Kuinka onnellisen käänteen voikaan päivä saada

Kaikki mitä rakastin

Haukkukaa vain ällöpositiiviseksi, mutta toisinaan suorastaan pyörryttää tämä ihmeellinen maailma, joka sen kun tarjoaa syitä herätä ja odottaa, mitä päivä tuo tullessaan.

Niin kuin vaikka eilen, kun seisoin Suomalaisen kirjakaupan kassajonossa lehti kädessäni ja yritin olla huokailematta sillä tavalla ärsyttävästi kuten ihmiset huokailevat joutuessaan jonottamaan.

Jonossa huomasin telineellisen uusia kirjoja, jotka oli kirjoittanut muuan... J.K. Rowling. Olin kyllä kuullut, että Rowling kirjoittaa "aikuisten romaania", mutta eipä ollut aavistustakaan, että se oli jo ilmestynyt. Ja että sen voisi tuosta noin vain ostaa, sujauttaa laukkuun ja kävellä kotiin lukemaan. Reaktioni ei ollut mitämitämitämitääääääk vaan rauhallinen kiitollisuus. Niin kuin silloin kuin joku antaa syntymäpäivälahjan, jota ei olisi osannut toivoa, mutta joka on juuri sitä, mitä tarvitsi.

Tiesin heti, että näin tärkeä kirja ansaitsee kaksi asiaa: 1) kunnolla tiskatut silmälasit ja 2) sipsejä. Käppäilin siis Turun parhaaseen sipsikauppaan, Punnitse & Säästään, ja löysin paitsi sipsejä, myös ruusulimonaadia. Siis anteeksi, tarkoitan tietysti:

RUUSULIMONAADIA!

Katsokaas nyt. Tämän vuoksi ihmeellinen on elämä: eilen herätessäni en olisi osannut edes toivoa, että maailmassa on asioita kuten J.K. Rowlingin uusi romaani ja ruusulimonaadi. Ja silti ne tulivat luokseni, eikä tarvinnut edes pyytää. Piti vain löytää.

 

 

Kommentit

Laurella
Pilkku otsassa

Ruusulimonadi! Yritän keksiä jotain kauniimpaa, mutten taida pystyä siihen. Taitaa olla edessä reissu P&S:ään. 

Kysymys: et kai oikeasti tiskaa silmälasejasi?

Olet ihana, vaikka pesisitkin lasisi tiskiharjalla.

 

Ulla O.
Oisko tulta?

 

"Ja silti ne tulivat luokseni, eikä tarvinnut edes pyytää. Piti vain löytää." Ihana ajatus moneen elämän asiaan. Ja kyllä mäkin tiskaan silmälasit. Tiskaamiseen ei tarvita aina tiskiharjaa...tiskiaineitta ja vettä :) Kuivaaminen mikrokuituliinalla, ettei jää pisaroita ja viiruja.

 

Oi hypistelin samaa kirjaa just Jenkeissä käydessäni ja olin jo kassalla sen kanssa kun tuli pupu pöksyyn -- ajattelin että täytyy vähän kuulostella millaisen vastaanoton se on saanut ennen kuin sijoitan siihen. Kerrothan meillekin miten tuo Rowlingin aikuisille suunnattu uutukainen maistuu kun olet päässyt kunnon vauhtiin. :) Ihanaa viikonloppua!

Hanna-Katariina

Sinä olet blogeinesi sellainen asia! Piti vain löytää.

Hosuli
Hömppäblogi

Mulla on sama kirja juuri kesken, ei lainkaan huono!  Aivan sijoittamisen arvoinen, sanoisin. Ton merkin sipsit on parhaita ja sopii varmasti yhteen tarinan kanssa. :)

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Hä, totta kai tiskaan rillit, eihän niillä muuten näe mitään!

En vielä osaa sanoa, mitä olen kirjasta mieltä. Jännittää itseäkin! Kuulette siitä varmasti sitten, kun olen lukenut sen loppuun - iiiiksss...

SuviV (Ei varmistettu) http://yellowstickroad.blogspot.com/

Ruusulimonaadia! Täytyykin ensi kerralla tarkastella muutakin kuin massiivista ja teeihmisen ylikierroksille saavaa teehyllyä. :)

Kaunotar (Ei varmistettu)

Oi ihana sinä ja ihanat onnelliset sattumat! Tästä blogista tulee aina niin hyvälle mielelle, tänne jään taas haaveilemaan valkoisista puulattioista ja ruusulimonaadista. Kiitos!

VierailijaSaara (Ei varmistettu) http://silkesband.blogspot.com

:DDDD

Hertta
Lilou's Crush

Ihana Eeva :) Suloista ja ruusunmakuista viikonloppua!

