kuplia ja liekkejä

 Tämä postaus on hipparaportiksi naamioitu tekosyy brassailla sillä, että MULLA ON KAASUPOLTIN.

 

Sain sen joululahjaksi. Nyt haluaisin halstrata, karamellisoida ja liekittää kevyesti pinnasta koko maailman.

 

Olen perinyt kotoa pasifistisen ja aseidenvastaisen maailmankatsomuksen, mutta pakko myöntää - kyllä siinä kuulkaa tuntee olevansa maailman huipulla, kun juhlamekko päällä pistää sinisen lieskan roihuamaan. Ei ole crème brûléeta, ei pastel de nataa eikä vaahtokarkkia, jota tällä ei kesytettäisi!

 

 

Tässä kuvassa poikaystävä tohottaa lohipaloja. Sushiravintoloissa ehdoton lempparipalleroni on aina halstrattu lohinigiri, joka on päältä kevyesti kärtsätty ja sisältä raaka. Ihanaa, että vastaavaa voi tehdä nyt myös kotona! Jos et omista kaasupoltinta niin testaa sitä edes seuraavalla kerralla ravintolassa. (Turussa parhaat kärtsätyt lohinigirit saa kauppahallin Kadosta. Tampereella suosittelen Marusekia, vaikka Kadon on kyllä reilummin kärtsättyjä ja siksi parempia.)

 

 

 

Jotain maagista oli ilmassa, sillä kotitekoiset sushit onnistuivat aivan ennennäkemättömän hyvin muutenkin. Yleensä kotitekoinen sushi on aina vähän ihanjees -osastoa, mutta tällä kertaa riisi oli täydellistä ja maut kohdallaan. Olikohan syynä se, että tytöt löyhyttelivät riisiä skumppalasit kädessä ja rullasivat levää täydellisesti lakatuilla kynsillä juhlamekkoihin pukeutuneena? 

 

 

Lakatuista kynsistä puheenollen... Maailman överein ja siksi ihanin glitter-kynsilakka. Muistuttakaa, että otan tästä joskus paremmassa valossa kuvan. Tätä ei voi edes kaltaiseni au naturel -tylsimys vastustaa.

 

 

En ole cocktail-ihmisiä. Mielestäni elämässä pärjää, kun osaa tehdä gin&tonicin ja pastiksen vedellä. Mutta näissä hipoissa selvisi, että minulla on piileviä kykyjä ainakin kuohuviinicocktailien sekoittelussa. Kokeilkaapa lorauttaa skumppalasin pohjalle vähän seljankukkamehua, ginger alea ja lopuksi lasi täyteen kuivaa kuoharia. Ooo la la!

 

(Kuvassa taka-alalla myös tekemäni vietnamilaiset kesärullat ennen kuin huomasin, että olin kokonaan unohtanut niistä riisivermisellin ja ryhdyimme Sannin kanssa käärimään riisipaperia auki törkkiäksemme vermisellit sisään jälkikäteen. Sen jälkeen ne näyttivät lähinnä räjähtäneiltä sisäelimiltä. Mutta olivat silti hyviä.)

 

 

 

Ystäväni Pinja on paitsi lahjakas fyysikko, myös ainoa tuntemani ihminen, joka saa macaron-leivokset onnistumaan. Itse asiassa nyt kun mietin, niin nuo kaksi asiaa saattavat liittyä toisiinsa. 

 

(Haluaisin myös huomauttaa kaikille niille, joita ihan vimmatusti ärsyttää macaron- ja skumppasöpöily, että leivokset tarjoiltiin Minna Parikan kenkälaatikosta. Söpömpää olisi ollut enää, jos tarjoilijoina olisivat olleet pastellinsävyisiin silkkirusetteihin puetut pienet valkoiset puput.)

 

 

Loppuilta kului reggaetonia tanssiessa (seuraavana aamuna etureidet olivat pahasti jumissa, näemmä se reggaeton-tyylinen lattialla ryömiminen on aika hyvää treeniä), skoolaillessa ja tinaa valaessa. Kaikki saivat samanmallisen tinan. Johtui kuulemma siitä, että kaadoimme ne tiskialtaaseen emmekä ämpäriin.

