Näin katsot elokuvan Rock of Ages

Rock of Ages on vuoden väärinymmärretyin elokuva.

Minulla on teoria, joka selittää elokuvan kehnot arvostelut ja heikon taloudellisen menestyksen: Maailmassa on liikaa ihmisiä, jotka odottavat jonkinlaista uskottavuutta leffalta, jossa 50-vuotias skientologi rokkaa perse paljaana nahka-chapseissa.

Nähkääs, Rock of Ages on MESTARITEOS. Sen ymmärtäminen vaatii tosin tiettyjä asioita itse katsojalta.

Näin katsot elokuvan Rock of Ages:

1. Laita kieli tiiviisti poskeen jo matkalla teatteriin. Jos odotat taiteellista laatuelokuvaa, itseäsi saat syyttää.

2. Varaa paikat elokuvateatterin viimeiseltä riviltä, niin takanasi ei istu ketään, joka häiriintyisi bailaamisestasi.

3. Bailaa.

4. Syleile elokuvan korniutta. Se on Rock of Agesin vahvuus, ei heikkous. Itse asiassa kornius on Rock of Agesin sielu, sydän ja olemassaolon tarkoitus.

5. Ole tarkkana, sillä elokuvan paras kohtaus tulee heti alussa. Siinä normaalisti pukumiehen rooleja tekevä Alec Baldwin joraa pöydällä nahkaliivissä, maha pömpöllä ja aivan hirveä peruukki päässään. 

6. Arvosta sitä, että sinulla on mahdollisuus nähdä Russell Brandin ja Alec Baldwinin välinen bromance. Se on elokuvateollisuuden lahja sinulle. Ota se vastaan.

7. Tunne 80-luvun tukkarokin keskeisimmät klassikot. Aloita esimerkiksi näistä:

8. Varaudu sanomaan vierustoverillesi "siis MI-TÄ???" vähintään neljä kertaa elokuvan aikana. Tai siis muotoilemaan äänettömästi suullasi, ollaanhan leffateatterissa. Erityisesti kohtauksissa, joihin liittyy jonkun kieli. (Ei latina tai kreikka, vaan se ruumiinosa.)

9. Ja tärkeintä: Valitse leffaseuralaiseksesi henkilö, joka on myös lukenut nämä ohjeet.

 

Kävin katsomassa leffan Emman kanssa. Olimme odottaneet elokuvaa maaliskuusta asti ja pyörittäneet traileria YouTubesta toistolla. Leffa täytti kaikki odotukset - ei, kun ylitti ne! RÄJÄHDYSMÄISESTI! Kuin tuhat ja sata säkenöivää timanttia Stacee Jaxxin kalukukkarossa!

Suunnitteilla on jo valloittaa Emman kämppiksen leffatykki heti, kun elokuva tulee DVD:lle, ja katsoa tämä pätkä niin kuin se on tarkoitettu: ei leffateatterin penkissä kiltisti istuen, vaan ympäri huonetta bailaten ja ilmakitaraa soittaen. Ja todennäköisesti vähän kännissä.

Ja koska tämä kirjoitus kaipasi mielestäni vielä 33 % enemmän kasaritukkarokkia ja 100 % enemmän Def Leppardia, jätän teidät näihin kuviin, näihin tunnelmiin:

 

Kommentit

curiousnoora.blogspot.fi (Ei varmistettu)

Haha, ihana! Ja täällähän vietetään juuri kahvitaukoa kuunnellen kyseisen leffan soundtrackia! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

tai sit vaan et mene katsomaan?

S-M (Ei varmistettu)

Taidan jättää hyvistä vinkeistä huolimatta väliin :) Sen sijaan Dark Knight Rises on pakollinen, vaikka pelottaa että se on niin vakava että alkaa naurattaa. Edellisessä leffassa oli siitä jo enteitä: Harvey Dent, buahhahhaa!

Eeva Kolu

Curiousnoora, arvostan sekä soundtrackin kuuntelua että sitä, että sulla on jo eka kahvitauko menossa siinä vaiheessa kun meikä vasta herää!

Vierailija, hä, mä tottelen ainaskin joka kerta, kun lehdessä lukee "näin rakennat kasvihuoneen" tai "näin teet näyttävän juhlameikin".

