no niistä mineraalimeikeistä

Moni teistä on kysellyt sen postauksen perään, jossa kerroin mineraalimeikeistä. Aika iso osa siitä käsitteli Everyday Mineralsilta tilaamista, ja koska en tiedä siitä enää mitään, oli postauksessa potentiaalisesti aikamoinen läjä vanhentunutta infoa.

 

Tässä nyt siis uusiksi se tärkein asia, eli: miten mineraalimeikki levitetään tasaisen, pysyvän ja peittävän lopputuloksen aikaansaamiseksi.

 

 

En tiedä, onko lukijoissa tätä nykyä ketään, joka olisi onnistunut välttymään siltä tiedolta, mitä mineraalimeikit ovat ja miksi niitä kannattaa käyttää, mutta varmuuden vuoksi pieni tiivistelmä. (Aidot) mineraalimeikit ovat jauhemaisia, nimensä mukaisesti mineraaleista valmistettuja meikkejä. Jauhemaista mineraalipohjaa käytetään meikkivoiteen sijasta, ei sen lisäksi.

 

Mineraalimeikkien etuja:

- mielestäni tärkein: antavat ihon hengittää, eivät tuki huokosia

- luonnollinen koostumus

- riittoisia

- ihoa hoitavia ominaisuuksia

- sisältävät yleensä luontaisen suojakertoimen (titanium dioxide)

- luonnollinen ja tasainen lopputulos

- ei rantuja tai meikkivoiderajoja leukaperissä

- juuri niin ohut tai peittävä lopputulos kuin haluat

 

Hyvä nyrkkisääntö aidon mineraalimeikin tunnistamiseen on se, että se on jauhemainen, eikä sen INCIssä ole kovin montaa eri ainesosaa, ehkä 3-6. Kurtista kulmiasi, jos mineraalimeikissä on talkkia (talc), se kuivattaa ihoa ja on halpa täyteaine, jota ei oikeastaan tarvita.

 

Käytän itse tällä hetkellä bareMineralsin meikkipohjaa. Totta puhuen Everyday Mineralsit ovat minusta ehkä jopa parempia, mutta toki bareMineralseissa on kivempi pakkaus, ja te yllättyisitte jos tietäisitte, kuinka paljon se vaikuttaa ostopäätökseeni... Lisäksi olen kokeillut Lily Loloa, ei mitään pahaa sanottavaa siitäkään.

 

Hankalinta mineraalimeikeissä on oikean sävyn valitseminen, koska suurin osa mineraalimeikkaajista taitaa tilata meikkinsä netistä. Kannattaakin aluksi tilata monta eri sävyä testerikoossa ja valita niistä oikea sävy ennen kuin tilaa täysikokoisen pakkauksen. Useimmat firmat myyvät halpoja aloituspakkauksia, joissa on testereitä eri sävyissä.

 

Sitten varsinaiseen aiheeseen eli siihen mineraalipohjan levitykseen. En sano että tämä on ainoa tapa tai edes ainoa oikea tapa, mutta näin siis itse hoidan homman ja toistaiseksi olen ollut tyytyväinen.

 

 

Asia yksi on tietysti kunnollinen sivellin, kabuki, ja mieluiten vielä suuri sellainen. Ilman kunnollista kabukia mineraalimeikkien levityksestä ei tule yhtikäs mitään, joten tässä kohdassa ei kannata pihistellä. Hyvä kabuki on tuuhea ja pehmeä eikä tunnu iholla karhealta. Minulla on Everyday Mineralsin iso kabuki, johon olen ollut erittäin tyytyväinen. Loogisinta on varmasti ostaa kabuki samasta paikasta josta ostat mineraalimeikkisi, uskoisin että kaikki mineraalifirmat myyvät myös siveltimiä.

 

Mineraalien levityksen kolme avainsanaa ovat pyörittely, pyörittely ja pyörittely. (Varautukaa kuulemaan sana pyörittely usein seuraavien parin minuutin aikana!)

 

 

 

Aloita napauttamalla pieni määrä (kuvassa on jo vähän liikaa) jauhetta purkin kannelle tai vaikka pienelle lautaselle. Pyörittele jauhe kabukin sisään. Ei mitään nopeaa sutaisua, vaan pyörittele kunnolla niin kauan kunnes kannella ei ole enää yhtään jauhetta näkyvissä. Kopauta kabukin vartta kannen reunaa vasten, jolloin liika jauhe varisee pois.

 

Ala levittää jauhetta kasvoille (tätä ennen olet tietenkin pessyt naamarin hyvin, levittänyt kosteusvoiteen ja antanut sen imeytyä vartin, eikös vain?). Ja taas kerran: pyörittely! Älä siis sudi mineraalia naamaan vedoilla, vaan tee kabukilla pieniä ympyröitä ympäri kasvoja. Älä paina liikaa tai käytä muutenkaan voimaa pyörittelyssä.

