oi mikä aamu

Olen taas viisastunut vähäsen. Eilen opin, että tämä kaupunki saattaa ehkä olla parhaimmillaan lauantaiaamuna kello 8.30.

 

Aluksi kirjoitin tästä hiffauksesta kamalan pitkän tekstin, mutta poistin sen. Ajattelin, että ehkä huonolaatuiset kännykkäkamerakuvat kertovat kaiken täydellisestä aamustani hiljaisessa kaupungissa, jossa aurinko paistoi. Tiedättehän te, millaista se on. Kun ihmisiä tulee vastaan nii vähän, että jokaista meinaa moikata. Vähän kuin oltaisiin kaikki samassa hississä.

 

 

Ja sen, millaista on törmätä torilla valtavaan kukkamereen juuri, kun on edellisenä iltana valittanut kaverille, ettei kaoottiseen ja tavaraa täynnä olevaan kotiin viitsi ostaa kukkia. No, kahdella eurolla ei voi kieltäytyä. Universumi tietää, että kukat kuuluvat kaikille.

 

 

Ja tiedättehän te, miten helppo on haksahtaa mansikoihin, vaikka tuli torille ostamaan retiisejä. Aamulla mansikoita myytiin halvimmillaan 25 senttiä litra. Pimeetä! Oman litrani ostin eurolla. Ja sitten vielä toisen. Varmuuden vuoksi.

 

Ja jos ette vielä tienneet, että universumilla (tai jollain S-marketin työntekijällä) on loistava huumorintaju, pläjähti lauantaiaamuna S-marketissa soimaan Sean Paul. Ihan vain vähäsen sheikaten kurkottelin rahkaa maitotuotehyllyltä ja mietin, kuunteleekohan kukaan muu, mitä niissä biiseissä lauletaan.

 

 

 

Ja tarvitseeko kertoa, milloin ihminen tajuaa olevansa täysin vapaa? Silloin, kun on kävelemässä kauppakassit kädessä kotiin siivoamaan, mutta päättääkin hetken mielijohteesta istahtaa Café Artin terassille odottelemaan kahvilan aukeamista.

 

 

Silloin ihminen taasen tajuaa, ettei ole täysin omien päätöstensä herra, kun kahvilan aukeavista ovista pelmahtaa tuoreen pullan tuoksu, joka valtaa hetkeksi koko kadun. Silloin ihminen tajuaa, että tuore pulla on herra ja ihminen vain renki.

 

 

Jos vapautta on se, että voi skipata tylsät arkiaskareet hetkeksi ja istahtaa niiden sijaan kahville, niin onnea on se, että se kahvi on Suomen virallisestikin paras cappuccino.

 

 

 

Tiedättehän te, semmoista on istua terassikahveilla naama aurinkoon päin, uudet liian kalliit kengät jalassa ja liian halvat aurinkolasit päässä. Istua niin kauan, että katu alkaa täyttyä ihmisistä ja lauantaisen aamukaupungin rauhallinen taika on ohi.

 

Mutta aamun jälkeen alkaa päivä, ja se on jo ihan eri juttu. Tiedättehän te.

 

 

Kommentit

Armi (Ei varmistettu)

Mua alkoi itkettää. Oli valmiiksi jotenkin mahtipontinen olo, se on tämä kevät, ja sitten tämä onni tässä. Ai että.

Mirja (Ei varmistettu)

En pysty kommentoimaan mitään muuta kuin... <3

Grace (Ei varmistettu)

Vaikka me taidetaankin tietää, on silti ja siksi niin iki-ihanaa, että nostat nää jutut esiin. Kepeit askeleit uusia kengis!

Uusi Aamu/uusiaamu.blogspot.com (Ei varmistettu)

Tämän päivän sana on ollu "Ihana!" ja se sopii myös tähän. Kiitos :) voi kunpa täälläkin saisi Suomen parasta cappuccinoa terassilla ;)

vaiva (Ei varmistettu)

Oon ihan kananlihal. En tiedä kuin monesti voi sanoa, mutta Eeva, sinä olet ihana. Ja Turku nyt ja aina elämäni rakkaus.

tintui (Ei varmistettu)

Ei tähän oikein voi muuta sanoa: Turku<3

Olen itsekin huomannut, että Turku on aamuisin melkeinpä parhaimmillaan. Se tunnelma on niin ihana.

Katri (Ei varmistettu)

Tämän luettuani lupaan itsekin antaa Turun lauantaiaamuille mahdollisuuden. :) Mutta mistä oi mistä tuo ihana säkkikangaskassi on peräisin? (Olet varmasti perin kyllästynyt vastaamaan uteluihin asusteidesi alkuperästä, mutta on PAKKO tietää!)

:) (Ei varmistettu)

ihanan onnellinen teksti!

Eeva Kolu

Kiitti kommenteista kaikille ja mitä ihaninta sunnuntaita (ja vappua)! Katrille tiedoksi, että tuo on ihan Eiring-liikkeen kassi, johon siis ostokset pakataan kun siellä shoppaa :) Käytän sitä itse torikassina.

Mimme (Ei varmistettu)

Taas näitä tekstejä, jotka saavat ikävöimään Turkua, vaikken vielä ole edes muuttanut täältä pois (muutama kuukausi vielä) :( Torilla käyminen aikaisin aamulla - ihan arkenankin - on tosiaankin erittäina antoisaa.

pauliina (Ei varmistettu)

enpä ole aikoihin kommentoinut, eikä mulla mitään mitään muuta kun KIITOS taas. näitä onnenpalasia on ihana lukea!

jella (Ei varmistettu)

Rakastan sua <3 ikinä ei tarvi pettyä kun tämän blogin klikkaa auki.

