operaatio maantie takaisin: tehtävä suoritettu

Operaatio Maantie Takaisin on tullut tiensä päätökseen. Reilu viikko sitten tukastani pätkäistiin reilut kymmenen senttiä pois, ja nyt päässäni on kokonaan oma hiusväri.

 

Projekti vei hieman alle kaksi vuotta, eikä koko sinä aikana kertaakaan tullut kiusausta tarttua väripurkkiin. Nyt kun loputkin blondatut latvat on lakaistu kampaajan roskikseen, olen entistä varmempi siitä että tämä oli ihan loistava juttu.

 

 

Tiedän, että moni siellä käy läpi tätä samaa projektia, joten kerrotaanpa muutama asia, mitä ette ehkä ole tulleet ajatelleiksi.

 

Asia 1: oma hiustenvärisi on luultavasti paljon kivempi kuin luulet. Minäkin värjäsin hiuksiani 14 vuotta, koska luulin että oma hiustenvärini on ruma ja kauhea, mutta ei se olekaan. Itse asiassa se on aika kiva. Oma hiustenväri myös monilla muuttuu vuodenaikojen mukaan - esimerkiksi tuon pidemmän hellejakson myötä tukkani näytti joka ilta vähän vaaleammalta. On oikeasti todella kiehtovaa huomata, että ai tältä mä oikeasti näytän ja pistää merkille omissa hiuksissa tapahtuvat muutokset.

 

Asia 2: hiustesi laatu saattaa olla ihan muuta, kuin mitä luulet. Aikaisemmin minulla oli karhea laine, nyt hiukset menevät oikeasti kiharalle, mutta eivät hapsota joka suuntaan.

 

Asia 3: hiustenhoitorutiinisi tulevat luultavasti menemään uusiksi. Ihmettelin, kun hiukseni tuntuvat likaantuvan nykyään hurjan nopeasti. Yksi selitys voi toki olla se, että värjääminen kuivattaa päänahkaa, jonka vuoksi värjätyt hiukset eivät rasvoitu yhtä äkkiä. Hoksasin kuitenkin yhtenä päivänä, että käytän edelleen vanhasta tottumuksesta hiustuotteita, joissa lukee "for extremely dry and damaged hair", vaikka tukkani on nykyään todella hyvässä kunnossa! Hapsottavaan takkutukkaan ja iänikuisiin kaksihaaraisiin tottuneena käytän siis edelleen ihan liian hoitavia shampoita ja hoitoaineita, jotka latistavat hiukset.

 

Lisätään vielä Asia 4, koska äsken unohdin: jos vasta aloitat kasvatusprojektia, älä säikähdä alkuun harmaalta ja kamalalta näyttävää tyveä. Pieni tyvikasvu värjätyissä hiuksissa näyttää lähes poikkeuksetta lattean väriseltä ja tylsältä, mutta se ei kerro mitään siitä, minkä värisiltä hiuksesi näyttävät sitten, kun ne ovat kasvaneet pidemmiksi!

 

 

Kaikin puolin olen todella tyytyväinen siihen, että tein tämän. Alkuperäinen syyni lopettaa hiustenvärjäys oli se, että tulin täydellisen epätoivoiseksi hiusteni kanssa, jotka menivät rastoille kaksi minuuttia harjaamisen jälkeen, ja joissa kaksihaarainen oli normi. (Kaksihaaraisten sijaan bongailin hiuksistani kahdeksan- ja kuusitoistahaaraisia, ja tämä ei ole liioittelua taiteellisen ilmaisun vuoksi.) Saattaa olla, että joskus innostun laitattamaan hiuksiin raitoja, mutta toistaiseksi näin on hyvä. Vanhaan rastapallotukkaan en kuitenkaan halua enää ikinä palata, joten koko pään värjäys on varmaan osaltani nyt nähty. (Tai no, katsotaan uudestaan sitten, kun tukka alkaa oikeasti harmaantua.)

 

Nykyään hiusten käsittely on paljon helpompaa eikä harjatessa tarvitse itkeä, mutta projektista koitui myös paljon sellaista hyvää, jota en edes osannut odottaa. Oma hiustenvärini tuntuu sopivan ihonväriini kaikista parhaiten, ja helpottaahan tämä elämääkin, kun ei tarvitse stressata juurikasvusta. Tuntuu myös ihan kivalta, että säästyn hiusvärien kemikaalikuormitukselta. Eikä hiusten värjääminen, varsinkaan kampaajalla, mitään ihan halpaakaan lystiä ole.

 

Ja vaikka tämä näennäisesti tuntuu pieneltä asialta, ehkä tässä oli jotain suurempaakin taustalla. Tuntuu siltä, että kun lopetin 11-vuotiaasta jatkuneen hiustenvärjäyskierteen, samalla annoin itselleni luvan viihtyä omissa nahoissani muutenkin.

 

Toisin sanoen: tehtävä suoritettu, tapaus suljettu. Agentti Harmaavarpunen kiittää, kuittaa, ja painelee hiustenpesulle ilman yhtään tuskanhien pisaraa.

