Mikä on yllättävin asia, joka on helpottanut tai sulostuttanut arkeasi?

Heippa kamut! Ennen kuin katoatte kaikki juhannuksen juhlahumuun, pohditaan vielä sekunnin ajan arkea.

Teen parhaillani Trendiin juttua helposti ja nautinnollisesti rullaavasta arjesta (niin, siitähän minä olen tätä blogiakin jo kolme vuotta kirjoittanut... ja aina vaan tuntuu löytyvän jotain uutta sanottavaa).

 

Tämän blogin lukijoille ei ole varmastikaan jäänyt epäselväksi, millä täällä päässä sulostutetaan arkea: koira, kynttilät, hyvä ruoka, viini, leikkokukat ja silkkipuserot noin niin kuin esimerkiksi. Ja ne pesulassa mankeloidut lakanat.

Nyt haluaisin kuulla teidän havaintojanne ja oivalluksianne pienistä asioista, jotka tekevät jokapäiväisestä elämästä joko helpompaa tai hienompaa.

Mikä pieni tai iso asia - uusi tapa, hankinta tai ajatus - on helpottanut tai ilostuttanut arkeasi? 

Oliko se ruuhkabussin vaihtaminen fillariin, siivoojan palkkaaminen, valmisruoka, kulmakarvojen kestovärjäys, lapsenvahti, uusi harrastus, ulkona syöminen vai eväät, alusvaatteiden silittäminen, uusi kierrätysastia vai sikakalliit korkkarit, mikä ja miksi?!

Odotan jo sormet syyhyten vastauksianne, tästä tulee kiehtovaa! Osaa vastauksista voidaan käyttää Trendin jutussa.

Kommentit

Maya

Kirjekaverin hankkiminen! Sain eilen ensimmäisen kirjeen Lontoosta ja olin pakahtua hyvästä fiiliksestä. Se tursusi varmaan jo korvista, kun innoissani aloin rustailla vastausta. :)

Innostuin jopa postaamaan aiheesta: http://www.lily.fi/blogit/kesa-eika-mitaan-tekemista/jo-aikoihin-eletty-sain-kirjeen

Bananarama (Ei varmistettu)

Kaksi kissaa! Ennen koti tuntui niin tyhjältä, nyt aina on vastassa (ainakin jonkinlaista) huomiota. Ja mikä parasta, enää ei ole tyhmä olo jutella itsekseen kun on kaksi korvaparia aina kuuntelemassa!

elisapauliina (Ei varmistettu)

Ripsienpidennykset! Minulla on omasta takaa niin pienet silmät ja näkymättömät ripset, etten ole aiemmin tuntenut itseäni kovin tyttömäiseksi. Entinen poikaystäväni hörähti jokunen vuosi sitten, kun puhelimessa mainitsin ystävälleni näiden räpsyjen parantaneen elämänlaatuani. Kolmisen vuotta nämä ovat minulla olleet, enkä hetkeäkään ole katunut - ja aina on ollut rahaa huoltoon. Huoltopäivä itsessään on jo kuukauden paras päivä: näytän taas nätiltä ja ripsiteknikon pysyessä aina samana tulee kuulumiset ja uusimmat juorut päivitettyä siinä samalla.

sohfif (Ei varmistettu)

Puinen jykevä aina kaunis leikkuulauta joka toimii niin tarjoilualustana, kun alkuperäisessä tarkotuskessaankin. Huokaisen joka aamu ihastuksesta kun otan sen esille! Himputtiin ne rumat tahmaiset muoviset leikkuuladat! Ja toki myös kauniit ja käteen sopivat astiat piristävät päivän jos toisenkin. :)

Figlia (Ei varmistettu)

Uusi asunto paremmalla sijainnilla. Vaikka asumiskulut nousivat, on arki helpottunut huomattavasti. Uudelta asunnolta pääsee kätevämmin töihin niin julkisilla kuin pyörälläkin. Uudessa asunnossa arkea on helpottanut myös ajatuksella suunniteltu keittiö, jossa kaikille tavaroille on järkevä paikka ja kodinkoneet on sijoiteltu järkevästi toisiinsa nähden. Yleisesti olen sitä mieltä, että pienet asiat tekevät arjesta paremman, mutta tällä hetkellä tämä iso asia menee pienten edelle :)

Fiilistelijä (Ei varmistettu)

Se, kun viimein otin itseäni niskasta kiinni, ja perustin oman blogin. Tein diilin jumppapaikkani kanssa: kirjoitan juttuja liikkumisesta ja jumppaamisesta, he vastapalveluksi linkkaavat blogiani. Olen aina ilahtunut, kun joku tuntematon kommentoi postausta tai omasta mielestä tylsääkin juttua on käynyt vaikka 100 ihmistä lukemassa! :) Olen varmaan vielä alkuhuumassa, mutta bloggaaminen on tehnyt mun arjesta iloisempaa!