 

 

Ota tämä vaikka filosofisena harjoituksena, jonka aikana voit pohtia sitä, voiko täydellisen ympyrän piirtää. Joudut nimittäin tekemään niitä monta. Mitä kärsivällisemmin jaksat pyöritellä meikin naamaan, sitä pysyvämmän, peittävämmän ja tasaisemman lopputuloksen saat. Mineraalipohjan tekeminen on hitaampaa kuin tavallisen meikkivoidepohjan, mutta minusta se on ehdottomasti ajan ja vaivan arvoista. Ja niin, kyse on kuitenkin vain minuuteista. Hyvä uutinen on se, että koska mineraalipohjasta on käytännössä mahdotonta saada rantuja, sinun ei tarvitse tehdä pyörittelyä peilin edessä vaan voit vaikka tuijottaa samalla Huomenta Suomea tai kaivella jääkaapista aamupalaa.

 

Kun olet pyöritellyt kasvot muutaman kerran läpi, ota kabukiin lisää jauhetta ja aloita filosofinen harjoitus uudestaan. Mitä useamman kerroksen laitat, sitä peittävämmän pohjan saat (itse laitan yleensä kolme). Rakenna kuitenkin peittävä pohja aina usealla ohuella kerroksella mieluummin kuin yhdellä tai kahdella paksulla! Paksu kerros mineraalimeikkiä näyttää raskaalta ja rapisee pois.

 

Muista, että mineraalimeikissä menee hetki, ennen kuin se asettuu kasvoille. Jos siis vaikka kolmen kerroksen jälkeen tuntuu vielä, että meikki näyttää huonolta tai olemattomalta, odota minuutti tai pari ja katso sitten peiliin. Jos sen jälkeen tuntuu, että meikkiä ei ole riittävästi, lisää kerros.

 

 

Ja tässä lopputulos. Kesän jäljiltä ihoni on aikamoisen ikävässä kunnossa (epäterveellistä ruokaa, liian vähän unta ja vettä, hellehikoilua, paksua aurinkorasvaa, yleistä välinpitämättömyyttä... aijaijai!) mutta näinkin edustuskelpoisen siitäkin sai mineraalipohjalla. Jos kummastelette sävyeroa edelliseen kuvaan verrattuna, se ei johdu meikistä vaan siitä, että toinen kuva on otettu parvekkeella ja toinen hehkulampun alla.

Share

Kommentit

Sagu (Ei varmistettu)

Jos nätit purkit kiinnostavat, niin vieraile Alima Puren sivuilla! Heillä on upeat pakkaukset ja mainion laatuisia mineraalimeikkejä :)

sanna (Ei varmistettu)

Kauanko meikkipohjan tekemiseen menee? Entä voiko mineraalimeikkiä laittaa sävytetyn päivävoiteen päälle?:)

Eeva Kolu

Sagu: kiitti vinkistä! ********** Sanna: muutama minuutti menee, ja varmasti voi käyttää sävytetyn päivävoiteen päälle :)

Loki (Ei varmistettu)

Kiitos. Pitänee yrittää taas huomenna. Tosin en tiedä onko atoopikoille paras mahdollinen idea tehdä meikkipohjaa mekaanisen "hankauksen" muodossa. Ehkä ei. Ehkä ongelmani johtuvatkin siitä.

Eeva Kolu

Loki, mulla on myös atooppinen iho, joskin vaan lievästi. Mineraalit sopii ainakin mulle loistavasti, koska niissä ei ole mitään ylimääräisiä ärsyttäviä kemikaaleja tai muita epämääräisiä mömmöjä. Kunnollinen kabuki on yhtä pehmeä kuin vauvan pylly, joten sen ei pitäisi "hangata" ihoa, kunhan ei käytä liikaa voimaa pyörittelyssä.

Unia (Ei varmistettu)

Kuinka ollakaan, jotenkin siinä kävi niin että päädyin tämän luettuani Everyday Mineralsin sivuille ja huomasin klikkailevani innoissani 'lisää ostoskoriin' -namiskoita. Nyt sitten odotellaan testeripakettia jenkeistä. :)

pauliina (Ei varmistettu)

niissä edm -meikeissä on mielestäni hyvää sekin, että niissä on erilaisia vaihtoehtoja ihotyypin mukaan. itsekin kuivaihoisena pystyn niitä hyvin käyttämään, original glow -versioo niistä olen käyttänyt. ja vaikka nimessä on "glow" ei mitenkään hohtele liikaa.
sen lisäksi että ovat hyvää kamaa ovat vielä tosi edullisiakin. näytepurkit on söpöjä ja niilläkin pärjää ihmeen pitkään. ainoa miinus on sitten se normaalikokoisen tuotteen pakkaus, ei yhtään kaunis ei. mutta kauniita rasioitahan on olemassa, ehkä tuotteen voisi vaihtaa silmiä hivelevämpään purkkiin... edm:n siveltimiä tilasin samalla kun meikitkin ja ne ovat ihanan pehmeitä ja laadukkaan oloisia.