Kommentit

u (Ei varmistettu)

ihanaa! mulla on ollut täysin oma väri jo vuoden verran ja maantienharmaaksi luulemani kuontalo onkin yllättäen punertavaan kultaan siftaava! nyt on vaan kasvatusprojekti vielä, haluan letin jonka saa kiedottua pään ympäri:D

Eeva Kolu

U: mä taas huomasin yllätyksekseni, että viihdyn paremmin tässä vähän lyhyemmässä tukassa, vaikka luulin että se on vaan välttämätön pakko jotta saan ne loputkin kuivat latvat pois. Ihanan kevyt olo :)

Tiitii (Ei varmistettu)

Onnea projektin päättymisestä! Itselläni projekti on kestänyt jo kohta kolme vuotta, sillä lähdin todella tummasta vaalentamaan, enkä halunnut ottaa tapavaa värinpoistoa. Nyt päässä on oma väri, (joskin pitkien hiusteni latvat sisältävät yhä oikeasti purkkiväriä, joka vain sattuu näyttämään täysin samalta sävyltä kuin omani.) Yllätyin kovinkin siitä, että hiukseni nappaavat kesäisin auringosta todella paljon kultaisia raitoja, joista saan toistuvasti kehuja. Muutenkin olo on todella hyvä tukan kanssa. Suosittelen!!

ps (Ei varmistettu)

Monivaiheinen operaatio on täälläkin edennyt jo hieman mukavampaan pisteeseen. Pitkähköön tukkaan isketty lähes mustanruskea väri vaalennettiin raidoilla juuren väriseksi runsas vuosi sitten. Tätä toistettiin muutaman kerran, kunnes viime syksynä huomasin, että juuri olikin tätä vaalennettua tukkaa tummempi. Tukkaa piti tummentaa (taas), mutta nyt kahdeksan kuukautta myöhemmin värjätyn ja oman värin rajan huomaa vain ammattilainen tarkalla syynillä. Uskon että lyhyeksi jääneen värjäyskierteen aiheutti se, että luonnostaan melko tumma hius näytti vaalealle, kun päälle iskettiin lähes mustanpuhuva väri. Oman värin palauttamisen ohella olen alkanut käyttää Vihreän kosmetiikan ns. kemikaalivapaata palasaippuaa. Tukan määrä tuntuu tuplaantuneen ja lisäksi se menee mahtavasti kiharoille! :)

Juu (Ei varmistettu)

Mäkin aattelin tuon oman värin palauttamista, mutta se on aika kaamea näky varmaan siinä puolessa välissä kun nyt on tumma hius ja omat hiukset on vaaleat! Kiinnostaisi kyllä kovasti nähdä sinun hiustesi historian! :)

Eeva Kolu

Tiitii: mustakin on hurjaa, miten hiukset näyttää auringossa vietetyn päivän jälkeen heti vaaleammilta. Aikamoista! ***************** PS: oho, kuulostaapa työläältä. Tuo saippua täytyykin tsekata, vaikka en tiedä osaisinko pestä hiuksiani palasaippualla... :) ***************** Juu: no, olen pitänyt blogia viime vuoden maaliskuusta joten siitä vaan arkistoja selaamaan :)

R (Ei varmistettu)

Onnittelut projektin päättymisestä! Olen itsekin värjäillyt tukkaani aikanaan vaikka millä väreillä (on ollut mustaa, ruskeaa, punertavaa, vaaleaa..), mutta ajan kuluessa olen huomannut, että omaan kalpeaan ihooni sopiikin kaikista parhaiten juuri tämä oma maantienharmaa tukka. Jossain vaiheessa siis päätin, että tätä en enää kovin radikaalisti väreillä muuta ja tällä hetkellä tukassani onkin vain jonkin verran vaaleita raitoja maantienharmaan seassa. Tukka näyttää omalle ja luonnolliselle, eikä juurikasvua oikeastaan huomaa, kun raidat sekoittuvat niin hyvin oman tukan sekaan. Pointtini siis oli, että on ihan parasta olla siinä oman värisessä maantietukassa, jota voi halutessaan "piristää" raidoilla. :) (Toki mahdollista on, että kesä tekisi raitoja tukkaan ihan ilman värjäämistäkin. Täytyykin kokeilla sitä ensi kesänä.)

Neppyyy (Ei varmistettu)

Heh, ja mä olin just n. pari vuotta omalla värillä, mutta sitten kyllästyin ja halusin kipeästi vaaleita raitoja, koska aloin tuntemaan itteni tunkkaisen näköseksi, ja liian aikuismaiseksikin :O
Ja niin kovasti olin vannonut itelleni että ikinä enää en hiuksia värjää...

ps (Ei varmistettu)

http://www.vihreakosmetiikka.fi/product_info.php?cPath=26&products_i...

