Meillä on ovenkahvat!!

Vuosi sitten olin ihminen, joka ei puhunut mistään muusta kuin remontista. Koska ajoin epäilemättä kaikki hulluuden partaalle remonttijutuilla, pyrin nykyään välttämään aihetta. Totuus on kuitenkin se, että vaikka muutimme kahdeksan kuukauden remontoinnin jälkeen nykyiseen kotiimme jo elokuussa, remontti vaikuttaa elämääni yhä. Vahvasti.

Esimerkiksi niin, että:

1. En vieläkään ole kyllästynyt astianpesukoneen tai induktiolieden ihmettelyyn. Hoen edelleen melkein joka kerta astianpesukonetta täyttäessäni siis ajattele, jos nyt joutuis tiskaamaan nää käsin. 

2. En vieläkään pysty syömään makkaraperunoita. 

3. Näen yhä silloin tällöin painajaisia, joissa remontti ei olekaan valmis. Tai jossa olemme esim. remontoineet väärän kämpän ja selviää, että ostamamme asunto olikin yhtä kerrosta alempana.

4. Itse asiassa remontin suurin vaikutus elämääni on ollut se, että olen muutosta asti edelleen elänyt remontin keskellä. Vaikka muutimme jo melkein 10 kuukautta sitten, tähän asti remontti on ollut yhä kesken.

Mutta nyt. Viimeisetkin maalit on töpötelty, saumat saumattu ja, mikä parasta

ovenkahvat putsattu ikivanhoista maalitahroista ja kiinnitetty paikoilleen!

Remontin vaikutus elämääni, kohta 5: En enää koskaan, ikinä tule ottamaan ovenkahvoja itsestäänselvyytenä. 

Jos luulit, että ovenkahvat ovat mitätön yksityiskohta, olit väärässä. On aikamoista luksusta saada ovi kiinni kunnolla. Esimerkiksi kun tekee kotona töitä. Tai kun naapurissa asuu kolme pianistia. Tai kun käy yövieraita ja omistaa koiran. (Onneksi edellisellä kerralla vieraat olivat vain mielissään, kun keskellä yötä kainaloon kömpi terrieri.)

Puhtaasti esteettisistä syistä olen toki iloinen myös. Kauniit vanhat ovet ovat mielestäni yksi tämän kodin parhaita ominaisuuksia ja yksi niistä jutuista, joihin kämpässä alun perin rakastuinkin. Ja voi pojat, että näiden ovien restaurointiin käytettiin mies- ja etenkin naistyötunteja, hermoja, hikeä, verta ja irtokarkkeja.

Nyt niissä on vihdoin myös kahvat. Silkkaa luksusta.

 

Share

Kommentit

tiia_

Ihanat ovet, ihanat kahvat! Teillä on tosi kaunis koti! Ja tiedän, voi tiedän niin hyvin, millaista remonttiunien näkeminen on! Olen nähnyt meidän oman remontin päättymisen jälkeen (tai no, kyllä se on vielä kesken, jos rehellisiä ollaan) vesivahinko- ja tulipalounia, sellaisia, että lukot on vaihdettu enkä pääse sisälle, ja niitä, joissa koko porraskäytävä on asennettu väärin. Ja jaksan yhä, joka päivä, ihailla sitä, kuinka mahtava asia juokseva vesi on. :) 

Eeva Kolu

Kiitos! Mä jaksan hämmästellä kans päivittäin ihan vaan sitä, että saan asua täällä. Muistan nimittäin sen epätoivon remontin aikana, kun alkoi melkein jo uskoa, että tämä ei ikinä valmistu...

Ajastaika

Musta 10 kk on lyhyt aika elää remontin keskellä - meillä mennään nyt 20. kuukauden kohdalla. :D Ihan siis kerrostaloasunto kyseessä eikä loppua vielä edes näy, veikkaan että kyllä se 2 v. muutosta tulee täyteen ennen kuin remppa on valmis. En edes osaa kuvitella miltä sitten tuntuu, varmaan aika uskomattomalta. Sitä odotellessa. :)

Teidän koti on kyllä ihan mielettömän kaunis! En yhtään muista oletko joskus sanonut, mutta kuinka monennessa kerroksessa teidän asunto on? Tuota valon määrää ei voi kuin ihastella.

Eeva Kolu

Juu kyllä mekin rempattiin kämppää ensin 8 kk ennen kuin muutettiin, sitten meni vielä toinen mokoma, että valmistui. 

Kyllä se teidänkin maaliviiva siellä jo häämöttää! Suosittelen lopuksi, kun jäljellä on enää pientä säätöä, ottamaan vaikka viikon töistä vapaaksi ja päättämään, että sinä aikana kaikki viimeisetkin repsottavat jutut hoidetaan.