Ainiin, saa sitä vilkaistakin: fiilistelija.blogspot.com. En ole muuten KOSKAAN markkinoinut blogiani missään! (Saati kommentoinut jonkun toisen blogissa.) Olen tosiaankin nyt rikkonut rajoja!! :D

laua (Ei varmistettu)

Tiskikone! Täältä ikuisuuteen, tiskikone! Riitely väheni noin 80 %. Kiitos, moderni teknologia!

Mietitäänpäs (Ei varmistettu)

Minun arkeani helpottaa ja ilostuttaa:
- Loistava työpaikkaruokala, jonne menee tietenkin enemmän rahaa kuin eväisiin, mutta vastapainoksi tulee syötyä hyvin ja tasapainoisesti, juteltua työkavereiden kanssa, eikä tarvitse huoletia kokkaamisesta kuin viikonloppuisin (ja silloinkin yleensä syön ulkona tai kavereiden nurkissa)
- Lauluharrastus, joka alkoi pienenä kokeiluna mutta alkaa ihan kohta ryöstäytyä käsistä
- Kukat pitkin kaupungin puistoja, joita pysähdyn monta kertaa päivässä haistelemaan
- Niin lähellä keskustaa asuminen, että kaikkialle voi kävellä. Tätä arvostan erityisesti niinä ekstralumisina talvipäivinä, kun puolet työkavereista - juuri se omakotitaloissa asuva puolikas - kiroilee auton kaivamista kinoksista ja/tai liikenteen takkuamista. Tätä osaan kyllä arvostaa myös sunnuntaiaamuisin neljältä kun katselee taksijonojen pituutta.
- Niin pienessä kämpässä asuminen että rahaa jää muuhun elämiseen mukavasti. Kodin ylläpitokaan ei vaadi juuri minkäänlaisia ponnisteluja, ja tilaa on kuitenkin kaikkeen mitä tarvitsen.
- Vuoden vaateostolakko (9kk takana, 3kk vielä edessä) selkiyttää sekä mieltä että vaatekaappia. Säästyvä raha ei ollut yllätys, mutta säästyvän ajan ja energian määrä suorastaan hävettää. Tähänkö se minun aikani aiemmin on kulunut?

annamariakar (Ei varmistettu) http://annakokki.tumblr.com

kaunis kahvikuppi ja mutteripannu, sekä aina hyvää kahvia kaapissa vaikka taloustilanne olisi mikä! joistakin asioista en tingi ;) samoin yksi arjen kaunistaja on kerma.. sanoivat mitä sanoivat, ostan aina oikeaa kermaa, ruokaan ja sinne kahviinkin..

olen myös ottanut arjen ryhdistäjät käyttöön. olen laiska pukeutuja ja laittautuja vaikka design ja tyyli on suuri rakkaus, joskus mukavuuden hinnalla tingin ryhdikkyydestä ja.. noh, ulkonäöstä myös. vaikka luotankin rentouteen ja omaan olemiseeni yleensä, tänä keväänä olen skarpannut! kun on ns. löysä olo, otan käyttöön ryhdistys-saappaat. jos laitan letkeämmät kengät, silloin laitan voittajafarkut. avain on siis yksi skarppaava asia päällä kun ottaa päähän. lisäksi olen alkanut ompelemaan vaatteita ja muutenkin muuttanut vaatekaappia radikaalisti karsimalla sieltä niitä laiskojen päivien rumentajia. (on miulal yks koiranruokaa mainostava XXL-paita vielä. koska se on uskomattoman hyvälaatuinen (!!) ja sopii kylmiin päiviin kotona).

jouduin kesäksi muuttamaan kotiin kun en saanut opiskelupaikkakunnalta töitä mutta täältä herkesi jotain hommaa, ja tämä järjestely on hiukan syönyt itsetuntoa, kun työkin on kaukana omasta alasta (suunnittelen kenkiä ja muutenkin olen luova tyyppi) niin arjen pelastaja on kasvimaa. 1. sieltä saa itsekasvatettua ruokaa (retiisit jo valmiita) 2. kitkeminen poistaa stressiä, uskomatonta kyllä 3. kasvien kasvaminen ja edistyminen tuo rutiinia.

