Linja-autossa ei oo tunnelmaa (mutta omat eväät auttaa)

Jos on ihan pakko kulkea aamulla ankeusbussilla eikä lenkkareilla, parasta tehdä se kirja yhdessä ja kahvi toisessa kädessä.

Kahvin saa salakuljetettua bussiin katsomalla kuskia silmiin ja lausumalla kuuluvalla ja iloisella äänellä HYVÄÄ HUOMENTA! Helsinkiläinen menee tästä niin hämilleen, ettei huomaisi, vaikka yrittäisit viedä ovesta sisään neonvihreää vilkkuvaa sarvikuonoa.

Ja jos haluat lopullisesti kylähullun maineen, huikkaa vielä bussista lähtiessäsi kiitos!

Kommentit

Huli (Ei varmistettu) http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/

Hahah, mä olen yrittänyt parantaa tapojani ja alkaa tervehtiä sekä moikata bussikuskeja. Se tuntuu vielä aika hassulta (varsinkin se moikkaus), mutta onnistuu suht helposti kun kuuntelee äänikirjaa tai musaa korvalapuilla ja huikkaa sen melun läpi kiitokset. :D

Mää2 (Ei varmistettu)

Siis kyllähän kahvin saa bussiin mukaansa ottaa? Ne juomakiellot on vaan bissenlitkijöitä varten :).

Vierailija Hessu (Ei varmistettu)

Aika moni kuski huomatessaan kieltää take away kahvin bussiin tuomisen ainakin ruuhka-aikaan ja ainakin Kampista lähtevissä seutuliikenteen busseissa.

Morsio
Mennään vaan!

Kyllä ihan Bulevardilla kaksikymppiseenkin hypätessä useampi kuski on käännyttänyt ovella kahvimukin kanssa. Eevan tyyliä pitää kokeilla! :D

besserwisser (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/kaikki-mita-rakastin

Ne kiellot on tietääkseni myös sitä varten, että bussit pysyisivät vähän siistimmässä kunnossa. :)

ElinaPK
Sataman valot

Hah! Tuo oli yksi suuria kulttuurieroja, kun muutin keskisuomalaisesta pikkukunnasta Helsinkiin. Kulttuurierojen vuoksi olin sitten tietenkin se kylähullu, joka kiitti kyydistä, kun loikkasi bussista pois. Kummasti sitä kuitenkin oppi uusille tavoille eikä enää esimerkiksi sanonut "linkki", kun tarkoitti bussia. Silti on mukavaa asua nykyään Kouvolassa, jossa bussikuskeja kaikesta kouvolalaisuudesta huolimatta tervehditään ja kiitetään. :)

Hosuli
Hömppäblogi

Terve saapuessa ja kiitos lähtiessä, tietty! Tulee itselle parempi mieli, kun muistaa huikata kiitokset.

Neonvihreä, vilkkuva sarvikuono ois muuten tosi siisti sisustuselementti. Ei kyllä mun kotiin, mutta johonkin! :D Haluaisin nähdä sellaisen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hehee, pitää täysin paikkansa :) ja kokonaisuuteen kuuluu myös kuskit jotka juroudellaan jäädyttää moiset elkeet tulokkaista hyvin nopeasti :D kannattaa ottaa huumorilla...

Esikko (Ei varmistettu)

Olen yrittänyt luoda moikkauskulttuuria Stadiin harjoittamalla sitä itse, mutta usein masentaa, kun jotkut kuskit ovat niin yrmeitä. Välillä tulee jopa fiilis, että joitain ärsyttää kontaktin ottaminen. Ilmaisutaidon opettajani antoi hyvän vinkin, kuinka välttää saamasta suomalaisia istumaan viereensä bussissa: katso heitä silmiin. Toimii kuulemma joka kerta. Voisi joskus läpällä kokeilla. ;) Tämä sinun neuvosi kahvin salakuljettamisesta kuuluu samaan sarjaan. Hyvä vinkki!

