Kuivan huoneilman uhrit ry

Olin ehtinyt olla pari päivää trooppisessa ilmastossa, kun kaikki iho- ja hengitysongelmat katosivat. Iho hehkui ja kynsistäkin kasvoi lomalla niin pitkät ja vahvat, että olisin luullut rakennekynsiksi, jos en olisi ollut täysin varma siitä, etten ollut missään loman vaiheessa nukahtanut geelikynsistudioon.

 Ikävä kyllä paluu Suomeen ja kuivaan talvi-ilmaan kumosi auringon ja meren ihmeteot... heti. Oltuani Suomessa alle kaksi päivää, iho alkoi taas hilseillä, silmät vuotaa ja ne kynnetkin napsahtivat poikki kuin taikaiskusta. Öisin on vaikea nukkua, kun kurkussa ja nenässä vallitsee Saharan autiomaan olosuhteet. Tässäpä se nähdään, miten kosmetiikka on vain pienenpieni osa ihon hyvinvointia.

Ei auta rasvat, ei öljyt, ei kylmät suihkut, kostuttavat nenäsuihkeet eikä vedenjuonti. Tai varmaan ne vähän auttavat, ehkä ilman noita kaikkia olisin vielä pahemmassa kuosissa. Hyaluronihappokapseleita söin muutaman päivän, mutta ne aiheuttivat hirveän turvotuksen jaloissa ja naamassa. Bepanthenia tai vaseliniakaan ei oikein viitsi koko kroppaan levittää. 

Kertokaa rakkaat kuivan huoneilman kanssauhrit, mistä olette saaneet avun? Harkitsin ilmankostutinta, mutta ilmeisesti sellaisen valinta ja käyttö ei olekaan ihan niin yksinkertaista kuin luulin (jotain mikrobeista ja jotain jotain). 

Onko kellään ilmankostutinta? Tai oletko löytänyt kosteusvoiteen, lisäravinteen tai esimerkiksi muinaisen voodoo-rituaalin, joka auttaa?

 

Kommentit

Noona (Ei varmistettu)

Weledan ruusuöljykapselit! Huippukamaa. Lisäksi olen talvisin käyttänyt Weledan Skin Food-rasvaa kasvoille ja kropalle - ei tuki ihohuokosia, vaikka niin voisi kuvitella.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kohtalotoverinasi kehottaisin ennen kaikkea kiinnittämään huomiota pesuaineisiin eli siis päivittäisiin käsi- ja suihkusaippuoihin. Jollen väärin muista, olet joskus täällä kertonut käyttäväsi tiettyä laventeli-saippuaa, joka ainakin omat käteni saa korpuiksi jo yhden pesukerran jälkeen. Oma suosikkini lähes kaikkeen ihon pesuun on Lactoline-pesuneste. Ainoastaan kasvojen pesuun se on näin talvella liian kuivattava. Ihon rasvaukseen käytän ihan perus Erioilia, kun ole huomannut suurtakaan eroa sen ja apteekin melko kalliiden kosteusvoiteiden välillä. Todellisiin ongelmakohtiin levittelen Bepanthenia. Näillä selviän, vaikkei iho näin pitkään jatkuneen talven jäljiltä missään huippu kuosissa olekaan.

kuhnuri (Ei varmistettu)

Oma suosikkini ihon hoidossa on Lilien emollient Shower & Oil hellävarainen ja parantava hunajaa ja mehiläiskittivahaa sisältävä tuote joka soveltuu kaikkeen pesuun- myös hiusten ja intiimialueiden - pitää monenmoiset iho-ongelmat kurissa. Edullinen tuote jota tuo maahan Kauppahuone T&V.

Vierailija (Ei varmistettu)

Miehelleni kuiva ilma aiheuttaa talvisin ongelmia, ja olemmekin joskus vakavasti harkinneet ilmankostuttimen hankkimista.

Muutama vuosi sitten joku vinkkasi hänelle Omega7-tyrniöljykapseleista. Niitä popsimalla hän ei ole tarvinnut tänä talvena ollenkaan muun muassa kosteuttavia silmätippoja, joiden uhri hän on ollut kohta kymmenen vuotta.

http://www.valioravinto.fi/omega7-tyrnioljykapseli

Eeva Kolu

Noona - kiitos! Skin Foodia olen käyttänytkin, tosin koko kropan rasvaaminen niin pienestä purkista tuntuu aikamoiselta :D Mutta noi ruusuöljykapselit kiinnostaa.