S-M, on siinä vähän se vaara, mutta pliis älä oo se mulkero joka nauraa leffateatterissa vakavissa kohdissa, koska siellä on aina ihmisiä joille se elokuva on tärkeä ja jotka ottaa sen tosissaan. Mun yhden Harry Potter -kokemuksen pilasi yksi jannu, jolla oli hirveä tarve koko ajan todistella koko salille, että HÄN EI AINAKAAN OLE TULLUT KATSOMAAN TÄTÄ ELOKUVAA SIKSI ETTÄ KIINNOSTAISI AAAHHHAHAHAHAHAHA.

reissuvihko.ajatukseni.net (Ei varmistettu)

Timanttista !

S-M (Ei varmistettu)

En mä nyt semmonen oo tietenkään, inhottavaa käytöstä. Kerran olen hihittänyt ääneen (siinä Star Warsissa, jossa Anakinista tuli Darth Vader, voi sitä tahattoman koomisuuden määrää), mutta silloin en suinkaan ollut ainoa :)

Eeva Kolu

Reissuvihko, kultaturboplatinaa!

S-M, no hyvä! Varmistin vaan :) Mä puolestani nukahdin sinne teatteriin tossa Star Warsissa! En edes muista tuota kohtausta, hmm...

ss (Ei varmistettu)

Jes, ihanaa! Oon sun kans täysin samoilla linjoilla! Mä olin ihan fiiliksissä koko leffan ajan. Viihdyttävää ja parhaat biisit, ois tehny mieli bailata!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä menin katsomaan tätä ILMAN mitään ennakko-odotuksia, koska kaverit halus ja oli superpäivät. Ja yllätyin positiivisesti! Ois kyllä tehnyt mieli jorata ja laulaa mukana, pitää varmaan vuokrata toi ja katsoa poikaystävän kanssa myöhemmin kotona.

Ps. Journeyn Don't stop believing on mun all time favorite, joten se vaan toi lisää loistoa leffaan :)

miija (Ei varmistettu)

ALLEKIRJOITAN TÄN NIIN TÄYSILLÄ!

Kävin kattoo tän mun poikaystävän kans, joka oli sillee "voi vittu" - sit leffan jälkeen oli pakko kysyä, että oliko sulla yhtään tylsää hetkeä ton leffan parissa ja se mietti hetken ja sano, että itseasiassa ei. Eli Rock of Ages oli viihdearvoltaan täyskymppi! Nauroin ja nautin joka hetkestä, ai että!

Lissää tämmössii leffoja!

Vierailija (Ei varmistettu)

Nyt haluan vielä enemmän nähä tämän!!! :D Lähin toimiva leffateatteri tosin on tällä hetkellä 160km päässä, mutta sitten katotaan kotisohvalla. Kasarirock, aaaaahhh.<3

Paula H.

PAKKO NÄHDÄ.

Vierailija (Ei varmistettu)

Loistavat ohjeet ja olen todellakin sitä mieltä, että jotkut ottaa tämän vähän liian tosissaan (varsinkin jotkut "todelliset rockfanit") .. Hei, Cruise heiluu leffassa takatukassa ja nahkahousuissa, se pitää nähdä! Hauskin leffa pitkään aikaaa ja mahtavaa jytymusaa.

Oma sivu

Pitäisiköhän sitä itsekin rohkaistua ja mennä katsomaan tää leffa. Oon tähän asti ajatellut, etten mene sillä näin Rock of Ages-musikaalin viime vuonna New Yorkissa. Se oli niiiin mahtava, loistava, maaginen ja upea, että pelkään tän leffan jotenkin pilaavan sen hyvän fiiliksen. Hassua, tiedän kyllä, mutta kun T. Cruise on aika ylhäällä dislike-listalla niin epäillyttää :).

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan mahtava analyysi! Mä tein noin ihan luonnostaan, ilman että olin lukenut tätä sun blogin ohjeistusta! Kun menin leffateatteriin niin oli fiilis siitä että tää on hyvä leffa ja voi että olisin halunnut jammailla siellä ihan kympillä, mut istuin keskiriveillä ja varmaankin olisi häirinnyt että olisin noussut seisomaan mut sen sijaan hytkyin siinä penkissä, nauroin räväkästi hasukoille kohdille ja sanoin tosiaan sen MITÄH? miljoonaan kertaan. Heti alkuun tuli fiilis, että WAU! Hienoa nähdä Alec Baldwin pirkähiuksisena houmou-vivahteisena rokkarina :D

semppu (Ei varmistettu)

Täältäkin täys kymppi leffalle! Ja tosta T. Cruisesta pakko sanoa h_eidille, että älä jätä sen takia leffaa väliin! Vaikka se olikin mun mielestä komein mies maan päällä silloin kun olin kymmenen, mutta alkoi sittemmin vaan ällöttää ja ihmetyttää kaiken skientologihihhulointinsa ansiosta, niin tässä leffassa sen ällöyden jotenkin unohti ja olin vaan erittäin viihdyttynyt ja et jee Sta-ceeee!! :D

Stacie! Stacie! Stacie! (Ei varmistettu)

Totta joka sana!!

