koukussa

 Näettekö tuossa kuvan kirjassa tuon pienen tarran, joka on liimattu kirjan selän yläosaan?

 

Niin, siis sen, jossa on avaruusolento. Se on kirjaston tapa ilmoittaa, että kyseessä on tieteisromaani.

 

Minä, Eeva Kolu, sci-finvihaaja numero yksi, olen lainannut kirjastosta kirjan, jossa on avaruusolentotarra.

 

Eikä tässä vielä kaikki. Olen pahimmanlaatuisessa koukussa. Olen koukussa kirjaan, joka on paitsi merkitty avaruusolentotarralla, myös - hävityksen kauhistus - nuortenkirja. En pitänyt nuortenkirjoista edes silloin, kun olin niiden kohderyhmää. Mutta tänään olen käyttänyt jokaisen mahdollisen tekosyyn hylätä mitä ikinä olin tekemässä lukeakseni vielä pari sivua.

 

Oi voi kun tuo Photoshop nyt käsittelee hitaasti tuon exportin. Taidanpa lukea sillä välin vähän.


Oi voi kun kestää nyt kauan tuossa teeveden kiehumisessa. Jospa lukisin sillä välin vähän.

 

 

Poikaystäväni kysyi, mistä kirja kertoo. Vasta kun sanoin sen ääneen, tajusin, miten kertakaikkisen typerältä se kuulostaa: no se sijoittuu tulevaisuuteen ja sit siinä on semmosii teinei jotka pakotetaan kisaamaan sellasessa tosi-tv-kisassa jossa niiden pitää tappaa toisiaan tai muuten ne tapetaan.

 

En tiedä missä mielenhäiriössä menin lainaamaan tämän kirjan. Kaipa se oli sekoitus epätoivoa siitä, etten ole pitkään aikaan lukenut mitään ja uteliaisuutta sitä kohtaan, mistä kaikki oikein puhuvat.

 

Suzanne Collinsin Hunger Games (suom. Nälkäpeli) -sarja on ollut maailmalla valtavan suosittu ja siitä on pian tulossa leffa. Jos siis kirjan mielii lukea oman mielikuvituksensa varassa, se kannattaa tehdä just nyt.

 

Ja leffojen pääosassa on muuten mahtava Jennifer Lawrence (olettehan jo nähneet mielettömän Winter's Bonen?). Joo, sitähän mää käytänkin tekosyynä näiden kirjojen lukemiseen - kun joudun kuitenkin katsomaan ne leffat Jenniferin takia.

 

Mutta ei tässä ainakaan toistaiseksi ole sentään ollut avaruusolioita, valomiekkoja tai yliluonnollisia voimia. Luojan kiitos.

Kommentit

Veerra (Ei varmistettu)

Siis nuo nälkäpelithän on äärimmäisen koukuttavia! Pari kesää sitten sain kaverilta ekan lainaksi ja silleen pitkin hampain aloin lukemaan (mielessä oli vaan et battle royal, battle royal) mut eipä siinä montaa lukua kerennyt mennä niin meikäpoika oli koukussa. Luin kaks ekaa yhdeltä istumalta, sit sitä kolmosta joutu hieman odotteleen mut heti kun se vain englanniksi julkaistiin hankin sen käsiini.

Vähän jännää sen leffan puolesta et onko se huono vai hyvin huono, mutta ainakin jossain oli tuo kirjoittaja itse kehunut leffaa, että pitää toivoa parasta.

Salla (Ei varmistettu)

Nälkäpeli-trilogian osat ovat viime vuoden lukukokemuksistani parhaiden joukossa (ja minä luen paljon, jo työnkin puolesta). Tartuinkin ensimmäiseen osaan alunperin työn merkeissä, mutta olin heti aivan koukussa ja ahmin kaikki osat parissa päivässä. Kyseessä on myös siitä harvinainen trilogia, että se vain parantuu edetessään ja varsinkin viimeinen osa yltää mielestäni erinomaiseksi yhteiskunnalliseksi romaaniksi. Odottelenkin leffaa pelonsekaisin tuntein ja toivon että se on yhtä hyvä kuin mitä kirjat ansaitsisivat.