Nainen ajattelee

Heh, olen neljävuotisen turkulaisuuteni aikana pyrkinyt ihan väkisin tekemään paikallisista bussikuskeista hieman ihmisystävällisempää sakkia. Aina kyytiin noustessa kajautan liian kovalla äänellä MOI!/HEI! ja hymyilen. Joskus heipatessa jopa niiaan. Se on kyllä ihan tahdostariippumaton ele, mutta auttanee tavoitteen saavuttamisesta. Kyllä ne siitä pikkuhiljaa pehmenee. ;)

pinja_p
Kun elämä hymyilee

Hahahha täällä yks läpikotaisin kaupunkilaista edustava, tosin espoolainen, moikkaa ja kiittää ISOON ääneen joka kerta! Kyllähän mä kahvilan tai kaupankin kassaa tervehdin :) mut ehk stadilaiset on ihan eri asai, ku me krhmmm maalaiset täältä naapurikaupungista ;)

 

 

veeravilhelmiina

Mä harrastin Helsingissä asuessani samaa kylähulluutta! Poikkeuksia tais olla ne bussikuskit, jotka morjesti takasin. Kerran yksi helsinkiläinen ankeuttaja sai "palvelullaan" mut jopa nieleskelemään kyyneleitä, kun en maalaistollona osannut käyttää bussikorttiani oikein. Mutta oon järkeillyt, että jos niillä on oikeesti niin ankee duuni että tervehtiminen tekee tiukkaa, niin sitä suuremmalla syyllä niille voi sen iloisen tervehdyksen suoda.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ah, musta on niin ihanaa että Helsingissä ei tartte puhua bussikuskeille. :D Mut huikkailkoot kiitoksia ne joilta se luontevasti tulee! (Ite tosin usein käännyn ylimääräisiä huudahduksia kuullessani automaattisesti katsomaan että onks siellä joku erikoistilanne, tarvitaanko apua tms, haha.)

Ja kahvimukien kanssa on jotkut tosiaan tarkkoja joo! Itse salakuljetan joskus takin taskussa (kädellä mukia pystyssä pitäen). Tuntuuhan se joskus vähän hauskalta piilotella kahvia kuten bisseä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ah, musta on niin ihanaa että Helsingissä ei tartte puhua bussikuskeille. :D Mut huikkailkoot kiitoksia ne joilta se luontevasti tulee! (Ite tosin usein käännyn ylimääräisiä huudahduksia kuullessani automaattisesti katsomaan että onks siellä joku erikoistilanne, tarvitaanko apua tms, haha.)

Ja kahvimukien kanssa on jotkut tosiaan tarkkoja joo! Itse salakuljetan joskus takin taskussa (kädellä mukia pystyssä pitäen). Tuntuuhan se joskus vähän hauskalta piilotella kahvia kuten bisseä!

kdkdk (Ei varmistettu)

Yyy, pystyisinpä mäkin lukemaan bussissa, en pysty edes kännykkää vilkasemaan, kun tulee niin huono olo jo siitäkin..

Vierailija Kate (Ei varmistettu)

Mitä on puhuttu kirjakuvien julkaisemisesta, jos ei kerro mitään kirjasta?!

:D

mansikkatyttö (Ei varmistettu)

Tää helsinkiläistynyt maalaistyttö sanoo aina tervehdyksen kuskille ja huikkaa kiitokset tai sitten painaa bussin peukkunappia. Mun mielestä bussit on kivoja, voi tuijottaa ikkunasta ja tarkkailla ihmisiä. Siinä pikkukaupungis mistä tuun ei oikein kulkenut busseja, joten niissä on jotain viehätystä! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Ah niin usein samaa pohtineena heräsin tähän "helsinkiläisyyteen" ja sen tympeyteen kun muutin vuoden lopussa pääkaupungistamme takaisin Lahteen. Paljon ei tässä petonikylässä ole kehuttavaa paitsi se että jok ikinen tervehtii kuskia ja poistuessaan kulkuneuvosta vähintään heilauttaa kiitoksen. 3/4 matkaajista myös huutaa kiitoksen jottei keltään jää kuulematta. Hulluinta hommassa on se että Helsingissä tällainen kiitollinen hullu sai katseita kiittämisestä, Lahdessa taas tuomitaan kiittämättömyydestä! Khih! Mahtavaa näin Helsingin jättäneenä, löytää jotain negatiivisiakin puolia siitä ;D
Oi Eeva Eeva ethän koskaan lopeta!

I May Say (Ei varmistettu)

Kyl maar määki sano "huament", kun kyytiin nousen ja kiitän lähtiessäni. Ihassama mitä kuski ajattelee, oonpahan huomioinut hänet ihmisenä enkä kuskina.
Melko usein he myös vastaavat takaisin.
Joko sä olet päässyt sen ihanan kuskin kyytiin, joka toivottaa kaikki tervetulleiksi, kertoo reitin ja etan? Se on kiva kuski!

