Kolmekasi, et olekaan voittamaton!

Mitä tulee ripsivärien käyttäjiin, taitaa olla kaksi kastia: ne, jotka käyttävät kolmekasia, ja ne jotka eivät.

Kauneusslangia tuntemattomille tiedoksi: viittaan tietysti Sensain (ent. Kanebo) 38 °C -ripsiväriin. Itse palasin tähän klassikkoon vuosien tauon jälkeen, kun äiti lykkäsi käteeni putkilon ostettuaan lentokentältä tuplapakkauksen.

Ekan päivän jälkeen mietin, miksi koskaan lakkasin käyttämästä kolmekasia. Sehän on maailman paras ripsiväri! Pysyy koko päivän. Ei varise, ei suttaa. Kestää pienen sateen, leffateatterissa nyyhkimisen, hikoilun ja pitkän työpäivän - sekä ripsaritesteistä ylivoimaisesti ankarimman, rasvoittuvat silmäluomet.

Sitten tuli aika pestä naama ja muistin, että ai niin, tämän takia lakkasin käyttämästä kolmekasia.

Kuvan ottohetkellä ripsarin laitosta on kulunut 8,5 tuntia. Aika hyvin, hä?

Kuten kaikki tuotetta kokeilleet tietävät, 38 on mahtava ripsari, mutta painajainen pestä pois. Sen pysyvyys perustuu siihen, että ripsiväri ei liukene esim. rasvaan, vaan se lähtee ainoastaan 38-asteisella vedellä. Millään silmämeikinpoistoaineilla ei siis tee yhtään sen enempää tämän ripsarin hävittämiseksi kuin naamaputsareillakaan.

Tähän asti olen liotellut ripsiväriä pois tekemällä käsistä lämminvesiastiat ja sen jälkeen nyppinyt sen mekaanisesti - jännittäen, minä päivänä herään ilman ripsiä. 

Yhtenä päivänä olin tuuraamassa Trendin kauneustuottajaa eräässä lanseeraustilaisuudessa, josta sain mukaani Shiseidon puhdistusöljyn (Perfect Cleansing Oil). Otin sen heti samana iltana testiin. Naamapesun jälkeen peiliin katsoessani piti tsekata kahdesti - ripsiväri oli kadonnut! En ollut uskoa silmiäni - tai siis ripsiäni. Siis mitä! Tämä aine pureutui voittamattomaan Sensain kolmekasiin!

Minulla on kaksi teoriaa: joko tässä on jokin maaginen ainesosa, joka sulattaa jopa kolmekasin. Tai sitten kyseessä on yksinkertaisesti se, että koska öljy on koostumukseltaan miellyttävän liukasta, silmiä pystyy hieromaan pitkäänkin, minkä ansiosta sormien lämpö ja vesi muodostavat täydellisen kolmekasin tuhoajakombon. Huolellisen pesun jälkeen ripsissä saattaa olla jäljellä korkeintaan muutama haituva ripsaria, jotka voi helposti nyppästä pois.

Voi siis olla, että saman tuloksen saisi aikaiseksi jollain muullakin puhdistusöljyllä, jos sitä käyttää veden kanssa. Olen kuitenkin huomannut, että aika monet puhdistusöljyt ärsyttävät silmiä tosi paljon - sitä tämä Shiseido ei ainakaan itselläni tehnyt. 

En ole vielä testaillut tuotetta tarpeeksi pitkään, jotta osaisin sanoa sopiiko se muuten helposti tukkeutuvalle iholleni. Mutta jos sopii niin voi pojat, tämä aine säästää aikaa pari varttia viikossa ja hermoja ainakin tuplasti. 

Kommentit

Positiivista

Mä en käsitä, miten mulla lähtee kyllä normi-38 ihan kivasti "liuskeina" lämpimällä vedellä ilman mitään hinkkausta, mutta se tuuheuttava versio... Oh my :D On kyllä niiiiiin kiinni!

Iloinen ylläri oli kun Lumenen Blueberry Wild Volume pysyy melkein yhtä hyvin kuin kolmekasi ja lähteekin samanlaisina paloina, eikä vain mustana suttuna.