Hiuksia pitää hieman siedättää tämän shampoon käyttöön, ja tukka tuntuu erilaiselle. Palashampoo vaahtoutuu ainakin omassa käytössäni tosi mukavasti. Ja tuolla seitsemän euron palalla pesee kyllä pitkään!

Milja (Ei varmistettu)

Voi sinua onnellista, jos tukkasi kasvaa vajaassa parissa vuodessa tuohon mittaan! Olen kasvattanut omaa kuontaloani kohta kolme vuotta, ja säälittävät hamppulatvat yltävät solisluille asti.. Vaikka käytän kampaamotuotteita ja syön terveellisesti niin taitaa olla geeneissä tämä kitukasvuisuus hiuksissa. Onneksi on klipsipidennykset, ja huonohiuksinenkin saa kauniit pitkät hiukset :)

Kiitos kivasta blogista! Terveisin vakkarilukija :)

Unia (Ei varmistettu)

Aika hienoa että tämä oma-tukanväri-takaisin tuntuu olevan nouseva suuntaus tukkamarkkinoilla! Luonnollisuus on hieno juttu. Itsekin päätin monista syistä luopua pään värjäämisestä ja nyt sitten antaa vaan tukan rehottaa niinkuin se parhaaksi näkee. Mitähän tästä kampaajat tuumivat, kun ihmiset eivät enää ravaa tyhjentämässä lompakoidensa sisuksia hiustenvärjäykseen?

Lisäksi siirryin käyttämään Urtekramin shampoota ja hoitoainetta, joissa ei pitäisi olla mitään keinotekoista sälää vaan ihan luonnon ainesosia, eipähän ole pää täynnä silikonia joka pesun jälkeen.

Eeva Kolu

R: kyllä, ihan samaa mieltä. Onnittelut onnistuneesta tukkaprojektista! :) ******************* Neppyyy: haha, miksi oman värinen tukka on aikuismainen? :D Mutta kuten tuossa tekstissä sanoin, niin saatan itsekin innostua joskus laittamaan raitoja. Mutta hiukseni eivät kestä sitä koko pään värjäämistä, joten sen jätän kyllä jatkossa suosiolla muille. ********************** Ps: kiitos vinkistä! Täytyypä katsoa, josko inostuisin tuosta. ****************** Milja: mulla kyllä taitaa kasvaa hiukset tavallista nopeammin, meidän suvussa on kaikilla friikit tukkageenit. Tosin mainittakoon kuitenkin, että ehkä kuvissa pään asennon vuoksi hiukset näyttävät vähän pidemmiltä kuin oikeasti ovat :) Tsemppiä kasvatteluun!

Eeva Kolu

Unia: uskon, että kampaajilla on töitä jatkossakin, tai toivotaan niin ihan vain ammatin säilymisen kannalta :) En ole toistaiseksi uskaltanut kokeilla luomushampoita juurikin siksi että ennen en selvinnyt ilman niiden silikonien silottavaa vaikutusta, mutta nythän tästäkin aukenee ihan uudet mahdollisuudet...! Mahtavaa.

Hanna (Ei varmistettu)

kyllä ihminen näyttää minusta suloisimmalta juuri oman värinsä kanssa. ystäväpiirissä on ollut myös tosi monta vastaavanlaista tapausta, joista edelleenkin joka ikinen kerta ajattelen että vau, älä vain ikinä enää värjää ainakaan kokonaan tuota tukkaa!

Liina (Ei varmistettu)

mulla on vähän samankaltainen projekti menossa, ei kyllä erityisen tietoisesti vaan pikemminkin siksi, että olen tyystin unohtanut varata kampaaja-ajan, ja tässä vahingon keskellä sitten huomannut, että oma värinihän on aika ... vetävä.

tähän asti olen itse asiassa halunnut ottaa hieman raitaa koska, no, rikottua hiusta nyt vaan on helpompi käsitellä, mutta ehkä tää nyt vaan tarkoittaa, että pitäisi löytää shampoo joka ei hoida liiaksi. ja voihan hoitoaineen käyttämisen vaikka lopettaa.

Jenni W. (Ei varmistettu)

Onneksi olkoon! Onnittelut olet ansainnut.

Oma hiustenvärjäykseni oli alkujaankin niin katastrofaalinen taival, että lopetin koko touhun jo 18-vuotiaana. (On käyty läpi haalistunut punainen ja palanut purkaksi muuttunut neonblondi) Oma väri kun on muutenkin kuin suoraan Elovena-paketin kyljestä, että miksipä tätä omaa muutenkin nättiä päätä värjäilisi.

Toivottavasti sinä Eeva inspiroit muita tekemään saman. Olet ihana!