Lissu dösästä 68 (Ei varmistettu)

Yllättävän mielenkiintoinen aihe tämä bussikulttuuri! Helsingissä syntyneenä ja kasvaneena pakko älähtää että kyllä meistäkin osa moikkailee ja kiittää kyydistä:) Ja oijoi mitä muistoja tuo otsikko herättikään! Esitin biisin 9-vuotiaana koulun kevätjuhlassa (ope pakotti), enkä ole siihen sen koommin törmännyt. Ilahduttavaa että Eeva tuntee kyseisen kappaleen:P

Anniinaa (Ei varmistettu) http://cinnamonbiscuits.blogspot.com

Hahaha, muakin pidetään aina hulluna kun huudan kuskille "kiitos". Niin meillä Jyväääskylääässä tehtiin! Ensin nolostelin kiitellä Tampereella, kun ei kukaan muukaan, mutta who cares! Kiitän myös juroja helsinkiläiskuskeja. Yksi taisi jopa vastata kiitokseeni! :)

kausilippu (Ei varmistettu)

Jyvääskyläässä todella onkin syytä kiitokseen matkan päätteeksi, jos bussilla ei kun linkillä on päässyt ihan sinne minne pitikin. Ja jossain ajassa vieläpä... On se sen verran harvinaista herkkua! Helsingissä ei tarvitse erikseen kiittää, että bussi elikkäs dösä tulee ja menee ajallaan. Mistä olen kiitollinen. Ihan hiljaa itsekseni, niin kuin helsinkiläisen kuuluukin. Annetaan tilaa toisille, ei häiritä koko ajan kanssamatkustajia huutelemalla kiitosta joka pysäkillä. :)

Gugi (Ei varmistettu)

Mä asuin elämäni alkutaipaleen Mikkelissä, ja aina huikattiin kuskille moi ja kiitti. Sitten muutin Helsinkiin: sinnikkäästi aina tervehdin, koska sehän on kohteliasta ja kiva juttu asiakaspalvelijaa eli kuskia kohtaan (vaikka välillä en mitään vastausta saanutkaan), mutta kiitos poisastuessa kieltämättä karisi kun kukaan (kuulin 6 vuoden aikana ehkä 6 kiitosta bussissa) muu ei tuntunut sitä käyttävän :D Nyt oon asustellut Jyväääskylääässä kohta vuodenpäivät, ja bussikuskit on tosi kivoja! Ja melkein kaikki matkustajat kiittääkin, samoin minä. Ei oo kertaakaan tullut vielä paha mieli siitä! Joskus kuskikin jopa huikkaa olehyvät. En ihan ymmärtänyt nimimerkin kausilippu vastausta siitä, ettei bussit ole täällä ajallaan. Itsellä ei aineskaan oo ollut minkäänlaisia ongelmia, ainakin niitä on vähemmän kuin Helsingissä budjaillessa :) Ja toisekseen, en ole sitä moita ja kiittiä ikinä kokenut matkustajarauhaani häiritseväksi! Peace <3 Niin ja Eeva, aivan ihana blogi sulla!!

Vierailija (Ei varmistettu)

emmätiiä kyllä stadissakin tulee aina moikattua kuskia, useimmat vaivautuu edes jotenkin nyökkäämään "huomaan, että olet olemassa"- tyylisesti... Mut aina saan kyl sydärin jos joku lähtiessään mylvii bussin perältä "KIITOS!" :-D

radianni
mun omani

Matkustaisin jopa mielelläni bussilla, mutta valitettavasti useimmiten menopelini fillarin lisäksi on metro, jossa ei täällä ole edes kuskia! Pelottava sähkötuubi, joka kulkee itsestään ja jonka ovet menevät väkivaltaisella voimalla kiinni salamannopeasti nenäsi edestä. Joka. Kerta.

Ikävä 23-bussia ja kivoja kuskeja, jotka kyllä juttelivat mukavia ainakin useimmiten!

Vierailija (Ei varmistettu)

Muutin pari vuotta sitten Helsingistä Espooseen ja tuli hurja kulttuurishokki, kun huomasin, et KAIKKI tervehtii kuskia tullessaan kyytiin ja kiittää lähtiessään. Maalaistyttönä sopeuduin hyvin nopeasti tähän Espoon meininkiin, joten nykyisin aina Helsinkiin eksyessäni saan kuskeilta hämmentyneitä katseita, mut eipäs haittaa. :)

HetaS (Ei varmistettu)

Tääl stadis toi on kyl totta, et bussikuskit ja matkustajat hämmästyy, jos tervehtii ja kiittää bussissa :D Ja hyvä lisä toi neonvihree vilkkuva sarvikuono :D

Ratin takaa (Ei varmistettu)