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Vedenkestävä Lumenen Blueberry curl pysyy yhtä hyvin kuin 38 mutta lähtee vedenkestävän silmämeikinpoistoaineella ihan vaivatta :) en vaihda.

Jojonna (Ei varmistettu)

Minullakin kaikki versiot 38-ripsareista lähtevät hauskoina liuskoina helposti, jos käyttää tarpeeksi lämmintä vettä. Poistan ripsarin usein muutenkin suihkussa, siinä saa ripset muhia vedessä hiusten pesun ajan.

ujosiili (Ei varmistettu)

Froteepyyhe, jonka kastelee lämpimällä vedellä, on mun taika-aseeni. Hautoo silmää muutaman sekunnin sen alla ja pyyhkii kolmekasit pois. Joskus vedän naamaan alle esim Moan supersalvan niin samalla pyyhkiytyy muutkin meikit pois. Vanulaput tai bambutrikootilkut eivät auta mitään, lenkkifroteeta sen pitää olla. Kerran kokeilin sattumalta ja pelasti mun suhteeni kolmekasiin!

Morsio
Mennään vaan!

Mullakin normi 38 lähtee helposti kun sitä tosiaan hetken kasvojenpesun yhteydessä lämpimällä vedelle huljuttelee, mutta se tuuheuttava on ihan painajaiskamaa! Raportoi käyttökokemuksia putsarista myöhemmin kun uudet sellaiset aina kiinnostelee :)

SMM (Ei varmistettu)

Itse käytän apteekin Seba Medin syväpuhdistavaa naamaputsaria, joka sopii myös silmämeikille. Ei ärsytä silmiäkään, ja ripsari katoaa sekunneissa - eikä tarvitse putsailla jämiäkään jälkikäteen :-).

Oli miten oli, onnea sinullekin hyvästä löydöstä :-)

Inkeroinen (Ei varmistettu)

38 on kyllä mahtava! Olen jopa sukeltanut 15 metriin sitä silmissä, eikä käynyt kuinkaan! ;) Alotin käytön joskus 10 vuotta sitten, enkä oo pois vaihtanut. Ne kökköreiset ripsarit oli inhaa pestä alussa pois, mutta nopsaa siihen tottui. Enemmän mua risoo muist ripsareista jäävä rasvainen harmaa hähmä, joka jää helposti silmän alle meikinpoistoaineesta huolimatta. Multa 38 lähtee helposti, kun pesee vaan tarpeeks lämpösellä vedellä ja just lilluttelee nstä silmienalaa vähän. Klassikko, mikä klassikko!

Jaana K

Mun 38 lähtee aika hyvin ihan vaan vauvaöljyllä kostutetulla vanulapulla + lämpimällä vedellä pesu siihen perään. Mutta on kyllä maailman paras ripsari! Välillä kokeilin niitä isompiharjaisia versioitakin, mutta kyllä toi pieni on vaan paras :)

CougarWoman
CougarWoman

Aikana ennen kestoripsiä olin myös kolmekasin vakikäyttäjä; poistin perus-kasvonpesugeelillä ja lämpimällä vedellä. Käytän edelleen alaripsiin bilettäessä ja poistan kuumaan veteen ja meikinpoistoaineeseen dipatulla vanupuikolla. Toimii.

Sara06 (Ei varmistettu)

Minä olen kolmekasin vakkarikäyttäjä enkä hevin vaihda sitä muuksi. Olen tehnyt pari syrjähyppyä vastaaviin Cliniquen ja Estee Lauderin tuotteisiin, mutta 38:n tuuheuttava versio on se, joka on ehdoton suosikkini. Välillä kokeilin jopa vedenkestävää ripsiväriä. Laitoin aamulla ja kuljin kivasti pandana koko päivän, kun ei tietenkään ollut poistoöljyä mukana. Poistaminenkaan ei ole ongelma, sillä käyn aina iltaisin suihkussa.

Omps (Ei varmistettu)

Sain ensimmäisen 38 blogista arvontavoittajana joskus vuosia sitten ja yhtä syrjähyppyä lukuunottamatta en ole sitä jättänyt ostamatta. Kyllähän se opiskelijana vähän kirpaisee mutta se tavisripsari oli ihan kamalaa ja ne pandasilmät... Huh.

