kohtuullisuudesta keisarinnaksi

 Äitini pääsee työnsä puolesta usein ratsaamaan lentokentän tax free -hyllyjä, ja tämän vuoksi meillä käy yleensä jouluna klassisten kirjapukin ja sukkapukin lisäksi myös tuoksupukki.

 

Tänä vuonna tuoksupukki lähetti hyvissä ajoin tekstarin ja kyseli, onko parfyymitoiveita. Onhan niitä, aina, joten vastasin kiikarissani olevan D&G:n La Tempérance. Ihanan tuoksunsa lisäksi se olisi oiva hajuvesi vuodelle 2012, jonka avainsanaksi olen julistanut kohtuuden, kuten ehkä muistatte. Tempérance kun tarkoittaa suomeksi kohtuullisuutta.

 

(Nyt kun joku vielä kertoisi, mitä kohtuullista on siinä, että ostin äsken Ullan Pakarin kaurajuntta-leivän ja söin siitä yhdeltä istumalta melkein puolet. Syytän Lauran postausta sekä Emmaa, joka on yleensä aina syyllinen kun johonkin liittyy porilaisten leipomotuotteiden hehkuttaminen.)

 

 

 

Mutta takaisin hajuvesiin. Lahjapaketista ei sitten kuoriutunutkaan La Tempérance vaan L'Impératrice. Äidin mukaan siksi, että mä aattelin et ne on sama hajuvesi mut vaan eri kielellä, toihan on melkein sama sana! Loogista.

 

Olen totutellut nyt pari päivää L'impératriceen ja täytyy sanoa, että tuoksun puolesta pidän siitä sittenkin ehkä jopa enemmän kuin La Tempérancesta. Se on alkuun öklömakea, mutta hetken iholla hengailtuaan sitrukset puskevat esiin ja tekevät tuoksusta... ei nyt mitenkään huumaavan raikkaan, mutta sellaisen sopivan tammikuutuoksun.   Ei sellaista kesäisen kepeää, ruohoista tai vetistä, muttei missään nimessä syksyisen tummaakaan.

 

 

Hajuveden nimi, keisarinna, ei nyt ehkä niinkään kuvaa tätä kohtuullisuuden ja levolliseen mielenrauhaan johtavan itsehillinnän vuotta 2012, mutta... kai historiassa nyt on ollut edes yksi keisarinna, joka ei elänyt yltäkylläisyydessä? Sellainen, joka omisti vain viisi, ei seitsemän palatsia? Kylpi vain yhden, ei kahden neitsyen veressä? 

 

 

Kommentit

Milla (Ei varmistettu)

Itse ostin joululahjaksi itselleni D&G:n The One:n. Se on mielestäni aivan täydellinen elegantti talvituoksu, muttei kuitenkaan liian tunkkainen. Ennemminkin mieleeni tulee joku aladdinin taikalampusta tuprahtaneen tuoksupilven-tapainen mieleen. Voisin oikeasti nuuhkia itseäni päivät pitkät ja haju vain paranee iholla muhiessaan. :)

Eeva Kolu

Milla, tuo tuoksu ei olekaan minulle lainkaan tuttu. Pitääpä nuuhkaista ensi kerralla hajuvesiosastolle sattuessani :)

Duussi (Ei varmistettu)

Onnistunut moka! :) L'impératrice on oma tämänhetkinen lempituoksuni, ehkä jopa lempparein tähänastisista ikinä. Kuulen tuoksun puhuvan, se sanoo "sinä olet kaunis".

Eeva Kolu

Duussi: mikä ihana luonnehdinta tuoksusta! Nyt tykkään siitä ehkä vielä vähän enemmän.

Pee (Ei varmistettu)

Kuitenkin olet aina oman elämäsi keisarinna. Voit siis olla juuri sellainen keisarinna kuin haluat, vaikka kohtuullinen ja levollinen :)

Ps. Rakastan The Onea. Se on täydellinen. Olen käyttänyt sitä nyt jo vissiin viitisen vuotta (no kuitenkin, julkaisusta lähtien) ja silti se jaksaa hurmata. En muuten ole samassa hajuvedessä pysyvää sorttia, mutta The Onea on menossa jo vissiin neljäs pullo. Itse käytän sitä useimmiten iltatuoksuna, päiviin se taikalampun tuprahdus (Milla, olen siis kanssasi tuoksusta ihan samaa mieltä!) on joskus vähän liikaa.

keisa-rinna (Ei varmistettu)

Oi, keisarinna on niin hyvän tuoksuista! Tuoksu on jotenkin myös ihanan juhlava. Kohtuullisuutta en ole nuuhkinut. Ullan kaurajuntan sisko on muuten pirjon pakarin kauraleipä, kannattaa testata, jos ullaa ei jostain löydy.

Vasilisa (nuuhbeibe.blogspot.com) (Ei varmistettu)

Ihanaa, tuoksujuttuja! Miten olisi Ruotsin Kristiina? Ei ihan keisarinna, mutta kuningatar kuitenkin!

