Kuvapäiväkirja Provencesta

Minusta tuntuu vahvasti siltä, että kesä, loma tai kesäloma on kadottanut kykyni kirjoittaa mitään edes etäisesti järkevää. Olen lukenut pari loman jälkeen kirjoittamaani juttua ja lähinnä pyöritellyt silmiäni - siis mitä...

Siksi aionkin nyt kertoa teille Provencesta kuvin. Kuvista välittynee se, mikä minulle jäi mieleen: aurinko, upeat maisemat, kissat, tuoreet merenelävät ja huurteisenkylmä rosee.

Meidän parkkipaikalla asui tosi pahantuulinen kissa, ja muualla pihalla oli vielä kuusi tai seitsemän lisää.

Petanque-papat.

Pihassa kasvoi kissojen lisäksi appelsiini- ja oliivipuita. Ja vadelmia!

Ranskalainen supermarketti on ruokahullun taivas, toreista nyt puhumattakaan...

Tuoreet artisokat maksoivat vähän päälle euron nippu. Ostettiin niitä leikkokukiksi, ovat niin kauniita - ja toisin kuin pionit, ne voi lopuksi syödä voin ja sitruunan kanssa.

Viikunat, persikat ja aprikoosit olivat taivaallisia. Ja tomaatit, oo la la.

Ainoa kuva minusta koko reissussa: muikeana ensimmäisenä iltana Cap Martinissa, ihkaekan oikean provencelaisen roseelasin äärellä. Tuossa se hymy taisikin sitten pysyä kaksi ja puoli viikkoa - hyytyi vasta Nizzassa.

Kiitos kaunis Provence, ehkä nähdään taas - ja silloin olisi paras olla niitä laventelipeltojakin näytillä.

Kommentit

heta margareta
Viinillä

Kidutusta! Silkkaa kidutusta kuolata katsoa näitä kuvia ja yrittää samalla pysytellä poissa lentoyhtiöiden sivuilta... ihan kreisin ihanan näköistä.

sopiva (Ei varmistettu)

tiiäks mikä on kiusallista? no se että aina kun avaan tämän lemppari blogsun mobiililaitteellani, päässäni alkaa soida Uniklubin (!!) kappale Kaikki mitä mä annoin... ai luojaaaaa. ps. jee kauniita kuvia tähän harmaaseen työpäivään. kiitos niistä

nansk

Ihana fiilis tuossa allaskuvassa, missä viinilasi vaan tyynesti hengaa tuossa reunalla ihan osana porukkaa (:

Anna-Mari (Ei varmistettu)

Siis tuo kissakuva, oranssi ja musta kissa aidalla... IHANA! Todella ihana, sommittelu ja värit ja etualan tarkkuus ja muu utuisuus ja tuo musta kissan siuetti takana... täysosuma! Julisteeksi sopisi!

KatiAV (Ei varmistettu)

Todella hyviä kuvia. Kissat ovat aina plussaa myös!
Ulkosuomalaisen huomio: kolmannen kuvan suomalaisittain leikattu leipä:)

MM
Maijan matkassa

Oh ja ah!

Salma

Ai ihana Ranska! Ja erityisesti Provence!

One day

Oh, uskomattomia kuvia. Kyllä sä vaan osaat!

Perla (Ei varmistettu) http://www.lumonvalkama.blogspot.fi/

Ihania ihania ihania kuvia! Palasin juuri Provencesta ja olen myyty. Laventelipellotkin nähtiin. Tahdon takaisin.

Minskii (Ei varmistettu)

Miten se roseeviini voi maistuukin vaan niin paljon paremmalta Ranskassa ku tääl kotona!
Ehkä johtuu Alkon valikoiman suppeudesta, ja niistäkin suurin osa on tosi makeita todella tummanpunaisia roseita (itse välitän vaan kuivista ja juuri tuollaisista hennon vaaleanpunaisista, ooh). Tai sit se on vaan se Ranska. Mm.

Tunnetilan Nina (Ei varmistettu) http://ninan-tunnetila.blogspot.fi/

Tarkoitatko siis että hymysi hyytyi vasta Nizzassa kotiin lähdön vuoksi lentokentällä vai etkö pidä kaupungista? Itse nimittäin olen hehkuttanut maailman parasta ja ihaninta lomaani Nizzassa jo parin postauksen verran ja lisää reissupostauksia on tulossa vielä ainakin neljä. :D :D

hipinretale (Ei varmistettu)

Ah, petanque-papat. <3 Miten niitä aina riittääkin Ranskassa ja Italiassa?

Valokuvasi ovat täydellisiä. Ei minun lomakuvat vaan näytä tältä.

Vierailija (Ei varmistettu) http://lillakokkaa.blogspot.fi/

Todella hienoja kuvia, joista jokaisesta kyllä tunnelma välittyi :) Miksi selittää yksityiskohtaisesti miltä missäkin näytti tai tuntui, kun tunnelmat voi tosiaan välittää kuvienkin avulla? :)

Sirkkutäti (Ei varmistettu)

Ihana Provence! Tästä on jo jokunen vuosi, kun siellä viimeksi ollaan, ja arvaa vaan, tuliko sinne taas noiden kuvien ja muistojen takia ikävä?! Siellä tosiaan kannattaa asua jossain luukussa, jossa on edes jonkinlainen keittiö. Ruokakaupat, pienet ja isot, torit ja luxusputiikitkin ovat aivan uskomattomia! Muistiini on piirtynyt eräs pieni ruokakauppa, jonka oven vieressä ulkona oli valikoima justiinsa sesongin hedelmiä ja vihanneksia, ja mm. basilikakimppuja, jotka olivat kokoa "saunavasta". Ja ne juustot! Eikä pastis tai kylmä kuiva rosee maistu missään niin ihanalta, kuin siellä. Auringon porottaessa selkään. Kiitos Eeva, palautit ikävän ihanasti eteläiseen Ranskaan. Ja on se Nizzakin ihana.

Leenan

Kauniita kuvia, jotka saivat hymyn huulille! Ranska-fanin toivepostaus, toivottavasti Provencen kuvia riittää vielä lisää myöhempiinkin postauksiin :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Saako tiedustella missä kylissä tai kaupungeissa liikuit/ mitä kohteita suosittelisit? Ensi viikolla suuntaan itse samoille nurkille ja matkaohjelma on vielä osittain mietinnässä. Ihania kuvia muuten, matkakuume yltyy!

Vierailija (Ei varmistettu)

Olisin halunnut kysyä ihan samaa kuin aikaisempi kommentoija, eli missä paikoissa Provencessa kävit ja mitä suosittelet eniten? Olen nimittäin niin onnekas tyttö, että olen muuttamassa kyseiseen paikkaan koko ensi vuodeksi ja reissattua tulee varmasti paljon :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.