Minulta 38 on aina lähtenyt lämpimällä vedellä nätisti, eikä ole juurikaan tarvinnut hangata. Sen sijaan Lumenen Blueberryt kyllä levisivät pandoiksi mutta eivät lähteneet silmistä ennen kuin silmät olivat punaiset ja silti silmänympärykset olivat tummina. Yhden kaverinkin koukutin 38 käyttämään, samoilla ripsillä voisi oikeasti mennä kaksikin päivää, joten on kiva tietää, että räpsyripset on kunnossa vaikka kesken hellepäivän päättyisi kaatosateeseen itkemään.

Eikä se 38 edes ole loppujen lopuksi niin kallista. Hulluilla päivillä ja 3+1:ssä on tainnut joka vuosi olla tuplapakkaus niitä pieniharjaisia tarjouksessa, eikä silloin niiden hinnaksi jää kuin euro tai pari peruslumenea enemmän. Putsarinkin saa silloin kaupan päälle.

Siri (Ei varmistettu)

Huomasin ripsarin "kotimaassa" asuessani että parhain tapa on haudutella tuote pois kuumassa kylvyssä Sensain omaa sponge chief -puhdistusliinaa apuna käyttäen. Pyyhe vaan märäksi niin kuumalla vedellä kuin kehtaa ja sitten silmien päälle, ei hankausta!
Japanin meikkkimarkkinat ovat muutenkin täynnä erilaisia meikkituotteita jotka liukenevat pois helpoiten juuri jokailtaisessa kuumassa kylvyssä :)

Iipa (Ei varmistettu)

Itse olin tulossa vinkkaamaan juuri samaa, vaikka en Japanissa koskaan ole käynytkään! Se juju kolmekasin poistamiseen on nimenomaan se Sensain oma Sponge Chief-puhdistusliina, kuumalla vedelle kunnolla kostutettuna "vedän" sillä hellästi ripsivärit pois lämpimällä vedellä huljutetuista silmäripsistä! Lähtee hyvin ilman taisteluita, hankausta, ja niitä sinnikkäitä murusia joita siitä ilman apuvälineitä helposti jää ripsiin.

nasunen (Ei varmistettu)

En oo käyttäny 10 vuoteen muuta kuin kolmekasia ja en kyllä vaihda ikinä! Mulla se lähtee ripsistä hyvin vedellä ja lidlin cien-naamaputsarilla.. Toimii! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on sama setti :) 38 + Lidlin putsari (joka on hintaansa nähden erittäin hyvä!) :)

Allergikko (Ei varmistettu)

Clinique:lla, mun mielestä nykyään kaikki (??) tai ainakin osa, ripsareista tulee samoilla ominaisuuksilla kuin 38, mutta ne saa pestyä pois helpommin. Olen itse pessyt esim haalealla vedellä kovasti hingaten ja sain ripsarin pois, vaikka ei ollut lämpimää vettä käytössä, mutta nämä pysyvät kuitenkin sateessa/itkiessä/jos pirskottelee vettä kasvoille ja lämpimällä vedellä tai putsarilla lähtee helposti. Itse käytän nykyään vain näitä Cliniquen vastaavia ripsareita, muutenkin olleet hyviä allergikolle.

LottaHei (Ei varmistettu)

Jep! Samaa mieltä, Cliniquen Power Lash ripsari ei varise ja on ripsissä musta vähintää yhtä hyvä kuin 38, mutta lähtee paljon helpommin pois - silloin kun siis haluaa ripsarin pois.

Sofie_ (Ei varmistettu)

Öljyisistä silmäluomista kärsivänä käytin noin 7 vuotta vain Sensai 38 -mascaroita. Jossain vaiheessa väsyin kuitenkin siihen nihkeään palveluun mitä sain Stockan Sensai-tiskillä ja päätin kokeilla jotain muuta. Ja kas, pienen tutkimuksen jälkeen huomasin että todella monella brändiltä löytyy "tubular"/"varm water removal" -mascara. Nykyään suosikkini on MAC Extended Play Lash joka on mielestäni hieman helpompi poistaa ja noin 7 euroa halvempi!

