti en osaa Turusta antaa muuta vinkkiä kuin sen, että tuun kesällä käymään. Joogataan yhdessä :)

Haller (Ei varmistettu)

BodyBalance. Siinä vastaus ongelmiisi :) Tunti yhdistää joogaa ja pilatesta kiinnostavalla tavalla. Liikkeet venyttävät ja vahvistavat ja vieläpä näyttävät kauniilta. Jälkeen päin on kyllä aina todella hyvä fiilis. Treenipaikaksi suosittelen Turussa linja-autoaseman kulmilla sijaitsevaa Gym2000-salia, joka on suht edullinen ja Balance-ohjaajat huippuja.

Milla (Ei varmistettu)

Minä olen sitä mieltä ollut aina, että millään tunneilla ei tarvitse käydä, sillä voit tehdä kaiken kotonakin ihan yksin ja omassa tahdissa. Nyt viime aikoina on alkanut kamala selkäjumitussärky vaivata ja olen tässä ensimmäistä kertaa elämässäni alkanu harkita ryhmäliikuntatunteja, juurikin tuota pilatesta tai joogaa. Luettuani tämän taitaa jäädä harkinnaksi. :) Taidan siis tästä edespäinkin vain etsiä youtubesta jumppavideoita ja äheltää niiden parissa ihan yksin kaikessa rauhassa. Suosittelen myös hulavanteen ostamista. Sitä on ihan sikahauskaa pyörittää musiikin tahtiin tai telkkaria katsoessa.

Maiju (Ei varmistettu)

Jattanssi Studion joogatunnit Turussa ovat aivan mahtavia! Tunteja on eritasoisia (easy, basic, mysore) ja kymppikerran kortti maksaa opiskelijalta (ja taiteilijoilta) 60 euroa. Ohjaaja on sopivan rempseä ja maanläheinen nuori nainen, eikä tunneista jää hihhulifiilis. Kyllä sielläkin peräaukkolukoista puhutaan ja tunti aloitetaan om-äänteellä, mutta tärkeintä on se, että hiki tulee ja lihkasia rääkätään ja venytetään sopivassa suhteessa :)

Leea (Ei varmistettu)

Mä suosittelen turun yliopistoliikunnan voimajooga. Se on sopivan sekulaaria. Ei olla kertaakan hymistelty ommia tai namastea. Perusjutut opittua voi jo jatkaa kotopuolella liikkeitä, jos yököttää sport henrikin hikinen tunkkaisuus. Jooga on ollu mulle liikunnanvihaajalle ihanan palkitseva laji: jo kolmen viikon harjoittelun jälkeen huomaa miten takapohkeet vapautuu kireydestä jne. Sitten on niitä joogakirjoja, esim. inspiroiva "Jooga naisille" ;)

Kiki (Ei varmistettu)

Astangajoogakoulu Turussa tarjoaa viikonloppualkeiskursseja, joilla pääsee hyvin vauhtiin. Sen jälkeen voi joogata vaikka kotona. Ja vaikka tunneilla saatetaan puhua peräaukon lihaksista ja luetaan jonkin kielisiä mantroja alussa ja lopussa, jotkut ohjaajista eivät tee kumpaakaan. Puhutaan sen sijaan lantionpohjanlihaksista ja sanotaan "moro" lopuksi.

Mutta täytyy kyllä sanoa, että tämän kaiken hippeilyn voin kestää, koska ohjatut alkeistunnit ovat täyttä terästä ja jäykkä niska ja kipeä selkä ovat ihan eri maailmasta tunnin jälkeen. Itse jätän useiden muiden osallistujien tapaan mantrat mumisematta.

Nyt voinkin siirtyä pohtimaan miksi olen käynyt joogatunnilla viimeksi juhannusviikolla viime vuonna.

E (Ei varmistettu)

Suosittelen myös POP Pilatesta youtubesta. Cassey Ho on todella herttaisen oloinen tyyppi ja videot hauskoja. Vaihtelua on vaikka kuinka ja hänen videoillaan ei paljon kirsikoita mietitä. Casseyn omilla sivuilla on lisää kivoja juttuja. Osoite on: http://blogilates.com/. Ei todellakaan mitään turhaa hymistelyä ja haisuja!

