oppitunti diplomatiasta

Meidän pihaan on muuttanut jänö. Se nukkuu etupihan kukkalaatikossa ja koikkelehtii illat takapihalla.

 

Minulla ja pupujussilla on hyvin monimutkainen suhde. Katsokaas, pupu söi lehtikaalini. Sitä ei anneta anteeksi ihan helposti. (Jokainen lehtikaalin ystävä tietää, miten helppoa on löytää kaupasta lehtikaalta. Se on siis pakko kasvattaa itse. Ja kun sen kasvattaa itse, sen myös mielellään söisi itse.)

 

 

Lehtikaalitapauksen jälkeen julistin sodan. Uhosin, että seuraavan kerran kun se kirottu kani loikkii tuohon pihaan, teen siitä rukkaset. Kyttäsin ikkunasta ja aloitin hillittömän koputtelun ja huutamisen heti, kun jänö loikki pihaan. Koetin pelotella sitä koirallakin, mutta mitä vielä. Urhea vahtikoiramme vilistää korvat luimussa sisälle heti kun pupu ilmestyy sen nurmikolle.

 

 

Myönnetään, jossain kesken kymmenennettä tuijotuskilpailua (tuo eläin on täysin röyhkeä) sydämeni on heltynyt. Jänö on kuitenkin, kaikesta huolimatta, pehmeä ja pörröinen. Enkä ole tunnettu ihmisenä, jonka olisi helppo olla vihainen millekään pehmeälle ja pörröiselle.

 

Olemme siis päätyneet kompromissiin. Rakennettiin aita. Pupu ei mene kasvimaalle, enkä minä tee pupusta rukkasia. Tai lapin à la moutardea.

 

 

 

Se on oikeastaan... ihan kiva. Vähän kuin kesälemmikki ilman syksyn mukanaantuomia ongelmia.

Ja kas, lehtikaalikin kasvaa taas.

Kommentit

(Ei varmistettu)

ihana jänö! onneks et tehnyt rukkasia hänestä :P
blogiasi luettuani, tai siis muiden kommentteja ja neuvoja mistä ostaa laadukkaita vaatteita, suuntasin eilen H&M:n miesten osastolla ja ostin alesta kaksi miesten perusneuletakkia, 100% puuvillaa, ihanan pehmoisia, yht. 15 euroa! voe ihanaa! kiitos vinkistä, en ois itse tajunnut shoppailla miesten osastolta! ja Eeva, sinultakin oon monta hyvää vinkkiä saanut, thänks!
Nauttikaamme kesästä ja unohtakaamme velvoitteet! :D

S (Ei varmistettu)

ihana jänö! onneks et tehnyt rukkasia hänestä :P
blogiasi luettuani, tai siis muiden kommentteja ja neuvoja mistä ostaa laadukkaita vaatteita, suuntasin eilen H&M:n miesten osastolla ja ostin alesta kaksi miesten perusneuletakkia, 100% puuvillaa, ihanan pehmoisia, yht. 15 euroa! voe ihanaa! kiitos vinkistä, en ois itse tajunnut shoppailla miesten osastolta! ja Eeva, sinultakin oon monta hyvää vinkkiä saanut, thänks!
Nauttikaamme kesästä ja unohtakaamme velvoitteet! :D

AnnaPupunvihaaja (Ei varmistettu)

Mä oon ratkaissu suhtautumiseni citykaneihin jotka söivät taloyhtiön pensasaidan, kirkon puiston kasvit ja kaiken muunkin pari vuotta sitten, ajattelemalla jokaista söpönnöpöä pörröelukkaa potentiaalisena lounaana. :D

Nessu (Ei varmistettu)

Perustin vanhempieni pihalle kasvimaan. Kuulemma tienoon jänikset olivat käyneet tyytyväisenä nyökyttelemässä kasvimaan reunalla ennen kuin siihen oli vielä mitään kylvettykään. Istutin salaatit tarkoituksella reunoille, etteivät puput tallo muita istutuksia, jos syövät salaatteja. No, ilmeisesti kylvin siemenet vähän liian syvään tai kämmäsin jotenkin muuten kylvössä, koska salaatteja lukuun ottamatta mikään muu ei ole itänyt ja salaatitkin vain paikka paikoin. En tainnut ihan osata. Vähän surettaa ajatella jäniksiä päitänsä puistelemassa ja itkemässä pettymyksen kyyneliä kasvimaan yritelmän äärellä. No, ensi vuonna uudestaan.