Vierailija, kiitti vinkeistä! L'Occitanen karitevoisaippua on nimenomaan niitä harvoja saippuoita, jotka itselläni ei kuivata ihoa. Pesuaineita käytän tosin talvisin vain käsille, kasvoille ja kainaloille, joten pesuaineista ei tämä kuivuus voi johtua.

Eeva Kolu

Kiitos myös toiselle Vierailijalle!

Vierailija (Ei varmistettu) http://annakatariinan.blogspot.com

Lumenen Hydrating Touch kosteuttava kasvovesi!! :-)

nooraelina (Ei varmistettu)

kookosöljy! sisäisesti ja ulkoisesti. se on ihan uskomatonta tavaraa, suosittelen lämpimästi tutustumaan.

Murun kera

Me hommattiin ilmankostutin joulukuussa helpottamaan lähinnä miehen moniallergista oireilua. Omat nenän limakalvot on pysyneet kohtuullisen hyvässä kunnossa (joinakin talvina vetävät korpuiksi asti) ja miehen aamuiset aivastelumaratonit loppuivat kuin seinään. Pidämme ilmankostutinta siis makkarissa, jossa se saa nostettua ilmankosteuden siedettävään 30 prosenttiin (maksimi mihin se kykenisi olisi kai 40). Mikrobit ovat mietityttäneet minuakin, mutta tuossa on aika paljon vaihdettavia osia (ainakin nuo sienet, joiden kautta kosteus kai haihtuu). Ainut miinus on sininen insinöörivalo, joka kajastaa laitteen sisältä. Se kyllä saattaa liittyä jotenkin niiden mikrobien torjuntaan, joten ehkä se on sit hyvä valo.

Niin, hilseilyyn, heikkoihin kynsiin ja kuivaan ihoon se kostutin ei musta ole auttanut :) Mutta se on kyllä ehdoton plussa, että hengitystiet toimii kaikilla tässä taloudessa.. Nuo suositellut öljykapselit vaikuttavat lupaavilta, ehkä ensi talvena voisi popsia semmosia :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Vietettyäni vuoden kosteassa ja trooppisessa ilmastossa, sain Suomessa ensimmäisenä paluun jälkeisenä talvena ns. apinataudin. Kutisin aivan kamalasti ja raavin kehoani yötä päivää, verille saakka. Kaikkea kokeiltuani mua auttoi viimein Bepanthol Ultra. Kutina loppui siihen kokonaan.

http://www.bepanthol.fi/nanoemulsio

Ufoilija (Ei varmistettu)

Meillä on ilmankostuttimena Ufox HK 2, jonka isäni osti meille lahjaksi hyyyyvin pitkän vertailuprosessin jälkeen. Itse en oikein muista miten nuo mikrobijutut menivät, olikohan se jotenkin niin että tämä Ufox lämmittää veden niin kuumaksi etteivät mikrobit pääse leviämään tai jotain.

Aluksi pidin sitä aika turhana kapistuksena, kunnes huomasin, että jokatalvinen karsea atooppinen ihottumani ei sinä talvena tullutkaan. Mies taas totesi, että yöllinen suun ja nielun totaalinen kuivuminen oli lakannut. On siis todistanut tehonsa ainakin tässä huushollissa!

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Täällä samoista onegelmista kärsivä. Täysin apua en ole vaivaan löytänyt, tuota ilmankostutinta olen itsekin miettinyt. Ihonkuntoon (kuivuuteen) olen huomannut myönteisesti vaikuttavan runsaan d-vitamiinilisän nauttimisen, sekä rautatablettien syönnin. Ihonhoitotuotteista parasta kuivalle iholle on Dr. Hauschkan ruusuvoide. Aamuisin ei kannata pestä kasvoja vaan pyyhkäistä ne pelkästään alholittomalla kasvovedellä.

tiippa (Ei varmistettu)

syö kalaöljyä päivittäin, auttaa, lupaan.