Vierailija (Ei varmistettu)

Annan ääneni myös tälle MACin ripsarille. Aivan mahtava.

Jemma T
Auringonpolttamat

Muakin on kohdeltu törkeästi Stockan Sensain tiskillä, liekö sen vuoksi, etten ollut pukeutunut asianmukaisesti ts. lompsin sisään työpäivän jälkeen ihan normikuteissa ja tukka hapsottaen. Argh.

Haiha (Ei varmistettu)

Cliniquen vastaava versio lähtee paljon helpommin pois! Se on yhtä hyvä ellei parempikin tuote. Itsekään en saanut Sensain ripsiväriä pois ilman tuskastumista.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mäkin suosittelen cliniquen ripsaria. Pysyy, mutta huuhtoutuu helposti pois.

Eeva Kolu

Kiitos kaikille kommenteista ja vinkeistä! Tuo Cliniquen ripsari on pakko testata seuraavaksi.

JannaKoo (Ei varmistettu)

Olen testannut melkein kaikki kuumalla vedellä lähtevät ripsarit, nykyään niitä on paljon ja niissä on myös paljon eroja. Paras on Macin, myös Cliniquen on hyvä, samoin Estee Lauder ja Shiseido ovat ihan passeleita myös. Kaikki edellä mainitut pieksevät Sensain ripsarin, joka on omassa sarjassaan ainakin minun ripsille aika mitätön ja ehkä hiukan hankalasti irtoava. Ne Sensain tuuheuttavat ja pidentävät versiot eivät kyllä tee mitään sen enempää kuin se peruskolmekasikaan. Mutta Mac on superhyvä ja lähtee helposti ilman repimistä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on tosi herkät silmät, jotka ei kestä YHTÄÄN silmämeikinpoistoaineita tai meikin poistamista hieromalla. Vannon kolmekasin nimeen ja poistan sen yksinkertaisesti niin, että menen lämpimään suihkuun ja viimeisenä varovasti irrotan ripsarit (jos niitä enää siinä vaiheessa jäljellä on). Lämmin vesi ja höyry tekee tehtävänsä ja ripsari lähtee yleensä itsestään, ilman mitään hankaustoimenpiteitä. Ja kyllä se ilman suihkussakäyntiäkin lähtee pois, vaatii vaan enemmmän aikaa ja lotrausta. Koskaan ei oo tarvinnu hangata silmiä, että sen pois saisi :)

-j

volumea (Ei varmistettu)

Käytän 38 tuuheuttavaa versiota joka ei tahdo lähteä helposti lähteä vedellä,mutta lähtee helposti Biothermin kasvovedellä jonka nimi oli aiemmin '3 in 1' (nyt sillä on uusi nimi jota en muista, sellainen kirkas pullo). Olen kokeillut myös Cliniquen vastaavaa mutta se ei pysy öljyisissä silmissäni vaan leviää pandoiksi.

Vimps (Ei varmistettu) http://tonninstiflat.wordpress.com/

Juuri tuosta tuskallisesta poistosyystä en käytä "kolmekasia". En ymmärrä, miksi se on niin suosittu, koska vaikka se pysyy hyvin ripsissä (mikä on hyvä asia), en tajua, millä ilveellä tyypit saavat sen poistettua. Kokeilin kolmekasia kerran, ja päädyin nyppimään ripsiäni lämpimän veden avulla, jolloin pelkäsin sinun tavoin irrottavani kaikki ripseni. Kertaan jäi.

Silmien huljuttelu vedellä, oli se sitten viileää tai lämmintä, on musta muutenkin rankkaa ohuelle silmänympärysiholle. Vesi ja etenkin vedellä hankaaminen ei tee niille hyvää; sellaisella käsittelyllähän silmänaluset vanhenee silmissä, kun vesi kuivattaa ihoa. Luotan siis vedenkestävään Diorshow'hun ja Chanelin tehokkaaseen ja nopeasti ja hellävaroen silmämeikit postavaan silmämeikinpoistoaineeseen. Mutta nämä ovat toki makuasioita.

