La mer, osa 2

Onko siellä Ruissalossa jotain, kysyi Helsingistä kylään tullut kaveri.

No onhan siellä.

Esimerkiksi vastapaistettuja munkkeja.

Ja upeita vanhoja pitsihuviloita. 

Monta hyvää eväidensyöntipaikkaa.

Ja kivoja maisemia.

Mutta ennen kaikkea siellä on meri. 

Toimitin taannoin yhtä projektia, jossa turkulaiset kertoivat lempipaikoistaan. Vastaukset alkoivat käydä vähän yksitoikkoisiksi, kun joka toinen vastaaja kertoi lempipaikakseen Ruissalon ja jokirannan.

Mutta minkäs teet. Kaikki rakastavat Ruissaloa. Kun jokin on hyvä, se on hyvä. (Ja kun joki on hyvä, se on tosi hyvä, ainakin, jos vastauksia oli uskominen. Joki ja meri samassa kaupungissa, olisivatpa kaikki yhtä onnekkaita.) 

Kotiin päin käppäillessä lupasimme, että tänä kesänä hyppäisimme Kauppatorilta kasibussin kyytiin paljon ahkerammin kuin viime kesänä. Se ei tosin vaadi paljon. Nyt toukokuun alkuun mennessä olemme käyneet Ruissalossa jo kerran, mikä on tasan kerran enemmän kuin viime kesänä. (Häpeällistä! Vetoan remonttikaaokseen.)

Tässä siis nyt yksi, kun aina niitä Turku-vinkkejä kyselette. Ruissalo - koska 180 000 turkulaista ei voi olla väärässä.

(Ai niin, näin hirveästi sinivuokkoja. Tämä oli aivan ihmeellinen asia pääkaupunkiseudun plikalle - siis että täällä Varsinais-Suomessa voi nähdä rinteen täynnä sinivuokkoja. Vantaalla sinivuokkoja kukki vain Karhukoplan jutuissa, ja koulussa opetettiin, että jos sitä joskus tällaisen myyttisen kukkasen metsässä kohtaisikin, sellaisen poimiminen on suunnilleen murhasta seuraava teko. No en kyllä nytkään poiminut, kuvasin vain. Leopardi ei pääse pilkuistaan, enkä minä osaa olla kuvaamatta kukkia.)

Kommentit

Riina Pariisista (Ei varmistettu) http://pariisistapaivaa.blogspot.fr/

Kyllä vaan, jonkinlainen vesielementti lisää ratkaisevasti viihtyvyyttä! Täällä meitin kulmilla virtaa vain se joki, mutta ei se oikein riitä. Kyllä se meri pitäisi ehdottomasti saada vähän lähemmäs!

hanna a (Ei varmistettu)

Aivan ihanaa ja todellista piknikretkitunnelmaa saa kun hyppää jokirannassa pikkupaattiin ja menee sillä Ruissaloon! Pyörän voi ottaa kyytiin, nauttia eväät perillä ja puöräillä takaisin kotiin.

sssenja (Ei varmistettu) http://senjalifestyle.blogspot.fi/

ääh mä en oo vieläkään päässyt tuolla käymään, vaikka turussa on tullut asuttua jo parisen vuotta! pitää nyt kesällä vihdoin käydä, niin kauniilta paikalta vaikuttaa ja monissa blogeissakin kuulee hehkutusta:)!
ja noi munkit nam<3

Hekla (Ei varmistettu) http://rakkimus.blogspot.fi/

Koti joen rannalle rakennetussa kaupungissa ja kesäpaikka pyöräilymatkan päässä Ruissalon paratiisissa. Ihan riittävästi syitä olla turkulainen:D

miijam (Ei varmistettu) http://helsinkitoday.blogspot.com

ah, kuinka ihanaa että satuit kirjoittamaan tuosta sinivuokko -asiasta. :D yks mun lempparibloggareista piilotti sinivuokkoja taannoin postaukseensa
( http://luukkuja.blogspot.fi/2013/05/kukkaistytto.html )
ja mun reaktio sinivuokkojen poimintaan oli abouttiarallaa sama, kun jos hän ois postannut ryöstäneensä lähikauppansa. :DD

Jännä! En kyllä pystyis vieläkään poimimaan moisia ilman huonoa omaatuntoa. :D

Vierailija Kate (Ei varmistettu)

Nyt kyllä lopetat. En kestä. Joudun kohta muuttamaan pois Turusta, ja tällainen on suolaa haavoihin. Nyyh. Voih.

Vierailija (Ei varmistettu)

Täällä toinen Turussa vuosia asunut, joka ei ole koskaan käynyt Ruissalossa!! Miten tämä on mahdollista, en tiedä, mutta varmaa on se, että tänä kesänä se korjataan :D
-P.

vierailija jemina (Ei varmistettu) http://loydankyllaperille.blogspot.com

Ruissalosta löytyy myös sellaisia pinkkejä sinivuokkoja, joita ei kaiketi missään muualla tavaita! Ja ne on supernättejä myös.