Supernaiivi (Ei varmistettu)

Meillä on ilmankostutin. Semmoinen höyrystävä malli, jonka ei kai(?) pitäisi levittää mikrobeja, koska vesi on vähintään 60-asteista. Makkarissa sitä olemme pitäneet juuri öisin eniten vaivaavan nenän tukkoisuuden takia, mutta laite taitaa olla siihen huonetilaan vähän turhan tehokas, sillä koko yön päällä pidettynä meininki on jo suorastaan hiostava. Olemme siis pitäneet sitä päällä iltaisin ennen nukkumaanmenoa tai ajastimella parin tunnin pätkissä yöllä. Kyllä se helpottaa varsinkin juuri tuota nenän tukkoisuutta, mikä itseäni eniten vaivaa. Ongelmallista tuon höyrystävän kostuttimen kanssa on, että jonkin verranhan tuo lämmittää huoneilmaa, ja me kun pitäisimme melkoisen viileässä nukkumisesta. Eikä se taida virtaakaan ihan vähän viedä, omamme on joku legendaarinen malli 80-luvulta.

Pakko mainita vielä yhtenevänä kokemuksena vaihtovuoteni Ranskassa. Ihmettelin koko ajan, että missä on minun nuhani, joka vaivasi enemmän tai vähemmän jatkuvasti Suomessa. Asuinkin Ranskassa sellaisessa homeluukussa, että siellä jos missä kuvittelin saavani jonkun homenuhan. Jossain vaiheessa mulle selvisi, että ilmankosteushan se oli mikä nenäni paransi.

SonjaP (Ei varmistettu)

Ulkoilusta! Kakkosena kookosrasva. Aiempina talvina olen näyttänyt tässä vaiheessa vuotta hilseilevältä ruumiilta, mutta tuo päivittäinen puolen - kahden tunnin happikylpy on tehnyt ihmeitä.

Ilmankostuttelija (Ei varmistettu)

Jos oot ilmankostutinta miettinyt, niin ennen sen hankkimista voi ainakin kotikonstina kokeilla kosteiden pyykkien kuivattamista makuuhuoneessa, tai jos ei ole pyykkiä, niin ihan vaan kastella pyyhkeitä ja laittaa vaikka siihen kuivaustelineeseen kuivumaan. Ja ovi kannattaa pitää makkarista silloin kiinni niin ei pääse muihin huoneisiin se kosteus! Oon myös kuullut ihan sellasenkin vinkin, että ämpärillisen kuumaa vettä kantaa sinne huoneeseen sängyn viereen nukkumaan mennessä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Nenänhuuhtelukannu on hyvä!

Universuminrakkaus (Ei varmistettu)

Minulla kuivuvat talvella iho, nenä ja silmät. Kahteen viimeiseen auttavat huonekasvit. Omistan n.20 kasvia eikä kotona ole ikinä ollut ongelmaa huoneilman kuivuuden kanssa. Kuivatan myös pyykit muualla kuin kylpyhuoneessa, auttaa aina seuraavan vuorokauden ajan.
Huomaan erityisesti silmieni kuivuvan, mikäli olen kylässä jossakin, missä ei kasveja ole.
Siitä vain sisäpuutarhaa väkertämään! Esteestistä ja toimii!

suivv (Ei varmistettu) http://pienileipablogi.blogspot.fi

Voi eii.. Olen ollut tosi tyytyväinen hankittuani jonkun edullisen ilmankostuttimen, eikä mielessä ole missään vaiheessa käynyt mikään mikrobivaara... Tieto todellakin lisää tuskaa! Mutta ilman tätä tietoa olen ollut tyytyväinen, iho ei hilseile niin pahasti, hengittäminen on helpompaa eikä hiuksetkaan ole jatkuvasti pystyssä.

Vierailija (Ei varmistettu)

tukkousuuteen auttaa sarvikuono eli nenäkannu ja iho ei hilseile kun käyttää kylmäpuristettua kookosöljyä kasvoihin ja koko kroppaan! niin ja tietty d-vitamiini, helokkiöljy, sinkki liäsravinteina. mut toi oljy on aika huippukamaa - atooppinen iho pysynyt täysin oireettomana!

