Missä on sisustajan Pariisi?

Huokasin tänään raksalla tuputtaessani miljoonatta maalikerrosta ovenkarmiin, että onneksi pääsen ihan pian lomalle. Mistä seurasi oivallus: vaikka olen ollut Pariisissa monta kertaa ennenkin, lähden sinne nyt ensimmäistä kertaa asunnonomistajana!

Tiedän jo, mistä Pariisista löytää raitapaitoja, koiria ja pusuja, mutta kertokaas rakkaat lukijat, mihin sisustajan kannattaa suunnata Pariisissa? 

Huonekaluja en tietenkään voi mukanani tuoda, mutta ne pienet yksityiskohdathan sen kodin tekevätkin. Mistä Pariisista voisi löytää hienoja valaisimia, tekstiilejä, astioita, pienesineitä, keittiötarvikkeita, vanhoja jänniä tavaroita ja matkalaukkuun mahtuvaa taidetta? Kai sen kokoisen kaupungin on pakko olla täynnä ties mitä sisustajan aarreaittoja?

Googlella löysin vain antiikkikauppoja. Vanhan tavaran kaupat kiinnostavat kyllä, huippukallis antiikki niinkään ei.

Ja jos nyt jollekulle tulee muitakin meikkikselle sopivia Pariisi-vinkkejä mieleen, niin otan mää nekin vastaan ilomielin!

Kuva tietysti Henri Cartier-Bresson

Kommentit

mimmunmömmön (Ei varmistettu)

http://www.hs.fi/matkailu/artikkeli/Pariisi/HS20050924SI1ME01dsh tuolla minä ainakin haluaisin käydä kun seuraavan kerran Pariisin käy suunta : )

LiisaMaalla
Kivistössä

E. Dehillerinin keittiötarvikeliike on ihana! 

http://www.e-dehillerin.fr/index.php

Lumo (Ei varmistettu)

Merci-liike on Pariisissa sisustajan must-kohde http://lumolifestyle.blogspot.com/2010/09/merci-paris.html.

BHV-tavaratalossa Hotel de Villen lähellä on hyvät valaisin- ja sisustusosastot. Conran Shop Bon Marche-tavaratalon luona on ainakin aikaisemmin ollut kiinnostava, vuosiin en tosin ole tainnut siellä ehtiä käymään Pariisin reissuillani.

Tropnordique (Ei varmistettu)

Pariisissa järjestetään ympäri vuoden korttelikirppiksiä viikonloppuisin. Ne ovat kivoja tapahtumia ja niistä voi tehdä hyviä löytöjä: myyjät ovat usein ihan tavallisia vinttejään tyhjentäviä pariisilaisia. Toki myös ammattimyyjiä on. Osoitteesta http://vide-greniers.org/agendaDepartement.php?departement=75 voi tarkistaa missä kaupunginosassa milloinkin tapahtuu. (Tsekkaa vihreällä merkityt kirppikset, "vide-greniers".)

Bonne chance!

Vierailija (Ei varmistettu)

Koti ja keittiö-lehdessä oli tässä keväällä juttu pariisin putiikeista. Nimenomaan laukkuun mahtuvasta sisutuksesta. Valitettavasti en tietenkään muista mikä numero oli kyseessä, mutta eiköhän se helposti löytyisi kirjastosta esmes.. (Turun HIENO kirjasto...).

LindaVierailija (Ei varmistettu)

Pariisissa ja Ranskassa sisutaminen tapahtuu vähän eri tavalla kuin meillä. Sisustaminen ei ole samalla tavalla harrastus ja homingista ei olla kuultukaan. Suomalaiset vieraani toisinaan valittelevat sisustuskauppojen vähyyttä, ranskalaiset ihmettelevät pohjoismaalaisten intoa laittaa kotia.

Mutta ei hätää! Kirpputorit ja vide-grenierit ovat parhaita. 6 vuotta Pariisissa asuneena voin todeta, että en ole koskaan käynyt "sisustuskaupassa" (niin kuin se Suomessa on tapana ymmärtää). Kaikki kotdin tarpeet on kerätty haaviin joko vide-greniereiltä tai erikoiskaupoista. Ja jälkimmäisiä löytyy! On kauppoja, jotka ovat keskittyneet keittiötavaraan, tuoleihin, valaisimiin, kukkaruukkuihin jne., mutta usein vain niihin tiettyihin tuotteisiin. Jo mainittu Merci on oikein hyvä valinta, jos hakee "sisustuskauppaa", sillä tuollaiset kaikkea kokoavat lifestyle-keitaat ovat aika vähässä. Ja Merci on oikein nätti, vaikka itselle ei ole sieltä mitään nyssykkään jäänytkään.