viime vuonna otin myös tavaksi kutsua kavereita syömään. uusi tapa vaikkei uusi keksintö :) ruuanlaitostakin on tullut aivan toisenlainen kokemus nytten! kun vielä olisi helpompaa saada porukka kasaan ilman ett äpitää varata aika kaksi viikkoa etukäteen.. :)

mut melko simppeliä, eipä juuri yllätyksiä. (sivusto pätkii toiv tää ei tullut monta kertaa)

Amanda1 (Ei varmistettu)

Se, että sallin itselleni sellaisen näennäisen typerän ostoksen kuin noutokahvin melkein joka päivä. Vuositasollahan rahaa menee varmasti aivan järjetön määrä, kun kahvipaketin hinta kaupassa olis aika paljon vähemmän. Mutta voi sitä riemua, kun saa istahtaa raitiovaunuun höyryävä pahvimuki kädessä, laittaa napit korville ja tiirailla maisemia. Parantaa fiilistä ja arkiv*tutusta koko rahan edestä!

Toinenkin arkea parantava juttu on juotavaa, nimittäin lasi viiniä illalla ruoan kanssa tai ennen nukkumaanmenoa silloin tällöin. Tekee illallisen nauttimisesta/kirjan lukemisesta/telkkarin katsomisesta/seurustelusta aika paljon kivempaa ja lopuksi saa hyvin unen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Laadukkaat ja kauniit astiat. Niiltä ruokakin maistuu aina paremmalle ja peseminenkin on kivempaa! Myös se, että on arkiastiaston lisäksi juhla-astiasto ja muutama erilainen kahviastiasto, muuttaa helposti minkä päivän tahansa juhlaksi.

Välillä myös huijaan itseni paremmalle tuulelle juomalla vissyni kuohuviinilasista, toimii!

suviu
Uusi talo.

Kun sain valmistumisen jälkeen ensimmäisen työpaikkani, yritin pitkään olla vähän fiksumpi kuin olen, ja käyttäytyä vähän paremmin kuin oikeastaan osasin (muut kun tietenkin oli mua paljon fiksumpia ja sivistyneempiä). Uusi työ tuntui raskaalta enkä viihtynyt. Jossain vaiheessa sitten hokasin, että mitäs jos olisinkin vaan oma itseni ja kertoisin kahvitauolla ne huonoimmatkin vitsit. Työ on tämän jälkeen tuntunut paljon mukavammalta ja arki sitä myöden iisimmältä :)

Puuttuva palanen

Oma pieni kasvimaa! En ole koskaan ollut multapeukalo, mutta kun oma pieni piha on, halusin hyödyntää sen. Takapihalla satoa kypsyttelee tomaattia, paprikaa, kesäkurpitsaa, mansikkaa sekä muutamia yrttejä. Ei omasta maasta isoja tarjottavia saa irti, mutta aamupalaleivän päällä auringon lämmittämä ja vielä kasteinen salaatinlehti on arjen luksusta<3 Ja kesäkukat ilahduttaa joka kerta kun etuovesta kulkee :)

Aamu-uninen (Ei varmistettu)

Sarastusvalo ja ajastettava kahvinkeitin. Molemmilla on erikseenkin aivan käsittämätön vaikutus heräämiseen, saati yhdistettynä! Ajastetun kahvin kanssa voi mennä jatkamaan aamua hierovaan tuoliin.

Emma

Kaupan valmiit aamiaiskeksit. Aamuheräämiset ovat mulle tosi haastavia, enkä vaan pysty käyttämään aikaa aamiaisen tekoon ja syömiseen. Kun annoin luvan itselleni hankkia kaupasta valmiita keksejä, sain ennen töihin fillarointia edes jotakin suuhuni. Parempi kuin ei mitään! Seuraava askel lienee keksien/patukoiden tekeminen itse, mutta nyt mennään näillä.

Mille-feuille (Ei varmistettu) http://www.minimassif.blogspot.com

No hävettävää kyllä, elämääni on helpottanut hirveästi SodaStream. Aikaisemmin vissyaddiktina kannoin kädet väärällään pulloja kaupasta (ja tyhjiä pulloja takaisin kauppaan). Nykyään on aivan ihanaa tulla kotiin töistä ja ensimmäiseksi striimata vettä :) Ja olen aivan koukussa erilaisten drinksujen tekemiseen. Tällä hetkellä teen todella usein gini-soodaa, jonka maustan itse kasvatetulla mintulla ja limellä. Nam!

Toinen hyvä keksintö, joka nopeuttaa aamuja on Cocovin valmis supersmoothie mix. Aikaisemmin sörssäsin itse eri superfuudi-juttujen kanssa. Nykyään lisään tuota valmista mixiä jogurtiin, puuroon tai smoothieen.