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Onko suolasaippua tuttu tuote? On auttanut omaan talvesta rapisevaan nahkaani, niin naamaan kuin kroppaan ja tuolta Saaran palstalta löytyy muitakin positiivisia käyttäjäkokemuksia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Joku tuolla minitsikin jo pyykkien kuivattamisen makuuhuoneessa :) tosi kateva vinkki nain alkuun, ja jos ei koko pyykkitelinetta makkariin halua, niin riittaa kun kostuttaa pyyhkeen ja laittaa sen esim patterille kuivumaan. Nain mina olen tehnyt pahimmilla pakkasilla, kun ilma on ihan hirvittavan kuiva. Taalla ei noita pakkasia ole niin paljon, etta tarvitsisi ilmankostutinta harkita, mutta Suomen olosuhteissa ostaisin varmaan sellaisen!

Noora L (Ei varmistettu)

Itse pahana atoopikkona pysyn talvet kasassa Ceralan-voiteen avulla! Ja kunhan joskus ikinä asun jossain kauemmin kuin 6kk ja rahaa on enemmän kuin, noh, opiskelijalla nyt yleensä on, niin varmasti hankin jonkinlaisen ilmankosteuttajan...

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin ja vauvaöljyä suihkun jälkeen kostealle iholle! Sitten vaan pyyhkeellä kevyesti taputellen loppukuivaus.

Mikri (Ei varmistettu)

Itse olen nyt pari talvea syönyt aiempaa säännöllisemmin avokadoja ja sisäinen kosteutus tuntuisi ainakin minulla toimivan, iho ei ole päässyt lainkaan niin pahaan kuntoon kuin joskus.

Merikarhu (Ei varmistettu)

Muutaman atoopikkokaverin nahkaan parhaiten sopivaksi on havaittu sheavoi! Sheasta, kookosöljystä ja vaikkapa oliiviöljystä voi myös tehdä vartalovoita, netistä löytyy reseptejä. Lähinnä ainekset sulatetaan hyvin miedolla lämmöllä kattilassa ja lopuksi ilmeisesti vatkataan jotta koostumuksesta tulee ilmava. Hyvää kamaa!

DianaJam (Ei varmistettu)

Entinen neiti kuivaiho täällä HEI!

Vaikuttaa siltä, että omegat ei riitä. Suosittelen tyrniöljyä, saa kapseleina ja ei-kapseleina, oliivi- / avocadoöljyä salaattiin, kookosöljyä voi laittaa smoothieen ja helokkiöljyä naamaan. Jos ei auta, niin ei sitten mikään!

Turhaan lotrata ihoa päältä päin jos apu ei tule sisältä :) itse en käytä enää ollenkaan kosteusvoidetta muutakuin naamassa. Jojobaöljyä ja helokkiöljyä, mikä sisältää paljon E-vitamiinia. Aamuisin otan lusikallisen joko Frantsilan yrttiöljy sekoitusta, pellava- tai tyrniöljyä. Suosittelen myös ottamaan päivittäin SINKKIÄ ja D- VITAMIINIA, vaikuttaa ihon lisäksi kynsiin ja tulehduksia vastaan. Kannattaa myös vertailla merkkejä, sillä pitoisuudet vaihtelevat paljon. Solgar on ainakin yksi hyvä, toki myös hyviä kotimaisia löytyy.

JOS tuntuu, että nämä kikkakolmoset ei auta niin suosittelen kokeilemaan Opti MSM- jauhetta.

Summasummarum: Omega+sinkki+D= flunssaa vastaan, heleämpi iho, voi hyvin. Täytyy vielä lisätä, että oon samaa mieltä huonekasveista, parantaa ilmanlaatua huomattavasti. Ei muuta kuin öljy- ja kukkakaupoille! :)

Vendela (Ei varmistettu)

Ilmankostutin on meilläkin, ihan perinteinen Ufox. Varsinkin pakkasilla on ilmankosteus kerrostalokämpässä laskenut jopa alle 20 %, jolloin saa aamuisin niistää verta rutikuivista limakalvoista. Ilmankostutinta hankittaessa kannattaa tosiaan hankkia sellainen, jossa vesi lämmitetään vastuksella, se pitää mikrobikasvun kurissa ja on kohtuu huoltovapaa, kattilakiven poisto silloin tällöin riittää. Nämä uuden sorttiset ultraäänitms. vehkeet ja sellaiset, joissa on kankaita tai sieniä kosteutta luovuttamassa, ovat mikrobeille hyviä kasvualustoja, etenkin jos niitä ei puhdisteta ja kuivata säännöllisesti. Nämä sumua ruuttaavat masiinat pöllyyttävät ne pöpötkin ilmaan hengitettäväksi.