 

Ajatella, niin pienestä on ihmisen kohtalo kiinni.

 

 

Share

Kommentit

villahuivi (Ei varmistettu)

ooh-la-la mikä kynsilakka. Upee! Ja hihi, nauratti toi tinajuttu :D mukavaa uutta vuotta!

neiti X (Ei varmistettu)

oi, onko toi O.P.I.:n Rainbow Connection-lakkaa? näyttää kerrassaan hurmaavalta!

SiiriPiu (Ei varmistettu)

Aahhahahhah, hauska toi viimeinen oivallus :D

Anna (Ei varmistettu)

Kesärullien reseptiä kehiin! Pliispliispliis :)

Anne (Ei varmistettu)

Olet kyllä ihan mainio tapaus! Ja katsoin kuvia hienosti pukeutuneista ihmisistä ja hienoja ruokia ja shampanja laseja rivissä ja vaikka mitä ja luulin jo tulleeni ihan väärään blogiin (anteeksi en tarkoita ettetkö olisi hienosti pukeutunut ja etteikö ruokakuvasi olisi ylivetoja jotka tuovat veden kielelle...ei sitä en tarkoita...)
ja sitten nuo kynnet...ovatko ne sinun? tiedän tuollaisen glitzer lakan...minulla sellaista oli joskus nuoruudessani...ensin tavallista lakkaa alle ja glitzeriä päälle mutta saattaa olla nykyaikaan samasta pullosta kaikki...
Niin ja sitten nuo Macarons'it...häh? onko joku tehnyt nuo itse? yksinkertaisesti nyt iso WOW! Ja kaikelle tälle muulle toinen iso WOW...
Niin ja ensin ajattelin että mitkä hienot juhlat siellä nyt on keskellä perjantaita
kunnes lopussa selvisi että vuoden vaihteesta nuo kuvat ovatkin.
Tuo liekitys kaasupullo on hyvä laite...Creme Brullee..nams...

Anne (Ei varmistettu)

ps. tiedän...Creme Brûlée...(aksentit puuttui...no mistäs ne tuohon nyt itsestään tulivat????)...ja tiedän että Shampanja oli suomalaisittain väärin kirjoitettu....anteeksi...

vera (Ei varmistettu)

päätin tulla nyt kerrankin rakkauteni tunnustamaan, niin kauan kun oon sun blogia seuraillut enkä koskaan edes yhtä kommettia ole vaivautunut kirjoittamaan. olet super ja ihania kuvia ja ihana blogi ja jatka samaan malliin, olet upea!

Katje (Ei varmistettu)

Mä en kestä! Ihania ruokakuvia.. VAADIN ohjetta erityisesti noihin macaronseihin! :)
Masennuin, kun yritin tehdä niitä itse ja tuloksena oli epämääräisen lässähtäneitä "jotain" keksejä.

Meri (Ei varmistettu)

Hei, ihania kuvia! Tähän postaukseen mietenkään liittymättä, kiinnostaisi tietää mitä äänikirjoja tällä hetkellä kuuntelet? Kuuntelin juuri loppuun ihanat Fryn lukemat Potterit ja tilalle tuli suuri sielua musertava tyhjyys :D olen yrittänyt paria suomalaista, mutta jotenkin muutamien lukijoiden ääni ei vaan miellytä mun korvaa ja tekee kuuntelun mahdottomaksi. luin äänikirja-postauksen kommentteja, mutta koska sulla on erehtymätön maku, niin haluisin kuulla mitä sä valitsit :)

talvinen (Ei varmistettu)

sää oot ihan super, haluisin olla sun kaveri.

Niclas (Ei varmistettu)

Uhhuh. It s hard to be humble when you re sooooo goody goody. f...k me!

Liina (Ei varmistettu)

Äijämeininkiä

M (Ei varmistettu)

Minäkään en oo koskaan kommentoinut, mutta moi ja tosi kiva blogi!
Siis kääk, olen niin samaa mieltä halstratuista lohinigireistä ja Turussa Kadosta! Oi sitä onnea, kun kerran sain annokseeni yhden ylimääräisen halstratun, taisin kertoa jonkun tosi hyvä vitsin tarjoilijasedälle ja kabam!

Kommentoi