Vierailija (Ei varmistettu)

Äpääpppää, Oulussa on joki ja meri!!! tervetuloa myös pohjoiseen :)

som (Ei varmistettu)

Myös Porissa :)

Eeva Kolu

Riina Pariisista, no mutta onhan se Seinekin nyt aika kiva :) Pariisin ainoa huono puoli on se, että siellä ei ole merta, mutta toisaalta ehkä meren rannalla se ei enää olisikaan sama kaupunki? Parasta siis pitää se sellaisena, kuin se on.

Hanna A, joo totta! Tuo paattihan ei vielä kai näin keväästä kulje, mutta kesällä tuollainen retki on ihan must! Tosin pyöräilyt jätän muille :)

Sssenja, koskaan ei ole liian myöhäistä :)

Hekla, sinäpä sen sanoit! Tosin kesäasunnosta Ruissalossa voi meikäläinen vain haaveilla... onneksi se on sellainen koko Turun kollektiivinen kesäpaikka :)

Miijam, haha aaks mää muistan tuon saman postauksen, ja mun reaktio oli ihan sama kuin sulla :D Luulenpa, että itselleni tuo sinivuokkojen poimintakielto on istutettu itselleni niin syvään koulussa, että vaikka kuka antaisi luvan, en varmaan vaan pystyisi :)

Vierailija Kate, voi, osanottoni! Mutta ainahan Ruissaloon voi tulla kylään :)

P, hyvä, pidähän tuosta kiinni!

Vierailija Jemina, oih, oikeastiko! No nythän mun on pakko lähteä sinne pinkkien sinivuokkojen jahtiin.... 

Vierailija (ja Som), hahah no en mää nyt sentään kuvittele, että Turku olisi ainoa kaupunki maailmassa, jossa on joki ja meri :D 

LauraJo (Ei varmistettu) http://livedlovedlaughedcried.blogspot.co.uk/

ihania kuvia, ja ihania vaaleenpunasia taloja! nyt ehkä harmittaa vähän, etten päässytkään turkuun yliopistoon ja ole lähellä tällasia paikkoja.. :-)

Petrasi (Ei varmistettu)

Hassu tuo vuokko aihe: itäsuomalaisena menin Ruissalossa aivan sekaisin siitä hillittömästä valkovuokkojen määrästä, kun taas sinivuokot oli tuttu juttu kun niitä kasvoi omassa pihassakin. Samalla kiitos kaunis Eevalle ilahduttavasta blogista!

Vierailija (Ei varmistettu)

Oi, olen ilmeisesti elànyt huippuonnellisen lapsuuden, kevààllà kesàmòkillà oli sekà valko- ettà sinivuokkoja, saaressa Ità-Helsingissà. Ja kyllà me niità poimittiin, tosin vain àitienpàivànà. Ihania muistoja...
Sannamaija

Vierailija (Ei varmistettu)

Toinen ihana paikka Turussa on Katariinanlaakso - täynnä sinivuokko- ja valkovuokkamattoja, eräässä paikassa myös keltavuokkoja (keltavuokkojen kasvualue pienenee valitettavasti vuosi vuodelta kun ihmiset käyvät sieltä salaa kaivamassa) ja Katariinanlaaksossa on se merikin.
Ensin kannattaa kiertää luontopolut (lähtö esim. bussi 13:n päätepysäkiltä) ja ihailla vuokkoja ja merta, lopuksi voi kiivetä polkua ylös kallioille ja syödä eväitä merimaisemaa ihastellen. Ja jos koira on mukana niin vedestä pitävät koirat arvostavat varmasti epävirallista koirien hiekkarantaa (soutustadionin ja luonnonsuojelualueen välissä).

Vierailija (Ei varmistettu)

Minäki niin kovasti pidin Turussa asuessani Ruissalosta <3 Sinne on myös erikiva pyöräillä! Sinivuokoista taas tuli mieleeni, että entisenä turkulaisena muistan kyllä nuo Ruissalon sinivuokot, mutta meillä täällä Tampereella niitä kasvaa niim perkuleesti! Ainakin Hervannan ja Vuoreksen suunnalla. Ikänä en oo näin monia vuokkoja nähny.

T:Ak

Vierailija (Ei varmistettu)

Tulin pätemään! Sinivuokon rauhoitettu-status on poistettu jo vuonna 2005, ketään ei saa siis enää kivittää niiden poimimisesta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Pinkkejä sinivuokkoja kasvaa myös muualla, olen bongannut upeita kukkamattoja mm. Vihdissä ja Sammatissa, mut ei se vähennä niiden arvoa, ihania ja harvinaisia ovat silti!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hoo, jännä juttu mut mullekin on jäänyt mieleen varmaan ala-asteelta että sinivuokkoja ei saa missään nimessä poimia, heh on sieltä koulusta jotain jäänyt päähän :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Heippa! Jossain postauksessa mainitsit, että Turusta saa vihdoin aitoja tacoja.. Mikä tämä ravintola oli? :)

Eeva Kolu

Heippa vika Vierailija, Taco Nitosta saa semmosia itsetehtyihin maissitortilloihin tehtyjä tacoja, joissa on tosi hyvät kastikkeet. Itse paikka on aika karu ja tortillat on usein salsasta jo ihan lötköjä siinä vaiheessa kun pääsee tiskiltä pöytään, mutta maku on erinomaisen hyvä :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.