Mirja (Ei varmistettu)

Moi! Minä olen sinua paljon vanhempi mutta hain nämä kirjastosta Englanniksi, tietysti, ihan hetken mielijohteesta kun siskoni kertoi mihin Hunger Games leffa perustuu. Tykkään Jennifer Lawrencista itsekin paljon, ja se oli suurin syy miksi kiinnostuin. Pakko silti myöntää että olen scifin, fantasian ym. sellaisen fani. ;) Luin heti kaksi ensimmäistä kirjaa, kolmas on kesken. Todella koukuttavaa luettavaa! :D

Anni (Ei varmistettu)

Joku muukin! Ostin ekan pokkarina joku aika sitten ja aloitin tosissani eilen. Kahteen asti meni yöllä, uskomattoman koukuttava teksti. Ja leffa näyttää ainakin trailerin perusteella hyvältä. Ja minäkin tunsin itseni aika tyhmäksi kun selitin miehelle juonta.

Alva (Ei varmistettu)

Haha, munkin ensireaktio tuon kirjan kuvaukseen oli jotakuinkin samanlainen - "ei pyhä jysäys miten hölmöä" :D Mutta kun sitä sarjaa on hehkutettu niin paljon ympäriinsä, että lukulistallehan se päätyi. Siellä se odottaa sitä hetkeä, että olisi taas aikaa tarttua kirjoihin! Tässä nähdään myös se, että mieli täytyy pitää avoimena kirjojenkin suhteen. Ehkä munkin pitäisi antaa mahdollisuus esimerkiksi kotimaiselle kirjallisuudelle, saattaisin yllättyä :)

Menni (Ei varmistettu)

Selvisihän se perimmäinen syy mikset ollut eilen lukupiirissä! ;)

anna-elina (the-littlethingss.blogspot.com) (Ei varmistettu)

Haha, itsekin kun luin tuota kirjaa ensimmaista kertaa en vaan yksinkertaisesti voinut laskea sita kasistani!! Se on kirjoitettu niin mahdottoman koukuttavasti. On kylla kieltamatta ollut hieman noloa kertoa juonesta muille: "Okei taa kuulostaa niin kamalalta, mut tassa teinit niinku joutuu sellaseen tv-ohjelmaan, jossa ne joutuu tappamaan toisiaan, MUT TAA ON OIKEESTI IHAN ALYTTOMAN HYVA USKO MUA".
Olen odottanut leffaakin jo vuoden paivat niin, etta jarki meinaa menna ja onneksi se vaikuttaa ainakin trailerin ja muiden patkien perusteella todella lupaavalta :) Jennifer Lawrence on ihan nappivalinta!

Emma (Ei varmistettu)

Monesti itsekun joutunut selittämään jollekin mistä kirja kertoo ja se vaan kuulostaa niin huonolta, että on aina kova vakuuttaminen että tää on oikeesti tositosi hyvä :D Ja koukuttava.... Odotan myös leffaa innolla, koska Jennifer on niin tajuttoman hyvä!

Pilvi (Ei varmistettu)

Voi apua, olen silloin tällöin miettinyt, että lukisi nuo kirjat, mutta kun ne ovat kuulostaneet niin pahuksen hölmöiltä -vaikka fantasiakirjallisuuden suurkuluttuja vielä pari vuotta sitten olinkin. Pakkohan ne nyt on lukea, kun elämäni parhaimmat kirjat suositellut henkilö niistä pitää :D

Pilvi (Ei varmistettu)

Voi apua, olen silloin tällöin miettinyt, että lukisi nuo kirjat, mutta kun ne ovat kuulostaneet niin pahuksen hölmöiltä -vaikka fantasiakirjallisuuden suurkuluttuja vielä pari vuotta sitten olinkin. Pakkohan ne nyt on lukea, kun elämäni parhaimmat kirjat suositellut henkilö niistä pitää :D