Ihon hyvinvointiin en ole tuolla huomannut olevan suurtakaan vaikutusta, onpahan vain helpompi hengittää. Kuivaa ihoa hoidan ihan vain manteliöljyllä, suoraan iholle levitettynä. Karitevoita sitten huulirasvana ja täsmätuotteena rutikuiville kohdille.

Vierailija (Ei varmistettu)

Moikka! Pitkäaikaisempaan sisäilman luonnollistamiseen niin puhtauden kuin kosteutuksen, sekä yrttien ja muiden kasvien kotikasvatukseen on olemassa suomalainen innovaatio http://www.indiegogo.com/projects/freshwall-eat-breathe-and-enjoy-the-na...

Eikö kuulostakin siistiltä? Tää niin pitäis saada markkinoille!

Jennihei (Ei varmistettu)

Kaikkiin iho-ongelmiini on ollut vain yksi vastaus: KORRES!
Ja niihin tuotteisiin olen sekoittanut vähän kylmäpuristettua kookosöljyä.

Liide (Ei varmistettu)

Kasviöljyt onkin jo mainittu monta kertaa ja liityn kuoroon. Läträän apteekin perusvoiteen sekaan avokadoöljyä ja hiusten sähköistymiseen on auttanut oliiviöljystä ja hunajasta tehty haude tunnin ajan 1-2 kertaa kuussa.

Acata

Muutamaan otteeseen olikin toi kookosöljy jo mainittu, se on ihan ehdoton ja käy niin kasvoille kuin kropallekin. Lisäksi suosittelen lämpimästi suolahuonehoitoa, on ihanan rentouttava kokemus + kosteuttaa ihoa ja helpottaa hengitystä. Lisäksi kiihdyttää aineenvaihduntaa, mikä harvemmin on huono juttu... ;) Oon itse käynyt Verkahovin suolahuoneessa, tosi ystävällinen henkilökunta ja saa hyvin aikoja. http://www.suolahoitolat.fi/?sivu=suolahuone

Mun kynsien napsuminen poikki loppui suuhun suihkutettavan d-vitamiinin myötä.

Vierailijax (Ei varmistettu)

täytyy sanoa että mulle ne ruusukapselit oli tosi suuri pettymys, tuntui että iho tuli vieläkin kuivemmaksi. :( Sama juttu ton Skin foodin kanssa, käytän käsirasvana ja helpottaa hetken, sitten pitäis taas uudelleen laittaa. Muuten Weledan tuotteet kyllä sopii.
Kookosöljy tosiaan rules. Sekä sisäisesti että ulkoisesti. Lisää hyviä öljyjä ruokavalioosi, kestää kyllä jonkin aikaa ennen kuin huomaa eron, mutta kannattaa!
Ja sitten niinkin radikaaliveto että älä käy suihkussä päivittän.

Vierailija (Ei varmistettu)

Huonelämpötilan laskeminen on yksi keino. Ei ratkaise koko ongelmaa, mutta limakalvoissa tuntuu paremmalle :-)

Vierailija (Ei varmistettu)

Dr. H:n ruusuvoide (päiväkäyttöön) ja helokkiöljy (esim ruohonjuuresta saa) pari kolme iltaa viikossa puhdistetuille kasvoille (tätini käyttäny viimeset 15 vuotta ja on niin freesiä että ei oo parempaa mainosta :D ) en muuten edes käytä kosteusvoidetta enää öisin ja iho voi paremmin ku koskaan! lisäksi syön sinkki-d-vitamiini-omega-annoksen päivittäin kuten näköjään myös joku muu aiemmin kommentoinut :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse laskin huonelämpötilaa ja heti olo oli parempi. Täällä on kyllä tullut todella hyviä muitakin vinkkejä. Talvella mietin itsekin ilmankostutinta, mutta mikrobit pelästyttivät minutkin.