Viv (Ei varmistettu)

Amen!
Mulla on ollut omat, tummahkot maantienväriset hiukset pari vuotta, ja vaikka välillä rumuuskohtauksen myötä meinaa iskeä akuutti tarve laittaa ne raidoille, niin olen pysynyt vahvana. Sinä aikana olen huomannut, kuinka harvinaista värjäämättömät hiukset on: missä tahansa seminaarissa tai teatterisalissa kun katselee ympärilleen, niin tuskin löytää toista värjäämätöntä naisen päätä.
En vaan millään halua niitä kemikaaleja iholleni, enkä jaksa värjäyskierrettä. Ja tosiaan, kumman hyvin oman väriset hiukset tuntuvat sopivan monelle - niin myös minulle.

Minna (Ei varmistettu)

Tää on kyl selkee trendi – itsekin olen yrittänyt palata omaan väriin, mutta ihan kivuttomasti se ei kyllä onnistu. Eniten värjäämättömyyteen minua ajaa hiustenvärjäysten kammottavan kallis hinta sekä kemikaalikuormitus, jota en välttämättä jo muutenkin allergiseen kroppaani halua. Tosin sitten käy helposti niin, ettei käy kampaajalla edes leikkaamassa hiuksia, kun vanhasta tottumuksesta on tavannut varata kampaajan silloin, kun kaipaa uutta väriä. Nyt pitäisi siis enää opetella käymään kampaajalla ihan vaan leikkaamassa ja siistimässä hiuksiaan. Jo silläkin tavalla oma maantienharmaa kuontalo näyttäisi jo huomattavasti siistimmältä.

veera (Ei varmistettu)

mulla on jo toinen yritys menossa omassa projektissa ja ihan samoista syistä. En usko että pystyn kokonaan kasvattamaan omaa väriä takaisin vaan satunnainen raidoitus on ehkä enemmän se mun juttu :)

Olga (Ei varmistettu)

Onnittelut projektin loppuunsaattamisesta! Minulla on vielä muutama kuukausi jäljellä samaan, sillä en halua leikata polkkatukkaa. :) Lopetin muuten silikonittomien shampoiden ja hoitoaineiden käytön, kun juurikasvua oli joku kymmenisen senttiä. Mielestäni ne tekivät käsittelemättömän hiuksen raskaaksi, likaiseksi ja jopa tummemman näköiseksi. Nyt, silikonittomilla tuotteilla, hiukset ovat ihanan kevyet, ilmavat ja pysyvät puhtaina pidempään. Suosittelen! :)

T (Ei varmistettu)

Voisin allekirjoittaa joka sanan! Aloitin oma väri takaisin -projektin vuosi sitten. Paikoin on ollut aika haastavaa, sillä lähtöpiste oli lähes musta ja oma värini on varsin vaalea. Nyt kun pari kuukautta sitten sain viimeiset keltaisuuden rippeet tukasta pois niin alkoi projektikin vihdoin palkita. :) Nyt vielä odotellaan että tukka kasvaa sen verran, että saa leikattua viimeisetkin värjätyt ja vaalennetut osuudet pois.

minna (Ei varmistettu)

Onnea, tuohon vasiheeseen tuntuu oman mopin kanssa olevan tuskastuttavan pitkä matka... Tavallaan kyllä viihdyin teko-blondina, mutta tukka on nyt niin karmivassa kunnossa, että ainakin jonkin aikaa pysytään väripurkeista suosiolla kaaaaaukana. Ja tyvikasvun perusteella oma maantieväri näyttää huomattavasti teennäisen kellertävää blondia kivemmalta :)

sonia (Ei varmistettu)

Meikäläisen oli pakko vain siirtyä luonnolliseen väriin, koska kemikaalit pajauttivat allergian päälle. Oon saanu tästä enemmän kehuja kuin koskaan aiemmin värjätyillä hiuksilla! Olkapäille tämä kasvoi ihan lyhyestä vuodessa, eli kuulun näihin friikkeihin, joilla tukka kasvaa jäätävää tahtia.

Onneksi olkoon mission suorittamisesta!

L-M (Ei varmistettu)

Mahtavaa, onnittelut! Minäkin olen elänyt jo yli vuoden täysin omalla värillä, ja olen niiiiin tyytyväinen. Itselläni värjääminen ei sinänsä aiheuttanut mitään ongelmia, mutta kyllästyin totaalisesti juurikasvun kanssa säätämiseen, ja lisäksi alkoi ällöttää se kemikaalimäärä, jonka aina värjätessä huuhdoin viemäristä alas. Lisäksi minua alkoi kiinnostaa, minkä värinen se oma väri mahtoikaan olla. Ja tosiaan, se oli oikein kiva.

Omassa värissä parasta on se, miten elävä se on: kesällä hiuksiin tosiaan tulee ihania aurinkoraitoja, ja muutenkin hiuksissa on satoja eri sävyjä.