Siis paras neuvo, kai, lienee unohtaa "sisustuskauppa", sännätä kirppareille ja astua avoimin mieliin ovennuppeja, pyyheliinoja, kynntilöitä, kattiloita, varjostimia myyviin erikoispuoteihin.

Mieluiten pain au chocolat kourassa ja tarpeeksi usein terassilla kahvin tai kirin äärellä virvoittuen.

Eliisaa (Ei varmistettu)

Ranskassa ja Pariisissahan mm eri sukujen historiat ulottuu huomattavasti kauemmas kuin Suomessa ja Marche aux Puces jo sellaisenaan tarjoaa kivan kokemuksen kun vanhaa tavaraa on enemmän kuin suomalaisessa museossa. Löytyy vanhoja lehtiä joiden sivuja voi kehystää, shamppanjajäähdyttimiä 1800-luvulta, aterimia, kippoa, kulhoa, leivontavuokaa.. Esimerksi Porte de Vanves (samanniminen metro) kirppari on satojen metrien mittainen katu mistä olen ainakin itse löytänyt kotiini vaikka mita pientä. Mitä voi myös kätevästi kuljettaa lentokoneessa. :)

Roosa / forgivemeautumn.blogspot.fi (Ei varmistettu)

Kirppareita suosittelen minäkin, jo aiemmin mainittua Porte de Vanvesia sekä Porte de Montreuilia (samanniminen metropysäkki), jossa tosin myydään lähinnä kasapäin vatteita, mutta saattaa löytyä myös kaikkea kotiin sopivaa! Nuo korttelikirppikset on myös ihania :-)

Joku tuolla mainitsi myös Koti ja keittiö-lehden jutusta ja sattumalta sain sen juuri äidiltäni, joka oli leikannut nuo sivut minulle talteen! Juttu löytyy siis numerosta 3/2012 sivuilta 94-99. Siinä on mainittu mm. sellaisia kauppoja, kuin: Luka Luna (77 Rue de la Verrerie), The Collection (33 Rue de Poitou), Le Petit Atelier de Paris (31 Rue de Montromercy), Serendipity (81-81 Rue du Cherche-Midi), Maison des Rêves (11 Rue Coëtlogon), The Conran Shop (117 Rue du Bac), Storie (20 Rue Delambre), Caravane Emporium (22 Rue Saint-Nicolas), Caravane Chambre (19 Rue Saint-Nicolas), Habitat (42-44 Rue du Faubourg Saint) ja Muji (91 Rue du Faubourg Saint Antoine). Kannattaa etsiä tuo lehti käsiisi, niin voit lukea kauppojen kuvauksetkin :-) Googlailu kauppojen nimillä tosin saattaa auttaa myöskin. Toivottavasti tästä oli apua!

SS (Ei varmistettu)

En ole käynyt Pariisissa, mutta käydessäni Barcelonassa ja Pietarissa rakastuin Zara Homeen. Pikainen googlehaku paljasti että Pariisissakin löytyy pari ketjun liikettä. Eteenkin kehykset ja lakanat ovat ihanat. Kaupassa myydään myös ihania aamutakkeja!

Eeva Kolu

Tosi iso kiitos kaikille!! Toivottavasti ehdin käydä mahdollisimman monessa mainitsemistanne paikoista :)

Anniina (Ei varmistettu)

Place d'Aligre (Metro Ledru-Rollin) on hieno ruoka- ja vanhan tavaran tori. Mutta paikalla kannattaa olla aamusta! Muistaakseni lauantaisin on parhaat kemmakat, mutta en ole ihan varma...

Ja sitten tietenkin Porte de Clignancourtin metroaseman läheinen kirppari on hieno, mutta sekin taisi olla viikonloppuisin.

lisäksi rue de la Verrerie -kadulla on paljon vintage-kauppoja.

Ihanaa Pariisin-matkaa!

Kache (Ei varmistettu)

Ehkä ilmiselvää, mutta Lafayettellä on kokonaan oma sisustustavaratalo vaatetavaratalon vieressä, ja itse tykkäsin siitä kovasti! Sisääntulokerroksessa oli kaikkea pientä höpsöä (joka aiheutti meissä kiljahtelua ja vartijassa epäileviä katseita), pyyhe- ja lakanavalikoimat kannattaa tsekata myös :)

Camilla
C Paris

Ihanaa, että joku toinen on jo pyytänyt vinkkejä tähän, näiden kommenttien perusteella voikin aloitella Pariisin sisustus-sceneen tutustumista. Tack så mycket!

Bisous, C

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.