Anu (Ei varmistettu)

Postapokalyptinen jälkiteineille suunnattu chick lithän on mitä parasta viihdettä :D

Nipsu (Ei varmistettu)

no just. olen saanut tuon kirjan pokkarina kälyltä aikapäiviä sitten, juuri tänään viimeksi sitä siirtelin pois tieltä pöydältä. ja nyt kun Eeva sitä suosittelee, niin nythän se on sitten pakko vihdoin lukea. (tai no en tiedä suosittelitko :))
sä oot Eeva mun idoli ja sinun blogisi on ihana ja sinä olet ihana ja inspiroit minua jokaisella postauksella.

ja ei, en ole teini vaan 34 vuotias kahden lapsen äiti. mutta silti.

n (Ei varmistettu)

Itse luin tuon muutama viikko sitten ja tällä hetkellä luen kakkososaa, koukuttava ja miellyttävä uppoutumiseen! Itsekin sain monien lukijoiden tavoin ihmetystä osakseni kun poikaystävälle selitin juonta - sain miehen kuitenkin lupautumaan mukaani elokuvaa katsomaan parin viikon päästä!

sisko (Ei varmistettu)

Hei loistavaa, kiitos. Facebookissa monet ulkomaalaiset kaverit on noista puhunu ja oon ollu ihan kujalla. Sama vika, en todellakaan tiiä montaa oudompaa ja luuserimpaa kirjallisuuslajia kun scifi mutta nyt taidan kuiteski repästä ja ettiä ton käsiini.

Mira (Ei varmistettu)

Niin koukuttava sarja kyllä! Ja olen myös huomannut miten typerältä sen juoni kuulostaa kun sitä yrittää selittää muille. "Joo onhan tää vähän höntin kuulonen ja joojoo idea kuulostaa melkein samalta kun Battle Royal, mutta tää on oikeesti tosi koukuttava!"

-K (Ei varmistettu)

Hahhaa! Jäin itekkin koukkuun samaan typerään kirjaan! Pikkusisko oli innoissaan siitä ja jostain syystä sitten menin avaamaan sen kirjan myös.. Samanlaisia tekosyitä oli sitä lukiessa :D

Lise (Ei varmistettu)

Mäkin jäin koukkuun kun kaveri suositteli tuota. Yllättävän koukuttava. Ja Peeta on ihanin :)

t. yks 24v.

Ano (Ei varmistettu)

Yksi suosikki kirjasarjojani ikinä. Hieman ehkä liian "lapsellisesti" kirjoitettu, mutta muuten koko trilogia on omaan makuuni täydellinen.

http://aamuvirkkuyksisarvinen.blogspot.com (Ei varmistettu)

Hahaa loistavaa, tämä vaan todistaa että ei kannata olla ennakkoluuloinen :). Hyvä ajoitus muutenkin, leffahan tulee ensi-iltaan muistaakseni 23.3. Kyllä tästä uusi Twilight varmaan tulee.

Minultakin jäi nuortenkirjat nuorena lukematta, mutta ehtiihän sitä...

ss (Ei varmistettu)

mikä osoite pitäis laittaa bloggeriin et sun blogin sais sinne? kun kopioi osoitekentästä niin sinne tulee vaan trendi-toimituksen reseptit ja alkaa tuleen jotain reseptejä ruotsiks.. tosi outoa? mitä teen väärin?

anon (Ei varmistettu)

olipas aivan todella loukkaava kuvaus kirjasta... et näköjään huomaa mitään kirjan vertauksia.

Maam (Ei varmistettu)

Poikakaverini osti pari vuotta sitten reissatessamme kohti Barceloonaa kyseisen kirjan matkalukemiseksi. Kiitettävä osa lomasta kuluikin sitten kinastellessa, kumpi saa kyseistä kirjaa lukea, sen verran koukutti molempia...