Ja palashampoolla peseminen on helppoa ja kätevää, suosittelen!

elina (Ei varmistettu)

Minäkin lopetin hiusten värjäämisen noin puolitoista vuotta sitten ja olen ollut tosi tyytyväinen. Oman väriset hiuksete näyttävät huomattavasti kivemmilta kuin värjätyt koskaan sen 15 vuoden aikana jonka ehdin värjätä tai raidoittaa tukkaa. Minulla värien jättäminen on tuonut mukanaan myös sellaisen iloisen asian, ettei hiuksia tarvitse enää pestä kuin 2 kertaa viikossa. Oletan syynä olevan osin sen, että kun hiukset ovat hyvässä kunnossa, niihin ei tarvitse työntää hoitavia ja samalla latistavia tuotteita ja sitten taas tuuheuttavia muotoilutuotteita että ne olisivat kuohkeammat. Eikä tarvitse enää edes föönata eikä suoristaa.

iinuska (Ei varmistettu)

Itse aloitin oman yritykseni vuodenvaihteen jälkeen, viimeinen värjäys oli tammikuussa - sekin tosin omaa sävyäni lähenevällä värillä. Silloin tällöin olen käytellyt värjäävää shampootani loppuun (ruskea, kuten oma värinikin), en tosin hirveän usein. Silti en löydä juurikasvua, vaikka tukka onkin kasvanut! Ilmeisesti päässäni on jonkin sortin liukuvärjäys. :D Edes maaliskuun lopulla katkaisemani otsatukan väri ei eroa muusta tukasta mitenkään näkyvästi. Koen tämän hiukan omituisena, toki myös onnekkaana.

Ainoa asia, mikä projektissa harmittaa on se, että pitäisi hankkia rohkeutta (ja suostuvainen kampaaja), jotta pääsisin lantiomittaisen tukkani kärsineistä latvoista, jotka ovat juuren kanssa aivan eri väriäkin... Millään ei kuitenkaan raaskisi! Varsinkaan, kun minulla ei koskaan ole ollut "lyhyttä" tukkaa (tässä tapauksessa blogin kirjoittajankin hiuspituus tuntuu lyhyeltä).

Maisa (Ei varmistettu)

Mullakin on nyt meneillään tällainen kokeilu kasvattaa omaa väriä takaisin, mutta se vaan näyttää niin harmaalta ja rumalta että houkutus sortua värjäämään on kova. Mutta itsekin kärsin korpunkuivasta ja vaurioittuneesta tukasta, kalliista kampaajalaskuista ja juuriskasvukierteestä. Sitä paitsi maailmanlaajuisesti pohjoismainen maantieväri on superharvinaisuus, samaa sävyä ei kuulemma tavata missään muualla. Aito tukkamme onkin siis eksoottinen kaunotar.

Jenna (Ei varmistettu)

Nyyh en malta odottaa oman tukan kasvamista.Olen tuskallisen pitkän ajan jälkeen vasta keltanen pois-vaiheen loppusuoralla.Siitä kun pääsee niin alkaa se varsinainen oman värin kasvatus.Veikkaan että haluan laittaa siihen sitten raitoja kuitenkin.Jo muutaman sentin juurikasvusta näkyy miten paljon kivempi väri oma on kun keinotekonen purkkiväri.Sulla on ihanat hiukset kyllä.Toivottavasti omat karheat laineeni menee sitten kanssa hienosti kiharalle :)

Noora http://nooranoma.blogspot.com/ (Ei varmistettu)

Minulla meni myös shampoot uusiksi, liian hoitavilla tuotteilla terve tukka painui littaan, mutta nyt riittää normaali kosteuttava shampoo. Vaaleat latvat tosin kaipaavat toisinan tehokkaampaa hoitoa. Omassa päässä on tällä hetkellä oman ja blondatun suhde aika 50/50, rajaa on hämätty muutamilla raidoilla. Tuntuu, että tukka kasvaakin nykyään paljon reippaampaa tahtia.

Kaisa (Ei varmistettu)

Kiitos kannustavast postauksesta. Itse aloitin maantien kasvattamisen keväällä, vielä on parikymmentä senttiä blondiraitaa jäljellä. Mutta tämän jälkeen jaksan taas odottaa lopputulosta. Saa nähdä mitä sieltä paljastuu :)

Sahrami (Ei varmistettu)

ehkä osasyyllinen siihen että maantienväriset usein värjää on juuri se nimi, maantienvärinen? se jo kuullostaa tylsältä. teininä minun hiukset olivat juuri sellaiset, enkä värjännyt ennen kuin sain tyttäreni kun olin 22-v. hänen synnyttyä tosin käsittelemättömät hiukseni menivät niin harmaiksi että näytin paljon vanhemmalta kuin olin. nykyään värjään tosi harvoin, ja väri lähentelee sitä teini iän kultaista (maantienväristä). vähän kultainen sopii paremmin. käytän muuten luonnonkosmetiikkaa, ihoni ja hiukseni ovat paljon paremmassa kunnossa. ja monista nettikaupoista voi ostaan ihania tuotteita kuten faith in nature, mádara, frantsila, urtekram (löytyy muualtakin), lavera jne.