Tintui1 (Ei varmistettu)

Tein suuren päätöksen ja päätin muuttaa takaisin Turkuun ja käydä Helsingissä töissä täältä kulkien. Elämä vaan tuntuu niin paljon paremmalta täällä :) Miten elämänlaatu voikin olla niin paljon kaupungistä kiinni. Tämä ei sinänsä ollut ihan pieni asia, mutta kuitenkin.

Arjen pieniä iloja ovat koirien kanssa oleminen ja niiden silittäminen. Aina kun mieli on vähänkin maassa, koirat auttavat :)

Ella F.
Siperian Ella

Oi! Harkitsemme aivan saman liikkeen tekemistä, nyt saattaisi olla vielä tilaisuus, että työtkin olisi Turussa. Olen niin samaa mieltä: miten elämänlaatu voikin olla niin paljon kaupungista, eli Turusta kiinni.

Rohkaisevaa kuulla, että pendelöintikin sujuu, ehkäpä mekin uskaltaisimme. 

Liljalta ja päärynältä tuoksuva suihkushampoo, SE kulmien kotikestovärjäys ja vuohenjuusto arkiruokana - arkiluksusta parhaimmillaan!

SallaP (Ei varmistettu)

- Bamix! Elämä nyt on vain niin paljon helmpompaa toimivan ja tehokkaan sauvasekoittimen kanssa.
- Nastarenkaiden hankkiminen pyörään. Talvipyöräily teki talvesta huomattavasti helpomman ja säästi paljon aikaa.
- Keskittyminen siihen, että pyrkii nauttimaan elämästä arkenakin. Kun tekee kivoja juttuja työpäivien jälkeenkin eikä aina jätä kaikkea viikonloppuihin, elämästä tulee paljon nautinnollisempaa.

tiia_

Hiusten leikkauttaminen tarpeeksi usein, alusvaatevaraston täydellinen uusiminen säännöllisin väliajoin, kaikista epämukavista vaatteista ja kengistä luopuminen.  Huoliteltu ja mukava olo = parempi arki. :) Pakko vielä täsmentää, että huonoista kengistä luopuminen on ollut suorastaan järistyttävä kokemus, enkä varmaan koskaan lakkaa puhumasta siitä. Elämän laatu on parantunut tolkuttomasti siitä, kun lakkasin ahtamasta jalkani liian pieniin tai jotenkin muuten epämukaviin tai ei-täydellisiin kenkiin. Kenelläkään ei pitäisi olla varaa ostaa (ja käyttää) huonoja kenkiä!

Lisäksi vielä: säännöllinen luonnossa käyskentely, luonnon kuunteleminen ja veden äärelle hakeutuminen. Sielu lepää = parempi arki. 

meerit (Ei varmistettu)

hei, pakko kysyä, että mitä merkkejä olet suosinut täydellisten kenkien projektissa? olen monta vuotta yrittänyt hioa kenkäkaappiani laadukkaaksi, mutta huteja on tullut silti, vaikka olen laittanut aikaista enemmän rahaa ja aikaa sopivien kenkien löytämiseen. henkilökohtaistahan tämä toki on, mutta olisin kiitollinen vinkeistä :)

tiia_

Joo, tämä kenkäasia on varmaan aika yksilökohtainen, riippuu jaloista. :) Itse olen havainnut hyviksi Tod'sin loaferit (itse laitan niihin vielä geelipohjalliset, eli eivät ole täydellisiä nekään) ja monet John Fluevogit. Fluevogin unisex-kengät ovat olleet parhaita kenkäostoksiani, mutta niitä ei taida saada edes tilattua Suomeen tällä hetkellä... ja kaikkia ei Fluevogien ulkonäkö miellytä, naisten mallit ovat omasta mielestänikin aika karuja. Haaveissa olisi päästä kokeilemaan Church's-kenkiä, niistä olen kuullut pelkkää hyvää. Nyt varmaan kannattaa ottaa ilo irti tästä tämän hetken terveyssandaalitrendistä, koska Birkenstockit ja Schollit ovat kyllä käsittämättömän hyviä jalassa! :D  Ja tämä on ihan vain henk.koht. mielipiteeni, mutta hyviä / mukavia korkokenkiä ei ole olemassakaan, on vain enemmän tai vähemmän siedettäviä. :) Siedettäviä ovat itselleni ainakin Pura Lopezit. 

Eilisen lupaukset

Ei oo totta!!!

Olen usean kuukauden ajan käynyt kenkäkaupoissa etsimässä kenkiä, jotka edes jollain lailla muistuttais noita kenkiä (joko tyylikkäät loaferit tai sitten naisten kävelykengät, jotka jollain lailla vastais miesten kapeakärkisiä nahkakenkiä nauhoilla), ja aina olen löytänyt joko ballerinoja tai kevennettyjä turvakenkiä.

