K.I.S.S.

Keep it simple, stupid.

Viime aikoina olen palannut perusasioiden äärelle.

Vaihtanut kukkakimonot harmaisiin neuleisiin ja kaupunkicowboyn bootsit mustiin ballerinatossuihin.

Leikkaan leipäpalan, pistän päälle voita. Ei muuta kiitos.

Olen oppinut huomaamaan (ainakin joskus) milloin kannattaa mieluummin kuunnella kuin puhua. Ihminen voi rakastaa kaikkia ja olla silti hiljaa, lähteä kotiin ajoissa. 

Lisää elämän perusasioita: Free Bird. Kun olen yksin kotona ilman cooliuspoliiseja, kuuntelen toistolla Free Birdiä, vaikka Simple Man sopisikin ehkä päivän teemaan paremmin. Mutta mikään ei juuri nyt tunnu yhtä parantavalta kuin Ronnie Van Zant laulamassa Lord knows I cannot change. Koska vaikka tiedän, ettei se ole totta, on lohdullista ajatella näin:

vuonna 1974 (melkein 40 vuotta sitten)

jostakusta jossain

ihan eri tilanteessa, eri ajassa ja eri paikassa

on tuntunut ihan samalta kuin minusta nyt.

Ja niin se menee. Et ole koskaan eka, etkä vika. 

Ja sekin on yksi elämän perusasioista. Emme ole draamoissamme koskaan hirvittävän ainutlaatuisia. Ja se on aika vapauttava ajatus... saa kaiken tuntumaan kovin pieneltä.

Sillä hyvällä tavalla pieneltä. Sillä tavalla, että hei tyttö, asiat ovat lopulta aika yksinkertaisia. Keep it simple, stupid...

Kommentit

sitruunamaailma

"Emme ole draamoissamme koskaan hirvittävän ainutlaatuisia." Kuinka osuvasti kiteytetty! Tähän lohdulliseen ajatukseen olen usein itsekin turvautunut niin päivinä, jolloin tuntee olonsa viheliäisellä tavalla erilliseksi.

Muistan muuten lukeneeni jostain, että Free Birdillä on Amerikassa samanlainen asema kuin Suomessa Paranoidilla, sitä siis huudetaan ja toivotaan yleisesti minkä tahansa esiintyjän keikoilla. Ei huono valinta siis. Itse kuuntelen usein yksin kotona Abbaa, enkä häpeile sitä (enää) yhtään. 

Eeva Kolu

Joo, "Play Free Bird!" on ihan klassikkokamaa! Mutta en kyl ihmettele.

Heidi_

Voi kun tuon ajattelun osaisin omaksua. Välillä pysähdyn miettimään miksi oikein teen omasta elämästäni niin hankalaa, aivan turhaan. Itsestäänhän suurimmaksi osaksi kaikki on lopulta kiinni.

Vierailija (Ei varmistettu)

Rakastan Free birdiä yli kaiken! Paranee entisestään 4:30 kohdalla kun se kunnon vingutus alkaa. Ja mä normaalisti inhoan tollasia biisejä. Kuvittelen aina, että tää soi siinä Forrest Gumpin kohtauksessa, jossa Jenny meinaa hypätä huumepäissään parvekkeen kaiteelta. Mutta todistettavasti siinä on joku toinen biisi. Mun mielestä tää sopis siihen tunnetilaan täydellisesti.

hei (Ei varmistettu)

Kyllä se on Freebird kun soi siinä Forrest Gumpin Jenny parvekkeella kohtauksessa :) TJEU: http://youtu.be/xsqDaTWgtp0

jesca (Ei varmistettu)

Et ole koskaan vika etkä eka.. niin se menee. Kun minulle hyvin rakas isä kuoli, ajattelin juuri näin. En ole maailman ainoa ihminen jolta on isä kuollut. Sen sijaan ajattelin että kuinka hienot 30 vuotta sain isäni kanssa viettää. Toiset ei saa edes yhtä vuotta.. ja kun elämä vielä heittää kuraa niskaan lisää, ajattelen että jollakulla on asiat vielä huonommin kuin minulla -aina- löytyy joku sellainen. Sitten kun on veneen alla, on asiat aika huonosti.

Noora20 (Ei varmistettu)

Eeva, olet ihana. Kiitos jälleen

YEAAAAAAAAAAH i am free as a bird! Mikä upea tunne

toi kappale sopii mun elämäntilanteeseen niin hyvin, koska olen kirjaimellisesti vapautettu viimeinkin vuoden aherruksen jälkeen

riinaessi (Ei varmistettu)

Se, että tajuaa, että ei ole ensimmäinen eikä viimeinen ja se, että huomaa että meidän ilomme ja surumme ovat myös jollain tavalla samanlaisia jonkun toisen kanssa, auttaa hahmottamaan myös sitä omaa ainutlaatuisuutta, joka jää näiden samanlaisuuksien väliin.