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kristiina

Eeva (Ei varmistettu)

Pee: no hitto teitä, nyt mulle tuli pakonomainen tarve jättää kaikki ja juosta Stockalle haistelemaan The Onea! ********** Keisa-rinna: hei totta, tämä voisikin olla juhlatuoksuni ja käytän arkena muita. Hyvä idea! ********** Vasilisa: no tämä ainakin kuulostaa oikealta: "Tarinan mukaan lapsi oli syntyessään niin isokokoinen ja karvainen, että kätilöt ilmoittivat kuninkaan saaneen pojan." :D

Vasilisa (Ei varmistettu)

Hahaha, mä kyllä viittasin enemmän eurooppalaisen ja ruotsalaisen kulttuurielämän kukoistuskauteen! ::D

Ja muuten, jos tykkään Imperatricesta, saatat pitää myös Byredon Pulpista :)

Krisse (Ei varmistettu)

Täytyykin nuuhkaista seuraavalla laivamatkalla kyseisiä tuoksuja. Kahdesta omistamastani hajuvesiputilosta on jäljellä vain tilkka, joten tilalle tarvitaan jo kipeästi uusia tuoksuja.

P.S. Ullan pakarin kaurajunttaa ei voi syödä vain yhtä palaa (ellei se pala ole puolikkaan juntan kokoinen).

Haiha (Ei varmistettu)

No eihän siinä ole mitään ihmeellistä, että hyvää leipää syö paljon! Itsekin saatan joskus syödä kerralla hyvästä ruislimpusta melkein puolet... On sitä joku joskus ihmetellyt.

Eeva (Ei varmistettu)

Vasilisa: haha, mussa herätti heti vastakaikua tuo lause karvaisesta ja isokokoisesta lapsesta :) Byredon tuoksut on ihania. Harmi, kun Suomesta ei enää saa niitä. ********** Krisse: oi, pääsispä taas pian laivalle syynäämään tuoksuosastoja! Mulla ei ole vielä koskaan kulunut yksikään hajuvesipullo loppuun :D *********** Haiha: ei siinä mitään ihmeellistä ole, mutta ei se kyllä ole kovin kohtuullistakaan :) Itse kun yritän nykyään pyrkiä siihen, että kohtuus kaikessa, niin hyvässä kuin pahassa.

Janna (Ei varmistettu)

Mullakin on toi tuoksu, se on ihana! Jotenkin raikas ja kuitenkin arvokas. Aah. Ja mitä Ullan Pakaroihin tulee, kokonaisen leivän (tai neljä sämpylää) voi todellakin syödä kerralla.

anskusiili (Ei varmistettu)

Minulla on aika huono tuoksunenä, mutta tuon kyseisen D&G:n hajuveden tunnistan ihan missä vain ja vaikka puoliunessa, niin ainutlaatuinen tuoksu on kyseessä! Ostin samaa pikkusiskolleni kaksikymppislahjaksi, vaikka kyllä haluaisin saman tuoksun omaankin kaappiin.

sannero (Ei varmistettu)

oij, toi tuoksu on munkin ehdoton suosikki, ollut käytössä jo kauan! tosin mulla on tosta sellainen jätti-iso versio, joka kestänee ainakin seuraavat pari vuosikymmentä....

H (Ei varmistettu)

Minkäslaisen arvion antaisit L'Impératricen kestävyydestä? Olin ostamassa kyseistä tuoksua, mutta törmäsin moneen arvioon, joiden mukaan kyseessä on laadun perusteella enemmänkin body spray kuin hajuvesi... Enkä sitten ostanut, kun kyseessä olisi melkoisen hintava spray:P

kiira (Ei varmistettu)

L'impératrice kuuluu niihin harvoihin tuoksuihin, joihin olen salamarakastunut. Kun joskus uutta tuoksua hakiessa on pitänyt tyytyä ihan kivaan kompromissituoksuun, oli L'impératricesta mahdotonta päästää irti ohimennen sitä nuuhkaistuani (jopa sillä riskillä, että olin myöhästyä jatkolennoltani jonottaessani kassalle).

Eikä tuoksu ole jäänyt suinkaan väliaikaiseksi ihastuksesti, vaan syventynyt sittemmin aidoksi rakkaudeksi. Useamman kerran on kyselty käyttämästäni ihanasta tuoksusta, ja jopa mieheni pitää siitä erityisen paljon, vaikkei yleensä kommentoi tuoksujani.

Mainio "erehdys" siis äidiltäsi!