EmiliaMaria

Hii, onni on velipoika joka on töissä laivalla. Kolmekasi maksaa siellä henkilökuntahintaan noin 10e. En oo vuosiin käyttänyt muuta, pyydän vaan "kuriiria" toimittamaan uuden putkilon kun entinen alkaa näyttämään loppumisen merkkejä. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Minulta kolmekasi (tai Cliniquen vastaava, josta pidän vielä enemmän) lähtee helposti, kun kostutan sormet kuumalla vedellä, ja painan ripset hetkeksi sormien väliin. Sitten vain hetken odotuksen jälkeen uudelleen kuumaa vettä sormiin, ja ripsiväri lähtee siisteinä "pötköinä" sormilla vedellen, ei tarvitse siis mitenkään nyppiä niin, että ripsetkin lähtisivät mukana :). Kasvoja ei tarvitse edes kastella, eikä silmänympärysihoa hangata.

Ö (Ei varmistettu)

Minulla on ollut käytössä sekä Sensain että Cliniquen "38"-ripsarit. En ymmärrä, miten noiden poistaminen on joillekin vaikeaa; itselläni nuo ovat puhdistuneet aina ihan helposti. Tosin nyt tämän postauksen luettuani aloin miettiä, onko selitys siinä, että käytän kaksoispuhdistuksen eka osana öljyputsaria. Eli pehmittääkö se ripsaria sen verran, että sen poistaminen helpottuu?

No mutta, ehdottomasti paras ripsiväri tällaiselle rasvoittuvista luomista kärsivälle :)

Helmituulikki (Ei varmistettu)

Kolmekasin vannoutunut käyttäjä ilmoittautuu täälläkin! Kerran meikkiopastuksessa laitettiin tuota Cliniquen vastaavaa tuotetta, jota muutkin kommentoijat ovat jo esille nostaneet. Toimi tosiaan ihan yhtä näpsäkästi! Pitäisi ehkä itsekin kokeilla yksi purtilo...

En tiedä, onko mun ripsissä jotain vikaa (okei joo, melko suorat ja lyhyetkin), mutta 38 päässäni näytän siltä, etten ois ripsaria melkein laittanutkaan. Muissa tuotteissa tosiaan ärsyttää ne pandasilmät. Siksi usein arkisin kuljenkin silmämeikittä... 

Jos joku tietää ripsarin, jolla saa oikeasti tuuheutta ja pituutta räpsyttymiin, mutta tuote "varisee" pesussa helposti, niin vinkkejä otetaan vastaan!

Marsublog

Musta parhaiten kestävä ripsari on Benefitin They're real! Luomille pohjustus (vaikka Urban decay) ja luomiväri niin pitäisi kestää.

Vaatii tymäkän silmämeikinpoistoaineen tosin!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ite oon käyttäny IsaDoran "38" ripsaria, se ei ärsytä mun herkkiä silmiä ja lähtee pois suihkun aikana, kunhan muistaa suihkun jälkeen pyyhkiä silmän aluset :) ja pidentää myös ripsiä kivasti

Marju (Ei varmistettu)

Hyvä ystäväni on kosmetologi (alalla yli 30 v.) ja hän sanoo tuntevansa kolmekasin käyttäjät pelkästään silmänympärysihon perusteella... Niin kuluttavaa se kaikki hankaaminen ja mekaaninen poistaminen (nyppiminen) on herkälle ja ohuelle iholle :( Mä ainakin otan mieluummin nuorekkaan silmänympärysihon!

