Kuin jokin päättyisi

Kaikki mitä rakastin

Luin Julian Barnesin kirjan Kuin jokin päättyisi. 

Se oli hienoin kirja, jonka olen vähään aikaan lukenut. Enkä oikein edes tiedä miksi. Ei siinä nyt periaatteessa kai mitään niin ihmeellistä ollut. Tai olihan siinä, mutta en vain osaa osoittaa, mikä se jokin ihmeellinen oli.

Ehkä kirja iski nyt oikeaan kohtaan. Se pohtii samoja asioita joita minäkin olen mielessäni pyöritellyt - ajan kulumista ja muistoja. Sitä kuinka muistot ovat oikeastaan vain tarinoita, joita sepitämme itsellemme - niillä on vain vähän tekemistä sen kanssa, mitä oikeasti tapahtui. Historia on voittajien historiaa ja häviäjien itsepetosta, ja niin edelleen.

Jostain syystä tämän kirjan kanssa pääsin pitkästä aikaa sellaiseen lukemisen flow-tilaan - luin vain keskeytyksettä, enkä paljon muuta miettinyt. Kamalaa tajuta, että sellaisesta lukemisesta on tullut aika harvinaista. Mutta innostavaa löytää se taas uudestaan.

Ehkä ei pidä kirjoittaa kirjoista liikaa, jotta flow-tila ei karkaa - ettei tule mietittyä mitäs minä nyt tästä sanoisin sen sijaan että ooh mitä seuraavaksi tapahtuu.

Siksi en sano nyt enempää kuin: suosittelen.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Loistava kirja. Paras tänä vuonna lukemistani ja ainoa jota en malttanut päästää käsistäni ennen viimeistä sivua. Annoin kirjan ystävälle eteenpäin ja post it-lappuun kirjoitin vain "lue tämä!".

Pee

piikkipaatsama (Ei varmistettu) http://pientaelamaa.blogspot.fi/

Pistin heti kirjastoon varaukseen. Olen jo hetken aikaa kaivannut myös flow-tilaa kirjan lukemiseen, joten ehkäpä se löytyy tästä kirjasta :)

Emilia M

Muistelen, että Koko lailla kirjallisesti -blogissa kirjoitettiin tästä aiemmin ja kääntäjä Kersti Juvakin osallistui keskusteluun. Se oli mielenkiintoista! Blogia ei kuitenkaan enää täältä löydy, harmi.

Emilia M

Äh, muistin väärin, se olikin Upotus-blogi: http://upotus.blogspot.fi/2012/11/julian-barnes-kuin-jokin-paattyisi.html Jos suomentaminen ajatuksena kiinnostaa, niin tämä kommenttiosuus kannattaa lukea.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Vautsi, kiitos linkkaamisesta, todellakin kiinnostaa! xx

Saranda
Tyhjä ajatus

Arvostan tosi paljon sitä että jaksat kertoa täällä kirjoista, joita oot lukenut. Oon monesti ruvennut lukemaan jotain kirjaa nimenomaan siksi, että sä oot sitä suositellut, vaikka en olisi siitä koskaan aikasemmin kuullukaan. Luulen, että tää tulee olemaan yksi niistä kirjoista:)

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Kiva kuulla, toivottavasti oot löytänyt hyviä kirjoja! x

Siiriviiri (Ei varmistettu)

Varasin kirjan, kiitos paljon!

Kerttu / Modernisti Kodikas (Ei varmistettu) http://modernistikodikas.blogspot.fi

Hei Eeva! Minulla on samoja tunteita sinun blogiasi kohtaan, kun sinulla tuota kirjaa. Radiohaastattelussa viime viikolla toimittaja kysyi minulta lempiblogejani. Sisustusblogeista mainitsin Valkoisen Harmajan ja kaikista muista blogeista tämän. En oikein edes osaa selitää miksi. Jotenkin blogisi lukeminen saa aikaan saman fiiliksen, kun söisi croisanttia pariisilaiskahvilassa. Hirmuisen rentoa ja samalla tyylikästä. Sympaattista. Tai mistäs tiedän, kun en ole vielä Pariisissa käynyt, mutta aion kyllä jonain päivänä ottaa selvää :)

Kiitos siis kauniista blogistasi ja jatka samaan malliin!

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Kiitos kaunis Kerttu, ja ihanaa kun luet! Mahtavaa syksyä ja ooh miten onnekas olet, kun pääset vielä kokemaan Pariisin ekaa kertaa! xx

Kuulostaa tosi kiinnostavalta, täytyy lisätä To Read -listalle :) Tykkään himolukijana kirjapostauksistasi yleisestikin.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Kiitos kaikille kommenteista! Lukekaa kirja! xx

// visuaalisestivaativa // (Ei varmistettu) http://visuaalisestivaativa.fi/

Olen itseasiassa harkinnut tämän ostamista monta kertaa pelkän kannen takia. Ehkä nyt olisi jo aika. :)

palsta

Minäkin lainasin tämän kirjan Eevan suosituksen perusteella. En useinkaan lue tämäntyyppisiä kirjoja, muutenkin tulee luettua liian vähän nykyään. Luin lopun pariin otteeseen, enkä ole vieläkään varma hahmotinko tarinan oikein, vai oliko tässä vielä joku syvempi taso, mitä en ymmärtänyt :) Mielenkiintoinen kirja joka tapauksessa ja kaunis kansi.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.