muuan lokakuinen viikonloppu

Kaikki mitä rakastin

 

 

 

 

Viikonloppu vei minut Tampereelta Helsinkiin ja Helsingistä Turkuun. Kävin kirjamessuilla, kävin viinimessuilla, kävin ruokamessuilla. Istuin kavereiden sohvalla Helsingissä ja join viiniä. Istuin kavereiden sohvalla Turussa ja join viiniä.

 

Näin jumalaisen kauniin Kruunuhaan aamupäivän auringossa (Helsinki näytti vähän Marrakeshilta, kun katsoi Tuomiokirkkoa oikeasta kulmasta pastellinsävyisten talojen reunustamana). Nukuin ystävien lattialla, söin brunssia Sunnissa ja kävelin jalkani kipeiksi. Sain Inkeltä neidin itse keräämää pakuria - keitin siitä teetä ja päätin vaatimattomasti elää 200-vuotiaaksi.

 

 

 

 

Elämä täällä Turussa on lipunut omaan tuttuun kuplaansa: meillä ei ole nettiä, telkkaria, radiota, eikä edes toimivaa kelloa. Autuaan tietämättöminä söimme tänään aamiaista yhdeltä iltapäivällä ja kuvittelimme, että kello on varmaan jotain yhdeksän.

 

 

 

 

Emme saaneet tehtyä mitään suunniteltua, mutta saimme tehtyä kaiken olennaisen. Kävimme kirppiksellä, ostimme kukkia, kokkasimme lounasta, joka oudosta päivärytmistä johtuen oli pikemminkin illallinen. Ostimme Jo Stancen levyn, joka on hyvä - on aina lohdullista huomata, ettei ole ainoa, joka kärsii kroonisesta nostalgiasta.

 

Kelloja siirrettiin, pimeä tulee nyt jo kamalan aikaisin. En aio masentua enkä edes väsyä. Kaamoksesta huolimatta aion paitsi jaksaa, myös iloita, nautiskella, hurmioitua, innostua, nauraa ja riehaantua. Siispä! Kohti uutta, pimeämpää viikkoa - tiukkoja tilanteita varten aseinani suklaa, portviini ja kynttilät. Pärjäillään, ja enemmänkin.

 

 

Kommentit

sannero (Ei varmistettu)

kuulostaa parhaudelta. ja tuo kangaskassi on ihastuttava :)

Laura (Ei varmistettu)

Minä tahdon tietää tuon piirakan reseptin!

hämmentynyt lukija (Ei varmistettu)

Siirsittekö yhteisen kotinne takaisin Turkuun, vai visiteeraatteko siellä muuten usein? Saammeko siis jatkossa lisää ihania Turku-postauksia? Olet saanut Turku-jutuillasi ainakin tämän lukijan rakastumaan Turkuun, vaikka kaupungissa en ole yli kymmeneen vuoteen käynytkään.

Muriel (Ei varmistettu)

Oliko Sunnin brunssin hyvä?

Iidu (Ei varmistettu)

Hei! Mistä tuo kangaskassi on peräisin? Luulen, että löysit sen kirjamessuilta, mutta ajattelin kysyä kuitenkin. :) Ja muuten, osaatko neuvoa jotain nettikauppaa, mistä voisi löytää kivoja kangaskasseja?
Kun nyt kerrankin päätin rohkaistua kommentoimaan, niin halusin vielä sanoa, että kirjoitat ehdottomasti Suomen ihaninta ja laadukkainta blogia! Kiitos, kiitos, kiitos Eeva!

annukka (Ei varmistettu)

Voi Jo Stance, ihanaa! Mää tahon kuuntelemaan teille tota levyä, teidän kanssa! <3

http://aamuvirkkuyksisarvinen.blogspot.com (Ei varmistettu)

On melkein pelottavaa, että elämä kotona ilman telkkaria JA nettiä kuulostaa tosi eksoottiselta. Onko sulla sitten joku hyvä kahvila wlanilla lähettyvillä?

mikko (Ei varmistettu)

hahaha! luin sujuvasti etta 2000-vuotiaaksi.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Sannero: aika lähellä parhautta se olikin! Kangaskassi on minustakin huisin hieno :) ************** Laura: piirakan resepti tulee julki, ennemmin tai myöhemmin, lupaan! :) ************ Hämmentynyt lukija: poikaystäväni muutti takaisin Turkuun ja minä käyn täällä pari kertaa kuussa muutaman päivän kerrallaan :) ***************** Muriel: itse brunssi oli hyvä (joskin aika kalapainotteinen - itse kaipaan aina brunssilla kananmunia ja makkaraa!) mutta palvelu tökki ja pahasti. Hyvät leivät, croissantit ja salaatit. ************* Iidu: kangaskassi on itse asiassa poikaystäväni lahjakkaan ystävän itse tekemä, mutta kivoja kasseja kannattaa metsästää design-myyjäisistä, niitähän on nyt joulun alla harva se viikonloppu. Tsekkaa myös etsy.com, sieltä löytyy ihan varmasti läjäpäin itsenäisten suunnittelijoiden ja askartelijoiden itse tekemiä kasseja, kun haet vaikkapa hakusanalla "canvas bag" tai "print canvas bag" tms.!

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Annukka: teidän pitää joskus tulla. Turku-viikonloppu! ************** Aamuvirkku yksisarvinen: juu, käytän tarvittaessa nettiä lähikuppilassa :) Telkkaria mulla ei ole Tampereellakaan, ja ilman sitä pärjää hyvin. Netti teettää toisinaan ongelmia, mutta kummasti sitä kyllä tulee keskusteltua, luettua kirjoja ja puuhasteltua kotona kaikenlaista paljon enemmän, kun ei vietä iltoja koneella roikkuen... ************ Mikko: no en kyllä yhtään epäilis, jos Inken keräämillä pakurikäävillä eläis vaikka 2000-vuotiaaksi. Täytyyhän jonkun olla levittämässä neuletakkien ja polven alle ulottuvien mekkojen ilosanomaa jälkipolvillekin!

terveysintoilija (Ei varmistettu)

Pirun pahaa vaan se pakurikääpätee. Että en tiedä miten itse saan alas sen kallilla rahalla ostamani jauheen ; )

Ida (Ei varmistettu)

Rakastan, siis RAKASTAN blogiasi! :-) Se jaksaa ilahduttaa päivänä kuin päivänä. Ja haluan muistuttaa vielä kuinka loistavan ratkaisun teitkään leikatessasi lyhyemmät hiukset. Istuu nimittäin kuin nenä päähän, hansikas käteen jne!

Eeva Kolu

Terveysintoilija: heh, mun mielestä se pakuritee ei maistu juuri miltään :) ************ Ida: voi kiitos kiitos, ihana kuulla! Ja olen kuules samaa mieltä, tämä hiustenleikkuu oli yksi parhaista päätöksistä naismuistiin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.