Hehee itse kun ajoin bussia stadissa, niin tuli tervehdittyä useimmiten matkustajia. Suuremman lauman paukatessa sisään sitä ei aina jaksanut olla "moimoimoimoimoimoi".. Tätä maalaislähtöistä kuskia taas ihmetytti se, että hyvin monet moikkaajat tervehtivät buscomia (matkakortin lukulaitetta), eikä kuskiin päin katsottukaan. :D
Tiedän kyllä, mistä puhutte. Harmillisia jurottajia bussikuskeista löytyy. Jos lohduttaa, niin sellaisia ne tyypit tuppaavat olemaan työkavereilleenkin. Jatkakaa vaan samaan malliin, hymyn kanssa. :)

eimustaa (Ei varmistettu)

Ite oon kotoisin Vaasasta, jossa bussikuskia korkeintaan tervehditään, jos sitäkään. Yleistä on, ettei tervehtiessä kuulu vastausta takaisin ratin takaa, vaan katsotaan vain yrmeänä päälle.

Kun muutin viime syksynä Turkuun ja kuulin ensimmäistä kertaa jonkun matkustajan huutavan "kiitos!" bussista poistuessaan, meinasin kyllä tiputtaa silmät päästäni. Mitä ne oikein meinaa? Vielä kiittää lähtiessäänkin? Ja että bussikuski useimmiten jopa vastaa takaisin? Herranjestas.

Nyt olen vähitellen omaksunut tuon tervehtimis- ja kiittämistavan. Tuntuu itsestäkin heti paljon kivemmalta, kun kiittää matkasta. Vaikka välillä vähän ujostuttaakin vielä ja miettii, että mitäköhän nuo muut matkustajat oikein ajattelee, kun mä täällä huutelen..

"maalainen" (Ei varmistettu)

Helsingissä sai tylyjen bussikuskien lisäksi tottua myös mm. tylyihin myyjiin, kun piti monologia ole hyvä, kiitos, kiitos, näkemiin ja myyjä vain oli hiljaa. Aluksi tuli paha mieli, mutta sitten opin suhtautumaan asiaan huumorilla, mutta samanlaiseksi en suostunut muuttumaan.

Ei tuo asenne minusta ole maalaisuudesta tai kaupunkilaisuudesta kiinni. Monissa maailman suurkaupungeissa tervehditään ystävällisesti, kiitetään ja myös autetaan.

Elinappi (Ei varmistettu)

Itse harrastan samaa salakuljetustaktiikkaa. Toimii! :)

http://howsheloves.blogspot.fi/ (Ei varmistettu) http://howsheloves.blogspot.fi/

Oulusta muuttaneena ja jo vuosia Helsingissä asuneena huikkailen edelleen joka kerta reippaat kiitokset :)

annn (Ei varmistettu)

Heh, itekin usein yritän salakuljettaa ;) Välillä päätän kysyä lupaa, ei oo kovin monesti kieltäydytty. Ymmärtäähän sen ruuhka-aikaan, mutta kahvia on saatava :D

erftgbh (Ei varmistettu) http://www.juicycouturecollection.us/

Barbour jackets are available in dura-linen and waxed cotton. Both the materials are lightweight and suitable for both classic and modern styles. These are extremely durable and made of water resistant materials. Being lightweight, these jackets are mostly favoured by those men who love to engage themselves in adventurous sports like hunting, motor biking, hiking, fishing, and rafting and so on. These jackets are available in a wide variety of sizes, colours and shapes. Being cool, modern and stylish, these Barbour jackets are favoured by men of all ages.

http://www.juicycouturecollection.us/juicy-couture-wallets-c-1.html
http://www.juicycouturecollection.us/juicy-couture-kids-c-6.html
http://www.juicycouturecollection.us/juicy-couture-jewelry-c-4.html
http://www.juicycouturecollection.us/juicy-couture-jewelry-c-4.html
http://www.juicycouturecollection.us/juicy-couture-handbags-c-2.html
http://www.juicycouturecollection.us/juicy-couture-handbags-c-2.html
http://www.juicycouturecollection.us/juicy-couture-dog-carriers-c-5.html

http://www.juicycouturecollection.us/juicy-couture-wallets-c-1.html
http://www.juicycouturecollection.us/juicy-couture-tracksuits-c-3.html
http://www.juicycouturecollection.us/juicy-couture-jewelry-c-4.html
http://www.juicycouturecollection.us/juicy-couture-handbags-c-2.html
http://www.juicycouturecollection.us/juicy-couture-handbags-c-2.html
http://www.juicycouturecollection.us/juicy-couture-dog-carriers-c-5.html
http://www.juicycouturecollection.us/juicy-couture-laptop-cases-c-7.html
http://www.juicycouturecollection.us/juicy-couture-kids-c-6.html

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.