Nyt sitten googlailin näillä nimillä, ja siellähän on ihan unelmakenkiä! Tosin niitä pitää sovittaa, erityisesti toista jalkaani olen pilannut liian kapeilla kengillä, minkä seurauksena tarvitsen leveähkön lestin. Ja noi kengät nyt näyttää melko kapeilta. Mutta muuten juuri sellaisilta, mitä olen hakenut. 

Yhdet pikkukengät omistan, joilla voi kävellä pitkin katuja. Korko on pieni, joten mistään stileteistä ei todellakana ole kyse. Kenkien nahka on niin pehmeää, että olen vahingossa laittanut kengät vääriin jalkoihin, ja ihmetellyt kun eivät istuneetkaan ihan niin hyvin kuin muistin =D . Valitettavasti en ole löytänyt kyseistä merkkiä mistään, googlannutkin olen.

 

Vielä kengistä (Ei varmistettu)

Henkkoht juttujahan nämä, mutta voin suositella myös Campereita – myös korollisina versioina, jollaiset itse omistan! Ovat kestäneet monta vuotta käyttöä. Jalat eivät ole olleet vielä koskaan väsyneet, pitkänkään kävelypäivän jälkeen.

Per*****he-elämää

"uusi" pyykkiteline ulkona on arjen uusin ilostuttaja. Pyykit tuoksuvat ihanalle ja kaiken lisäksi ovat kuin vastasilitettyjä. Pyykinpesuintoani on jatkunut jo muutaman viikon ja toivon, ettei se lopu ollenkaan!

Leeni (Ei varmistettu)

Hyvän, kevyen pyörän hankkiminen ja sitten pyöräily,pyöräily, pyöräily. Voisin pyöräillä mihin tahansa nuolen lailla ja siitä tulee aivan mahtava olo! Nyt päässä myös kypärä ja vauhti senkun kovenee.

Vaiva (Ei varmistettu)

Kahvi kermalla tai punaisella maidolla vaahdotettuna. Parasta. Aamupala banaanipirtelöt ite pyöräytettynä. Alus- ja päälilakka kynsilakan kanssa, kestää vaikka ja kuinka paljon pidempään nykyään kesäoranssit sormissa. Sairasloma kun sitä ihan oikeasti enemmän kuin mitään tarvitsi. Töiden vaihtaminen pienempi palkkaiseen mutta paremmalta tuntuvaan. Ei mikään pikkujuttu sinänsä mutta selvitti ongelman jos toisenkin.

kompotti (Ei varmistettu)

Tapailin kerran sellaista poikaa, jolla oli keittiössään aina kirsikkatomaatteja. Pidän kirsikkatomaateista paaaaljon enemmän kuin tavallisista, isoista tomaateista. Valitin sitten tälle pojalle, että noi on kauheen kalliita, ostan noita vaan luksustapauksiin. Sitten se poika kysyi, että miksei arki voisi olla aina luksusta? Niinpä. Sitten meninkin kauppaan ja siitä lähtien olen ostanut pelkästään kirsikkatomaatteja. Ja joka kerta tuntuu vaan niin pirun hyvälle, kun niitä napsii leivän päälle tai puolittaa salaatteihin. Tää poika olikin muuten sit ihan urvelo, mutta tuota ajatusta noudatan edelleen.

Ja sitten kahviin vaan kahvikermaa. Ei mitään maitoa hyi. Vaan reilulla kädellä loraus kahvikermaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanaa lukea näitä! Tulee hyvä mieli kun kuulee, miten ihmiset osaa nauttia pienistä ihanista asioista. Ja muistaa itekki kuin ihania noista monet on. Minulla arjen lisäsulostuttajia viime aikoina on ollut esimerkiksi uudet, huiput kaiuttimet, joiden takia osaan kotonakin keskittyä musiikin todelliseen kuunteluun. Ihanaa viettää pieni hetki päivästä vain olemalla ja kuuntelemalla. Ja oon oppinu juomaan joka aamu kahvia; mikä huippu tekosyy saada syödä pala tummaa suklaata tai jotain muuta hyvää! ;) Tällaselle suorittajalle jotkut pienet oivallukset ja niitä avustavat puitteet voi olla isoja asioita kaikessa pienuudessaan.

Ekku (Ei varmistettu)

Vaikka olisi miten kiire, keitän joka aamu hyvät mutteripannukahvit maitovaahdolla. Mutteripannu on yksi parhaista ostoksistani ikinä. Jotenkin se pannun äärellä puuhailu ja kahvin porina on vaan niin kotoisaa ja rauhoittavaa.

