Mitä perfektionisti voi oppia piknikillä

Myönnän: tein taannoin Stockan Hulluilla päivillä tyylipuhtaan heräteostoksen.

En ole lukenut sekuntiakaan markkinointia, mutta voisin kuvitella, että markkinoinnin alkeiskurssilla sanotaan jotain tällaista: tehtävänäsi on saada asiakas kuvittelemaan, millaista elämä voisi olla, jos hän ostaisi tämän tuotteen.

No, Stocka onnistui siinä. Eikä tarvinnut edes markkinoida. Tarvittiin vain julmetun nätti piknik-kori, jossa oli oikeat viinilasit, posliiniastiat ja raidallinen liina.

piknik (14 of<br />
 11)

Kävi nimittäin niin, että välittömästi tuon korin nähtyäni mieleni valtasi visio, joka oli sekoitus Vihervaaran Annaa, kesää Hamptoneilla, englantilaisia lifestyle-ohjelmia ja Turun saaristoa. Näin itseni viisaiden ja hauskojen ihmisten ympäröimänä, syömässä kirsikoita ja juomassa kotitekoista limonadia. Pohtimassa, pelaisimmeko juhannuksena krokettia vai menisimmekö saareen.

Tämän vision ajamana raahasin piknik-korin kassalle.

Enkä edelleenkään koe tulleeni huijatuksi.

Ei se todellisuus nimittäin niin kaukana siitä visiosta ollut.

Okei - unelmassani ei ollut kertakäyttöastioita eikä muovipurkkeja, eikä todellisuudessani kellään ole saarta.

Mutta fiilis on oikea - ja kyllä ainakin pieni osa kunniasta kuuluu tuolle kauniille korille. Ehkä sen ajamana muistan useammin tehdä sitä, mikä elämässä on tärkeintä: syödä patonkia puistossa, kunnes pylly puutuu.

Poikaystäväni täytti vuosia, ja koska kotimme on edelleen rakennustyömaa, pidimme juhlien sijasta pienimuotoisen piknikin.

Piknikeillä on tehtävä kompromisseja, koska kaikkea ei voi ottaa mukaan. Ja koska ei ole pöytiä ja tuoleja. Ja koska lokki saattaa milloin tahansa kakata päälle ja naapuriseurue saattaa soittaa paskaa musaa.

Siksi olen oppinut piknikeillä paljon hyödyllisiä selviytymistaitoja elämään. Esimerkiksi: olemaan välittämättä pienistä ja keskittymään olennaiseen.

Maistoin esimerkiksi jo tuota kakkua tehdessäni, että siihen meni liikaa liivatetta. Ex-Eeva olisi heittänyt kakun samantein roskiin, juossut kauppaan ostamaan uudet aineet ja tehnyt uuden kakun vähemmällä liivatteella, vaikka siihen ei olisi edes aikaa.

Nykyinen Eeva sanoo laitetaan siihen vaan paljon marjoja päälle, niin ei sitä huomaa. Ja tarjoilee kakun suoraan rumasta teflon-kakkupohjasta, repaleisine leivinpapereineen kaikkineen.

Piknikeillä nimittäin oppii, että kaikki ei voi olla niin justiinsa.

Share

Kommentit

MiaMatleena (Ei varmistettu)

Ihanan näköinen piknik! Toivottavasti ylihuomenna on kaunis ilma, sillä silloin suunnitelmissa on meilläkin piknik-retki. Kyllä kesällä on mukavaa! :)

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Tuo kakku. TUO KAKKU! Neiti Kolu, lienette nero.

Eeva Kolu

MiaMatleena, toivotaan tosiaan, että säät suosivat - mullakin on ylihuomenna puistotreffit!

Kati, oi neron maine, kyllä kiitos! Laittakaa diplomi postiin vaan. Kaikki nämä vuodet luulin, että siihen tarttisi matemaattista lahjakkuutta tai absoluuttisen sävelkorvan, mutta marjat kakun päällä riitti!

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Pieni hetki, haen väriliituni ja aloitan diplomiaskartelut. Ihailuni on aitoa, koska en itse leivo. Tuo kakku näyttää siltä, että viisikko voisi syödä tuollaisen. Myös minä voisin.

