Lomahattu sen jo tietää: Meikkis lähtee aurinkoon

Olen viimeiset pari vuotta marissut, että haluaisin vaan johonkin aurinkoon. Yksin kirjakasan kanssa, lataamaan akkuja, tyhjentämään päätä ja keräämään vitamiinivarastot täyteen.

Yhtenä päivänä selasin kalenteria ja tajusin, että minun olisi oikeasti mahdollista olla kaksi viikkoa pois Suomesta. Kysyin poikaystävältä noin sata kertaa voisinksmää oikeesti lähtee. Se sanoi, että voin. Sitten soitin äidille. Siis voisinksmää OIKEESTI lähtee? Äitikin sanoi, että voin. 

Varasin matkan. Tuntui epätodelliselta. Kevyeltä. Mahtavalta. Ihanalta. Sitten tuli syyllisyys. Voinksmää ny OIKEESTIOIKEESTI lentää jonnekin kaukomaille, kun täällä on kaikki päin helvettiä ja kiire ja rahaakin kuluu kamalasti ja se ilmastonmuutoskin jajaja.

Sitten mietin, että tämähän on ihan tyhmää. Eihän kukaan kysy palkkatyöläisiltäkään, ovatko he varmasti ansainneet neljän viikon kesälomansa. No juu, pienyrittäjien kohdalla sanonta aika on rahaa pitää toki aivan eri tavalla paikkansa, mutta kai sen voisi välillä unohtaa.

Edellisestä yli viikon lomastani on nyt yli kolme vuotta. Kelasin mielessäni, mitä kaikkea niihin kolmeen vuoteen on mahtunut, ja alkoi hengästyttää. Vaude. Taidan kyllä oikeasti olla paljon vahvempi ja sitkeämpi ja sissimpi muija kuin luulin, kun olen selvinnyt tästä kaikesta hullunmyllystä (ainakin melkein) täysjärkisenä. Syyllisyys vaihtui ylpeyteen. Hyvä minä!

Joten puolentoista viikon päästä, jos luoja suo, Helsinki-Vantaalta lähtee lentoon kone, jonka kyydissä nököttää eräs bloggari ja sen kaksi hyvin tummaa silmänalusta.

Kaksi viikkoa vain minä, aurinko ja kookokset. Ah.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanaa matkaa! Kuulostaa liian hyvältä! Voi kun me tavalliset palkkalaisetkin voisimme vain ottaa ja lähteä:( olet onnekas.

Eeva Kolu

Vierailija, no jos yhtään lohduttaa, niin kyllä mäkin kadehdin sitä teikäläisten palkallista (!!!) neljän viikon kesälomaa :) Eli puolensa ja puolensa, aika onnekkaita ollaan loppujen lopuksi kaikki!

Alina (Ei varmistettu) http://plasticssmile.blogspot.fi/

Ah, ihanuutta! Rentoudu siellä lämpimässä meidän Suomessa hytisevienkin puolesta! :)

Emma

Voi ihanaa! Kuten kaikki muutkin, säkin ansaitset lomasi. Hyvä Eeva! Niin sitä pitää.

MariL (Ei varmistettu) http://1001kirjaajayksipienielama.blogspot.fi/

Kuulostaa täydelliseltä! Mä luin tänään iltalehdestä, että 50-vuotiaat sanovat katuvansa eniten sitä, että eivät ole matkustelleet enemmän. Ja mulle iski sellainen oivallus, että nythän sitä pitäisi mennä ja nähdä, kun ei vielä ole lapsia, iskiasta ja vaihdevuosivaivoja. Näin hiukkasen kärjistettynä. Aivojen nollaus ei onnistu kyllä missään muualla yhtä hyvin, kun kaukana kotona ja auringonpaisteessa. Ihanaa, ansaittua, matkaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana kirjoitus joka oli aivan kuin suoraan omasta elämästäni! Mahtavaa reissua! :)

Eeva Kolu

Kiitos kommenteista ihanaiset!

Se "50-vuotiaat katuvat eniten matkustamista" -tutkimus oli matkatoimiston tekemä, joten älkää ny liian vakavasti ottako sitä uutista ;) Mutta joo, varmastihan se kaduttaa! Ja MariL on täysin oikeassa siinä, että jostain syystä täydellinen relaus onnistuu parhaiten kun on mahdollisimman kaukana tutuista ympyröistä :)

 

Laura / Tirsat (Ei varmistettu) http://www.tirsat.blogspot.fi

Oi vau. Ihailen eniten sitä että lähdet yksin. Olen ollut aina huono tekemään yksin mitään. Leffassakin kävin ekan kerran yksin muutama kuukausi sitten.... Jotenkin pelkään että mulla olisi ypö olo, kun ei voisi jakaa lomaihmeitä kenenkään kanssa. Tai tukeutua toiseen, jos tulee jännä paikka. Vaikka uskon sen, että juuri yksin matkustaessa juttua syntyy uusien tuttavuuksien kanssa. Ja se tekisi hyvää.

Olet lomasi ansainnut. Mä olen ollut yrittäjänä vasta vuoden ja yritän saada fyrkkaa kasaan, että olisi varaa pitää kesäloma :)

Ihanaa lomaa. Nauti täysillä!

Roosa
Mangomalen

Jes, ihanaa Eeva! 

