Mitäs torstai

Joku kysyi, miten ihmeessä olen saanut atsalean pidettyä hengissä näin pitkään.

Samasta syystä, miksi olen itsekin päässyt helpolla: Tänä vuonna ei tullut talvea.

Atsalea vihaa kuivaa huoneilmaa ihan kuten minäkin. Ja mitä kovemmat pakkaset, sitä kuumemmat patterit, sitä kuivempi huoneilma. Sitä enemmän pölisevää ihoa, kutisevia neniä, vuotavia silmiä, katkeilevia kynsiä ja kuihtuvia atsaleoja. Kuihtuvia ihmisiä. Yäk.

Väittävät, että talvi tulee viikonloppuna. No tulkoon sitten, jos on kerran pakko. Toivottavasti pääsette pulkkamäkeen ja hiihtämään ratiritiralla. Minä aion kieltää koko asian, rasvata vimmatusti, kuunnella sambaa ja juoda kookosvettä.

Mitäs muuta? Luin Miina Supisen romaanin Säde. On se Supisen Miina vaan mainio kirjoittaja, niin terävä ja hyvä havainnoimaan. Olen fani. Vaikka vähän jäin vielä odottamaan jotain, vieläkin isompaa herkuttelua aiheilla, jotka kirjailija oli tällä kertaa syyniinsä valinnut.

Mutta jo yksi kohtaus teki kirjasta lukemisen arvoisen. Siinä päähenkilö tajuaa, että tietyt ihmiset ja asiat eivät tule ikinä muuttumaan. Se voi olla hyvä juttu tai huono juttu mutta niin se on. Siinä kohdassa päähenkilö tekee valinnan jääkö metsään vai lähteekö sinne, missä on aurinko ja meri.

En kerro, kumman päähenkilö valitsee. Mutta arvaatte ehkä, kumman minä ajattelin valita.

Tulkoon vaan talvi. Valitsen silti kevään.

Kommentit

papayana (Ei varmistettu)

Ihana mekko! :) Saako niitä vielä jostain?

Eeva Kolu

Heippa, mekko on Marimekon, mutta se on jo useamman vuoden vanha.

Nebsi (Ei varmistettu)

Jep, tulkoon talvi jos on tullakseen, mutta onneks just nyt voi maata takapihalla topissa ja sortseissa ja tankata tätä ihanuutta 8)

Eeva Kolu

Oi! Terveisiä takapihalle. Mä paistattelen toimiston ikkunasta :)

Kao Kao

Minäkin valitsen kevään! Ja jos ihmiset ei muutu, niin minä muutun, paremmaksi. :) 

Eeva Kolu

Jotkut muuttuukin, onneksi :)

Anna / kotiAni (Ei varmistettu) http://kotiani.blogspot.fi

Niinhän se onkin, me vaan päästiin helpolla. Olen ihmetellyt miten kummasti sitä on ollut niin mukavat fiilikset talven läpi, mutta sehän oli se kutinan vähyys ja sähköisyyden uupuminen! :) Jes, tulkoot vaan mitä vaan, täälläkin on kevät ja meinaa olla kesään asti! <3

http://kotiani.blogspot.fi

Eeva Kolu

No sanopa muuta! Helpolla ollaan päästy. Ihana talvi. Tai "talvi".

Yhyy yhyy. (Ei varmistettu)

Paitsi kuutit. On niin mahdotonta iloita lämpimästä säästä, kun tietää miten niille kaikille poloille käy.

anna-liisa (Ei varmistettu)

Uskon vahvasti teoriaan vuoden keskilämpötilasta ja siksi me tarvitaan vielä se (taka)talvi; halutaanhan me kunnon ihana kuuma kesä, eiks vaan? Ja nyt, kun on jo niin paljon kevään valoa, kylmyys on helpompi sietää kaikkine mainitseminesi (onko toi oikea sanamuoto) lieveilmiöineen. Ainoa tylsä juttu on, että ehdin jo vaihdattaa pyörään kesärenkaat :(.

Caloplaca (Ei varmistettu)

"Teoria vuoden keskilämpötilasta" on kyllä niin kukkua kun voi olla :D

Maapallon ja samalla meidän Pohjois-Euroopan ilmastoon vaikuttaa koko joukko asioita, kuten nyt vaikka helposti hahmotettavat Tyynenmeren ja Atlantin oskillaatiot, mutta mitään vuoden keskilämpötilan kokonaissummaa vakaavaa asiaa ei ole koskaan havaittu. Eli jos on lämmin talvi, ei välttämättä tule kylmää kesää sen todennäköisemmin kuin tosi lämmintäkään. Ainoastaan se on erittäin todennäköistä, että kesäkuukaudet ovat talvikuukausia keskimääräisesti lämpimämpiä.

Eli nautitaan keväästä, kyllä se kesäkin tulee! :) Ja olipa se kesä lämmin, kylmä tai ihan mitä vaan, niin nautitaan siitäkin!

Maj_ (Ei varmistettu)

En usko niitä jotka sanoo et tulee talvi - mun puhelin sanoo ainakin et jotain korkeintaan -1, se on ihan helppo kieltää! Kunhan keskittyy tulppaaneihin, valkoviiniin, uuteen nahkarotsiin ja silleen :) :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana kirjoitus! Kiitos Eeva.

sylvi taimi

rakastan talvea, mutta alkaa olla too little too late -fiilikset jo itselläkin.

terveiset atsalealle, olen edelleen hyvin vaikuttunut!

Lukuhiiri (Ei varmistettu)

Samat fiilikset Säteestä. Miina Supinen on niin käsittämättömän hauska, että lukiessa nauraa usein ääneen. Säteen alku oli tosi lupaava, mutta loppuun olisin odottanut oikein kunnon revittelyä. Mutta juonikuvio on kokonaisuutena aivan hurmaavan vinksahtanut. Ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja!

Eipäsjuupas (Ei varmistettu)

Uskaltaisinpa itsekin lähteä. Sieltä löytyisi varmasti monta sellaista asiaa, jotka olen kadottanut kokonaan näiden kuukausien aikana.

Timoe (Ei varmistettu)

Hei ihanainen Eeva, mistäs moiset kauniit kengät jos saanen kysäistä? :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Löysin sun blogin tänään. Aivan ihana! Pari tuntia tässä nyt on ainakin mennyt ihastellessa, mutta ei se haittaa. Sait minut hymyilemään.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.