Ja meidän koti on 3. kerroksessa :)

Miss T (Ei varmistettu)

Teidän koti näyttää niiiiiiin kauniilta!

Eeva Kolu

Kiitos Miss T!

korintti (Ei varmistettu)

Ihanan näköistä! Etenkin tuo olohuoneessa oleva matto on ihana väriläikkä muuten hillityn värisessä sisustuksessa. Olen itse etsimässä mattoa, joten saako udella, mistäköhän olet moisen löydön tehnyt? :)

Eeva Kolu

Heippa, meidän matto on ikivanha. Anoppi on ostanut sen markka-aikaan Anttilasta ja se on ajautunut meille poikaystävän poikamiesboksin kautta :)

AnnaAusseista (Ei varmistettu)

Hyvältä näyttää! Joko teillä on listatkin seinissä? Meillä niihin meni vain pari vuotta...

Eeva Kolu

Poikaystävä oli sen verran kaukonäköinen, että laittoi listat seiniin jo ennen muuttoa. Hyvä niin, muistaakseni lapsuudenkodissani jotain listoja laitettiin siinä vaiheessa kun talo pantiin myyntiin :D

nansk

Näyttää ihanalta. Aivan jumalaiset lasiovet!

Eeva Kolu

Kiitos nansk! Nuo lasiovet ovat tosiaan aivan upeat, järkytyksekseni kuulin että monissa muissa meidän taloyhtiön asunnoissa ne on jo aikaa sitten hävitetty!

nasu86

ollaan asuttu tässä asunnossa yli 6 vuotta ja remontti on edelleen kesken :D minkäs teet kun tuo aika tuntuu juoksevan meitä karkuun...tänä vuonna pitäisi saada remontti valmiiksi. että on mukavampi sitten tuoda vauva sairaalasta kotiin :) <3

Eeva Kolu

No, ehtiihän sitä :D Faktahan taitaa olla se, että koti on kuitenkin aina keskeneräinen. Jos se ei niin häiritse niin mitäs siitä stressaamaan!

nasu86

kyllä kesken eräisyys häiritsee tai pikemminkin se että on kaaos eikä pysty siivoamaan kunnolla kun on joka paikka täynnä jätesäkkiä yms...

piti vielä sanoa että teillä on todella kaunis koti ja niin söpö koiruuskin :)

Remonttinainen (Ei varmistettu)

Hei, ihan mielenkiinnosta kysyisin mitä valkoisen sävyä olette käyttäneet ovien ja karmien maalauksessa ja onko seinien valkoinen samaa sävyä kun karmit ja ovet?

Olen itse remontoimassa saman ikäluokan asuntoa, jossa ovia ja karmeja pitäisi entisöidä. Valkoisen sävyjä on niin paljon, että olen ihan hukassa.

Eeva Kolu

Heips! Meillä maalattiin kaikki ovet ja karmit Uulan perinnemaaleilla. Poikaystävä oli tästä tarkka, että puuovia ei pilata akryylillä :) Uulalla ei ole kuin yksi valkoisen sävy. Seinissä on sitten ihan jotain modernia sisustusmaalia, joka sävytettiin just jollain niistä värikartan miljardeista valkoisista. Eli seinissä ja ovissa on paitsi eri maali, myös eri sävy.

Janey (Ei varmistettu)

Astianpesukone ON parhautta, en enää koskaan halua elää ilman sitä. Teillä on kyllä kerrassan kaunis koti! :)

Sarppa (Ei varmistettu)

Ensinnäkin: ihana koti, ihanat ovet, ihanat ovenkahvat! Lisää kotipostauksia! Ja koiraa, yleisö vaatii lisää koiraa!

Toiseksi, vertaistukea:

Meillä alkoi 1926 rakennetun, pommikuntoisen helsinkiläiskolmion (67m2) remppa 08/2011. Muutto oli 01/2012. Ja vielä, tänä päivänäkin, on pari vaikeaa hommaa tekemättä (kuten pyöreän seinän lattialista, jota on taivutettu jo pari kertaa mutta joka on katkennut ennen kuin homma on saatu valmiiksi :( ). Yksi vanhoista peiliovista on pahoin vääntynyt joten se pitäisi suoristaa ennen maalaamista ja sen ovenkahvan asentamista, argh.

MUTTA plussapuolia! Kun on kauan takonut hommaa valmiiksi, sitä paremmalta tuntuu kun voi (sitten jonakin päivänä) roudata kaikki vikatkin remppakamat kellariin tai vielä kauemmas. Ja voi miten ihanaa on ihastella itse aikaansaatua kauneutta! Se on aidosti melko palkitsevaa - en olisi ikinä tiennyt osaavani näin paljon asioita!