Jemma (Ei varmistettu)

Itse en ole kyseistä kirjasarjaa lukenut, mutta oon lukenut Koushun Takamin romaanin Battle Royale (Batoru Rowaiaru) (löytyy myös leffana, Takeshi Kitanon fanina oli pakko tuijottaa kyseinen pätkä.. :P). Juoni vaikuttaa melkein identtiseltä, mutta tiedä sitten :)

Ella (Ei varmistettu)

Tähän on pitänyt tutustua, kun kiinnostaa mistä ne kaikki puhuu :)

Onko kukaan tehnyt vertailevaa tutkimusta alkuperäisen ja suomennoksen välillä, onko suomennos mainittavasti huonompi (vrt. Tulen ja jään laulu, jossa lastenkirjamainen käännös aiheuttaa lähinnä myötähäpeää jännityksen sijaan)? Jos käännös toimii, suomenkieliset pokkarit saisin kätevästi töistä, englanninkielistä voi joutua täällä metsästämään enemmän ajatuksella.

Veerra (Ei varmistettu)

Näin tulevaisuuden kirjastonhoitajana pitää muuten ihmetellä että mistä kohtaa tuo on scifiä? Pitää vissiin valmistuttua muuttaa turkuun ja opettaa ihmiset luokitteleen LAATUKIRJALLISUUTTA :D (p.s Eeva, jos tuo ei olisi ollut scifiosastolla / ufotarroitettu, olisiko kynnys tarttua kirjaan ollut matalampi?)

ijpo (Ei varmistettu)

Joo voi luoja en muista milloin viimeks on kirja ollu noin piinaavan koukuttava!! Luin kakkososan melkein kirjaimellisesti yheltä seisomalta!

Mia (Ei varmistettu)

Mies kysyi Kuninkaan puhe -elokuvasta: mistä se kertoi? Minä: no siinä oli kuningas, jolla on änkytysvika ja lopussa se pitää puheen...

Kyllä jotkut asiat pitää vain kokea itse.

Sue (Ei varmistettu)

Olen yläkoulun äikän ope, ja teinit ovat vauhkonneet Nälkäpelistä koko lukuvuoden - koulullekin hankittiin sitä aikamoinen kasa. Minun vain pitää tunnustaa, että en saa sitä luettua - monen monituista kertaa olen aloittanut, mutta ei. Sujuvasti teoksesta toki oppilaiden kanssa keskustelen (kröhöm...), mutta en pysty sitä lukemaan. En tällä genrelle ihan hirmuisesti lämpene muutenkaan, eikä Nälkäpelikään tee poikkeusta. Mun päästäni puuttuu scifi-palikka kokonaan :D

Pee (Ei varmistettu)

Minen tiedä tuosta kirjasta mitään (ja pakko myöntää, se kuulostaa oudolta :D), mutta entäs tuo laukku? Sehän on musta ja nahkainen nähtävästi, onnea !! onko se Samujin Tori? Näyttää kivalta joka tapauksessa.

Ru (Ei varmistettu)

heihei, jos kaipaat jotain muutakin "kummallista" luettavaa, lue, hyvä ihminen George R. R. Martinin Game of Thrones, ja mahdollisesti muut saman sarjan osaset. yllätyin itsekin - joskus vaan kannattaa poiketa jalkakäytävältä. (siltä turvalliselta uralta, jota pitkin käy vasten viimaa ja koettaa olla törmäilemättä vastaantulijoihin)

Jake (Ei varmistettu)

Nyt kun on leffa nähty tunsin oloni lievästi sanottuna huijatuksi. Tämähän on täysi battle royale kopio, tosin väkivalta on miedompaa, elokuvassa jopa liiankin mietoa verrattuna kirjaan. Mutta kun tämä näin suuren hypen sai aikaan niin taidan itsekkin kirjoittaa 13 vuoden päästä battle royale kopion joka sijoittuu venäjälle. Toki jos se veri ei ole pääasia ja kenties et ole suuri BR fani, tulet luultavasti pitämään tästä elokuvasta. Omasta mielestäni kirja oli parempi.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.