Eeva (Ei varmistettu)

Janna: huomasin. Ei mennyt kauaa, kun söin sen toisenkin puolikkaan. Perhana. *********** Anskusiili: ehkä sitten toivot sitä siskolta vastasynttärilahjaksi? :) ********** Sannero: pienet hajuvesipullot sopii mulle loistavasti, vaikeuksia saada niitäkin tyhjiksi :) ******** H: luin samaisia arvosteluja enkä voi kyllä kuin ihmetellä. Suihkaisin ranteeseeni hajuvettä n. 9 tuntia sitten ja edelleen tuoksuu aika voimakkaasti! ********** Kiira: oi, silloin tietää löytäneensä jotain oikeasti ihanaa, kun riskeeraa lennolta myöhästymisen sen vuoksi. Itse myöhästyin kerran Ruotsin-laivalta suklaakakun takia...

Pomppa (Ei varmistettu)

Ihana tuoksu, mutta leipä, ahh, se on vielä aavistuksen verran parempaa :) Tampereella ikävöin Ullan Pakaria yli kaiken (Pirjon pakari, pyh!) ja aina Porissa käydessä kakkoja on pakko saada! :)

oih tulppaaneita <3 (Ei varmistettu)

siun blogia on ihana lukea, kiitos siitä! :))
Pompan kommentti Porin kakkojen pakollisuudesta herätti hilpeyttä, vaikka oonki monta kertaa kakkoa maistanukki :D
muista et kohtuullisuuskin on kohtuullista :)

Grace (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä, nyt on mullakin uusi tuoksu (joka ei ihollani muutu vastenmielisen hajuiseksi niin kuin moni muu). Eivät kohtuus ja keisarinna mielestäni sulje toisiaan pois, ajatellaan vaikka ruotsalaista kultuuria: lagom ja Vickan. Ja mieti miten iloiseksi Ulla tulee, kun hänen leipänsä maistuu sulle niin hyvin!

I May Say (Ei varmistettu)

Kuule, tuoksuista en nyt osaa sanoa mitään (enkä haluakaan), mutta selvää on, että Ulla leipoo hyvää leipää! Ja seuraavalla kauppareissulla ota mukaan sitä saman leipojan ruisleipää. Niin hyvää! Eiku, niiiiii-in hyvää! :)

heidu (Ei varmistettu)

Oma lempituoksuni on Giorgio Armanin Acqua Di Gioia. Se on ihanan raikas muttei kuitenkaan liian raikas. Muuttuu iholla hieman makeahkoksi. Lähes täydellinen siis. Alkutuoksu on aika paksu ja tuhti, ensimmäistä kertaa kun haistoin tätä olin vähän et ei kiitos. Mutta hetken laskeuduttuaan siitä kehkeytyikin huumaavin ja upein tuoksu jota olen haistanut.
Aikaisemmin vannoin Miss Diorin Cherie l'eau:n nimeen. Mutta nyt se on kyllä syrjäytynyt aivan kokonaan tämän myötä :)

Shine (Ei varmistettu)

Diorin Addict Shine tuoksu kevyt ja kukkainen. Sen valmistus on lopetettu, mutta onnistuin löytämää yhden Sokoksen poistomyynnistä viime kesänä. Kiinnostuin tuosta tuoksusta, jota tässä niin usea kehuu. Sitä on ihan pakko mennä testailemaan omalle iholle!

pirr (Ei varmistettu)

Itävallan keisarinna Sisi oli varmasti samastumisen arvoinen!

Vianca (Ei varmistettu)

I'm out of leauge here. Too much brain power on display!

ypnytynv (Ei varmistettu)

IAeKq2 xgpzqmcwchdf

rkldlcdiezb (Ei varmistettu)

PmzA8A ykvsgqwywknh

Alina (Ei varmistettu)

Ostin puolitoista vuotta sitten kesällä laivalta sen jättipullon L'Impératricea, ja se on edelleen lempituoksuni. Jotenkin niin ylellinen ja keveä, muttei kuitenkaan liian tyttömäinen. Ainakin itselleni se tuoksuu melkoisesti melonilta. The One on myös aivan ihana, sellainen puuterinen ja iltatuoksumaisempi. Jostain syystä en ole siitä saanut aikaiseksi ostettua itselleni kuin sen deodorant sprayn, vaikka käynkin sitä usein Stockan hajuvesiosaston ohi pyyhältäessäni tuoksuttamassa.

Dikrival (Ei varmistettu)

Kuva elavoittaa etsysita, mutta kikkailuun ei kannata sortua. Mina en kayta valmiita kuvia tuolta paketeista, vaan lisenssilla hankkimastani kokoelmasta verkosta. Muutaman kympin lisenssi / vuosi antaa kayttooni lahes 8miljoonaa (!) kuvaa, joten valinnanvaraa on riittavasti. Kun tarve on muuallakin kuin esityksissa, sijoitus on kannattava.

afifaupzom (Ei varmistettu)

GEQR9Z wemphfhtxuzq

afifaupzom (Ei varmistettu)

GEQR9Z wemphfhtxuzq

afifaupzom (Ei varmistettu)

GEQR9Z wemphfhtxuzq

ohzklyrczvt (Ei varmistettu)

w8bG7o mublmbgqjlrb

Joeys (Ei varmistettu)

Deadly accurate aneswr. You've hit the bullseye!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.