Lise (Ei varmistettu)

Ens viikon lauantaina mä menen torille koska uskon, että siellä on just noin ihanaa kuin kuvailit. Moikkaa vaan kun näet ruskeahiuksisen tytön halppispilotit päässä vaaleansinisen pyörän kanssa. Jos henkilö menee väärin niin ehkä joku muu ilostuu :)

Laura (Ei varmistettu)

Oi mikä ihana kirjoitus taas, kiitos ihana Eeva! Asuin yhden kesän Turussa ja toivon, että pääsisin muuttamaan sinne pysyvästi. Hyvää vappua! Ps. Liian kalliit kengät ja liian halvat aurinkolasit myös täällä ;)

Linda (Ei varmistettu)

Miten teillä on noin halpoja mansikoita turussa? Kateeksi vähän käy, itse ostin juuri pienen satsin 2,50 hintaan ja olivat vielä vähän kitkeriä. Sun kahvihetki kuulostaa myös niin ihanalta, melkein haistan korvapuustin tänne asti. :) Kivaa vappua!

HannaK (Ei varmistettu)

Niin totta.
Se olo, kun päivä on vielä edessä, itsellä hyvä olo siitä että voi rauhassa pysähtyä korvapuustikahveille, eikä ole kiire mihinkään.

Kuu (Ei varmistettu)

Oih, sulla on niin ihana taito luoda pienistä hetkistä niitä suurimpia<3 Minä ja aamut emme ole koskaan olleet kovin hyviä tovereita, mutta tämän insipiroimana voisin antaa vielä yhden mahdollisuuden.

Ansku/valssitanssitaidottomille.blogspot.com (Ei varmistettu)

Äääh ja nyyh, mua itkettää! Tai sit ne on nää piilarit, koska eihän suomalainen itke. Mä oon tällä viikolla ulkoiluttanut kaksia ihan liian kalliita uusia kenkiä, ja ne toi niin paljon iloa arkisiin päiviin, että ei sille voi hintaa määrittää. Joskus sitä vaan täytyy panostaa omaan mielenterveyteen :) Kevät tuo mukanaan herkkyyttä ja samalla mahtipontisuutta. Tykkään.

vee (Ei varmistettu)

Menin kananlihalle, kun luin tekstisi, ihanaa luettavaa. Ihanaa kesää sinulle:)

Viv (Ei varmistettu)

Tämä on niin kaunis juttu, että kyynel vierähti poskelle. Kiitos Eeva! Eläköön kauniit kevätaamut!

Liisa (Ei varmistettu)

<3.

Viv (Ei varmistettu)

Ihana Eeva!

B.O. (Ei varmistettu)

Oi, nyt tuli kamala ikävä keväiseen kotosuomeen! Kiitos näistä teksteistä, tulee aina niin hyvä mieli, kun joku muistuttaa, että elämässä parasta on ne yksinkertaiset asiat :)

http://versesandsomelove.blogspot.co.uk/

Pee (Ei varmistettu)

Ihana sinä ja ihanan halvat kukat ja mansikat! Sekä korvapuusti, maistuisi mullekin. Ihanaa vappua Eeva, nauti uudesta lakistasi!

erika (Ei varmistettu)

Älyttömän kiva postaus, kirjotat aina niin kauniisti :) Turku on ihana ja sä oot myös ihana!

Fanni (Ei varmistettu)

Naurattaa. Itse henk.koht toivon, etteivät ihan kaikki tajua niitä biisien lyriikoita :D Vahvasti tanssihallia vuodesta 2004 kuunnelleena jotkut slacknessit nostaa yhä punaa poskille, varsinkin oikeassa/väärässä seurassa.

Uudempaan tekstiisi ylioppilaslakista tämän kommentin nitoen; olen ensimmäiset dancehall-askeleeni ottanut Koivukylän Maximissa juurikin sinä vuonna 2004... muistaakseni siellä pidettiin joskus myös erinäisiä Tikkurilan lukion bileitä ;)

Hanna-Mari (Ei varmistettu)

Musta on niin ihanaa, miten paljon osaat nauttia elämän pienistä iloista :)!

krista (Ei varmistettu)

Tiedän niin tuon Cafe Artin korvapuustin petollisuuden. Vieraillessani Turussa reilu kuukausi takaperin olin paastonnut jo herkuista 35 päivää ja 5 päivää olisi ollut enää edessä, mutta se kahvihetki ei vaan olisi ollut täydellinen ilman sitä hyvän ystävän kanssa jaettua korvapuustia. Että no worries, universumi teki sulle samat tepposet kun mullekin sillo ;)

Aini, ja se pääpointti on että miten tuolla Turun torilla aina on kaikkee ihanaa myynnissä ja halavalla (tai halavemmalla oikeestaan) ku makkara? Tarkoittaako tää nyt sitä, että sinne pitää muuttaa hyvän kahvin ja puustin ja torin perässä?

Henna (Ei varmistettu)

Eeva - jos joskus paatat tulla Amsterdamiin niin laita viestia. Tulppaaneita 1 e 10 kpl, takuulla tuoreita. Omenapiirakkaa ja kermavaahtoa. Niin ja mun mies on toissa ihka oikeassa perus Amsterdamilaisessa ravintolassa. Tervetuloa :)

Lukijasi - ihalijasi (Ei varmistettu)

Miten voitkin olla niin viisas ja hauska? Kiitos!

Edna (Ei varmistettu)

We definitely need more smart people like you aruond.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.