Kaista (Ei varmistettu)

Ronnie Van Zant. En mä pysty tähän muuta sanomaan. 2000-luvun ironiset cooliuspoliisit pysykööt kaukana Lynyrd Skynyrdistä. Onneksi pysyvätkin.

lindak (Ei varmistettu)

Niin kaunis teksti, kiitos! Tuon kun useammin muistaisi, että omat draamat ovat ainakin yleensä melko pieniä maailmanhistorian (ja universumin!) mittakaavassa. Ja nuorenahan sitä oikeasti luuli olevansa ainutlaatuinen ja ensimmäinen, joka tunsi tietynlaisia tunteita ja koki merkittäviä asioita. Ja miksei joskus vieläkin...

Tuo Lynyrd Skynyrdin biisi on kirjoitetttu moottoripyöräkolarissa kuolleen Duane Allmanin (Allman Brothersin kitaristin) muistolle. Muuttumisen mahdottomuus liittyy tässä biisissä varmasti paljon siihen, ettei usko voivansa muuttua vaikka tietää, miten tuhoisat seuraukset sillä voi olla. Eli pohjimmaltaan ei halua. Mutta sopii ilman muuta moneenkin mielentilaan, monessa yhteydessä.

Iisukka (Ei varmistettu) Http://vaahtokarkkiunelmia.blogspot.com

Ihana bloggaus! Saat aina niin hyvälle mielelle ja ihailen taidokasta kirjoitustaitoasi! Uuh aah! Aina niin ihana blogi!

Laurella
Pilkku otsassa

Free Bird, oi kyllä. Miten niin se on korni? Varmaan samalla tavalla kuin Stairway to heaven ja Bohemian Rhapsody, eli ei oikeesti yhtään. Ne, jotka muuta väittää on kakkahousuja.

Ja hei, Free Bird liittyy olennaisesti yhteen elokuvahistorian parhaista kohtauksista: Elizabeth Townin hautajaiskohtauksen paperimassalintu on niin hillitön, että kys. elokuvaa katsotaan meillä vain sen takia.

http://www.youtube.com/watch?v=1F2ZoqbMAO0

Loord help me, I can't change, won't you flyyyy hiiiiigh free bird yeah..

Ihana Eeva!

Annanas (Ei varmistettu)

Tämä kirjoitus tuli minullekin juuri oikeaan aikaan, tuli parempi mieli, kiitti.

heipähei (Ei varmistettu)

Hei, oon tässä tunnin lueskellut sun blogia, ja tulin vain kertomaan että se on aivan paras! Kiitos paljon tästä illan piristyksestä, jään aivan varmasti seuraamaan <3

jdfosifo (Ei varmistettu)

Kiitos Eeva! Tämä tuli juuri oikeaan aikaan : )

heeta (Ei varmistettu)

Ah, osui ja upposi mullekin. Koko päivän olen vaikeillut kun elämä tuntuu olevan tällä hetkellä niin monen muutoksen keskellä (joista suurin osa kylläkin ihan positiivisia) ja voi sitä valintojen vaikeutta ja jossittelun määrää mikä aina välillä valtaa mielen. Tämän tekstin luettuani mun huonosti nukutun yön vaivaaman mielen valtasi yhtäkkiä oivallus siitä, että mun pitää nyt samantien lopettaa asioiden mutkistaminen, nauttia kustakin tilanteesta sellaisena kuin ne ovat ja ottaa muutokset avoimin mielin vastaan. Kiitos!

Johny (Ei varmistettu)

Kiitos Eeva ja kaikki isoissa ja pienemmissä tuskissa kamppailevat kommentoijat. Tämä on vissiin sitä yhteisöllisyyttä parhaimmillaan? Toisilleen vieraat tyypit tsemppaavat ja kannattelevat vertaisiaan juuri sen tärkeän hetkisen ajan. Sitten taas tuntuu helpommalta, jaksaa nostaa pään pystyyn ja hymyillä.

. (Ei varmistettu)

Kiitos näistä ajatuksista.

--<--<@ (Ei varmistettu)

"Ihminen voi rakastaa kaikkia ja olla silti hiljaa, lähteä kotiin ajoissa."

Hirveen kaunis teksti. Syksy haasteineen, elämä ja minä. Jotenkin tämä lohdutti, vaikken surun syövereissä ollutkaan. :) Kiitos Eeva!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.