Murusia Pariisista

 

Näkymä Lafayetten katolta.

 

Paattikisat puistossa.

 

Uudet kengät Bellevillessä ja se tunne, kun saa vaihtaa klohmot tennarit siroihin sipsuttimiin.

  

Woody Allenin Midnight in Paris -aukio ja lounaspiknik Luxembourgin puistossa. Emme jääneet portaille odottelemaan, josko keskiyöllä musta auto olisi saapunut hakemaan. Tarkemmin ajatellen olisi ehkä pitänyt. (Ihan vain siksi, että olisi huomannut, odotteliko siellä joku muukin toiveikas.)

Niin ja - leivoksia ja vuohenjuustopiirasta Eric Kayserilta. Oijoi. 

  

Ilta Bellevillessä: huikeat maisemat, kivoja ihmisiä, aika paljon viiniä ja tarjoilija, joka oli kuin suoraan jostain boheemin Montmartren rähjäisiltä kulta-ajoilta. 

Ravintolan nimi oli jotain-jotain O'Paris, en ole varma - meidät ohjeistettiin sinne Google Mapsin kuvalla ja sanoilla let's meet there on Monday, you can't miss it.

Rue Oberkampfin yö. Bellevillen yö.

 

Leivospaussi.

Kaffepaussi. Ja ne näkymät, siellä Lafayetten katolla. 

Amorino-jätskikiskaketjussa jäätelö tehdään näyttämään ruusulta. 

Lähimarketin jumalaiset retiisit. Puikuloita.

 

Tytöt söivät viikon aikana nopeasti laskettuna yhteensä ehkä kahdeksan tai yhdeksän tartarpihviä. Itse pidän siitä alkupalana, mutta muutaman suupalan jälkeen sitä tajuaa syövänsä raakaa lihaa.

 

Rompekauppa. Täältä löytyikin hieno vanha tarjotin. Näette sen joskus.

 

Pakenimme yllättävää sadetta lähimmälle katetulle terassille, ja kas - le happy hour!

Lisää Pariisia luvassa vähän myöhemmin. Nyt täytyy rynnistää kaupan kautta raksalle. Meikä lomailee, remontti ei. 

(PS. pahoittelut noista ylimääräisistä tyhjistä riveistä postauksessa. En tiedä mistä ne tulivat enkä sitäkään, miten ne saa pois. Normi-Eeva olisi aivan liian neuroottinen jättääkseen asian sikseen, mutta minussa taitaa olla vielä vähän loma-Eevaa.)

(PPS. Neuroosi-Eeva palasi korjaamaan asian.)

(PPPS. Paitsi ettei se näköjään toiminut. Siitäs sait, neuroosi-Eeva! Rakkaudella, loma-Eeva ja tyhjät rivit.)

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ah

somewhere

Oo, sormeni ovat syyhynneet varamaan lentolippuja Pariisiin jo kauan ja nyt taisin saada asialle viimeisen niitin! Niin lumoavan näköistä. Juuri sellaista taianomaista Pariisia, jollaiseksi sen olen aina kuvitellutkin. Ja parhaat kaupungit on aina kauneimmillaan joko katutasolta ylöspäin katsellessa tai ylhäältä alas katsellessa, Pariisi näyttää kuuluvan jälkimmäisiin.

Ja hih tuolle mustan auton odottamiselle - kävi ihan sama mielessä että pitäisikö kehdata sinne kuikuilemaan ihan vaan sen vuoksi että saa siihen mahdollisuuden. Sitten tuli mieleen että siellä on varmaan muitakin. :D

Ihana Pariisi, kiitos ihana Eeva kuvista ja tunnelmista. :)

marijja (Ei varmistettu)

Riipaisee sydämestä katsella näitä kuvia! Palasin itse reissusta 1.5 viikkoa sitten ja haluan jo takaisin. Ensi vuoteen on niin pitkä aika.

Mutta mielenkiintoni heräsi, nuo kengät.. Oliko niitä sähkönsinisinä myös ja mistä ne mahtaa olla ostettu? Törmäsin tänään vasta Pariisista palanneeseen henkilöön, jolla oli tismalleen samanlaiset kengät sinisinä. :)

paupau (Ei varmistettu)

Hienoja murusia! En tiedä miksi, mutta vieralit unessani: perustit ihanan ranskalaistyylisen kahvilan ja blogilukijat saivat halutessaan tulla koristelemaan cupcakeseja :) Se oli todella ihana ja kotoisa kahvila, pistäpä idea korvan taakse!

Malisa (Ei varmistettu)

Häh, mitkä tyhjät rivit?

T: Huithapeli-Malisa. Toisaalta ehkä ihan hyvä niin, osaan keskittyä olennaiseen eli sisältöön. :D

annemi

Ihana Pariisi <3 sinne pitäisi kyllä palata taas vuosien tauon jälkeen!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanat noi kengät! Tarkoittaako Belleville nyt sitä aluetta, vai jotain kauppaa? Oon menossa kuukauden sisällä Pariisiin, niin koitan nyt saada kaikkialta matkavinkkejä tulevaa matkaa varten.:)

Caelia
Caelia's

Ihania kuvia, tunnelma välittyi hyvin ja pääsi nojatuolimatkalle! Ja punaiset kengät ovat ihan huiput!