Neea (Ei varmistettu)

Ainakin ton kuvan perusteella sun tukka näyttää kauniin toffeiselta,ei lainkaan harmaalta :)
Mä värjäilin mun tukkaa ennen aina jollain tylsillä tummanruskeilla kun aattelin että oma tukka ei kelpaa sellaisenaan. Joku reilu 2 vuotta sitten sain kuitenkin tarpeekseni ja lopetin värjäilyn. Juurikasvu näytti aluksi tosi harmaalta verrattuna värjättyyn hiukseen ja tässä vaiheessa moni varmaan pelästyy että lopputulos on joku betoninharmaa ja värjää sen takas piiloon. Mun oma väri on tälläinen suomalaisittain tosi tumma punaruskea (eli jopa melko kaunis) eli se pieni pätkä sitä juurikasvua ei kerro millaiselta koko pää tulee näyttämään.
Ja tosiaan hiusten kunto on parantunut melkoisesti,oli tosi kiva huomata että tukka ihan oikeasti KIILTÄÄ ilman mitään ihmeaineita. Kreisiä.

Nanna (Ei varmistettu)

Sullahan on ihanan väriset hiukset, oi että! Itse en ole koskaan ikinä värjännyt hiuksiani. Yläasteikäisenä olisin halunnut, mutta äiti kielsi, ja myöhemmin olen alkanut pitää omasta väristäni, joka on jotain blondin ja maantien väliltä :) Elämä on kyllä taatusti helpompaa, jos ei värjää hiuksia, ei tarvitse ainakaan huolehtia juurikasvusta tai mitään :>

Heidi (Ei varmistettu)

Oman värin kasvatukseen törmää kyllä nykyään joka paikassa! Mullakin on projekti käynnissä, viimeksi olen värjännyt joskus viime syksynä hiukset ja tällä hetkellä alkaa jo näyttää aika hyvältä. Tosin, oman ja värjätyn hiuksen väriero ei kyllä ole mikään suuri... Eli olen melko turhaan värjännyt hiuksiani vuosikaudet! Tyvikasvu vaan on aina näyttänyt jotenkin niin kaamealta, että on muka ollut "pakko" värjät. Huoh.

hosuli.blogspot.com (Ei varmistettu)

Johan täällä on paljon onnistuneita värinkasvatuskokemuksia. :) Minä vaihdoin tummanpunaisen purkkivärin omaan blondiin enkä ole katunut. Väri on juuri hyvä. En muutenkaan enää usko niihin "tämä on sellainen maantienharmaa oikeasti, pakko värjätä" -juttuihin. Harvoin kenenkään kuontalo on oikeasti harmaa. Se vain näyttää juurikasvuna ankealta.

MaijuEmilia (Ei varmistettu)

Sama projekti mullakin menossa hyvää vauhtia!

Oikeasti haluan vaan sanoa, että tykkään tosi paljon sun rennosta tyylistä. Se näyttää just siltä, että pukeudut ja olet juuri kuten hyvältä tuntuu, ja siksi varmaan niin luontevalta. Nuo silmälasitkin pukee sinua tosi hyvin!

satu (Ei varmistettu)

Minäkin ilmoittaudun porukkaan! Joskus reilu vuosi sitten lopetin värjäämisen yksinkertaisesti siksi että en kyennyt päättämään millä värillä olisin värjäyttänyt hiukset.. joten päätin että ei sitten värjätä. Ja kun olin jo jonkin aikaa miettinyt minkä värinen se oma hiusväri mahtaa edes olla plus katsonut muutaman dokumentin kemikaaleista, päätös oli helppo. Nyt olen siinä pisteessä että tänään menen kampaajalle ja luultavasti viimeiset värjätyt latvat lähtevät. Tämän projektin myötä myös malli on lyhentynyt ja pidän kovasti muutoksesta! Sinänsä hiusten kunto ei ollut ongelma, sillä jatkuvasta värjäilystä huolimatta hiukseni olivat kiiltävät ja hyväkuntoiset. Olen ihastunut lushin kiinteään shampooseen ja nyt pitäisi vaihtaa hoitoaine vähemmän hoitavaan sillä vaikka en superhoitavia olekkaan käyttänyt, näyttävät nuo volyymihoitoaineetkin vähän lässäyttävän..

soila (Ei varmistettu)

Looking good, girl!!! Itse en ole värjännyt tukkaani (eli vaalentanut) tammikuun jälkeen ja todennut että oikein kivan värinenhän tukka sieltä kasvaa! Ja väriero aikaisempaan väriin olikin yllättävän pieni. Olen pohtinut, että syksyllä sitten laitetaan taas vaaleita raitoja, mutta tämä postaus sai todella miettimään, että mitä jos minäkin vaan antaisin kasvaa vaan ilman vetyperoksidia! Kun nimittäin katsoo esim. lukiokuvia, niissä minulla on vielä kaunis kiiltävä tukka... Samaa ei voi sanoa nykyisestä hamppukasasta.