Toinen arkea ilostuttanut asia on vähän suurempi: kivemmalle alueelle muuttaminen. Olen lähes koko ikäni asunut Helsingin lähiöissä ja vasta puolitoista vuotta sitten uskalsin muuttaa lempikaupunginosaani ihmisten ilmoille. Vuokra on huomattavasti korkeampi, mutta nyt tavallinen elämä tuntuu niin paljon helpommalta. Ei tarvitse erikseen lähteä minnekään, jos haluaa esimerkiksi poiketa kivaan kahvilaan tai vintagekauppaan. Kaikki on sopivan etäisyyden päässä, niin kaverit kuin apteekitkin. Myös yksi unelmani toteutui: asuminen ratikkareitin varrella. Arvostan kotiani ja sen sijaintia joka ikinen päivä.

Jennil (Ei varmistettu)

Kaksi asiaa on parantanut minun arkeani huomattavasti:

- Järjestin olohuoneen niin, että levyt ja stereot ovat samassa huoneessa, joten voin kuunnella musiikkia paljon helpommin ja jotenkin harkitummin kuin spotifystä. Taustamusiikki on jäänyt pois, keskityn paljon enemmän, ja olohuoneessa puhtaiden vaatteiden silittäminenkin on paljon mukavampaa, kun voi samalla laulaa mukana. Tulee muutenkin keskittyneempi olo, kun levy pitää itse valita, laittaa soittimeen ja painaa playta, eikä tarvitse laittaa hätäisesti koottua listaa soimaan.

- Uudet lautaset. Entiset oli minun ja miehen opiskelijakoteihin hankittuja ja molempien lapsuudenkodeista periytyneitä rumia ja kuluneita kammotuksia, reunat täynnä koloja ja lasitus ihan entinen. Tiskaaminen oli ärsyttävää, kun kaikki tuntui tarttuvan niin lujasti kiinni astioihin, ja astioiden rumuus häiritsi koko ajan. Ostin tarjouksesta Teemat, enkä ole kyllä katunut, tiskaaminen on mukavaa, kun on omaan makuun sopivia, ehjiä ja vielä ihan kiiltäviä astioita, joista lika lähtee helposti. :)

Ktr (Ei varmistettu)

Ehdottomasti helean vaaleanpunaiset liljat, jotka ovat huumaavalla tuoksullaan ja kauniilla ulkonäöllään sulostuttaneet arkeani jo toista viikkoa. Toivon etteivät ne ikinä lakastu.

Katarimaria (Ei varmistettu) http://katarimaria.blogspot.com

Tiskikone! Muutettiin pari kuukautta sitten asuntoon, jossa on ylellisyys, josta haaveilin melkein kymmenen vuotta. Joka kerta puhtaita astioita koneesta nostellessani riemuitsen siitä, että haisevat tiskivuoret eivät enää täytä keittiötä odotellessaan, että _joku_ ne jaksaisi tiskata. Tästä seurauksena olen myös alkanut leipoa ja tehdä pirtelöitä selvästi aiempaa useammin, kun taikinakulhot ja blenderin vaikeasti pestävät osaset puhdistuvat vaivatta koneessa. Arkeni on nyt selvästi ihanampaa.

titi (Ei varmistettu)

-Osta nyt vihdoin tarpeeksi henkareita ja kauniita sellasisia! Ennen omat vaatteeni makoilivat päällekkäin/sisäkkäin ja unohdin mitä alla oli. Ohuilla henkareilla saan mahdutettua samat vaatteet samaan tilaan ja näkyville.
- Lokeroiminien! Löydä makuusi sopivia lokeroita joihin säilöä meikit, alusvaatteet, keittiön putelit ja ne poikaystävän mutterit tiiviiseen järjestykseen. Säästää tilaa ja hermoja. Omat suosikkini on Muji:lta.
- Siirrä yksi huonekalu! Pienet muutokset kuten tuoli nurkasta ikkunan viereen ja hups -- makes sense!
- Moikkaa! Naapurien lisäksi myös bussipysäkin vakkari-venaajat, kaupan kassa ja se koiranulkoiluttaja aamulenkiltä. Voit tehdä jonkun arjen paremmaksi &lt;3

Tiskikone on sulostuttanut ja helpottanut arkea todella paljon. Sen lisäksi arkeani sulostuttaa kauniit alusvaatteet, mekot ja hameet, taulut kauniilla kuvilla seinällä ja ne arjen pienet asiat, kuten hyvä ruoka (parempi mieli, toimii!) ja ne pienet asiat mitä voi odottaa arjen keskellä.