Elina85 (Ei varmistettu)

Aika jännä, kun tämän ripsarin poistamisessa ei edes tarvitse koskea silmänympärysihoon. Sen sijaan moni muu kokeilemani ripsiväri on aiheuttanut silmänympärysiholle hankaamista, kun mustia rinkuloita saa olla pesemässä jos jonkinmoisella kemikaalilla.

ex-lover (Ei varmistettu)

Mä käytin myös 38 siitä päivästä lähtien, kun se tuli markkinoille.. ei vaan mikään ripsari voi olla niin hyvää kaikin puolin! Mulla lähti niin, että pesin kasvot lämpimällä vedellä ja sen jälkeen vielä vähän lämpimämmässä vedessä kastelluilla sormilla ihan hellävaraisesti vähän hieraisin ripsiä, peukku ripsien alapuolella ja etusormilla vedin kohti ulkonurkkia ja siihen jäi ripsarit hyvin. Mutta muutama vuosi sitten ensinnäkin jostain syystä se alkoi varista, aina hiersi silmässä pala ripsiväriä.. (ja mä vaihdan uuteen usein, ei ollut kuivaa). Sitten alkoi ripset irrota, kumpaankin silmään tuli sentin kalju kohta :O Se toipui kun pidin totaalisen ripsaritauon ja alkoi taas tulla, kun aloitin (uudella putkilolla) 38:n käytön :( Ei siis auttanut kuin aloittaa uuden metsästys, muiden merkkien "vastaavat" kokeilin enkä tykännyt ja nyt käytän Lancomen vedenkestävää hypnosea, mikä kyllä jää rasvoittuviin luomiin mutta ei kovin pahasti. Koko ajan sitä miettii, uskaltaisiko vielä kokeilla 38:a...

Poletti (Ei varmistettu)

Täälläkin yksi 38 vannoutunut käyttäjä! Ihmettelen vain miten sitä muka joutuu niin kovin nyppimään tai hankaamaan? Itse annan hanasta valua reilusti lämmintä vettä, sillä muutaman kerran valelee kasvot ja niin lähtee ripsiväri ilman tuskaa. Ripset sormien väliin ja pyyhkäisee ripsivärit pois. Parhaimmillaan ripsiväri jää pyyhkeeseen, kun kuivaa kasvot. Jota en nyt varsinaisesti toivo, että ripsivärit ovat pyyhkeessä, mutta ymmärtänette pointin. Ei veny luomi, ei jää ripset käteen.

Anu41 (Ei varmistettu)

Sensailla on käsittääkseni normaali 38, pidentävä 38 ja sitten tuuheuttava 38. Muut ovat lähteneet ripsistä hyvin 38° vedellä paitsi, tuuhettava versio ei lähtenyt millään konstilla. Ainoastaan kulumalla. Hirveää tavaraa. Olisikohan sinulle sattunut juuri tuo volumising-tuote?

Siis häh? (Ei varmistettu)

Olen käyttänyt kolmekasia siitä lähtien kun se tuli markkinoille. Miten ihmeessä ette saa sitä helposti pois?? Käyttekö kylmässä suihkussa?

frenchie (Ei varmistettu)

Täältä myös iso peukku Cliniquen Lash Power Long Wearing formula ripsarille. Mulla juuri tuo Sensain volumizing 38 asteen tuote ei lähtenyt kulumallakaan...

Jemma T
Auringonpolttamat

Kolmekasi on ainut ripsari, joka pysyy meikäläisen öljyisissä silmissä. Päiväntasaajalla pesu myös onnistuu ihan helposti "huoneenlämpöisellä" vedellä tai ihan vaan kosteuspyyhkeellä huitaisemalla, liekö +35 lämpötila pehmentänyt aineen jo valmiiksi. Love it!

Ritan (Ei varmistettu) http://iloinenmieli.blogspot.com

Minä olen ollut tämän ripsarin fani - toisen harja on niin sopivan pieni olemattomien ripsieni kaivamiseen, pysyy hyvin ja saan sillä ripsiini pituuttakin aika kivasti.
Mutta:
nyt on jo toinen vai kolmas ripsari, jonka laatuun en ole tyytyväinen.
- karistaa ripsiväriä jkv poskille
- kierre ei ole enää hyvä, kuin jäisi löysäksi
- kuivuu normaalia nopeammin

Kokemukseni siis tästä pienemmästä harjasta olevasta ripsarista.
Nyt olen päättänyt, että antaapi olla, ja yritän ottaa vinkkejä kaikista muista hyvistä tuotteista - eli mikä ripsari olisi pienellä harjalla oleva, kestävä ja pysyvä...???

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.