Kolme kahvilaa viikon varrelta

Ei olisi ihan liioittelua jos sanoisin, että vietän kahviloissa yhtä paljon aikaa kuin kotona.

Tällä viikolla olen luuhannut esimerkiksi näissä:

Café Succès kuuluu lemppareihini. Tunnelma on mutkaton - ei mitään trendikästä - ja muistuttaa minua Pariisista. (Kahvilassa on jopa klassinen ranskalainen café-kaakelointi, valkoisia laattoja subway-ladonnalla. Jos kaakelit voivat tehdä onnelliseksi niin...)

Viereiseen pöytään voi yhtä hyvin istahtaa papparainen, kaksi juoruavaa mummoa, kokonainen suku päiväkahvilla tai pari viimeisen päälle pukeutunutta teinityttöä. Päivän Hesari jaetaan viereisen pöydän kanssa. 

Paras paikka on terassi - vartin välein ohi kävelee joku tuttu. Osa huikkaa moikat, osa pysähtyy juttelemaan, osa istahtaa pöytään ja unohtuu siihen tuntikausiksi. Täällä ei tartte kuin kääntää naama aurinkoa kohti ja antaa maailman tulla luokse.

Korkeavuorenkatu 2, Helsinki

Esplanadin Café Jugend on niitä kahviloita, joissa kannattaa kirjan sijaan kattoo kattoo. Ylväs tila on täynnä mitä älyttömimpiä jugend-yksityiskohtia.

Tästä kahvilasta ei löydä kodikkuutta tai lämpöä, mutta se on hyvä paikka tehdä töitä. Ja lievittää Turku-ikävää, koska tarjoiluista vastaa Aschan. (Koettakaa vain jaksaa olla ymmärtäväisiä helsinkiläisiä kohtaan, jotka lausuvat sen ashan.)

Pohjoisesplanadi 19, Helsinki

Täällä sen sijaan ei tehdä töitä vaan unelmoidaan. Fleuristessa on älytty, mikä on tärkeää: kahvi, kukat ja kauniit asiat. Fleuristessa on tiettyä charmia - se on kodikas, mutta elegantti. Elegantti, muttei kylmä. 

Tulen yleensä yksin, mukanani iso pino lehtiä ja kirjoja, sellaisia jotka käsittelevät matkoja ja ajatuksia hyvästä elämästä ja kaikkea kaunista ja inspiroivaa. Tilaan aamiaisen ja uppoudun tunneiksi selaamaan sivuja ja haaveilemaan. Viimeksi pöydällä oli iso kimppu pinkkejä pioneja ja vessan oven edessä nukkui koira. Maailmassa siis kaikki hyvin.

Uudenmaankatu 13, Helsinki

Kommentit

Tämän kylän homopoika (Ei varmistettu) http://blogbook.fi/tamankylanhomopoika

Kävelin Helsingissä käydessäni Succèsin ohi ja mietin, että se _tavallaan_ on vähän niinku Turun Suxes. Ainakin noin periaatteessa nimen osalta...

Eeva Kolu

Siihen ne yhtäläisyydet sitte jääkin. Tai no en oo kyllä kokeillut tilata tuolla Nahka-Leilaa...

arttu (Ei varmistettu) http://aretwoyouhoney.blogspot.fi/

mun on tosi vaikea ymmärtää, että miksi aloin lukemaan tätä blogia vasta pari viikkoa sitten. tarvitsen nimittäin nyt vakavasti lomaa armeijasta, jotta ehtisin selailemaan arkistoa pidemmälle... huippukiitos inspiraatiosta ja nauruista!

Eeva Kolu

Kiitos sulle! Ja kiva kun eksyit tänne nyt, parempi myöhään jne. :) 

Talu (Ei varmistettu)

Askaaan. Mites sä Eeva lausut Rosten? Oon kuullu jopa turkulaisten kesken tästä vääntöä ;) (aschanista en kyllä koskaan. niinku en Wikkestäkään).

Pitää piipahtaa Succesiin joskus.

Eeva Kolu

Kyl meidän opiskeluaikoina kaikki oli Ruusteenilla töissä, en oo koskaan kuullut että kukaan sanois Rosten. SANOOKO?

Talu (Ei varmistettu)

Juu, must JOKU sano. Mut uumoilen, et se nyt selvästi paljasti turkulaisuuden asteen (olevan jotain luokkaa "wannabe"). Mut et leipomotesti kehiin vaan jos jää epäselväksi onko Turuust tai jostain muualta (mun hardcore turunmurreystävä sanoo "tai" kun pitäs sanoo "vai". Siihen mäkään en sentäs taivu-s.)

Piipo79

Ootko käynyt Katajanokan Signora Deliziassa (paikka on laajentanut ihan muutamia viikkoja sitten isommaksi ja hyvän kahvin ja suklaisen lisäksi sanoisin, että sieltä löytyy Hesan paras tunnelma!)

Anna-Mari (Ei varmistettu)

Fleuristessa ekan kerran käydessäni kysyi missä on vessa. Vastaus meni että koiran jälkeen vasemmalla. Ihan paras kahvila.

gerttu (Ei varmistettu)

Mulla on valitettavasti pelkästään huonoja kokemuksia Aschanista, useammissa lokaatioissa, joten olen alkanut lausua sen "ass-chan". Pitäisikö se lausua askan tms? :)

Mulle myytiin eilispäivästä laskiaispullaa Askaaanilla tuoreena, joten sinne en enää jalallani astu. Sääli, että Turun Sininen juna on myös tuon viheliäisen ketjun hallinnassa. Kahvin siellä juon, mutta pullaan en koske. Enää koskaan. (Jos nyt on jo näin vihainen kahviloissa, niin mitä on luvassa mummona?)

Sissie (Ei varmistettu)

Ihanan tunnelmalliset pikkukahvilat ovat myös Johan & Nyström ja The Exhibitionists. Kahviloissa luuhaaminen on ihanaa :)

Murphy (Ei varmistettu)

Itse kaipaan kahvilalta upottavia nojatuoleja tai sohvia, mun pylly puutuu jos pitää kökkiä sirolla pariisilaistuolilla tuntikausia. Onko Helsingissä moisia paikkoja lainkaan?

Vierailija (Ei varmistettu)

Cafe Esplanad ainakin. Köket Senaatintorilla oli sellainen ainakin ennen, uusissa tiloissa en ole käynyt.

Johkis (Ei varmistettu)

Kertokaa nyt stadilaiselle miten se Aschan siellä lännessä lausutaan, niin osaa sitten käyttyä tuleville Turun reissuilla :)

Hosuli
Hömppäblogi

 

Mulle Aschan on tuttu Tampereelta, ja sielläkin se oli ashan. En tiennyt, että olen ollut juntti, ääks!

Fleuriste on niiiin symppis. Ja hyvä huomio tuo työ- ja hengailukahviloiden ero! Aloin heti miettiä, että mikä Oulussa ois täydellinen työskentelypaikka.

ziri (Ei varmistettu)

Succès'n korvapuustit mmmmmm...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.