pupunystävä (Ei varmistettu)

meidän pihallakin asustelee kaksi pupua(en suostu kutsumaan niitä muulla nimellä)..Toinen on isompi ja toinen ihan pieni poikanen. Onhan ne sairaan söpöjä mutta mun pihalta ne söi vastaistutetut vadelmapensaat...Lisäksi kukkapenkistä maistuu orvokit(huom. vain oranssit orvokit, muut jää koskemattomiks)...Aina aattelen et kohta meen säikyttään ne, että oppisivat tavoille ! Mutta eihän se koskaan onnistu... En haluu vaan säikyttää niitä kun ovat niin söpöjä..Eikä siinä ettäkö ne enää mistään säikkyisivätkään. Istuvat vaan siinä ja puputtavat ruohoa vaikka kuinka lähelle tulis. :)

oli oma lemmikkipupu v.2000-2006 (Ei varmistettu)

Pihallamme hengailee myös aika ajoin pupuja, jotka haluaisivat nakerrella omenapuut paljaiksi. Ongelma ratkesi myös aidoilla, jotka kaivettiin tarpeeksi maan alle (ihanat puput menevät muuten alta) ja olivat tarpeksi korkeita, jotta talvellakaan eivät pääse tekemän tuhojaan pomppaamalla lumikasan päältä.

Johku (Ei varmistettu)

Ei kuulu mitenkään tämä näihin pupujusseihin, paitsi siten, että on niitä city kaneja Turussakin näkynyt. Eräs tuttunu puhui eräästä kesäkahvilasta Turussa ja ajattelin, että sinua saattaisi kiinnostaa.. http://www.turkulainen.fi/artikkeli/60237-idyllista-takapihan-tunnelmaa-...
Itseäni ainakin kiinnostaisi ja olen varsin iloinen, että sitä on suunniteltu 5 kesäksi eteenpäin. Ehtii hitaammatkin ja kauempaakin tulevat :)

Ulcus, kolmehuutomerkkia.blogspot.com (Ei varmistettu)

Diplomatian keinot aina kannattavat vaikka neuvottelupöydässä istuisi suloinen ilkimys jäni.

ponu (Ei varmistettu)

Aivan ihana, tuo Qwensel. Paras kahvilakokemukseni piiiiitkään aikaan. Niin no, jos ei stadissa liikkuvaa aivan tuhannen ihanaa Camionette Café et Crêpes yritystä lasketa. Se vasta hatunnostoisen kahvittelun kokemuksen tarjosi.

Rinkeli (Ei varmistettu)

Tämä ei nyt liity lainkaan pupuihin, kaalinkasvatukseen saati sitten puutarhanhoitoon mitenkään. Mutta siis keksin sen vihdoin - siis sen, kenet tuot mieleeni! olen seurannut blogiasi ahkerasti jonkin aikaa ja samalla ahdistellut tuttujen kasvojesi kanssa. Missä olen nähnyt sinut? Ja nyt sen keksin! Kirjastossa, noin 15 vuotta sitten, samalla hyllyllä Baby-sitters Clubien ja vihreiden varisten kanssa - siellä kaksosesi lymyili. Luin noita kirjoja jokusen, kertoivat tytöstä, jonka äiti maalasi ja isä oli kummallinen, isoäiti taisi olla vieläkin kummallisempi. Tyttö asui omakotitalon "tornissa" ja oli sympaatisella tavalla outo. Kai kirjan kannessa oli joku kuvituskin tuosta tytöstä, koska kasvot pamahtivat mieleeni äsken selaillessani blogiasi. Eikun siis kahlaamaan tyttökirjojen kansia! :)

Anna (Ei varmistettu)

Se ON ihana!

K (Ei varmistettu)

Niin suloinen postaus!

Coltin (Ei varmistettu)

Very true! Makes a change to see soonmee spell it out like that. :)

bjsdngt (Ei varmistettu)

b87DWw ofwbjscfcdxk

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.