Minttu (Ei varmistettu)

Luuletko Eeva että kabuki sivellintä voi käyttää normaalimeikin kanssa? Mun mielestä everyday mineralsin siveltimet on halpoja verrattuna muihin, ja jos niitä voi käyttää muuhunkin meikkiin niin jee!

Eeva Kolu

Unia: hienoa, toivottavasti tykkäät ja löydät itsellesi sopivat tuotteet :) ************ Pauliina: hei tuo onkin hyvä idea, säästän bareMineralsin purkit ja täytän ne myöhemmin Everyday Mineralsin jauheilla... hohooo! ***************** Minttu: uskoisin että se sopii kaikkien jauhemaisten meikkien kanssa, mutta nestemäisistä en tiedä. Mulla on ainakin EM:n poskipunasivellin käytössä ihan tavallisen poskipunan kanssa.

Salla (Ei varmistettu)

Kiitos todella paljon ohjeistuksesta! En oo koskaan saanu pohjasta sellaista kuin haluaisin, nyt sitten selvisi miksi. Ja hyvä tuli, kiitos! :)

Marika (Ei varmistettu)

Hei kiitos tästä ohjeistuksesta todella paljon :) Oon kokeillut joskus mineraalimeikkejä (kosmetologilta ostettu) eikä se oikeen toiminut minun kaltaiselleni rasvanenälle. Halusinkin kysyä että tuleeko muilla tai sulla Eeva nenän ihohuokoset päivän aikana esille? Mulla se mineraalimeikki jotenkin hävis jo muutaman tunnin aikana niin että nenä kiilsi ja oli täynnä kraatereita :D Voisin kyllä kokeilla joitakin muita merkkejä, jos tuo kyseinen ei vaan sopinut minulle (eikä oikein ollut käyttäjäkään varma miten sitä käytetään).

Kiitokset vielä postauksesta, jos itsekin uskaltaisi kokeilla noita testereitä joskus :) Ja muistaa pyöritellä!

Laura (Ei varmistettu)

Mulla on jostain syystä kasapäin mineraalimeikkejä, joita en ole koskaan käyttänyt ja nyt intouduin kokeilemaan ja vitsit, niiiiiiin paljon parempi lopputulos. Kiitos muistutuksesta!

Hanna (Ei varmistettu)

Minulla meni hirveä summa rahaa hukkaan ostaessani mineraalipohjan ja kabukin. Ihoni kutisi, hilseili ja näytti elottomammalta kuin koskaan. Kyllä harmitti, sillä olin niin innoissani mineraalimeikeistä. Kaikille mineraalimeikit eivät vain sovi. Eikä kyse ollut siitä, etten olisi malttanut käyttää tuotteita tarpeeksi kauan.

Anna (Ei varmistettu)

Vinkiksi Lokille ja Hannalle, että ainakin mulla auttoi sudin/kabukin vaihto. Bare Mineralsin suti oli liian kova atooppiselle iholle ja iho kuivui ja hilseili. Vaihdoin perusvippaani, joka on kaikkien asiaa paremmin tuntevien mielestä varmasti aivan vääränlainen, mutta toimii minulle. Kyseessä Bodyshopin pehmeä puuterivippa. Jälki on siistiä ja kestää, eikä iho ärry enää yhtään.

ananas (Ei varmistettu)

Voisitko linkittää kommenttiin jostain nettikaupasta tuon kyseisen jauhepurkin. Se vaikuttaa juuri sopivalta sävyltä minullekin, mutta kun yritin sellaista netistä etsiskellä, erilaisia vaihtoehtoja olikin ihan liikaa :D

Eeva (Ei varmistettu)

Ananas, sävy on Fairly Light :) Ja esim. Feelunique.com myy.

iloja (Ei varmistettu)

miten te muut ootte saanu tilattua niitä testereitä everyday mineralsilta suomeen? noi dropboxit mitä mä löydän, antaa ymmärtää ettei ne toimita tänne? apua!

Tytti (Ei varmistettu)

Hei mun piti semmosta kysellä et mikä avuksi kun oon joskus kokeillut mineraalimeikkiä mut se ei vain mitenkään kevyesti (kilolla pakkelia ehkä) peitä ihohuokosia nenästä? Muuten sopii iholle mutta nenä olisi jo aika oranssi jos sen kraatereita alkaisi peittelemään. Mitään vinkkejä? :)

JA kiitos Eeva tästä! Mä aikoinani just kokeilin mineraalimeikkiä ja ihmettelin että miten siitä tulee niin tökkö ja paksu mut vika olikin tekniikassa :p

Julz (Ei varmistettu)

Heckuva good job. I sure aprpceaite it.

lwbgfdcwz (Ei varmistettu)

OxMREO sdhkxxaftosh

ucifqw (Ei varmistettu)

BMMV2R tgpqgmqdiiwm

Winter (Ei varmistettu)

Such a deep aesnwr! GD&RVVF

qcvegrgz (Ei varmistettu)

be0tDS wvlqrgrcwhjo

ufqksws (Ei varmistettu)

d8vaIU uvztwgaabdho

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.