Jii (Ei varmistettu)

Nam, mikä kakku! Ja oih, järjestän hetimiten piknikin, kunhan vaan löydän tuollaisen ylisöpön korin. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Löytyykö kakkusen ohje jostain?

Samaa kyselen minä, kakun ohje olisi ihana saada! Ja mikäli vain mahdollista, tuotetiedot tuosta ihanasta nahkalaukusta. :D

SS (Ei varmistettu)

Kerrassaan ihania kuvia! Oon vaan aina miettiny, et mitäs sit tehään piknikin jälkeen, kun kaikki korin astiat ovat likaisia? Likaantuuko nätti vuorikangas jne.?

Jeesustelija (Ei varmistettu)

Hei, mietin et miten likaiset astiat pakataan takas tohon koriin? Hämmentävää!

Vierailija (Ei varmistettu)

Muiden tavoin jäin myös ihastelemaan tuota kakkua ja toiveikkaasti etsimään leivontaohjetta kommenteista!

wry (Ei varmistettu)

Mistä nuo söpöiset puiset leikkuulaudat? Mäkin haluun! :)

Erika (Ei varmistettu)

Mä en yleensä välitä makeasta tai leivonnaisista, mutta toi kakku!! Näyttää ihan tajuttoman hyvältä, nam. Ohjetta kaipaisin, jos vaikka oppisin tykkäämään leipomisesta :)

Tiiätkö Eeva, että nää kuvat näyttää niiltä kliseisen ihanilta weheartit-kuvilta hakusanoilla summer picnic, mutta ne on sun oikeeta elämää! Vaikka remontti ja elämä painaa päälle niin osaat ainakin nauttia muusta ajasta. Ihanaa!

helmiä sioille (Ei varmistettu)

Uu la la. Tuollainen kori olisi täydellinen. Kaikessa käytännöllisyydessään ja mukana myytävissä mielikuvissaan. Ja on lohdullista tietää, että joku muukin saattaisi heittää hieman epäonnistuneen leipomuksensa roskiin ja aloittaisi alusta vaikka ei todellakaan olisi aikaa. Ihana blogi sulla, tykkään :)

ms (Ei varmistettu)

Emma L, laukku taitaapi olla tämä: http://www.marimekko.fi/tuotteet/laukut-ja-asusteet/laukut/kassit/matkur...

Ja onpa ihania kuvia! Sä Eeva osoitat, että elämästä nauttimisen ei tarvitse olla kovin vaikeaa :)

annemi

Upea tuo piknik-kori, olisin varmaan itsekin sortunut ;)

ms, kiitos, niinhän se varmasti onkin! Epäilinkin hieman kassin olevan Matkuri, mutta laiskuuksissani en jaksanut tarkistaa. :)

Eeva Kolu

Kiitos kaikille kommenteista! Tässä vastauksia esittämiinne kysymyksiin:

Koetan laittaa kakun ohjeen piakkoin ruokablogini puolelle, sehän löytyy siis osoitteesta blogit.hs.fi/kauhaajarakkautta.

Nahkalaukku on, kuten epäilitte, isompikokoinen Marimekon Matkuri.

Piknik-korista ja likaisista astioista kyselleille - likaiset astiat hoidetaan kuten millä tahansa muullakin piknikillä, eli laitetaan vaikka muovipussiin tai sitten pahimmat ryönät pyyhkäistään pois ennen astioiden laittamista takaisin koriin :)

Puiset leikkuulaudat ovat oikeastaan cocktail-lautasia ja ne kuuluvat poikaystäväni tuotantoon, niitä voi halutessaan tiedustella osoitteesta eevakolu(at)gmail.com :)

Kivoja piknikejä kaikille!

 

 

 

Carma (Ei varmistettu)

Eipä voi muuta sanoa kuin että kadehdin todellisuuttasi! Ja kakkua tietysti kans ;-)

Sarppa (Ei varmistettu)

Eikä, miten epäreilun ihania kuvia :D kyllä munkin nyt täytyy raahata se poikaystävä piknikille, etuja jokirannassa asumisessa on nopea pääsy loistaville piknikpaikoille ja merinäköala syödessä. Kyseisiä etuja emme siis oo vieläkään hyödyntäneet. Huokaus.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.