perla (Ei varmistettu)

-Ripsienpidennykset, on ihanaa heti herättyään näyttää valmiilta ulkomaailmaan, vaikka rötväilisikin vain kotona.
-Kahvit sängyssä. Jokaisena vuoden aamuna.
- Tiskikoneen ostaminen. Paransi huikeasti elämänlaatua.
-Neljä vuotta sitten perustettu lukupiiri. Ihania naisia, keskusteluja, viiniä ja matkoja. Usein.
-PT:n palkkaaminen reilu vuosi sitten. Jos tiskikone paransi huikeasti elämänlaaua, niin tämän parantamiseen on vähän vaikea löytää sanoja.

Lennu (Ei varmistettu)

Erittäin suuri muutos arkeen oli työpaikan vaihtaminen, niin että nykyisin työskentelen kotoa käsin. Ei enää kehä 1:n ruuhkissa jonottamista, jee!

Viiru (Ei varmistettu)

Keri Smithin Wreck this journal. Saa luovuuden kukkimaan ja on helpottavaa huomata, ettei kaiken tarvitse olla niin justiinsa.

Turun taikaa (Ei varmistettu)

Kirsikkatomaatit. Capuccinokeitin. Leikkokukat. Uusi pieni hylly johon mahtuu juuri sopivasti neljää erimakuista teetä kauppahallin tee&amp;maustepuodista. Kerran kolmessa viikossa 15 ihanan tuoksuista minuuttia kauppahallissa. Uuden, epäkäytännöllisen pyykkitelineen laittaminen kierrätykseen ja tilalle käytännöllisempi. Kahvinpavut ikkunalaudalla sievässä kulhossa. Kävelyretki koirien kera joko pitkin jokirantaa tai mökillä Ruissalossa. Turku, Ruissalo, taikaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ylellinen kasvorasva ei ole varsinaisesti helpottanut elämääni, mutta joka päivä sitä naamaan sivellessäni ilahdun pehmeistä poskistani! Purnukka on ollut jokaisen killingin arvoinen, ja tekee minut yksinkertaisesti iloiseksi.

Min_ttu (Ei varmistettu)

Ostin viime syksynä itselleni kunnollisen kevyttoppakalvopuvun ja kevääksi kuoripuvun. Voi mikä ihanuus on ollut lenkkeillä, kun puku ei enää kastu räntä/vesisateessa, eikä haittaa, vaikka tuulisi vaakasuoraan. Vanhoihin, tavallisiin lenkkeilyvaatteisiin ei enää ole paluuta.

Suurin neronleimaus oli ostaa koirallekin kurapuku. Enää ei tarvitse imuroida kilokaupalla hiekkaa lattioilta joka päivä. Myös uusi, kunnollinen imuri, jossa on kaikki mahdolliset suodattimet sun muut, oli loisto-ostos.

Turhamaisemmista asioista voi mainita kauniit astiat, joista ruokakin tuntuu maistuvan paremmalta.

Sade1 (Ei varmistettu)

Miehen kanssa käyminen aamukahvilla jossain ihanassa kahvilassa Hgissä (tähän pitää aina kuitenkin ottaa aika)
Oman kehitysvammaisen lapsen oppimat uudet, pienet asiat (niiden oppimiseen menee usein vuosia)
Pienet kauniit tavarat. Nyt olen "keräillyt" Helena Tynellin Riihimäen lasille suunnittelemia maljakoita kirppikseltä (Ostin juuri kauniin limen värisen Pala -maljakon)
Meidän ihana uusi koti ja etenkin itse suunnittelema ja toimiva keittiö! (Tuntuu ihan luksukselta!!)
-Sade

Hippunen (Ei varmistettu)

Arkeani ilostuttaa tyhjä vaatekaappi. Siivosin sivuun kaikki vaatteet joita en ole kuluneella viikolla käyttänyt. Kahden viikon ajan sain ottaa yhden vaatteen päivässä takaisin kaappiini, jos sen pois heittäminen jäi kalvaamaan minua. Nyt on sitten kolme kassillista vaatteita matkalla kirpputorille ja kierrätykseen. On huomattavasti helpompaa valita mitä päällensä laittaa ja ylipäätään löytää etsimänsä vaatteet. Ja nyt on tietenkin tilaa myös uusille vaatteille!

Kaoka (Ei varmistettu) http://kaokasinsomnia.blogspot.fi/

Arjen sulostuttajina toimivat täällä mm. ihanat astiat, vastapaistettu hiilarimössöleipä tuorejuustolla, aina pakkasessa valmiina olevan jääpalat ja uusi kahvinkeitin.