Itse olen myös todennut että nälkä kasvaa syödessä: meillä kaikki alkuperäiset ovet olivat tallella, ja niitä jäi jopa yli: niitä ei _tietenkään_ heitetty pois, vaan olen askarrellut paskarrellut niistä yhden työpöydän ja yhden ruokapöydän!

Ja nyt sitten katsellaan Oikotieltä vanhaa taloa rempattavaksi... Ou nou.

Ikuisestiko?! (Ei varmistettu)

Me asutaan vanhassa puutalossa, jota olemme rakkaudella ja hartaasti remontoineet koko tässä asumisemme ajan -reilut 4 vuotta. Vain keittiön saimme aluilleen ennen muuttoa, joten rupeama on ollut pitkä ja toisinaan jopa lohduton (varsinkin kylppärin kohdalla, kun remontti venyi aiotusta 5vkosta aina 12vkon asti!).
Mutta lapsiperheenä päätimme myös nauttia elämästä, joten näiden vuosien aikan on oppinut saamaan kiksejä ihan niistä pienistä edistysaskelista kun joku nurkka saadaan valmiiksi, sillä remonttibudjettiin pitää myös mahtua matkustaminen yms mukava. Tunnelin päässä näkyy jo valoa, tosin ahkerana sistuja haaveilen jo uusista tapeteista olkkariin ja toisen lastenhuoneenkin olen ehtinyt maalata ja tapetoida kertaaleen..
Joten, voin vain kuvitella tuota lopullisen valmiin kodin tunnetta! Huoh.

Caapa (Ei varmistettu)

Hei!
On ilo lukea blogiasi, siitä saa sopivan hymyn huulille aina. Kirjoitat mukavasti hyvin erilaisista asioista: kodista, ruuasta, kaupungista, maailmasta yleensä. Ja mikä ehkä hauskinta, nyt kuukauden sisään olen itsekin monesti miettinyt aivan samoja asioita: kuinka siivoaminen on vapauttavaa, ainainen samojen asioiden murehtiminen turhaa ja kodin pienten asioiden olemassa olo aina vain ihmeellistä.
Kiitos ajatusten jaosta ja aurinkoisia päiviä kesään!

upu (Ei varmistettu)

Kiitos Caapa että puit ajatukseni sanoiksi!

J/skipped-heartbeats (Ei varmistettu)

Voi kyllä, astianpesukoneen arvon tajuaa, kun on muutamassa edellisessä asunnossa ollut ilman konetta eikä ole tiskiharjan paras ystävä!

Per*****he-elämää

Anoppi asuu -82 rakennetussa talossa, johon ei vielä ole saatu kaikkia listoja paikoilleen. Tällä ajatuksella lohduttaudun asuessani talossa, jonka olohuone purettiin 2010 ja huone odottelee edelleen lattiaa purujen päälle ;)

"Pienistä" asioista se ilo kannattaa hakea niin jaksaa taas pitkään! Mä iloitsin monta kuukautta sängyn jaloista kun elettiin alkuun pelkillä runkopatjoilla :D

Virpi Mikkonen

Hahaa, meillä on just parhaillaan päällä uuden kämpän työmaalla tuo hikeä ja epätoivontunteita -vaihe, tosin tänään alkoi ekaa kertaa pieni toivon valo kajastamaan jo jostain kaukaa. Tosin kyseessä työsuhdekämppä, eikä oma, joten remppakaan ei niin megalomaaninen kuin jos omaa laittaisi. Silti, koti ku koti ja remppa ku remppa. :)
muuten upeat noi lasiovet, UPEAT! Niin ja onnea kahvoista! Nätit neki.

MS (Ei varmistettu)

Teillä on kyllä kauniit ovet! Onneksi säästitte ne :)
Ps. Nauroin täällä yksin ääneen tuolle kolmoskohdalle :D

-MS
http://aboutmissordinary.blogspot.fi/

Sivuille eksynyt (Ei varmistettu)

Kauniit on kahvat! :) Meillä pitäis vanhan rintamamiestalon ovenkahvoja uusia tai pinnoittaa tai jotain - en vain tiedä mitä. Riittikö teillä vain maalinpoisto (aineella?) vai hioitteko tai laitoitteko jotain muuta niiden pintaan?

stiia (Ei varmistettu)

Yritin googlailla vanhoja ovenkahvoja ja silmiini osui samat kahvat kuin meillä. Innokkaana tulin blogiisi, ihan vain huomatakseni, että sinähän olet asunut samassa talossa kuin me nyt ja itseasiassa samanlaisessa asunnossakin kun me nyt! Hauskaa nähdä millaista muissa asunnoissa on (ollut ainakin). Ihan tutulta näyttää kyllä. Pakko oli kommentoida, vaikka tämäkin postaus oli ikuisuuden vanha :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.