Inka (Ei varmistettu)

Minullakin on ollut jo vuosia oma väri päässä, koska kyllästyin värikierteeseen. Yleensä kultakuparin sävyinen kesävärini on nyt yllättävän tumma, onkohan vaikutusta sillä että olen jo tovin pessyt Ürtekramin shampoolla? Ihanan pehmeäksi ainakin noilla luonnonmukaisilla tuotteilla tukka tulee, hieman vaan kestää että hius tottuu ja keinotekoiset aineet häviää lopullisesti päänahasta. Mukava seurailla kun oma hiustenvärikin vaihtelee paljon monista syistä. Nyt vain kasvatusprojekti vaatii kärsivällisyyttä, jotenkin sain siihen kannustusta tästä kirjoituksestasi, kiitos ihana Eeva!

Oikeasti harmaa (Ei varmistettu)

Kasvatin juurta näkyviin puoliv.ja tummanharmaa paljastui hiusvärikseni.(olin silloin 20v.).En jaksa uskoa että jos olen ilman väriä vaikka 5 v.että tummanharmaa väri katoaisikin..siksi värjäys jatkuu.

Michelle (Ei varmistettu)

Kun luin tämän blogikirjoituksen ja muitten lukijoiden kokemuksia; tajusin itse päässeeni omasta värjäyskierteestä erittäin helpolla.

Minulla on aina ollut ns.maantienväriset hiukset. Viimeiset 20 vuotta olen ottanut hiuksiin vaaleita raitoja. Muutama vuosi sitten vakiokampaajani lopetti ja yrittäessäni löytää tilalle uutta, kävin ottamassa raidat tuttavani kotona, joka on ammatiltaan kampaaja. Raidat kuitenkin epäonnistuivat. Paniikissa (koska olin matkalle lähdössä) tein hätäisen ratkaisun ja pyysin värjäämään hiukseni kokonaan vaaleiksi.

Vuoden ajan olin blondi. Lopulta juurikasvu alkoi kyllästyttämään, ja kun tuttavani sanoi lopettavani kampaajahommat kokonaan, piti keksiä jotain.

Menin toiselle kampaajalle ja kysyin, miten hiusteni alkuperäisen värin palauttaminen onnistuisi. Helposti, värjäämällä ne tummiksi. Pelkäsin, että niistä tulee tummat, mutta niistä tuli omien hiusteni väriset! Ei siis mitään kasvatusoperaatioita, vaan parissa tunnissa takaisin omaan väriini!

Loki (Ei varmistettu)

Haeskelit kesäksi hömppää tai hömpähköä luettavaa. Olethan huomannut että Siri Hustvedtilta on ilmestynyt uusi opus, Kesä ilman miehiä, joka ilmeisesti on hiukan enemmän kesälukemistoon tarkoitettu kuin aikaisemmat älykköromaanit.

Toisekseen Lushilta saa mukavata kookoksesta pyöräytettyä palashampoota, joka pehmentää tukan vauvan untuvaiseksi kuontaloksi.

Ano (Ei varmistettu)

Värjäsin hiuksia blondiksi 9 vuotta, sitten aloin kasvattaan omaa väriä ja nyt pätkäsin kans loput värjätyt pois ja helvetti sentään - mähän oon ihan kunnon blondi luonnostaan! Turhaan jengi pelkää sitä omaa väriä, se juuri näyttää aina harmaalta aluksi mutta ei tosiaan kerro minkävärinen kuontalo sieltä paljastuu :)

piu (Ei varmistettu)

Mä olen suunnilleen saman projektin puolivälissä. Raidoitusta en tosin voi suositella kenellekään, sillä itsehän sen avulla olen tähän jamaan ajautunut. Kun laittaa värjäämättömään päähän ensimmäisiä raitoja se näyttää kivalta, mutta juurikasvu on hassun näköistä silloinkin. Sitten tulee sitä peitelläkseen helposti laitettua lisää raitoja. Ja myöhemmin taas lisää kun juuri puskee näkyviin. Lopulta hiusten latva onkin sitten jo aivan täysvärjätty eikä omasta väristä ole tietoakaan. parasta menn omalla tukalla :) kunpa vaan tää munkin reuhka kasvais, oon kyllä sulle niin kade kun oot jo valmis

AT (Ei varmistettu)

Täällä(kin) tulee kuva että harmaa olisi jotekin ruma sävy. Toki nuoren on sitä vaikea hyväksyä - minunkin. Olisiko psyykellä jotain asiaa? Tai kulttuurilla? Harmaa kun liitetään vanhenemiseen. Ja vanheneminen on rumaa. Ilmeisesti. Mukamas. Mielipideasiahan se toki on, mutta varsin yleinen.
Mulla oma väri nyt pari vuotta ja kyllä kelpaa :-) Ja saippuaa käyttänyt about 4v. Etikkavettä joskus koska se auttaa hilseeseen.
Kun oma pää alkaa harmaantua, toivon että pysyn kaukana purkeista. Näen vanhempia naisia harmaineen aina silloin tällöin ja paljon kauniimpia ovat kuin väreillä keinotekoisiksi tehdyt.
Eeva, onnittelut omasta hienosta väristä!