Eeva, voisit kirjoittaa ensi talven alla yhteenvetopostauksen näistä vinkeistä kun TOIVOTTAVASTI aurinko ja lämpimämmät säät meille pian tulee eikä kuiva natiseva iho ole enää jokapäiväinen riesa.

(Ei varmistettu)

Hamppuöljy, helokkikapselit ja runsas vedenjuonti. Myös sinkki kannattaa hommata vaikka purkista. :)

Eeva Kolu

Vau mikä määrä kommentteja, kiitos!

Huonelämpötila on laskettu jo niin alas kuin tohtii ja rasvoja syön melkein liiaksi asti (oliiviöljyä kuluu meidän taloudessa hulluja määriä ja avokadoja ja pähkinöitäkin syön tosi paljon). Samaten D-vitamiini on jo 100 mikrogramman päiväannoksessa, mutta sinkkiä ja tyrniöljyä voisi vielä kokeilla!

Ilmankostutin alkaa tuntua aika hankalalta ja vaivalloiselta, mutta aion testata noita märkiä pyyhkeitä makkarissa! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Huonelämpötilan laskemisen myötä ilmeisesti suhteellinen ilmankosteus laskee ja se sitten auttaa nenää :)

Mulla otti myös nenään ja kurkkuun kuiva ilma, mutta ostettiin lämpötila- ja ilmankosteusmittari ja saatiin sukulaisilta sellainen 20-30 vuotta vanha Ufoxin ilmankostutin, ei ole enää hengittäminen tuntunut siltä että vetelisi hiekkapaperia hengitysteissä edestakaisin. Ja tuo ilmankostutin on sellaista höyryttävää mallia, en kyllä tiedä kuinka kuumaksi se veden kuumentaa... Mutta en jaksa olla hirveän huolissani mistään mikrobeista, vaihdan sinne uuden veden aina kun aloitan höyryttelemisen ja se saa kelvata :D Tuo on rakenteeltaan varsin yksinkertainen värkki, pyöreä muoviastia jossa on astian pohjalla vastukset ja kannessa on sitten "ritilä". Virtajohdon ja -kytkimen lisäksi tuossa ei sitten muuta olekaan!

Meillä on huonekosteutta nyt yritetty pitää siinä 30-40%, joskus laskee jopa 20% mutta sitten vaan ilmankostutin höyryämään :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Vauvaöljy, Tummeli, nenäkannu :)

Kamomilla (Ei varmistettu) http://lillakamomilla.blogspot.fi/

Meillä puulämmitys ja kolme tulisijaa. Huh tätä kuivuutta! Tämän talven jälkeen olen ihan korppuna! Nenän limakalvot niin turvoksissa että sain poskiontelotulehduksen huonon "tuuletuksen takia" . Kauhee naamasärky!
Sain joulupukilta ilmankostuttimen, (Beurer merkkinen) joka kyllä auttaa hieman jos se puuskuttaa 24-7 pienessä tilassa mutta luulenpa että pitää ostaa vielä toinen.
Sain vielä kortisonisuihkeen avuksi sillä nenäkannua en voi käyttää kun limakalvot on niin rikki että huudan tuskasta jos huuhtelen..

Suolahoito voisi ehkä auttaa. Suola laskeutuu iholle ja jää siihen imemään kosteutta ilmasta. Nenän lilmakalvoja se voi auttaa samalla tavalla kuin nenäkannu.
Turusta löytyy turun suolahoitola verkahuoneen talosta. Ehkä sieltä voisi kysyä löytyykö apua ongelmiin?
itse en voi sinne säännöllisesti raahautua kun kilometrejä täältä maalta on reippaasti.