Elämää helpottavista pikkuoivalluksista mieleeni tulee heti kynsilakan pikakuivattaja. Mikä nerokas keksintö! Ja miksen ole tajunnut sitä jo vuosia sitten! Toinen näppärä juttu ovat katkaisimelliset jatkojohdot, on vaan niin kätevää sulkea kaikkien sähkölaitteiden herätevirrat yhdestä napista :) Myös tietyt valmisruoat, kuten Danerollesit, pakastekasvikset ja Pågenin korvapuustit, helpottavat ja ilahduttavat aina välillä kun laiskottaa!

Ellli (Ei varmistettu)

Mun onni on Skype iphonessa! Ennen piti sopia ulkomailla asuvan pikkusiskon kanssa skypetreffit viikko etukäteen, jotta molemmat on kotona yhtäaikaa. Nyt voidaan soitella missä ja milloinka vain :)

neiti M (Ei varmistettu)

Ihania pieniä asioita perjantaiksi, näitä on mukavaa lukea!

Arkeani on helpottanut pakastin. Vaikka pakastin on vain jenkkikaapin miniversio, on se jo moniverroin parempi, kuin entiset pakastelokerot. Sopivasti marjoja ja hätäruokaa, eikä isommista kokkailuannoksista tarvitse kantaa huonoa omaatuntoa.

Myös lihan pois jättäminen ruokavaliosta on tavallaan helpottanut arkea. Ei tarvitse ahdistua lihan tuonnin koukeroista ja alkuperästä!

Viimeisenä mainitsisin vielä ison liitutauluseinäkalenterin. Yhdellä vilkaisulla näkee omat ja puolison menot, eikä tarvitse arvailla, milloin missäkin ollaan.

katapata (Ei varmistettu)

Tämä saattaa kuulostaa hiukkasen huolestuttavalta, mutta "baarikaappi", joka kyllä itselläni on ihan vain ruokakaappiin raivattu tila parille pullolle. En päivittäin röpöttele, mutta mieltäin lämmittää, että koska vain voin kaataa itselleni lasin single malt -viskiä tai portviiniä, jos niin mielin.

Sand (Ei varmistettu)

Arkeani on viime aikoina ihastuttanut muutto Helsingin kantakaupunkiin lapsuuden maisemiin. Minusta on ihana aloittaa aamuinen työmatka mutkitellen kivijalkaputiikkien ja pariisilaistyylisten kahviloiden täyttämiä katuja kun muu kaupunki on vasta heräilemässä. Illalla töistä palatessa valitsen matkan varrelta jonkin lukuisista ruokakaupoista, haen smoothieainekset iltapalaksi ja kääriydyn uudentuoksuisen sohvan nurkkaan katsomaan kesäuusintoja televisiosta. Hassua, vielä kaksi vuotta sitten minulle oli luksusta mennä ystävien kanssa terassille ja nauttia lasillinen tai pari, sen jälkeen lähteä tanssimaan kesäkengät puhki ja päätyä jatkoille Etelä-Helsingin merenrantaan katsomaan auringonnousua. Nyt arki-iltojen ihanuudeksi riittää virkistävä suihku, itsevalmistettu iltapala ja rentouttava elokuva. Joku voisi sanoa, että minusta on tullut tylsä- tai vanha. Minä taas koen tämän olotilana, mistä tietää, ehkä huomenna haluankin lähteä työpäivän jälkeen viinilasilliselle ja tanssimaan?

Suvimaria (Ei varmistettu)

Arjen helpottajan tunnistaa vasta kun sen menettää. Olemme asuneet 2kk ajan väliaikaisasunnossa remontin vuoksi. Meillä kävi tuuri, kalustettu asunto on lähellä kotiamme ja vielä samanlainen lähes 100-vuotta vanha kivitalo. Kahden pienen lapsen kanssa tuskastun joka ikinen päivä siihen, ettei talossa ole hissiä, eikä vaunuille ole mitään säilytyspaikkaa. Eli joka kerta viemme vaunut autoon, joka on kadunvarsipysäköinnissä missä milloinkin ja raahaudun lasten kanssa kolmanteen kerrokseen (mikä kylläkin on vasta talon puoli väli, tsemmpiä vaan ylemmälle kansalle.. Huoh)

Kun pääsemme kotiin, lupaan etten koskaan narise liian pienestä veräjähissistä, enkä vaunujen likaamasta eteisen lattiasta. Mä haluan hissin! Ja omia tavaroitakin on kova ikävä. Siivoaminenkin olisi varmasti mielekkäämpää kotona. Yeah right, mutta nyt tuntuu siltä =)

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.