Jos skientologi-Tompan laittaa laulamaan kasarirokkia nahkapöksyissä, niin siitä on top gunit kaukana. Ja hyvä niin! Olis ollu lievästi sanottuna tuskaisaa ja myötähävettävää katsoa tää pätkä jos Tom olis ollu niinku Tosissaan ja havittelemassa jotai Oscar -ehdokkuutta. Sehän oli ihan loistava sekopää, varsinkin jos kuvitteli että sen roolihahmo olis kans skientologi :D Se hullu tuijotus.. selkee skientologi-rokkari.

Mun mielestä tää oli hirmu hauska leffa, Alec varastaa aina huomioni ollessaan osana jotain kohtausta koska Alec Baldwin. Ja Russel Brand oli ihan mahtava!

Joojoo, voi musikaalikin olla koskettava, esim. Moulin Rouge (itken joka kerta lopussa), mutta tää ei kyllä ees yrittäny olla sellainen, vaikka ne nuoret rakastavaiset välillä vähän itkeskelivätkin kun oli yhes vaihees vähän rankkaa. Mut se oli jotenki semmonen juonellisesti pakollinen seikka mikä tämmösis leffois ny vaan pitää olla, jotta sitten lopussa voidaan rokata taas täysiä.

(Kävin kattomassa yksin tän leffan, tai siis olin kesätöissä pyörittämässä leffoja yhes pienes elokuvateatteris ja kukaan ei tullu kattomaan tätä pätkää, mut laitoin silti pyörimään ja otin teatterin parhaan paikan ja lauloin mukana :D)

sniVierailija (Ei varmistettu)

Hahah, hyvät vinkit on kyllä! Tää pätkä onkin mulla vielä näkemättä, joten täytyy ehkä korjata asia pikimmiten.

Ja sit varsinaiseen aiheeseen liittymätön juttu: olisko tätä blogia mahdollista päästä seuraamaan myös blogilistan kautta?

Eeva Kolu

Kiitos kommenteista kaikille, kiva huomata, etten ole sentään ihan ainoa joka arvosti tätä elokuvaa :D

h_eidi, oon samaa mieltä nimimerkkien semppu ja Stacie! Stacie! Stacie! kanssa! Mä en voi sietää Cruisen Tomppaa enkä sen superhämäräperäisiä lahkohuijausjuttuja, mut kyllä se vaan vetää nää tämmöset överiroolit hyvin, ei mahda mitään! (vrt. Tropic Thunder). Ei siis missään nimessä kannata skipata tätä leffaa ainakaan Cruise-inhon vuoksi, muiden syiden sitten ehkä (ks. kohta 1. Tai no oikeastaan mikä tahansa kohta... :D).

SniVierailija, kyä tää Blogilistalla on, en vaan osaa lisätä sitä linkkiä tonne sivupalkkiin. Haulla pitäis löytyy! :)

Oma sivu

Kiitos kaikille, jotka vakuuttivat, että leffa kannattaa katsoa T. Cruisesta huolimatta :). Kävin katsomassa leffan tänään ja olihan se hyvä. Hieman oli tarinaa ja biisejä muutettu musikaaliin verrattuna, mutta ei se haitannut. Kasarirock uppoaa aina :).

Aauringonkukka (Ei varmistettu)

Mä en tiennyt tästä leffasta mitään ja kasarimusiikki ei uppoa muhun - tai ainakin niin luulin, ennen kuin menin katsomaan sen. Se meni heti lempparimusikaalieni TOP5-listalle, aivan mahtava meininki, hyvä sovitukset, koreografiat, puvustus ja lavastus..ja minäkään en voi sietää Tom Cruisea, mutta nyt voisin sanoa pitäneeni hänen suorituksestaan tässä yhtä paljon kuin lempparissani Magnoliassa kahjona machokouluttajana :)

Catti (Ei varmistettu)

Tom Cruise pääroolissa pelotti muakin etukäteen, mut sehän oli ihan sopiva siihen. Se oli niin hauska ja bromance oli ihan parasta!

Meru (Ei varmistettu)

Puit juuri sanoiksi sen, mitä elokuvasta ajattelen! Huippu elokuva ja parasta kasarifiilistä!

Idu (Ei varmistettu)

Oot kyllä niin mahtava!! Kiitos!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.