Hanna (Ei varmistettu)

Oon samaa mieltä kuin yksi edellinenkin kommentoija: kaikki on kiinni opettajasta!
Eli reippaasti vaan kokeilemaan eri tunteja eri maikkojen opastuksessa. Toki paljon on kiinni myös oman kehon tuntemuksestakin. Itse entisenä tanssijana tunnen lihaksistoni aika hyvin, ja ulospäin näkymättömät, mitättömiltä vaikuttavat syvien lihasten harjoitteet on siksi helppo tehdä tehokkaasti ja oikein kohdistaen. Aikaa lajiin sisälle pääseminen siis todellakin ottaa – sekä oman kropan tuntemisen, tekniikan, ja ihan niiden kivojen ja ammattitaitoisten opettajienkin suhteen.
Älä kuitenkaan luovuta, kummastakin lajista tulee IHANA olo, enkä itse haluaisi muuta liikuntaa enää harrastakaan.

H (Ei varmistettu)

Suosittelen lämpimästi Aurajoogaa ja niiden lämpöjoogatunteja. Tuo on aivan ihana paikka ja siellä on tosi lämminhenkinen tunnelma. Itselläni oli aiemmin vastaavia huonoja kokemuksia joogasta ja pilateksesta, mutta tuonne kun löysin, olin myyty :)

Jen (Ei varmistettu)

Voi morjes, Eeva. Olet ainoa kirjoittaja tässä maailmankaikkeudessa, joka saa minut nauramaan ja ihastelemaan kielenkäyttöä. Olet aivan uskomattoman huippu tyyppi.

Elina (Ei varmistettu)

Tältähän löytyy hyviä vinkkejä itsellekin! Ilmottauduin muutama vuosi sitten Turun työväen opiston alkeisjoogakurssille ja lopetin parin kerran jälkeen, kun tunnit olivat niin hidastempoisia ja suoraan sanoen turhia. Vuosi sitten kokeilin kuitenkin Aurajoogan hotjoogatunteja ja tykästyin kovasti. Siellä joogasta sai enemmän irti. Ja oli mahtavaa, kun hiki valui solkenaan:)

loora (Ei varmistettu)

Lovesin laura tässä moro! Komppaan Riikkaa tuolla ylempänä/edempänä, Motivuksen Pirita Toivonen on pilates-JUMALATAR! Se on hauska, motivoiva, älyttömän hyvä selittämään, miten liikkeet kuuluu tehdä ja missä kuuluu tuntua. Motivuksessa on kuntokeskusmainen suhtautuminen lajiin, eli fyysispainotteinen, ei varmasti puhuta kirsikoista.

Yleiskokemukseni pilateksesta on kyllä ihan erilainen, musta se oli heti tosi koukuttavaa vaikka pari tuntia tosiaan kestikin hahmottaa yhtään, miten ne liikkeet piti tehdä. Mutta se on aivan huippupalkitsevaa oivallusten sarjaa heti kun alkaa hiffaan. Mä ainakin hikoilin & tärisin holtittomasti välittömästi, kun pääsin jyvälle - enkä toki pystynyt kävelemään päiväkausiin sen jälkeen.

Miksen yhä käy pilateksessa, siis? Eeh. No, sitä on vaikeampi selittää.

roosa / forgivemeautumn.blogspot.com (Ei varmistettu)

mäkin suosittelen, kuten jo muutama aiemmin kommentoinut, bodybalancea! itse haluaisin joskus päästä kokeilemaan "oikeaa" joogaa. ranskassa kokeilin kerran jotain paikallista kurssia, jota piti noin seitsemänkymppinen mummo, joka höpötteli energiavirroista ja jokaista liikettä tehtiin ehkä minuutti, jonka jälkeen levättiin aina kolme minuuttia. eipä ehtinyt tulla hiki missään vaiheessa ja vaikutti enemmän vanhusten aamuvenyttelyltä kuin joogaamiselta... :-D

l (Ei varmistettu)

Yksi sana: hotjooga.

Sansa (Ei varmistettu)

Fiilaan ihan täysillä. En suosittele uhraamaan aikaasi ainakaan Turun Yliopiston yo-liikunnan joogatunneille, siellä itse setä Intia opettaa, miten syvään oikein voi hengittäkään ja missä ne häpyluut olikaan. Setä tykkää myös istua niskan päälle kesken venyttelyn, jos et hänen mielestään veny tarpeeksi pitkälle. Ja jatkokurssi, se on kuule vielä hienompaa. Setä intia vetää oikein urakalla muiden langanlaihojen venyjien kanssa jalkaa niskan taakse ja kuule täysin omaan tahtiin. Valtavan ihastuttavaa. Alkeiskurssin kävin pelon sekaisin tuntein loppuun, mutta jatkokurssilta juoksin ekalla kerralla jo pois ja kovaa. Semmosia terveisiä Turun yo-joogasta.

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.