Vierailija-tyttö (Ei varmistettu)

Ei niin hifistely-vinkki: Hanki paljon huonekasveja, ja kastele niitä! :) Kasvithan tunnetusti myös yhteyttää, eli ei tuu hapenpuutettakaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

En tiedä kuuluuko tämä ehdotus sulla juuri näihin ei toimiviin kostuttaviin suihkeisiin, mutta apteekista saatavaa seesamiöljyä (esim. naso tai nozoil) kannattaa suihkutella nenään erityisesti yötä vasten. Minulla auttaa irrottamaan nenänieluun kuivunutta karstaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Oletko ajatellut että vaivat saattaisivat johtua jostain mitä laitat suuhusi? Jokin ruoka/aines jota syöt Suomessa ollessasi mutta et ulkomailla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kosteusmittari ja höyrystävä ilmankosteuttaja, siinä ehkä suurimmat syyt siihen miten olen saanut atooppisen ihoni siedettävään kuntoon. Sen lisäksi kaikki pesuaineet yms hajusteettomiksi, kasvot voi pestä suolasaippualla. Sisäisesti sitten tyrniöljykapselit!

tiinama (Ei varmistettu)

Samoja juttuja täällä: helokki- ja omegakapselit, pyykin kuivaaminen huoneissa kovimmilla pakkasilla ja ilman muuta huonelämpötilan lasku (se on myös ekologista!).

Itse käytän öisin Dr.H ruusuvoidetta ja päivisin Lumenen SOS-voidetta, toimii tarvittaessa myös kevyemmän päivävoiteen alla. Ja kosteuttavat naamiot niin usein kuin jaksaa, vaikka Lumenen herkän ihon tai vastaava. Arganöljyä ja helokkiöljyä voi huoleti laittaa naamalle päivisinkin, imeytyvät ainakin mulla hyvin. Jotkut puuterit voivat myös kuivattaa tosi paljon, itselleni esim. Dr.H ei sovi lainkaan, mutta Body Shopin ja Sokoksen We Care tms. ovat olleet hyviä.

Sellaisenkin olen huomannut että perinteinen sauna kuivattaa, mutta höyrysauna hoitaa ihoani pidemmänkin aikaa.

Kynsinauhoilleni ykkönen on ollut pikkuinen karitevoipurkki.

Olen ymmärtänyt, että joillekin sopii paremmin luonnonöljyt ja joidenkin iho taas tykkää enempi vauvaöljyistä yms. parafiinipohjaisista tuotteista. Omalla kohdalla tuntuu, että tämäkin voi muuttua vuosien mittaan eli vanha huono konsti voikin olla vähän vanhempana uusi hyvä :-)

Itse en ostaisi ilmankostutinta, mieluumin vaikka niitä kosteita pyyhkeitä ja vaikka vettä avonaisissa astioissa. Tämäkin on siis hyvä syy pitää kukkamaljakkoa työpöydällä :-)

Tulipa tarinaa ;-)

tiinama (Ei varmistettu)

Vielä sellainen, että kaikki pöly ja pöllyävät materiaalit tuntuvat kuivattavan. Siivous ja kostealla pyyhintä tuntuvat auttavan silloin kun jaksaa :-)

Vierailija (Ei varmistettu)

Lapsena minulla oli talvisin atooppista ihottumaa ja hengitysvaikeuksia nukkumaan mennessä. Äitini alkoi keittää iltaisin muutaman litran vettä kattilassa ja tuoda höyryävän kattilan sänkyni viereen kun aloin nukkumaan. Uni tuli paljon paremmin, kun hengittäminen helpottui ja kuivaan ihoonkin tunsin saavani apua! Äiti vei kattilan pois ja kaatoi veden viemäriin kun olin nukahtanut, mutta jos aikuinen ihminen nukahtaessaan jättää kattilallisen jäähtynyttä vettä seisomaan tuntikausiksi makuuhuoneeseen, voi niitä mikrobeja varmaan jo alkaa pelätä.

Vierailija (Ei varmistettu)

kookosöljy sisäisesti nautittuna on auttanut omaan atopiaan! Mitään muuta en ole tänä talvena tehnyt erilailla ja ihon ollut ollut eirinomaisessa kunnossa. Todella hyvää kun sekoittaa marjojen ja rahkan sekaan.

Öljyn saa sulaksi kun sitä kauhoo lusikalla joka ollut kuumassa vedessa tai kahvikupissa :)

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.