Mirja (Ei varmistettu)

Noi sipsit... Toi limsamerkki! Tulin kolmisen viikkoa sitten poikaystäväni luota Englannista kotiin, ja poikaystävän lisäksi kaipaan eniten noiden merkkien chili sipsejä ja curiosity colaa! Pitää mennä Punnitse ja Säästä liikkeeseen täällä Helsingissä ja toivoa että niitä löytyy! :D

aio (Ei varmistettu) http://otusolohuoneessa.blogspot.fi/

Ihana, on sinun blogisi!

aanaV (Ei varmistettu)

eikä, oot kyllä mahtava! ja tahdon kanssa noita sipsejä ja ruusulimonaadia (ihana sana). heti ensi viikolla joku päivä aion ostaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

oletpa kovin ärsyttävän mainio kirjoittaja, saisit tulla vastaan lehtien sivuilla useamminkin kuin mitä sitä vähää joskus päiviäni piristät siellä jossain tiedä missä. Onneksi on tää blogi ♥ ja toinenkin, se ruoka, vaikka ruokaa en osaa laittaakkaan niin joskus laitan ihan siitä ilosta että EEVA KOLU on tästä kirjoittanut niin hyvin! Kiitos siis vaan, ohjeista ja sanoista ♥

Anskuliini (Ei varmistettu)

Mä ihailen sun elämänasennettasi! Aivan mahtavaa!

Mutta harmittelen bloglovinin toimimattomuutta. Mulle näkyy uusimpana postauksena 8.10 kirjoitettu asukuvapostaus. Ja ajattelin, ettet ole vain kirjoitellut kiireiden takia tai muusta syystä, ja tänään vasta tulin lilyn kautta katsomaan blogiasi niin täällähän oli taas ihania kirjoituksia ilmestynyt monen monta tuona aikana. Onko syy mun bloglovinissa vai missä? :)

tiippa (Ei varmistettu)

Hei, blogilistakaan ei ole näyttänyt että sulta olisi enää tullu postaksia viimeksi kuin 8.10. Onneksi tulin sitten tsekkaamaan muuten!

happyj (Ei varmistettu)

Onko tuo uusi Rowling mistään kotoisin ? Kauniit kannet, mutta jotenkin pelkäsin pettyväni pahasti HP-lapsuuden jälkeen, joten en ole vielä uskaltanut kajota...

Minna Uu (Ei varmistettu)

Onko Hansa P&S jo avattu? Se Eerikinkadulla oleva on nykyisin Kuudes maku. Kummassa siis on ruusulimppaa?

Tupula (Ei varmistettu)

Eikä! Sun blogis ei ole useempaan viikkoon päivittynyt blogilistalle ja nyt vasta huomasin, mikä kasa postauksia on jääny näkemättä! Oonkin miettinyt, miksi postauksia ei ole kuulunut...

JenniR (Ei varmistettu)

Vissiin oli kyse siitä aiemmin ettei kakkuloita kai sais tiskaa tavallisella tiskiaineella, se voi pilaa ne jotenkin. Tai ainakin kuuma vesi ja höyry voi saada sen linssin sisällä jotai repeämiä aikaan. Mutta siis en ole asiantuntija, vaikka yhdet linssit oonki joutunu jo vaihdattaan asian takia. Hö. Mutta kirja kiinnostaa! Minäki pyydän että kerrot siitä sitten ku saat savotan loppuu.

Ja hiano olohuoneen pöytä, upee!

Vierailija (Ei varmistettu)

nyt sait kyllä käännettyä mun suun hymyyn :)

sylvi taimi (Ei varmistettu)

omanlaisensa kiitollinen hetki itselläkin, kun limukuvaa esiin vyöryttäessä olin jo valmiina kommentoimaan, että MISTÄTUOTASAA, ja sitten se vastaus oli heti alla. ja olen tässä kuussa vielä menossa turkuun ja uusi P&S on yksi kiertomatkani kohteista. fentiman's:illa on paras inkivääriolut ja tonic-vesi, ruusuinen juoma ei voi olla kuin fantastista.

Emilia M (Ei varmistettu)

Eeva, mun on pakko kommentoida hiukan tuota Rowling-asiaa. Olen kääntäjä, ja kääntäjäpiireissä tuon uuden kirjan suomennosta odotetaan suurella mielenkiinnolla. Otava tarjosi ensin kirjaa Pottereita suomentaneelle Jaana Kapari-Jatalle - 480-sivuiselle kirjalle olisi ollut aikaa 3 viikkoa. Kapari-Jatta kieltäytyi. Nyt saa nähdä miten Ilkka Rekiaro suoriutuu urakasta.

En tiedä, onko aikataulun takana Rowling itse vai tulosta tahkoava kustannusmaailma. Typerää se joka tapauksessa on.

Nopealla googlauksella löysin lähteeksi vain tämän:
http://www.kouvolansanomat.fi/Kulttuuri---Kulttuuriuutiset/2012/06/11/Ko...
Aamulehdessä on ollut aiheesta enemmän, sitä en onnistunut löytämään.

Harry Potter -faneille tiedoksi myös tämä:
http://gilibarhillel.wordpress.com/2012/03/28/hpwb/

Emilia M (Ei varmistettu)

Kouvolan Sanomien linkki näköjään jostain syystä katkesi, juttu löytyy myös hakemalla "Kolme viikkoa ei riitä Rowling-konkarille".

Hosuli
Hömppäblogi

Ei ole Rowling itse sotkusta vastuussa - kustantamothan voivat julkaista suomennoksen milloin haluavat. Pottereiden kanssa aikaa jätettiin riittävästi. Otava vain halusi käännöksen kivasti joulumarkkinoille.

Tosin Rowling ei suostunut antamaan alkuteosta kenellekään ennen sen virallista julkaisupäivää, mutta se kai on ollut hänen käytäntönsä jo pitempään.

Hosuli
Hömppäblogi

(Ja siis aivan samaa mieltä olen, käsittämätön aikataulu.)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.