Mariko ja Möbius

Sain tänään kaupungilla kimppuuni turhankin sinnikkään ihailijan. Tiedättekö, sen miestyypin, josta ei oikein tiedä haluavatko he pyytää sinua treffeille vai varastaa lompakkosi (todennäköisesti molempia).

Kun tyyppi ei millään meinannut luovuttaa, sniikkasin sisään lähimmästä ovesta - mun täytyy mennä nyt tänne moikka.

Ovi sattui olemaan Galerie Forsblomin, ja mietin, että nyt kun täällä kerran ollaan, voin saman tien käydä katsomassa näyttelyn.

Ja voi sentään. Kehitin keväällä jonkinasteisen pakkomielteen Möbiuksen nauhaan. Se on kappale, jolla on vain yksi pinta ja yksi reuna.

Ei ehkä kuulosta kauhean ihmeelliseltä tuollaisenaan, mutta minusta Möbiuksen nauha on mystinen, kiehtova ja kaunis. (Möbiuksen nauhan voi tehdä itse kädenkäänteessä paperista. Tsekkaa vaikka tämä video. Mutta laita kajarit äänettömälle, koska musa on karsee.)

No, palatakseni galleriaan... Heti kun astuin sisään japanilaisen Mariko Morin näyttelyyn, ensimmäinen sana, joka mieleeni tuli oli energia. Tilassa oli nimittäin aivan poikkeuksellinen tunnelma: valoa, avaruutta ja rauhaa, silti teoksissa oli eteenpäin pyrkivää voimaa.

Kun pääsin itse teosten ääreen huomasin, että suuri osa niistä oli itse asiassa Möbiuksen nauhoja. Eli puhdasta energiaa, jossa mikään ei ala eikä lopu mutta kaikki pysyy aina liikkeessä. 

Minulle Morin näyttely oli pysäyttävä kokemus. Sen jälkeen olo oli virkistynyt, puhdistunut, ehkä jopa vähän parantunut.

En uskalla luvata, että saat samanlaisen kokemuksen, koska taide on kummallinen juttu - se iskee harvoin mutta yllättäen, jokaiselle eri tavalla, toisille ei koskaan. Mutta suosittelen kuitenkin lämpimästi. Näyttely on Galerie Forsblomilla esillä vielä reilun kuukauden.

Jos sinulla käy yhtä hyvä tuuri kuin minulla, pääset katsomaan sen silloin kun ketään muuta ei ole paikalla.

Galerie Forsblom, Yrjönkatu 22, Helsinki

Kuvat Galerie Forsblom

Kommentit

_J (Ei varmistettu)

Jos puikot pysyvät kädessä, Möbiuksen nauhan voi myös neuloa! Sen lisäksi, että Möbiuksen nauhan neulominen on jo ajatuksena aivan mahtava, tuolla tekniikalla saa myös lämpimän kaulurin talveksi. Tai jostain ihanasta silkki- tai pellavalangasta kesähuivin.

https://www.youtube.com/watch?v=LVnTda7F2V4

Lauraink (Ei varmistettu) http://laurainka.blogspot.com/

Samat fiilikset tuli tuosta, energiaa! Hienoja töitä.

KiQ (Ei varmistettu) http://kupillinen.blogspot.fi/

Taide on kyllä merkillistä. Itselleni tulee energian puutteesta rauhaton olo, tarve pysyä liikkeessä ja sinkoilla, mikä sinänsä saattaa kuulostaa ristiriitaiselta. Näistä kuvista jo välittyy rauhallinen energia, mahdollisuus pysähtyä ja täyttyä. Ihanaa! Täytynee poiketa Yrjönkadulla. In the end, joitain iloa siis näistä sitkeistä ihailijoista ;)

Hyvää juhannusta! <3

saanasopiva (Ei varmistettu) http://www.dagenafter.blogspot.com/

Siis hetkinen. Sulla oli pakkomielle Möbiuksen nauhoista jo ennen kuin kävelit sisään galleriaan? Aika hauska sattuma.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.