Vierailija (Ei varmistettu)

ihania kuvia ja ihana pariisi! itken, kun en vielä oo koskaan päässyt sinne:'(

Tyyne (Ei varmistettu)

OMG, just ton tyyppistä pöytälamppua etsin! Pakko siis lähteä Pariisiin! ...vaikka oikeasti kaupungin hienous ei ole koskaan oikeen auennut minulle... pitäisi varmaan koittaa uudestaan näin vanhemmalla iällä, jospa sitten ymmärtäisin kaiken hehkutuksen.

CashmereInside@Lily

Oo mikä tunnelma välittyi näistä kuvista, haluan nyt sinne vaikken Pariisista edes pidä :P Mietin aina että missaanko kaupungista jotain oleellista kun en pääse pariisifiilikseen Pariisissa :-o

normi-Anni (Ei varmistettu)

Aivan täydellisiä Pariisi-kuvia, Eeva, niistä välittyy kaupungin hehkutettu fiilis! Ihan kuin olisin siellä käynyt oikeasti vaikka olen kävellyt Seinen vartta vain haavekuvissani. Ehkä joku päivä myös meikä pääsee rompekauppaan ja syömään macaronseja. Toivotan pehmeää laskua remonttiarkeen!

t. Anni, jonka ei-niin-pehmeä pudotus arkeen tapahtui tänään

PS. Tyhjät rivit eivät haittaa ketään, paitsi neuroosi-Eevaa. Muista se, sillä mehän fiilistellään sun kuvia ja luetaan sun kirjoittamia tekstejä, ei niitä tyhjiä rivejä niiden väleissä.

Kesätyttö (Ei varmistettu)

Oiiii pariisi näyttää niiiin hyvältä, et sinne täytyy päästä pian.

www.pinjasdiary.blogspot.com

Susannakaarina
Snapshots.

Tulinpa hyvälle tuulelle tästä postauksesta :) Kiitos!

Eeva Kolu

Kiitos kivoista kommenteista kaikille!

Marijja, kengät on Andrésta ja niitä oli näiden viininpunaisten lisäksi mustina.

Vierailija, Belleville on kaupunginosa Pariisissa :) Ihanaa matkaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei todella epäolennainen kysymys, mutta mikä sen leffan nimi on missä se musta auto tulee noutamaan? Olen nähnyt sen itse, mutta en hirveässä muistihäiriössä keksi että mikä se oli..

Muutaman päivän olin ilman konetta,  ja oi miten ihana olikaan se avata ja huomata että lukematta oli useampikin postauksesi! Piristää tätä kaunista SYYSpäivää (joka on ainakin kuukauden ajoissa). Itse olen viettänyt Pariisissa vain kaksi kiireistä päivää, eikä kaupungin ihanuus siis ole vielä ihan täysin auennut, mutta kuvien mukana pääsi takaisin alkukesän ihanaan lomafiilikseen. Ehkä kaikille on se oma ihana lomakaupunki, jossa kaikki on aina just täydellisesti (ja mulle se taitaa aina ja ikuisesti löytyä Venetsiasta).

Pointtini tässä jaarittelussa oli siis se, että kiitos näistä ihanaisista kuvista! Muistuttivat siitä että tähänkin kesään on kuulunut niitä täydellisiä kesäpäiviä, vaikka viime aikoina ovatkin jääneet vähiin. Melkein kuin olisi käynyt lomalla itsekin, näiden kuvien mukana.

BonBon (Ei varmistettu)

Ruusujäätelö.&lt;3

Hyviä kuvia. Likainen kahvikuppikin muuttuu jotenkin romanttiseksi, kun se on kuvattu..Pariisissa.

Alkoi kismittämään kuinka olen jättänyt Bellevillen kukkulat kiipeämättä lukuisista P-reissuistani huolimatta. Siispä uusi (teko)syy lähteä valon kaupunkiin, kun joskus rahapussi antaa taas .

Kiitos Merci

kolkeet_ja_risat (Ei varmistettu)

(Varoitus, seuraa imelääkin imelämpi ylistys.)
Voi Eeva, olet ihana. Pahoittelen, en osaa pukea ajatuksia sanoiksi (tai kuviksi) kuten eräs E.K., joten päädyn yleensä vain huokailemaan ja hymyilemään itsekseni täällä ruudun takana. Mutta nyt ajattelin kommentoida. Blogisi on raikas ja rehellinen, oikeastaan ainoa 'iso' suomalainen blogi, josta ei tule tippaakaan kerskailun fiilistä. On yksinkertaisesti herkulliset kuvat, upea tarinankerronta, hykerryttävä huumorintaju (nuo P.P.S.-kommentit, aah!). Tekstisi soljuu niin nätisti ja notkeasti, ettei sitä edes huomaa lukevansa. Nam. Toivon, että joku päivä myös kirjahyllystäni löytyy Eeva Kolua. Merci merci!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.