N (Ei varmistettu)

Ihana merkintä! :) Ja mukava lukea kommenteista että täällä on näin paljon omaan väriin palanneita.

Minäkin kyllästyin noin vuosi sitten hiustenvärjäyskierteeseen. Osittain sen aiheutti pitkäksi kasvaneet hiukset, joita olin jo pitkään värjännyt mustaksi ja latvat olivat siinä kunnossa, että ne olivat aina takussa. Totesin että kampaajalla maksaisin itseni kipeäksi vaalennusyrityksistä ja löin kaverille sakset käteen ja pyysin leikkaamaan hiukseni lyhyeksi. Löin kaksi kärpästä yhdellä iskulla, sillä olin aina halunnut koittaa lyhyitä hiuksia, mutten koskaan uskaltanut.

Olen edelleen iloinen päätöksestäni, sillä olen melko tyytyväinen luonnolliseen väriini. Vähän harmittaa kun hiukseni taittuvat enemmän kultaan kuin hopeaan, koska haaveilin sellaisesta tuhkaisemmasta sävystä ennen kuin aloin tähän oman värin kasvatusprojektiin.

Harmaa on sitä paitsi ihan aliarvostettu väri.

maria (Ei varmistettu)

Onnea Eeva omasta kauniista väristäsi! Täällä myös yksi omaan väriinsä palannut. :) Projektin aloitin hiukan yli vuosi sitten, ja pari viikkoa sitten kävin kampaajalla nappaamassa pituudesta vähän enemmänkin pois, about 15cm lähti. Yllätyin iloisesti, kun vanhaa väriä jäi vain noin 5 cm latvoihin, luulin että olisi enemmänkin jäänyt. :) Tukasta tuli todella ihana, vaikka aluksi pohdiskelin että mitä tuli taas tehtyä kun näin lyhyet on. Luonnonkiharat hiukseni asettuvat nyt mukavasti hiukan olkapäiden yläpuolelle. Nyt olen enemmän kuin tyytyväinen ja jos joskus tulevaisuudessa haluan vielä värjätä, aion mennä ekokampaamoon värjäyttämään ihan aidoilla kasviväreillä.

Koko projektin aloitin, koska ensinnäkään en pitänyt silloisesta hiusväristä ja toiseksi minua kauhistutti hiusvärien kemikaalimäärä, ja mitä ne tekevät keholleni ja ympäristölle. En halua olla mukana sellaisessa toiminnassa.

Ulcus, kolmehuutomerkkia.blogspot.com (Ei varmistettu)

Sun blogis on ihan uskomaton, alku vilkaisuilla en oikeen pitäny tätä "mun tyylisenä", mutta luettuani vanhan blogisi alusta loppuun olin jo ihan fiilareissa leikkaamassa otsatukkaa :D Arvostan todella paljon sitä vilpitöntä tapaa millä kirjoitat.
Ja luomu tukkas on upea!
<3: Ulcus

Anne (Ei varmistettu)

Sinulla on ihanan väriset punertavat (ainakin kuvissa ja minun silmissä) hiukset
jotka minusta näyttävät kevyesti värjätyiltä!
Ihanaa kun nuorena kasvaa hiukset noin nopeasti.
Itse olen 16 vuotiaana ollut mustahiuksinen ja sitten alkoi vaalennus jota on jatkunut niin kauan etten edes sitä kerro kuinka monta kymmentä vuotta jo!
Pysyn blondina koska se sopii minulle parhaiten mutta sellainen natur-blond että näyttää ihan omalta väriltä vaikka omat hiukset on melko tummat.
Juurikasvun kanssa hermoilusta olen jo pitkään luovuttanut. Vaalennutan 3kk'n välein ja juurikasvu on melkoinen muttei minua haittaa sillä sehän on jo
muotia isossa maailmassa! Ja viimeeksi kampaajakin sanoi että tukka näyttää oikeastaan hyvältä juuriaksvun kanssa ja totta! Vaalennutan raidoilla ja nyt haluan että raidat näkyy selvästi.
Värjättyjen hiusten ja natur-hiusten hoitoaineet ja shampoot ovat todella erilaiset sillä jo suuren juurikasvun kanssa huomaan että hiuksia pitää pestä useammin.

Anne (Ei varmistettu)

...pitää jatkaa sen verran että silti ihailne ihmisiä joilla on oma hiusten väri ja mietin kyllä itsekin kampaajalla istuessa mikä luonnon osa-saastuttaja olenkaan puhumattakaan siitä että miten värjäys-aineet imeytyvät elimistööni. Mieheni on huomautellut jo pari vuotta että siitä tulee ties mikä sairaus....niin ja ennen blondaus-aineet kampaajalla ottivat jopa henkeen, nykyään ei mutta viimeeksikin kutitti pään ihoa päivän verran vaalennuksen jälkeen.
Sinulla on kauniit hiukset ja kaunis väri ja piste.

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.