Annn (Ei varmistettu)

Oi ihanaa, pidä hauska, rentouttava ja ihana loma. Tekisi mieli sanoa, että ihan varmasti oot sen ansainnut, mutta toisaalta oon kyllä myöskin sitä mieltä, että jos sulla on mahdollisuus ja tilaisuus tehdä jotain huippua jota todella haluat (ja jota oot miettinyt jo pitkään!) niin tee se, olit sitä "ansainnut" tai et. Ei elämä voi olla aina velvollisuuksien suorittamista, ei ne lopu vaikka niitä hoitais pois kuinka ahkerasti tahansa. Joskus pitää vaan lähtee siitä huolimatta. :)

Meinaan muuten aina välillä unohtaa sun blogin, mutta sitten taas eksyn tänne jonkun mutkan kautta, ja AINA, siis jokaikinen kerta, löydän täältä jotain ihanaa ja innostavaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mahtavaa! Haaveilen itsekin yksin matkustamisesta, ehkä uskallan vielä joskus!
Minne päin suuntaat?

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanaa Eeva, huippua!!

-Pee

"lissu" (Ei varmistettu)

Ihanaa lomaa sinulle! Arvaapa mikä sai minut hakeutumaan blogiisi tänään? No, kävin katsomassa 8-pallon elokuvissa ja ahdistuin lievästi aihepiiristä... Toki elokuva sinällään oli vaikuttava, mutta myös inhottavan realistinen!

Hetken lueskeltuani vaikka mitä, tajusin, että tarvitsen nyt jotain positiivista ja realistisen kepeää... Etkä taaskaan pettänyt, kookokset ja auringon maininta muistutti taas, että elämä on kuitenkin ihan ok :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Onpa ihanaa! Pidä kivaa seikkailullasi. Itsensä kanssa on väliin hyvä olla pidempikin aika.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jee, kivaa! Olet lomasi ansainnut. :)

Blogisi on jo vuosia ollut lempparini (juu, olen roikkunut mukana melkein alusta asti). Sinun asenteesi elämään on ihailtava, ei vähiten siksi, että harjoitan itse nykyään samantapaista.

Minä tein tänä keväänä pitkän ja ahdistavan harkinnan jälkeen päätöksen- jätin nykyiset maisterin opintoni. Pamautin kirjat kiinni ja palautin opiskelijakirjastoon. Kun kävelin ulos tiedekunnan tiloista, tunsin suurta riemua. Aattelin, että kun se Eevakin teki näin ja se on fiksu tyyppi, niin kyl määki voin olla fiksu tyyppi vaikken oo maisteri! Ja huoh sitä helpotusta, jota olen tuntenut! Olen varma, että tein oikean päätöksen.

Olen muutenkin tehnyt elämässäni isoja ja pieniä muutoksia, jotta olisin onnellinen. En ikinä ole ollut fyysisesti yhtä huonossa kunnossa kuin nyt, yhtä köyhä ja yhtä saamaton- enkä ikinä näin onnellinen. :)

Olen heivannut nettielämästäni monia monia blogeja, jotka ovat vaikuttaneet minuun huonolla tavalla (tervellisyys-liikunta-syömis-ulkonäkö-hysteriat). Eeva, sun blogis on kuule jääny! Kiitos, että olet jakanut ajatuksiasi ja elämääsi kanssamme. Niin ällöttävältä herkistelyltä kun tämä kuulostaakin, niin olet auttanut minua löytämään onneni. Olet auttanut minua tajuamaan, että saan kulkea omaa tietäni ja sillä tavalla löydän asiat, joita elämääni haluan.

Huh, tulipas nyt (ex-) turkulaiselta herkkää tekstiä! :D Terveisii Turkkuseen!

Haller (Ei varmistettu)

Pienyrittäjä, jos kuka, on lomansa ansainnut! Äitini on pyörittänyt kohta 20 vuotta yksin yritystä lähes yötäpäivää, mutta hänkin ymmärtää lähteä kerran vuodessa aina parin viikon ulkomaanreissulle. Se on perinne, jonka jatkamista suosittelen hänelle ja aloittamista sinulle ;) Siispä nauti, riemuitse ja rentoudu!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyvää matkaa Eeva! Mä en koskaan kommentoi blogeja, mutta nyt oli pakko kirjoittaa. Olen nimittäin seurannut blogejasi jo aika kauan ja aina kun suosittelet jotain tuotetta niin mäkin uskallan sen ostaa. Olen innottamanasi ostanut m.m. benefitin ripsarin ja swedish hasbeensit. Kirjoitat niin mahtavalla tavalla, että aina kun luen tekstejäsi niin tulee hymy huulille, joten kiitos kovasti Eeva!

Vierailijatar (Ei varmistettu)

Kuulostaa niiiin täydelliseltä!!! <3 Ihanaa reissua! :)
Ite muutamia reissuja yksin tehneenä voin sanoa, että se on parhautta. :)

NinaVee
Väreilyjä

Oih oih oih, oikein ihanaa, lämmintä, rentouttavaa ja onnistunutta matkaa Eeva! Mä väännän itkua muuttolaatikkomeren keskellä jo vaikka kuinka monetta viikkoa ja vaihtaisin sen ihan milloin vaan välkehtivään (oikeaan) mereen ja palmujen katveeseen. Uuuh, niin on ikävä kaukomaille!

Eeva Kolu

Kiitos kaikille ihanista kommenteista ja hyvän matkan toivotuksista! Enää ihan vähän reilu viikko!!!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Olet ihanan, mahtavan rohkea. Ja kirjoitat niin upeasti että pakko välillä hörähtää nauruun. Kiitos kun bloggaat :). Vietä Hyvin Ansaittua lomaa :)!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.