Kun Scarlett oven taakse ilmestyi

Viime aikoina on tuntunut siltä, että populaarikulttuurin maailmassa ei voi katsoa mihinkään ilman että jostain tuijottaa pakara tai kaksi takaisin. On Kim Kardashian, belfiet, Miely Cyrus, Nicki Minaj ja nyt vielä J.Lo'n ja Iggy Azalean uusi musiikkivideo. Kyllä se taitaa olla niin, että 2010-luku on pyllyn vuosikymmen. Olipa siis suorastaan nostalgisen ysärihenkinen elämys lukea tähän väliin kirja tisseistä!

No okei, ei Grégoire Delacourtin Katseenvangitsijat nyt varsinaisesti kerro tisseistä. Vaan pikkukylän runoja lukevasta autonkorjaajasta, joka tykkää tisseistä. Yhtenä päivänä hänen kotiovensa taakse ilmestyy Hollywoodin kenties ihaillumman parin omistaja, Scarlett Johansson.

Saattaa kuulostaa humoristiselta, ja on tämä kirja sitäkin. Paikoitellen se on myös traaginen. Yksi Delacourtin hahmoista sen sanoo - pahinta mitä tapahtua on olla maailman kaunein tyttö - ja kirjassa kauneus onkin kirous.

Delacourtin tyyli kirjoittaa on sitä, mitä olen alkanut Ranskan nykykirjallisuuden bestsellereiltä odottaakin: kepeällä äänellä sanotaan isoja asioita, ja samalla viittaillaan vähän joka suuntaan, populaarikulttuuriin ja korkeakulttuuriin. Toisinaan liiankin hengästyttävällä tahdilla.

Ei tämä kirja ehkä vuoden lukuelämys ollut, mutta ihan kiva välipala. Mielestäni Delacourt onnistuu kyllä sanomaan jotain ihan kiinnostavaa maailman kieroutuneesta suhtautumisesta kauniisiin naisiin. Kovasti vain toivon, että se väite ei olisi totta. Suosittelen kevyttä junalukemista kaipaaville ja niille, joiden mielestä kauniilla ihmisillä on aina helpompaa kuin meillä muilla.

(Luin muuten juuri, että tosielämän Scarlett Johansson on haastanut Delacourtin oikeuteen. Auts.

Huom. linkki sisältää juonipaljastuksia.)

Kommentit

maian (Ei varmistettu)

Ei kannata klikata Guardian-linkkiä, jos et halua tietää mitä kirjassa käy!

Eeva Kolu

Hyvä huomio, lisäsin kirjoitukseen :)

anneannenanenne (Ei varmistettu)

hahahah just olin tulossa sanomaan samaa, guardianin eka kappale spoilasi koko läpyskän :D

Ninamar (Ei varmistettu)

Eeva, sä olet kyllä niitä kauniita ihmisiä.

JennaY (Ei varmistettu) http://mattopiiska.blogspot.fi/

Luin kirjan kesällä ja nyt vasta löysin kannestakin ne tissit!

riikka1234 (Ei varmistettu)

Ihan mielenkiinnosta kyselisin, että mikä sitten on sun vuoden lukukokemus vai odottaako se vielä ilmestymistään? :) Olen nimittäin kovasti hyvien lukuvinkkien kaipuussa!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.