Lamppu syttyy

Ikkunalaudallani on lamppu. Harjaantumattomaan silmään tämä ei tarkoita mitään, mutta asukkaalle se merkkaa käännekohtaa: pimennysverho ja lamppu eivät nimittäin mahdu elämään ikkunalla samanaikaisesti. Toinen jemmataan, kun toisen valtakausi alkaa.

Eilen lueskellessani kirjaa sohvalla havahduin siihen, etten nähnyt mitään. Hyväksyin hiljaa, että pimennysverhoa ei taideta enää tarvita - luonto hoitaa homman ihan itse. Kaivoin lampun piilostaan ja pistin töpselin seinään.

Talvi tulee, kai se on myönnettävä. (Pari vuotta sitten asuessani Tampereella ihan näihin aikoihin satoi ensilumi.)

Olen viettänyt pitkästä aikaa täysin toimetonta sunnuntaita. Makoilin keskipäivään saakka sängyssä, join kahvia ja luin. Sen jälkeen jatkoin makoilua kaverin sohvalla ja osallistuin laiskankankeasti keskusteluun.

Teki hirveästi mieli mennä taidemuseoon, mutta Ateneumissa ei ollut mitään meneillään. Taidehalli oli kiinni ja Kiasmassa oli tällaiselle päivälle aivan liikaa valkoista tyhjää tilaa - se, mitä ihminen tällaisena sunnuntaina kaipaa on varjoisat nurkat. Yritin katsoa leffaa, mutta Wiren jälkeen kaikki tuntuu turhalta.

(Olitte oikeassa - sarjaa katsoessa se tuntuu vain (poikkeuksellisen hyvältä) tv-sarjalta. Mutta viimeisen jakson katsottuaan tajuaa, että se olikin jotain paljon enemmän. Ei elämää suurempi, vaan kaikessa raadollisessa realistisuudessaan juuri elämän kokoinen... ja siksi siitä maailmasta on vaikea päästä takaisin tänne.)

Joten kun kulttuurihommat eivät onnanneet, ryhdyin toiseen klassiseen sunnuntaiaktiviteettiin - kävin asuntonäytöissä. Tässä saattaa kuulkaa sittenkin olla luvassa yllättäviä käänteitä lähikuukausille. Hm. 

Kommentit

Uuva (Ei varmistettu)

Mielestäni tutustumisen arvoinen voisi olla Didrichsenin taidemuseon Edvard Munch – Elämän tanssi -näyttely: http://www.didrichsenmuseum.fi/fin/ajankohtaista.php

Eeva Kolu

Joo, tuo kiinnostaa! Jostain syystä en tänään ollenkaan muistanut Didrichsenin olemassaoloa vaikka just viikko sitten puhuttiin ystävän kanssa että tuo näyttely olisi ehdottomasti nähtävä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tää on tosiaan käymisen arvoinen, mutta sunnuntaipäivän aktiviteetiksi en voi suositella – tämänpäiväinen visiitti oli kaikkea muuta kuin eteerinen ja ihana viikonlopun taidehetki. Ihmisiä oli niin paljon, että vartija (!) hätisteli jo pois taulun edestä, oli näet ilmankosteus koronnut liiallisuuksiin... Ehkäpä keskellä viikkoa voisi olla väljempää. Itse näyttely ja miljöö kyllä hieno.

Eeva Kolu

Kiitos vinkkauksesta, menen siis viikonpäivänä :) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiasmassa taitaa tosiaan olla aika tyhjää - se on ollut jo kuukauden kiinni remontin takia.

Eeva Kolu

No, sittenpä erityisen hyvä että en lähtenyt sinne :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Asuntonäytöissä, kerro lisää!?

Eeva Kolu

Kerron heti jos/kun on kerrottavaa :) Sain tässä tällaisen hullun idean että josko ryhtyisinkin vuokralaisesta omistajaksi!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hauskaa! Pidän peukkuja, että löytyy sellainen joka tuntuu kodilta :)

Kumma (Ei varmistettu)

Saman Wiren jälkeisen tyhjyyden kokeneena voin (toivottavasti) lohduttaa, että vaikka se kliseiseltä kuulostaa, niin elämä jatkuu ja vähitellen Omar ei pyöri mielessä ihan joka päivä. Omasta ensikerrastani alkaa olla nyt vuosi ja olen alkanut pohtia jo, että oliko se nyt ihan NIIN hyvä.. Mutta sisimmässäni tiedän että onhan se. Olen odottanut sopivaa saumaa ja ensi viikon vapaa viikko tarjoaa loistavan tilaisuuden uuteen Wire hulluuden kauteen, jonka tiedän johtavan loppumattomiin "SHIIIIIIIIIIIIT" lausahduksiin ja siihen että suomenkieli vaihtuu hetkellisesti mieheni kanssa kommunikoidessa outoihin jengi-englanti lausahduksiin. Ah, mikä ihana tapa vietyää lokakuuta.

KahjoKerttu (Ei varmistettu)

Mun suosikkimuseoksi on muodostunut Emma Espoossa. Se tila on vaan jotenkin niin rauhoittava :) Suosittelen, jos et ole vielä piipahtanut.

TiinaMM (Ei varmistettu)

Huippua!!! Asuntoporvariksi takaisin! :D Mä olen rakastanut sitä sanaa ever since juteltiin aiheesta joskus vuos sitten.

mmiu (Ei varmistettu)

EMMA Espoossa on tosiaan kiva, kuten tuossa yllä suositellaan, ja toisena suosittelen Valokuvataiteen museota, joka on Kaapelitehtaalla.

honeychile

Tunnistan Wire-tyhjyyden. En koskaan enää suhtaudu politiikkaan samalla tavalla. Joskin katsottuani sitä (luin samaan aikaan Jens Lapiduksen Stockholm noir-kirjoja) tuntui että voisin pyörittää omaa pikku bisnestä Tampereen kulmilla, ja myöskin että Breaking Badin tyypit ei selvästikään hommaa aloittaessaan ollut katsonut Wireä. Ehkä olis kannattanut. 

Mutta se mitä olin varsinaisesti tulossa sanomaan on se, että Wiren tekijöiden minisarja Generation Kill kannattaa myös katsoa. Tai lukea Ewan Wrightin kirja, tai Nathaniel Fickin muistelmat. Et suhtaudu sotaankaan enää samalla tavalla. Ja jos et nähnyt päiväunia Alexander Skarsgårdista, niin tämän jälkeen näet :D

*** (Ei varmistettu)

Suosittelen myös Amos Andersonin taidemuseoa Yrjönkadulla, 9 kerrosta taidetta ja kahvilassa on hyvät voisilmäpullat. Amos on muuten auki myös maanantaisin kun muut museot ovat kiinni, ja vastaavasti kiinni tiistaisin. Myös Design museo on ihana ja siellä on ollut hurjan kiinnostavia näyttelyitä. Ja galleriathan ovat myös auki sunnuntaisin just nyt menisin Hippolyteen katsomaan Kukka Paavilaisen maalauksia, sekin on ihan mielettömän kaunis myös tilana samoin kuin Amos ja Design museokin

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.